Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kerti tavak elektromos rendszerei
 
Témaindító: Andrew3, idő: Jún 9, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   4 / 4
(#) hbrituci2 válasza joko1313 hozzászólására (») Jún 22, 2012 /
 
Szia! Az érdekelne,hogy a víz az közvetlenül hozzá ér a csőhöz vagy benne van esetleg egy másik csőbe? Előre is köszönöm! Üdv: Rita
(#) zolika60 válasza hbrituci2 hozzászólására (») Jún 22, 2012 /
 
Ha hozzá is ért neki, nem valami bölcs dolog. Egy kis repedés miatt elektromossá válhat a tavad. Tedd egy másik csőbe. Lehetőleg jóval vastagabb üvegből készültbe mint a fénycső. Esetleg plexi cső is szóba jöhet, csak annak nem tudom mennyire van UV szűrő hatása és az öregszik is.
(#) micimacko válasza zolika60 hozzászólására (») Jún 22, 2012 /
 
Kvarcüveg csőbe, mert a normál üveg "megeszi" az UV fény nagy részét...
(#) CIROKL válasza gubi hozzászólására (») Márc 21, 2015 /
 
Szia!
Bár nagyon régi téma de most került előtérbe itt most egy haver szerzett egy velda cuccot és na mondom kicsit rendbe kapom mert leharcolt állapotban volt nagyon ,
Ezen alkalommal felkerült az asztalra és méregetés tesztelés történt az eredmények érdekesek számomra de minden rendben van ezért közzé teszem hátha valakit érdekel !
A készülék velda I -es 5,15.25,35,45 % os léptékeket tud és van a szuper fokozat ez csupán annyiban különbözik a többi százalékos megosztástól hogy direktben megy , és itt a jön a százalékos arányok felosztása ami csupán annyit csinál hogy 5-től 45 % ig pár tized másodperces léptékeket oszt fel .
Durván az 5% az 2 másodperc és a 45 pedig 1 másodperc ciklust eredményez , a készülék FIX kimenő feszültséget produkál és FIX frekvenciát ami 100hz és kb 5,5 Volt nagyságú feszültség . Mindez természetesen vizben terhelve , a próba egy fél liter vizben történt és alig 5 perc alatt szépen telitette rézzel a fél liter vizet ezt a mellékelt képen is jól látni !
A hozzászólás módosítva: Márc 21, 2015
(#) Petres Pal hozzászólása Szept 17, 2015 /
 
Kedves Cirokl!
Nagyon jó, hogy ilyen mérési eredményeid vannak. A kérdés, hogy tudnánk-e ilyent csinálni? Minden valószínűség szerint a berendezés nem mér semmit, csak adagol. Gondolj bele, hogy vízmennyiségre van megszabva a méret és utána azt mondják, hogy indulj 5%-ról és figyelj. A tapasztalatok szerint növeld vagy csökkentsd a mennyiséget. Én egy nyugalmazott vill. mérnök vagyok némi fejlesztési tapasztalattal. Ha kezembe tudok egy ilyent venni, lesz belőle valami. Nem beszélve arról, hogy vagy csinálunk télen, vagy az én tavamba is kell vennem.
Köszi az együttműködést.
(#) CIROKL válasza Petres Pal hozzászólására (») Szept 17, 2015 /
 
Idézet:
„A kérdés, hogy tudnánk-e ilyent csinálni?”

egészen biztos aki ért a pic vagy avr programozáshoz annak gyerekjáték ezt megtervezni ...
a kivitelezést én vállalom !
Idézet:
„Minden valószínűség szerint a berendezés nem mér semmit,”

Ezt nem értem , miért ne érne semmit ?
(#) Petres Pal hozzászólása Szept 17, 2015 /
 
Félreértetted! Nem arról van szó, hogy nem ér, hanem nem mér!
Szerintem meg tudjuk csinálni és meg tudom tervezni is. Számos mechanikát is összehoztam tervező koromban. Az anód jöhet Ukrajnából, van kapcsolatom. Én szívesen meglátogatlak egy megbeszélésre.

üdv pál
(#) Petres Pal hozzászólása Szept 17, 2015 /
 
Szerintem ebből, még termék is lehet. Meg kell nézni, mit véd szabadalom, mielőtt belénk rúgnak a kereskedés előtt. Magának mindenki csinálhatja.
Következő: »»   4 / 4
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem