Fórum témák
» Több friss téma |
Én értem csak akkor ne jelentsd ki hogy olyan nincs! Szervizes voltam házzal együtt cseréltük csak sajnos a másik ház sérült másképp én is az ETA-szénkefét raknám bele ami 500ft. Ha egyszer ilyet keresek valószínű megvan az okom nem kell leharapni a fejem biztos nem cseréltem annyit mint te de ez kb 10 db után már mindegy egy vagy ötven évig csináltad
Megint keresek valamit. Egy olyan eszközre lenne szükségem ami áramszünet esetén nem kapcsolja vissza az áramot a beledugott készülékbe, hanem csak kézileg lehet újraindítani. Van ennek valami neve, vagy építeni kellene ilyet?
Végül megtaláltam hogy egyáltalán hogy hívják: feszültségfigyelő relé. Így már könnyű volt forrást találni hozzá.
Nem vagyok biztos benne, hogy tényleg ezt keresed.
Neked egy közönséges relé vagy mágneskapcsoló kellene és két nyomógomb: egy NO és egy NC.
Hali!
Nem tudom milyen terhelésre/áram átvitelre gondolsz, nekem az elosztó dobozomba egy ilyen mágneskapcsoló van, KI-BE gombbal, és kész. Hangosításhoz használom.
Veszel egy 230 as kis relét,és ki-be nyomógombokat,oszt kész. A nagyok is így oldják meg a véletlenszerű indítás kizárását!
Egy ilyen jó lenne ugye?
Illetve egy kondi kellene a relé primer tekercséhez hogy 1-2 másodperc szünetet áthidaljon. A hozzászólás módosítva: Jún 8, 2016
Ez jó.
Csak vigyázz a feszültségekre. Ez 110VAC-ra készült. Te nem írtad, hogy milyen feszültségre kell. A kondenzátoros "késleltetés" csak DC feszültség esetén fog működni. A relének nincs primer (meg szekunder) tekercse.
Sziasztok!
Hol tudnék vásárolni egy 1-2kW-os transzformátor EI,vagy O vagy toroid vasmagot? Válaszokat előre is köszi.
Esetleg probalkozz itt, az arlistan vannak 2kVA-nal nagyobbak is (24V biztonsagi transzformator a kulcsszo amit hasznaltam
) Arlista, nem epp mai... Bővebben: Link
én tekercs néküli transzformátort, kizárólag vasmagot keresek.
Szia!
Szerintem transzformátorgyártókat kéne megkeresned, hogy adnak-e el csak vasmagot. Például. Bár gyanítom nem olcsó mulatság, lehet hogy jobban jársz ha veszel használt/leégett transzformátort, vagy szünetmentes tápot és lebontod a jelenlegei tekercseit.
Igen, én is gondoltam erre, de a legolcsóbb megoldást keresem, ezért érdekel ez.
A hiperszil lesz a nyerő vasmag, amiből építkezni fogok, mer házilag gép nélkül is megtekerhető, és kevesebb tekerés is elég mint egy EI-re.
Legolcsóbb: MÉH (fémhulladék telep). Gép ahhoz is kell, csak egyszerűbb (satu, "kurbli"). Kevesebb drót meg azért (SU, SM), mert jobban gerjeszthető.
Sziasztok!
A mellékelt képen látható (csak még új ) tápcsatlakozót hol lehetne kapni? Ez egy alcor tablet töltőcsatlakozója, aminek a belső tüskéjét ügyesen kitörték valahogy...
Keresek (csak nem találok) PT15 méretű 5k vagy 4.7k álló trimmert (ez a legnagyobb, batár
trimmerpoti Piher-éktől, bár gyártó nem fontos), aminek 6-szögletű lyuk van a közepében + long-life kellene (ezt elméletileg "E"-vel jelölik a típus végén. Vagy olyan potenciométert keresek, ami lyukas. Előre is köszönöm a segítséget!
A mellékelt képen nem látható a tápcsatlakozó a kép minősége miatt. Tegyél fel egy jó minőségű képet.
Szia!
Amúgy is mindegy, nem ez a gond oka, meg időközben észrevettem, hogy rosszat raktam fel.
Sziasztok!
Még egy kérdésem lenne, Ezüstöt forrasztáshoz hol kaphatok? Kösz.
Hegesztéstechnikai szaküzletben. Vagy beáldozol egy kiskanalat, vagy nyakláncot a családi ezüstből. Némi bóraxszal.
Sziasztok!
Hol kaphatnék 5,25-ös floppy lemezekhez papírtokot? Valami közelebbi helyen, mint ezek. Ha sehol, akkor milyen papírból lehetne ilyet csinálni? A sima A4-es papír sokkal keményebb, mint ezeknek az anyaga, és az lenne a lényeg, hogy ne karcolja a floppyt. Köszönöm a tippet. Jav.: Úgy látom ez nem egy általános topik, elnézést. A kérdés attól még aktuális. A hozzászólás módosítva: Jún 19, 2016
Menyi kellene? Ha nem sürgős, pár darabot nélkülözni, de sajnos Pesten van.
Nem sürgős. Csak rendben akarom tudni a floppyjaimat, és több gyári tok koszos, szennyezett, stb. A poharamat sem raknám már ezekre, nemhogy egy floppyt beléjük. Ezeket akarom cserélni. Mennyiségileg nem tudom, de szívesen vennék két 50-es kupacot, hogy legyen, ha kell, de persze ennyit nem kell cserélni. Vagy csinálnék majd, csak nem tudom milyen papír a megbízható ehhez. A Pest az pont ideális lenne, csak az a bökkenő, hogy nem akarom elvenni a készletedet. Neked is jó lesz még az a pár darab. Mi van ha elszakad valamelyik tokod? Ilyenekre is gondolni kell. De nagyon szépen köszönöm azért. Kedves vagy.
Az 5,25 floppyt nem nagyon kell félteni, a műanyag tok eléggé megvédi, mert a papírtok nem tud hozzáérni a mágnesezhető felülethez. A por inkább ellenség.
Mindenesetre érdemes biztonsági másolatokat tartani merevlemezen, vagy egyéb adathordozón - amíg olvasható.
Tud valaki a XVII. kerületben olyan villamossági boltot ahol lehet ilyen fém tömszelencét kapni?
A hozzászólás módosítva: Jún 19, 2016
Akkor alkotok majd valamit A4-es papírból. Köszönöm a segítségedet.
Sziasztok!
Olyan transzformátort keresek aminek a szekunder kimenetén 24V és 5V váltófeszültség is van. Azt szeretném kérdezni, hogy tudtok ilyen transzformátorról, lehet ilyet vásárolni? Ha nem, 24V AC-ból, hogy lehet hatékonyan 5 VAC-t vagy 5 VDC csinálni? A segítségeteket előre is köszönöm! Zsolt
Vegyél egy 24V-os toroidot és tekerj rá néhány menetet az 5V-naak és kész is van. A toroidot egyszerű tekerni, meg sem kell bontani rajta semmit, csak rátekerni.
Mekkora a szükséges teljesítmény?
Esetleg ez? |
Bejelentkezés
Hirdetés |

) Arlista, nem epp mai...