Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Lehel hűtőgép
 
Témaindító: perlaci, idő: Jún 8, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   10 / 12
(#) kaqkk válasza Dániel X hozzászólására (») Ápr 28, 2013 /
 
A csőrendszerben lerakódott fémsók dugulást okoztak , ez sajnos nem javítható . Tedd ki a kuka mellé és írj rá egy cetlit : ne vidd el !! tuti hogy másnapra nyoma sem lesz .
(#) Dániel X válasza kaqkk hozzászólására (») Ápr 28, 2013 /
 
Nos, kirakni nem fogom elfér. Viszont ténylegesen nem lehet más megoldása a problémára?
(#) kaqkk válasza Dániel X hozzászólására (») Ápr 28, 2013 /
 
Nincs más megoldás : fejre állítva a földhöz verni erősen , ha nem indul ezután sem akkor szerszámos szekrénynek vagy vegyszertárolónak még jó lehet.
(#) Dániel X válasza kaqkk hozzászólására (») Ápr 28, 2013 /
 
Értem, holnap megpróbálom.
(#) proli007 válasza kaqkk hozzászólására (») Ápr 28, 2013 /
 
.. aszalógép, csirkekeltető ..
(#) Dániel X válasza kaqkk hozzászólására (») Ápr 30, 2013 /
 
Hát nem jutott sikerre vele úgyhogy valamilyen újrahasznosított formában fog a hűtő tovább létezni.
(#) svwilly hozzászólása Aug 2, 2013 /
 
Szervusztok!
Lehel HB240 a masina.DRVT-3 az indító reléje.A hűtőt bekapcsolom kb 5 másodpercig jár a kompresszor aztán megáll.A relét nézem ilyenkor enged el. A hőfokszabályzót megtekergettem alaposan hátha az a rossz. Mi lehet a baj?
(#) proli007 válasza svwilly hozzászólására (») Aug 2, 2013 /
 
Hello! Nem állítom, hogy ez a baja, de mégis hátha. Valaha nekem is volt hasonló gondom. A motor visszaesett áramára nem engedett el a relé. Így a segédfázis állandóan bent volt, mire a bimetall leoldott. Én ugyan megmértem az áramfelvételt induláskor, majd forgás és segédfázis nélkül. Majd a relét is megmértem. (Sorba kötöttem a a villanytűzhellyel és kapcsolgattam. De ilyen mókát, csak gyakorlott villanyásznak ajánlanám!..) Lényeg, hogy igazam volt, túl érzékeny volt az áramrelé. Vagy a rugó lett gyengébb, vagy a feszültség magasabb nem tudom, de emlékeim szerint 2-3 menetet letekertem a relé tekercséből, és megoldódott a probléma "tizen évre".. (Ma már nincs meg.)
Minden esetre azt kipróbálhatod (ha gyakorlott vagy és az érintésvédelemmel is tisztában vagy), hogy a relé tekercslábát leforrasztod, induláskor egy másodpercre hozzáérinted. Ha elindul és megy, akkor ez a gond. Ha továbbra is leold a bimetall akkor a motor rossz. (De az is lehet el sem indult..) Minden esetre, ha segédfázis bennmarad, a motor megy, csak rondább (morgósabb/erőlködőbb) a hangja.
üdv!
(#) kaqkk válasza proli007 hozzászólására (») Aug 3, 2013 /
 
Ha az indító relé a bűnös akkor sokkal egyszerűbb egy csere , 2-3000ft ért kap újat .
(#) svwilly válasza proli007 hozzászólására (») Aug 3, 2013 /
 
Szia!
Vacakoltam vele egy kicsit.Motor főtekercs 18ohm,segédtekercs 36ohm.
Ráküldtem a 220at segéd fázis kis időre összeköt és beindult.
A DRVT-3 ban van egy tekercs annak a fegyverzete lehet kh-ás.
Ha kopogtatom elindul. Most a hiba kicsit más mint amivel kezdtem.
DRVT-3mat nem találok sehol.Melyik MPV helyettesíti? A kompr. FK1.0k10-es
(#) proli007 válasza kaqkk hozzászólására (») Aug 3, 2013 /
 
Teljesen igazad van, feltéve, hogy kapható még az ilyesmi. Mert amikor én foglalkoztam vele, (azon kívül, hogy eszembe sem jutott újat venni, hiszen a gép is szinte új volt) nem alkatrészt, hanem hűtőgépet is kunszt volt venni..
(#) proli007 válasza svwilly hozzászólására (») Aug 3, 2013 /
 
Ezt én nem tudom megmondani neked, legfeljebb a szerelő urak, akik jártasak a típusok között..
(#) Ceko hozzászólása Aug 12, 2013 /
 
Sziasztok!
Az alábbi képeken látható Lehel HF 300/115K típusú hűtő kompresszorhoz keresek ilyen indítórelét (klixon).Valakinek lenne valami ötlete,hogy hol kapok még ilyet? Vagy, ha pont ilyet nem akkor hogy tudom valamivel helyettesíteni, hogy működjön kompresszor?

Köszönöm
(#) proli007 válasza Ceko hozzászólására (») Aug 13, 2013 /
 
Hello! Csak egy ötlet. Keress olyan boltot, ahol "cserélnek" hűtőt (avagy visszaveszik a régit), vagy szelektív hulladékgyűjtő telepet és kérd meg hogy elvihesd az egyik reléjét. Esetleg kérdezzél szomszédokat, hátha rejtegetik a régi hűtőt tárolónak.. üdv!
(#) AccessDenied hozzászólása Szept 18, 2013 /
 
Vagy két órája adta meg magát a kb 30+ éves egycsillagos lehel hűtőnk, elárasztva a házat égett bakelit szaggal. Kb fél éve cseréltem benne termosztátot, és amúgy is prímán hűt, így megnéztem javítható-e még.

Az indítórelé félig szétégett rajta. A képen látható fajta van rajta, csak sokkal jobban szétégve, kipucoltam, megcsiszoltam, vágtam rá új bakelitet, de ahogy összeraktam beindult a motor, de megint füstölt, aztán szétszedtem megint, látszólag semmi nem állt benne rosszul, majd összeraktam, és látszott, hogy világít az üvegszálas nyákon keresztül (és füstöl)... Kérdésem, hogy ha a fő tekercselésen 42 Ohm körül mérek, a segéden 35 körül, akkor lehetséges, hogy csak a relé annyira elszenesedett, hogy valahol áthúz, vagy a motornak is baja lehet?
(#) ügyes hozzászólása Szept 20, 2013 /
 
Sziasztok!
A LEHEL F300ET fagyasztóláda (1993 évjárat) indítóreléjében (valszeg AEG, de nincs rajta semmilyen felirat) darabokra tört a PTC, így ki kellene cserélnem. Ezt a típust már nem lehet kapni. Mivel helyettesíthetem (esetleg melyik MPV sorozatú jó hozzá)? A kompresszor típusa: M1040C.
Köszönöm a segítséget!
(#) andrew_j_j hozzászólása Dec 23, 2013 /
 
Esetleg van valakinek egy működöképes hűtőkompresszora ajándékba? Bármilyen típus lehet csak működjön, Budapest és környékén el is tudok érte menni. Vákuumkompresszor lenne belőle.
Boldog karácsonyt mindenkinek!
(#) kasznai hozzászólása Máj 5, 2014 /
 
Sziasztok!
Lehel * *** jelzésű kombi hűtőszekrény, 1 kompresszoros hibájához szeretnék segítséget kérni.
Fent a fagyasztója iszonyatosan fagyaszt, az alsó részen pedig nem igazán hűt van-e valakinek erre ötlete.
Előre is köszi!
Gyula
(#) gaboca1979 hozzászólása Aug 21, 2014 /
 
Sziasztok.

Azt meg tudná valaki mondani kb-ra, hogy egy újabb hűtő A vagy B-s amikor beindul a kompresszor hirtelenjében mennyi áramot vesz fel? Ha egy 6-os biztire rakom az elég lehet?
Köszi
Gábor
(#) zolika60 válasza gaboca1979 hozzászólására (») Aug 21, 2014 /
 
Elég.
(#) (Felhasználó 108303) hozzászólása Szept 22, 2014 /
 
Sziasztok!

Valaki tudna nekem küldeni egy Lehel HB 230 ETF mélyhűtő szekrényhez használati utasítást?
Google segítségével nem sikerült találnom, aki rendelkezik ilyennel legyen szíves írjon.
Köszönöm szépen!

Szabolcs
(#) joozy hozzászólása Ápr 26, 2015 /
 
sziasztok
hozzá jutottam egy gorenje tipusu mélyhütö motorjához (adw 86 tipusu). Mivel szeretnék belöle csinálni egy kis kompresszort elkezdtem vele ügyeskedni. Sajnos hiányzik az inditó relé, ezért variálni kedtem a 3 láb közül melyik lehet direkt és nyomó gombos relé pótló láb. találtam is két variációt, amivel elindul a motor és fuj is ahogy kell, de valami nem nyugtat. Az elözöekben nem kaptam választ erre: mivel nem tudom melyik a a fö és segéd fázis bemenete, nagy baj, ha a segédfázison kapja a táplálást? vagyis ilyenkor lehet, hogy a föfázis van megszakitva.
Köszönöm
József
(#) Joe_001 válasza joozy hozzászólására (») Ápr 26, 2015 / 1
 
Üdv! A két tekercs ellenállása különbözik. Az üzemi kisebb.
(#) joozy válasza Joe_001 hozzászólására (») Ápr 28, 2015 /
 
akkor azért melegedett nagyon az egyik bekötésnél. köszi a választ
(#) mikoszabolcs hozzászólása Júl 18, 2015 /
 
Sziasztok! Ismerkedem a hűtőgépekkel, hűtőkörökkel, azok működésével, hűtőközeg típusokkal, új és régi szerelés módokkal stb. Valaki gyakorlati szaki segítségét kérném egy fura kérdésben: Könyvekben, oktató (USA) videókban mindenütt tele van expanziós szelep magyarázattal. Egy régi típusú LEHEL (pl. R12-es 80-as évekbeli szokványos modell) hűtőszekrénynél, ahol egyben van a kis fagyasztócska is, hol található egyáltalán, található-e klasszikus értelemben vett expanziós szelep? Vagy "csak" a két nyomású oldalt elválasztásul egy előfeszített rugós kis szelep van beletéve a csőkígyóba a fagyasztó résznél valahol? Ha igen, és ez meghibásodott anno, lehetett cserélni, javítani? A klasszikus "nagy" expanziós szelepet sose láttam még, amivel tele van a szakirodalom, csak képen, (videón) ezért kérdezem. Ennyire, még sosem szereltem szét kidobott hűtőszekrényt.. Köszönöm szépen a felvilágosítást!
(#) kaqkk válasza mikoszabolcs hozzászólására (») Júl 19, 2015 / 1
 
A háztartási hűtökben az expanzios szelepet kapilláris csövel helyettesítik .
(#) mikoszabolcs válasza kaqkk hozzászólására (») Júl 19, 2015 /
 
Akkor, ez azt jelenti, hogy a nyomó oldalról a kapilláris cső egyszer csak a fagyasztó résznél a csőhálózatban "belebukik" a vastagabb csőkígyó részbe? És ez a hirtelen nyomásesés lényegében a termikusan szabályozott expanziós szelep egyszerűsített funkcióját látja el? Vagy ennél azért másabb a helyzet?
(#) kaqkk válasza mikoszabolcs hozzászólására (») Júl 19, 2015 / 1
 
Körülbelül ez az elv
(#) mikoszabolcs válasza kaqkk hozzászólására (») Júl 19, 2015 /
 
Köszönöm szépen!
(#) Joe_001 válasza mikoszabolcs hozzászólására (») Júl 19, 2015 /
 
Az expanziós szelepben lévő dűzniét és a szelepét.
Következő: »»   10 / 12
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem