Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Flight simulator panel

Témaindító: duCiel, idő: Feb 18, 2008
Lapozás: OK   2 / 3
(#) Medve válasza duCiel hozzászólására (») Feb 22, 2008 /

Idézet:
„kapcsolót kötnék rá az olyan lenne mintha állandóan be lenne nyomva a gomb?
igy igaz, ám el is olvashatnád a cikket, amit belinkeltél!

Ha a billentyűt a shifttel együtt kell használni akkor a cikk egy monoflopot ajánl, de szerintem két relé egymásután kapcsolásával el lehet érni a 10ms-os késleltetést. Pláne, ha a tekercsre ráteszünk egy nagy kondit. Link
(#) Medve hozzászólása Feb 22, 2008 /

Visszavonom korábbi állításomat a pilótafülke szimulációnál alkalmazott relék feladatáról. Azok szükségesek, nem a leválasztás a céljuk, hanem az impulzus létrehozása. Habár galvanikusan le is választ.
(#) Cavalier válasza duCiel hozzászólására (») Feb 22, 2008 /

Konkrétan Geniust vettem, de vaterán érdemes nézelődni, elő szokott fordulni mindenféle. Gomboknak lehet sima gamepadot is találni.
Ha kell esetleg potméter, van egy csomó ALPS tolópotim sztereó 10k-s lineáris 60mm-es, azzal egyszerűbb megcsinálni a gázkart, meg az oldalkormány pedálokat.

Itt van a takaró bigyó

Itt meg a kapcsoló ez olyan, hogy lefelé, felfelé lehet nyomni, rákötni a joystick két gombját, pl. a futóműhöz ki-be ereszteni.
(#) duCiel válasza Cavalier hozzászólására (») Feb 23, 2008 /

Szóval Te már megcsináltad a cockpitet?jó ötletnek tartom amit mondtál,hogy veszek két öreg joysticket és összekombinálom őket.Sjnos még nem találtam megfelelőt mert olyan kéne gondolom amin minimum 2 poti van meg sok gomb.Meg otthon is van egy öregebb joystickem de az a baj vele hogy gameportos és az új gépemen sajnos az már nincs csak usb van rajta.Még egy kérdés:a joysticknél és úgy van mint a billentyűzetnél,hogy nyomógomb helyett nem köthetek rá "simán"egy kapcsolót mert az olyan mintha folyton be lenne nyomva??
(#) Mcsiv válasza duCiel hozzászólására (») Feb 23, 2008 /

Ha USB-s eszköz kell, keres rá a neten az mJOY projectre. Két féle van, 8 es 16-os avr-re. Az utobbi 8 potit kezel 10 biten és azt hiszem 40 kapcsolót. Régebben megépítettem, tökéletesen üzemel és hihetetlen egyszerű. Jah, a számítógépzseniknek üzenem, driver nem kell, HID szabványu eszköz
(#) duCiel hozzászólása Feb 23, 2008 /

kössz az ötletet azonnal rákeresek
(#) duCiel válasza Mcsiv hozzászólására (») Feb 23, 2008 /

Rákerestem,találtam egy-két rajzot nem tudom az e amire Te gondolsz de azthiszem , hogy igen.Neked nincs esetleg hozzá nyákterved,esetleg kapcs. rajzod.??Nem tudod nem-e lehet rendelni kit formában??

most néztem, hogy az eredeti oldala már eltünt, még szerencse hogy anno lementettem az egészet, így hát csináltam belőle egy mirrort:
mindaugas.com mirror

kit formába nem hiszem hogy lehetne rendelni, én annó próbanyákon építettem meg, 1 óra alatt megvan. Amire mindenféleképpen figyelni kell ha panelt tervezel, vagy éppen megcsinálod úgy mint én:
1. A kvarc, sajnos elég érzékeny pontja, így azt megfelelő körültekintéssel kell megcsinálni, mert másképpen ismeretlen eszközt fog látni a windows.
2. A potik referencia feszültsége. A kondik, induktivitások feltétlenül fontosak, de méretezésben elég igénytelenek, ha valami balul ütne ki, ugrálni fognak a potik értékei.
(#) duCiel válasza Mcsiv hozzászólására (») Feb 23, 2008 /

semmit sem kell benne programozni ugye??egyszerűen összerakom a nyákot csatlakoztatom beállítom vezérlőpulton és kész???
(#) Mcsiv hozzászólása Feb 23, 2008 /

az AVR-t kell programozni, de tudás nem kell hozzá. Összeállítod az oldalon található csatlakozót(3 vagy 4 ellenállat van benne), rákötöd a panelra, másik végét a gépre, és belegyömöszölöd a szintén az oldalon található kódot.
(#) Lalli1987 válasza kobold hozzászólására (») Márc 5, 2008 /

Én.
Engem pont erre akarnak megkérni. Csak mindezt soros portra.
Engem is érdekelne mellesleg az USB portnak a "drótozása".
(#) még1MbR hozzászólása Márc 5, 2008 /

Ezt nézzétek meg, valaki nem aprózza el
Bővebben: Link
Bővebben: Link
Tu-154M pilótafülke fából!
(#) kocici17 válasza még1MbR hozzászólására (») Márc 13, 2008 /

Nem semmi
(#) kocici17 válasza duCiel hozzászólására (») Márc 15, 2008 /

Ne add fel látom itt vagy , és én is nekiáltam csinálni egy jót.
(#) kocici17 válasza kocici17 hozzászólására (») Márc 15, 2008 /

Nekem van egy gyári /logitech/ flight- extrrém 30 pro irányitóm ami 13000 volt, és az fs9 et használlom.
Ebben egy atmel kontroler szenved, én viszont multiplexben akarom lekérdezni és matrixban kijeleztetni a kapcsolokat, és a kontrolledeket.
Ebbe még az is belefér, hogy legalább 4, vagy 8 potit kezeljek.
Egyébbként usb-n.
Az fs egyébbként is tudja a funkciokat kilső eszközhöz kötni. Ez menüböl elérhető.
(#) duCiel válasza kocici17 hozzászólására (») Márc 17, 2008 /

TE milyet csináltál??
(#) googa válasza duCiel hozzászólására (») Márc 17, 2008 /

Szia!

Szerintem, ha házilag szeretnél gyártani és viszonylag egyszerűen ilyesmit, akkor jó ötlet egy két analógkaros, minnél több gombos gampad-et "központi vezérlőegységnek" használni és abból ki-be kábelezni a pedálokhoz, botkormányhoz, kapcsolókhoz.
Vagy az előzőekben említett billentyűzet-ből ki-be kábelezni, plussz még egy egeret is felhasználni.
Nekem van egy gamepad-em. 3500 forint volt. 10 funkció gomb + (a kereszt gomb, az még négy állás) + a két analóg kar.
Annyit kellene megtudnod mielőtt szétberhelsz egy ilyet, hogy a szimulátorod kezeli-e a két analóg kart normálisan.
Lehet én is neki esek egyszer.

Milyen szimulátort használtok?
(#) kocici17 válasza googa hozzászólására (») Márc 17, 2008 /

Az fs analitikus beállitásu és nekem "hál istennek" nem nagy ügy megirni a pic-et vagy az atmelt.
Az én elgondolásom szerint minimum 4-8-16 analog vonal és multiplexben 16-32....stb/innen idegek kérdése/ i/o pin.
Nálam a mechanikus dolog néha bonyolultabb tud lenni mint az elektronikus. Ha megnézed az fs9-et akkot látható, hogy az összes tasztaturás funkciot ki lehet helyezni külsö egységre söt a monitorképeket meg meg lehet osztani a megfelelő videókártyával. Persze ehez számitógép is kell.

Ja a gyárit nem akarom szétcincálni, hanem egy telyesen ujat akarok csinálni, ha már kedvet keptem hozzá. A jövö héten teszek ide fel egy elvi , és logikáris felépitési anyagot, aztán jöhet a tervezés és softver irás, majd a gyártás.
(#) kocici17 válasza duCiel hozzászólására (») Márc 17, 2008 /

Most tördelem az agyam rajta, hogy alkotok valami 4-8 potméter+halom gomb+halom led-es dolgot.
(#) duCiel válasza kocici17 hozzászólására (») Márc 17, 2008 /

Ha tudsz angolul és ahogy szavaidból kiveszem jól értesz a z elektrohoz ezt tudom ajánlaniBővebben: Link ennél komolyabb már nem kell és lépésről lépésre leírja de sajnos én nem értem
(#) kocici17 válasza duCiel hozzászólására (») Márc 19, 2008 /

Igen ezt már láttam.
Sok jó ötlet van benne,egyedül az elektromos része nem barátságos számomra, mivel nem szeretem a relléket, a számitógépes környezetben. Inkább egy öszetetteb softver a kontroller, vagy kontrollerek részére, és maximum néhány optocsatoló, az illesztéshez, de rellé ha lehetne .. nem . .
Sok jó ötlet van a mechanikus megoldásokhoz, ezeket érdemes megszivlelni, de a pc kapcsolatot és vezérlést másképpen képzelem. Véleményem szerint ha a pc villamos és logikáris szintjén tudok maradni, anélkül, hogy a számitógép bármilyen szintü villamos kapcsaolatba kerüljön "rellékel" vagy ezek tápjaival, akkor ezt meg kell és meg is lehet oldani, a TTL szinten.
Persze nem 1-2 orás téma, föképp nem úgy , hogy közben dolgozni is kell, de birka türelmem van, és nem okoz problémát a periférikus kontrollerek irányitása.Jelenleg papiron már megvan a logikáris elképzelés, és ahogy haladok----"idöm engedi"----- be fogom fotozni, és leirom, hogy mit szenvedtem, hátha más is szeretne csinálni, vagy akár tanulni belőle.
(#) gacserus válasza kocici17 hozzászólására (») Márc 24, 2008 /

Sziasztok,

Van egy oldal ahol letölthető egy jól megtervezett illesztő kártyarendsyer kapcsolási illetve NYÁK és beültetési rajza. Az mindent tud, és megvan hozzá a driver is készen az is ingyenesen letölthető.

www.opencockpits.com

Én ezt használom és nagyon szuper.

Üdv,

Gacsrus
(#) kocici17 válasza gacserus hozzászólására (») Márc 25, 2008 /

Köszönet az infoért.
(#) googa válasza gacserus hozzászólására (») Márc 25, 2008 /

Ez tényleg nagyon szuper. A képgalériában meg lehet csodálni, hogy a bácsi milyen komplett piklótafülkét varázsolt magánk. Ügyes!

Mutatnál képet sajátodról?
(#) kocici17 válasza googa hozzászólására (») Márc 25, 2008 /

A cuccoknál meg ,hogy mi mennyibe kerül...
az se semmi.
Ettöl még fantasztikus.
(#) gacserus válasza kocici17 hozzászólására (») Márc 26, 2008 /

Szevasztok,

Íme egy pár kép a készülő panelekről. Az árakkal kapcsolatban annyit, hogy mint mondtam ingyen letöltheted az interfész kártya nyák rajzokat és megcsináltathatod. Egy panel kb 2e-5e FT között jön ki mérettől függően. Az alkatrészeket meg tudod venni itthon is.
Maga a panelek elkészítése megint csak rajtad múlik mennyit költesz rá.

Pl: Egy alap konfighoz kell egy Master meg egy-két display kártya. Ha a fent leírt módon csinálod akkor a kettő kijön 10-12eFtból.
Egy COM rádió panel megint csak kihozható 3e-4eFtból.

Üdv,
Gacserus

kép1
kép2
kép3
kép4
(#) kocici17 válasza gacserus hozzászólására (») Márc 26, 2008 /

Azthiszem igazad van. Néhány speciális müszer kivételével ....tulajdonképpen ...persze relativ mint irtad...de elkészithető.
Pillanatnyilag a lehetö legtöbb kapcsolót és visszajelzöt probálom belezsuppolni 2 pic-be, ami usb-n kapcsolodna a sz.géphez, és persze a kormánymü, ill analog üzemü eszközök. Ha ezt kiszenvedem, akkor a nyákterv,és stb. következik. Ezt igazániból meg tudom irni a kontrollereknek, /persze nem lesz sétagalopp, és mint mindig minimum 2000 verzio lesz mire müködik korrektul/. Jelenleg maximum 5 monitorra tudom kezelni a képet, de az fs ugytudom csak 3 monitorig kezel.Ezek meg néhány más kihelyezhetö eszköz meg majd a téli idöszak "semmitevésének" idöszaka lesz.
Egyébbként sok ragyogo ötlet és komplett leirás van az emlitett url-en, bár szeretnék mindnél több dolgot ugy elkésziteni, /a periféria és az FS softver kapcsolata/ hogy a "leg"frapánsabb komunikácios megoldást tervezzem meg hozzá, és a lehetö "leg" részletesebb kezelhetöséggel, mivel repülés közben igen sokmindenre kell figyelni. Ahogy haladgatok fel fogom tenni amit csinálok, mert több szem többet lát.
(#) duCiel hozzászólása Aug 18, 2008 /

valakinél valami előrelépés??esetleg kapcsolási rajz? esetleg újabb ötletek vagy képek??
(#) aua válasza gacserus hozzászólására (») Júl 28, 2009 /

Húúú, gratulálok a panelekhez, nagyon jól néznek ki.
Nekem is az opencockpits a legszimpatikusabb, de én nem találtam az oldalukon letölthető master és expansion card nyák rajzot csak a kapcsolási rajzukat.
Tud valaki segíteni? Előre is köszi: aua
Következő: »»   2 / 3
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem