Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2477 / 3692
(#) zolika60 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Aug 6, 2015 /

Ha a fal melletti sávból a dréncső elviszi a vizet a kő sem fogja felszívni. Abban csak a kapilláris erő emeli egy bizonyos magasságig, de ha ez a belső padlószint alatt van nem okoz problémát. Sajnos nem találtam meg az anyagot, valószínűleg azon a vinyón van ami bekrepált tavaly. Holnap lerajzolom és felteszem. Nálad szerintem működne.
(#) Bakman válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Aug 6, 2015 /

Ha magas a talajvíz szintje, akkor a drain cső nem tudja elvezetni a vizet. Aktív szivattyúzásnak kb. semmi értelme, mert ezzel csak tisztítod a víz útját, annál rosszabb. Kutaknál ismert a jelenség, idővel nő a vízhozam ahogy tisztul a kút.

Az alapot körbeszigetelni szerintem szintén felesleges, mert mint a rajz is mutatja, három oldalról kellene szigetelni. Attól, mert a külső oldalt vízmentesítik, az alja és a belső oldala még érintkezik a talajjal, a hajszálcsövesség elve szerint pedig ennyi több is, mint elég.

Én aktív páramentesítőt próbálnék ki, akár egy kölcsönkért géppel. A tablettás páragyűjtők nem érnek semmit, kidobott pénz (tapasztalat). Egy ilyennel rendelkezem. Csendes környezetben valóban hangos, mint azt az egyik véleményíró is írja, de valamit valamiért. Ha eléri a megadott páratartalmat, akkor csak a kompresszor kapcsol ki, a ventilátor nem, ezt viszont a "Kérdezz felelek" részen nem említik külön.

Még egy apróság: Lehet kapni peltieres páramentesítőket is, az is kb. kidobott pénz, egyszerűen nincs elég teljesítményük.
A hozzászólás módosítva: Aug 6, 2015

Shot_657.jpg

(#) Buvarruha válasza Bakman hozzászólására (») Aug 6, 2015 /

Nálam bevált a plafonba fúrt luk a tetőtérfelé. előtte úszott minden annyira párás volt, de azóta szárazság van.
(#) Bakman válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Aug 6, 2015 /

Akkor nincs más hátra, mint előre, ásóra fel!
(#) Kovidivi válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Aug 6, 2015 /

A falátvágásos utólagos vízszigetelés nem megoldható? Nem tudom, milyen terméskő az alapzatod, de lehet elég lenne csak a fugát kikaparni közte, és bepréselni oda valami vízszigetelő lemezt. Vagy ahogy a nagyok csinálják: kifűrészelnek a falból 1-2m-nyi hosszon fél cm-t, oda betolják a vízszigetelést, majd mennek tovább.
(#) MikulaSan hozzászólása Aug 6, 2015 /

Itt csak kinyitom a kandalló száját és viszi ki a levegőt felfelé a régi buboskemence kémény nyílásán át
A hozzászólás módosítva: Aug 7, 2015
(#) zolika60 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Aug 7, 2015 /

Itt a vázlat róla. Sajnos valamiért 90°-al elforgatva jelenik meg, de te biztosan tudsz valami varázslatot amitől talpra áll.
A hozzászólás módosítva: Aug 7, 2015
(#) MikulaSan válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Aug 7, 2015 /

Ide az erdők közé úgy is beszorul nagy dolog néha az a kis légmozgás is
(#) pucuka válasza zolika60 hozzászólására (») Aug 7, 2015 /

Ha új lapon megnyitod, kurzor középen, jobbgomb katt, forgatás balra kiválaszt. Legalábbis a Chrome -ban.
(#) mark.budai hozzászólása Aug 7, 2015 /

Zolik! Összeraktam ma a hengerfejet, de valami nem teljesen oké. A szelepek nem egyformán, illetve szerintem jobban nyitva vannak, mint kellene. Lehetséges, hogy a légtelenítésnél nem nyomtam össze a hidrotőkéket eléggé, így "hosszabbak", mint kéne? Összerakásnál feltöltöttel olajjal azt a rész, ahol a nagyobbik rugó van benn (aminek az alja a szelep szárat nyomja), rátettem, ami bele csúszik, majd nyomtam benn a golyót, addig, amíg a nagy rugót még pont nem nyomtam össze. Jó lett mind amúgy, felkeményedtek szépen. De ezek szerint túl sok olajat hagytam benn?
(#) zolika60 válasza mark.budai hozzászólására (») Aug 7, 2015 /

Ne aggódj, a felesleges olaj ki megy belőle.
(#) zolika60 válasza pucuka hozzászólására (») Aug 7, 2015 /

Azt én tudom, csak azt nem, hogy mentés után is úgy maradjon. Tehát amikor újra megnyitom ne kelljen forgatni.
(#) mark.budai válasza zolika60 hozzászólására (») Aug 7, 2015 /

Lehet, hogy kimegy, de a szelepek nagyon ki vannak emelve, illetve ha mondjuk úgy állítom, hogy a 3-as henger szívószelepei legyenek nyitva, az egyik mélyebben nyit, mint a másik. Emellett szinte egyik szelep sem zár, valamennyire mind nyitva van. Vagy tekerjem párszor körbe a vezérműtengelyeket, és beáll?
(#) Gafly válasza mark.budai hozzászólására (») Aug 7, 2015 /

Én ugyan nem vagyok Zoli, de miért ne?
(#) zolika60 válasza mark.budai hozzászólására (») Aug 7, 2015 /

Így van tekerd körbe néhányszor. Ha nem akad akár önindítóval is megforgathatod gyertyák nélkül.
(#) zoly15 válasza mark.budai hozzászólására (») Aug 8, 2015 /

A hydrotőkéket nem tudod túltölteni, mert van annyi résveszteség, hogy kifolyik a fölösleg.
Amikor lehúzod a vezérmű tengelyeket a helyükre összenyomja az aktuális tőkéket, majd párszor körbe kell forgatni a tengelyeket.
Aztán vezérlést fölrakni, a főtengelyt racsnis kulccsal körbeforgatni 2-3X majd a vezérlés jelöléseket ellenőrizni, és mehet vissza a sok sallang
(#) szamóca hozzászólása Aug 8, 2015 /

(#) pucuka válasza szamóca hozzászólására (») Aug 8, 2015 /

Nagyon jó. A pali belső órája biztos valami atomóra.
(#) Norberto válasza szamóca hozzászólására (») Aug 8, 2015 /

Neki is pontos az atomórája belül, csak nem "úgy".

Ilyen életvidám, de mégis józan csaj kéne nekem.

Bővebben: Link
(#) enree válasza szamóca hozzászólására (») Aug 9, 2015 / 2

(#) Buvarruha válasza enree hozzászólására (») Aug 9, 2015 /

Jól nyomják. A bélaműhely sem rosz. Bővebben: Link
(#) Dióda hozzászólása Aug 9, 2015 /

Sziasztok!

Most kegyetlen off leszek de hátha valaki tudja.
A komár kerékcsapágya kónuszos mint a bringáké.
Ki akarom cserélni normális csapágyra , aminek elméletben semmi akadálya .
Nem tudja valaki milyen csapágyat keressek bele?
Esetleg valaki látott már ilyen átalakítást?
(#) zolika60 válasza Dióda hozzászólására (») Aug 9, 2015 /

Mérd meg az átmérőket kívül és a tengelyen aztán már csak meg kell nézni a katalógusban.
(#) Dióda válasza zolika60 hozzászólására (») Aug 9, 2015 /

Úgynéz ki meg is van .
12x32x10 lessz az övé.
(#) zolika60 válasza Dióda hozzászólására (») Aug 9, 2015 /

Akkor tudod mi kell bele.
(#) Buvarruha válasza Dióda hozzászólására (») Aug 9, 2015 /

Én így használom már évek óta, sokkal job rendes csapágyal. Hogy milyen kell bele, azt meg kell mérni és kiderül.
(#) enree válasza Buvarruha hozzászólására (») Aug 10, 2015 /

Őket nem ismertem, de nagyon jók! Akkor már legyen teljes a sor.
(#) jani1987 hozzászólása Aug 11, 2015 /

Ma reggel indulnék a melóba bringával erre kiderült, hogy kilopták a szelepet a kerékből. Még a közelében sem találtam meg.
(#) zolika60 válasza jani1987 hozzászólására (») Aug 11, 2015 /

Azért az jobb mintha a bringát vitték volna el és csak a szelepek maradnak.
(#) jani1987 válasza zolika60 hozzászólására (») Aug 11, 2015 /

Így viszont a szociálissal megegyező összeget kell ilyenekre beosztani egész hónapra. Ja még a találkozóra is menni kell.
Következő: »»   2477 / 3692
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem