Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
A másik oldal meg egyből indult!
Ennek csak örülni lehet. Ilyen rendezett a belseje is?
Hát nem a legszebb, de működik.
Nem vagyok egy nagy konstruktőr, ha légszerelésről van szó...
A hozzászólás módosítva: Aug 15, 2015
Ahogy az erősítő megszállotakat ismerem, ezért kapsz kritikát
Hát ezen tudnál még alakítani.
Habár én NYÁK-ra szoktam építeni a csövest.
Ezért féltem kitenni!
Nem volt kedvem a nyákkal bíbelődni, jó ez lészerelésben is!
meg annak a pár alkatrésznek szerintem felesleges! De elég ,,stabil lett, nem lötyög, lóg semmi.
Anno majdnem az összes csöves erősítőt (pár kivétellel) légszerelve csinálták, úgy-hogy ne vedd magadra a kritikát. Jó ez így!
Biztos jónak címezted?
Nincs ezzel különösen gond főleg ha nem zajos , lehetne kicsit átgondoltabb és rövidebb vezetékek.
A hozzászólás módosítva: Aug 15, 2015
Köszönöm! Nem zajos egyáltalán (most már!
)!
Most készültem el egy LCF mérővel. Az eredeti készülék leirása az Everyday Practical Electronics magazinban jelent meg. Egy CD4011-el épült oszcillátort rezget be a mérendő induktivitással/kondival és a frekvencia megváltozásából számolja ki a PIC (16F628A) a keresett kapacitás/induktivitás értéket. És úgy mellékesen frekvenciamérőnek is lehet használni. Az RCA aljzat melletti billenőkapcsoló váltja át a PIC frekvenciabemenetét a külső (TTL) jelforrás és a belső oszcillátor között.
Gondolkodtam feliratokon is, de végül letettem róla. Én tudom, hogy mi micsoda, más meg úgysem használja. ![]() A pdf fájlban az eredeti cikk, az asm és a hex fájl 16F628A kontrollerhez való.
Tudom, de ahogy írtam, s mások egy kicsit átgondolva szépen meg lehet(ne) csinálni.
Az egy dolog, légszerelni is lehet többféleképpen.
Pontosan milyen típusú ez a kijelző?
E-bay linket tudnál küldeni?
Üdvözletem minden Fórumozónak!
Bemutatom nektek a 3 fázisú fogyasztásmérőm prototipusának analóg paneljét. Ez mintavételezi az áramok és a feszültségek pillanatnyi értékét. A többit majd egy ADC+MCU kártya szoftvere fogja kimatekozni.
Szia! Nagyon rendezettre sikerült, és a forrasztás is szép lett! Mit rejt az árnyékolás?
Szia! Köszönöm az elismerő szavakat. Az árnyékolás alatt egy 5V/900mA-es kapcsolóüzemű tápmodul rejtőzik, ez elég lesz majd az MCU kártya tápellátására is.
A forrasztás alapvetően szép, de az átkötések már girbegurbák. No nem mindegyik
Egyébként szép munka. A forrasztási oldalon miért kellet az az átkötés? Az gyakorlatilag egy kisebb föld hurok. A hozzászólás módosítva: Aug 18, 2015
A két átkötés a két jelfogó földjét adja, mert a meghuzási árama alatt a viszonylag vastag földvezetéken mégis esett anyyi feszültség, amely a műveleti erősítők kimenetét pár mV-al elcsúsztatta. Füldhurok nincs, mert a nyákon az eredeti utak el vannak vágva.
Szia, szép panel, csillagpontos földvezetéket kellett volna kialakítani, mint ahogy az átkötéssel csináltad.
A hozzászólás módosítva: Aug 19, 2015
Igen, a véglegesben már úgyis lesz.
A hozzászólás módosítva: Aug 19, 2015
Konkrétan ez az a kijelző:
Bővebben: Link Van az Ebay-en nagyon sok féle, különböző méretű kijelző, de csak ezt az egyet találtam ami IPS. Ez oldalról nézve is szép, nem fordulnak át a színei. A touchpadja viszont elég rossz sajnos.
Hú de boldog lennék, ha ilyet tudnék csinálni..
Köszöntök minden Fórumozót!
Egy labortáppal jelentkeznék. Maga a labortáp az ALKOTÓ féle panelre épült, a toroid lágyindító pedig SKORI rajza alapján készült. A többi az én igényeimnek megfelelően lett kialakítva ( a régi lassan 30 éves tápom alapján). A labortáp rendelkezik 2 analóg és egy digitális (A+V) műszerrel, van egy 5V 3A állandó táp, egy 12V 1,5A állandó táp, egy 12V-os táp a ventillátoroknak és a digit műszereknek is külön táp van kialakítva. A műszerek mellett van egy folytonosságvizsgáló (hang-fény) és egy digit hőmérő is. Az egyik ventillátor szabályzott, állandóan működik és a labortáp hőmérsékletétől függően változik a sebessége, a másik ventillátor a digit hőmérő által figyelt belső hőmérséklet alapján kapcsol be vagy ki. További szép estét mindenkinek!
Az analóg feszültségmérő helyett én inkább digitálist tettem volna. Amúgy szép. Tetszik.
Az analóg műszerek mellett egy digitális A/V is van. Mérési hiba miatt egyből az analóg ampermérő mellett. Kicsit távolabbra szántam hogy ne érjenek össze.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |