Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Vásárlás, hol kapható?

Témaindító: Gamo, idő: Okt 14, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   315 / 444
(#) kowi válasza yulo5310 hozzászólására (») Jún 6, 2016 /

Én értem csak akkor ne jelentsd ki hogy olyan nincs! Szervizes voltam házzal együtt cseréltük csak sajnos a másik ház sérült másképp én is az ETA-szénkefét raknám bele ami 500ft. Ha egyszer ilyet keresek valószínű megvan az okom nem kell leharapni a fejem biztos nem cseréltem annyit mint te de ez kb 10 db után már mindegy egy vagy ötven évig csináltad
(#) exabit hozzászólása Jún 8, 2016 /

Megint keresek valamit. Egy olyan eszközre lenne szükségem ami áramszünet esetén nem kapcsolja vissza az áramot a beledugott készülékbe, hanem csak kézileg lehet újraindítani. Van ennek valami neve, vagy építeni kellene ilyet?
(#) exabit válasza exabit hozzászólására (») Jún 8, 2016 /

Végül megtaláltam hogy egyáltalán hogy hívják: feszültségfigyelő relé. Így már könnyű volt forrást találni hozzá.
(#) elektrorudi válasza exabit hozzászólására (») Jún 8, 2016 /

Nem vagyok biztos benne, hogy tényleg ezt keresed.
Neked egy közönséges relé vagy mágneskapcsoló kellene és két nyomógomb: egy NO és egy NC.
(#) mraulajos válasza exabit hozzászólására (») Jún 8, 2016 /

Hali!
Nem tudom milyen terhelésre/áram átvitelre gondolsz, nekem az elosztó dobozomba egy ilyen mágneskapcsoló van, KI-BE gombbal, és kész. Hangosításhoz használom.
(#) yulo5310 válasza exabit hozzászólására (») Jún 8, 2016 /

Veszel egy 230 as kis relét,és ki-be nyomógombokat,oszt kész. A nagyok is így oldják meg a véletlenszerű indítás kizárását!
(#) exabit hozzászólása Jún 8, 2016 /

Egy ilyen jó lenne ugye?
Illetve egy kondi kellene a relé primer tekercséhez hogy 1-2 másodperc szünetet áthidaljon.
A hozzászólás módosítva: Jún 8, 2016
(#) yulo5310 válasza exabit hozzászólására (») Jún 8, 2016 /

Ez nem arra való,és drága!
(#) elektrorudi válasza exabit hozzászólására (») Jún 8, 2016 /

Ez jó.
Csak vigyázz a feszültségekre. Ez 110VAC-ra készült. Te nem írtad, hogy milyen feszültségre kell. A kondenzátoros "késleltetés" csak DC feszültség esetén fog működni.
A relének nincs primer (meg szekunder) tekercse.
(#) csavarkulcs hozzászólása Jún 11, 2016 /

Sziasztok!

Hol tudnék vásárolni egy 1-2kW-os transzformátor EI,vagy O vagy toroid vasmagot?
Válaszokat előre is köszi.
(#) Saggitarius válasza csavarkulcs hozzászólására (») Jún 11, 2016 /

Esetleg probalkozz itt, az arlistan vannak 2kVA-nal nagyobbak is (24V biztonsagi transzformator a kulcsszo amit hasznaltam ) Arlista, nem epp mai... Bővebben: Link
(#) csavarkulcs válasza Saggitarius hozzászólására (») Jún 11, 2016 /

én tekercs néküli transzformátort, kizárólag vasmagot keresek.
(#) rolie válasza csavarkulcs hozzászólására (») Jún 12, 2016 /

Szia!
Szerintem transzformátorgyártókat kéne megkeresned, hogy adnak-e el csak vasmagot. Például. Bár gyanítom nem olcsó mulatság, lehet hogy jobban jársz ha veszel használt/leégett transzformátort, vagy szünetmentes tápot és lebontod a jelenlegei tekercseit.
(#) csavarkulcs válasza rolie hozzászólására (») Jún 12, 2016 /

Igen, én is gondoltam erre, de a legolcsóbb megoldást keresem, ezért érdekel ez.
A hiperszil lesz a nyerő vasmag, amiből építkezni fogok, mer házilag gép nélkül is megtekerhető, és kevesebb tekerés is elég mint egy EI-re.
(#) granpa válasza csavarkulcs hozzászólására (») Jún 12, 2016 /

Legolcsóbb: MÉH (fémhulladék telep). Gép ahhoz is kell, csak egyszerűbb (satu, "kurbli"). Kevesebb drót meg azért (SU, SM), mert jobban gerjeszthető.
(#) bbb hozzászólása Jún 15, 2016 /

Sziasztok!

A mellékelt képen látható (csak még új ) tápcsatlakozót hol lehetne kapni? Ez egy alcor tablet töltőcsatlakozója, aminek a belső tüskéjét ügyesen kitörték valahogy...
(#) wbt hozzászólása Jún 16, 2016 /

Keresek (csak nem találok) PT15 méretű 5k vagy 4.7k álló trimmert (ez a legnagyobb, batár
trimmerpoti Piher-éktől, bár gyártó nem fontos), aminek 6-szögletű lyuk van a közepében + long-life kellene (ezt elméletileg "E"-vel jelölik a típus végén. Vagy olyan potenciométert keresek, ami lyukas.
Előre is köszönöm a segítséget!
(#) vargaf válasza bbb hozzászólására (») Jún 16, 2016 /

A mellékelt képen nem látható a tápcsatlakozó a kép minősége miatt. Tegyél fel egy jó minőségű képet.
(#) bbb válasza vargaf hozzászólására (») Jún 16, 2016 /

Szia!

Amúgy is mindegy, nem ez a gond oka, meg időközben észrevettem, hogy rosszat raktam fel.
(#) csavarkulcs hozzászólása Jún 17, 2016 /

Sziasztok!
Még egy kérdésem lenne, Ezüstöt forrasztáshoz hol kaphatok?
Kösz.
(#) granpa válasza csavarkulcs hozzászólására (») Jún 18, 2016 / 1

Hegesztéstechnikai szaküzletben. Vagy beáldozol egy kiskanalat, vagy nyakláncot a családi ezüstből. Némi bóraxszal.
(#) befottesuveg hozzászólása Jún 19, 2016 /

Sziasztok!

Hol kaphatnék 5,25-ös floppy lemezekhez papírtokot? Valami közelebbi helyen, mint ezek. Ha sehol, akkor milyen papírból lehetne ilyet csinálni? A sima A4-es papír sokkal keményebb, mint ezeknek az anyaga, és az lenne a lényeg, hogy ne karcolja a floppyt.

Köszönöm a tippet.

Jav.: Úgy látom ez nem egy általános topik, elnézést. A kérdés attól még aktuális.
A hozzászólás módosítva: Jún 19, 2016

525_plain.JPG

(#) nedudgi válasza befottesuveg hozzászólására (») Jún 19, 2016 /

Menyi kellene? Ha nem sürgős, pár darabot nélkülözni, de sajnos Pesten van.
(#) befottesuveg válasza nedudgi hozzászólására (») Jún 19, 2016 /

Nem sürgős. Csak rendben akarom tudni a floppyjaimat, és több gyári tok koszos, szennyezett, stb. A poharamat sem raknám már ezekre, nemhogy egy floppyt beléjük. Ezeket akarom cserélni. Mennyiségileg nem tudom, de szívesen vennék két 50-es kupacot, hogy legyen, ha kell, de persze ennyit nem kell cserélni. Vagy csinálnék majd, csak nem tudom milyen papír a megbízható ehhez. A Pest az pont ideális lenne, csak az a bökkenő, hogy nem akarom elvenni a készletedet. Neked is jó lesz még az a pár darab. Mi van ha elszakad valamelyik tokod? Ilyenekre is gondolni kell. De nagyon szépen köszönöm azért. Kedves vagy.
(#) nedudgi válasza befottesuveg hozzászólására (») Jún 19, 2016 / 1

Az 5,25 floppyt nem nagyon kell félteni, a műanyag tok eléggé megvédi, mert a papírtok nem tud hozzáérni a mágnesezhető felülethez. A por inkább ellenség.
Mindenesetre érdemes biztonsági másolatokat tartani merevlemezen, vagy egyéb adathordozón - amíg olvasható.
(#) orcika70 hozzászólása Jún 19, 2016 /

Tud valaki a XVII. kerületben olyan villamossági boltot ahol lehet ilyen fém tömszelencét kapni?
A hozzászólás módosítva: Jún 19, 2016
(#) befottesuveg válasza nedudgi hozzászólására (») Jún 19, 2016 /

Akkor alkotok majd valamit A4-es papírból. Köszönöm a segítségedet.
(#) zsolt320i hozzászólása Jún 21, 2016 /

Sziasztok!

Olyan transzformátort keresek aminek a szekunder kimenetén 24V és 5V váltófeszültség is van.
Azt szeretném kérdezni, hogy tudtok ilyen transzformátorról, lehet ilyet vásárolni?
Ha nem, 24V AC-ból, hogy lehet hatékonyan 5 VAC-t vagy 5 VDC csinálni?

A segítségeteket előre is köszönöm!
Zsolt
(#) Buvarruha válasza zsolt320i hozzászólására (») Jún 21, 2016 /

Vegyél egy 24V-os toroidot és tekerj rá néhány menetet az 5V-naak és kész is van. A toroidot egyszerű tekerni, meg sem kell bontani rajta semmit, csak rátekerni.
(#) Elektro.on hozzászólása Jún 21, 2016 /

Mekkora a szükséges teljesítmény?
Esetleg ez?
Következő: »»   315 / 444
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem