Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Sony TV javítás
 
Témaindító: Skyline, idő: Feb 12, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   26 / 31
(#) eyess válasza Monori Sandor hozzászólására (») Okt 21, 2015 / 1
 
Mérni kellene tápfeszültségeket .Meg van e a + - 15 volt az ic hez .Akkor a Q5401 hez a + 9 volt .

Ha ezek jók , akkor lehet gyanakodni az ic re , illetve a Q5813, a Q5401, a Q5403, és a Q5404 re.

Ezeket ki tudod mérni , illetve azt is , hogy maga az ic vezérel e , ha nem akkor már meg is van a hiba . De , hogy ide eljuss , mert ez a logikai út , ahhoz nem árt a körben lévő D, R, C tagokat is kimérni az a biztos.
(#) Monori Sandor válasza fecameca hozzászólására (») Okt 21, 2015 /
 
Ma már ilyen szervizt találni elég nehéz sajnos. Valahogy a samsung -ok javítása sokkal egyszerűbb ilyen téren.
(#) Monori Sandor válasza eyess hozzászólására (») Okt 21, 2015 /
 
Sajnos most estem haza melóból, és holnap is ez lesz, így csak a hosszú hétvégén lesz belőle valami, de nagyon köszönöm a rengeteg segítséget
(#) Massawa válasza fecameca hozzászólására (») Okt 21, 2015 /
 
Ez nemcsak a SONY erénye, szinte valamennyi távolkeleti gyár használ ilyen eljárást. Viszont a Sony közülük az egyetlen akitöl be lehet ( ha nem is olcson) szerezni az alkatrészeket.
(#) Monori Sandor hozzászólása Okt 24, 2015 /
 
Üdv. Változott a helyzet. Ma akartam kiméregetni a dolgokat, de bekapcsoláskor kattan a relé de semmi más nem történik. A led 2-t villan, szünet majd ismét 2 villanás. És ez ismétlődik.
(#) Monori Sandor hozzászólása Okt 24, 2015 /
 
3-mat villan nem kettőt...
(#) kadarist válasza Monori Sandor hozzászólására (») Okt 24, 2015 / 1
 
A manuál szerint túlfeszültségvédelem miatt villan hármat. A tápegység kimeneti feszültségeit kellene megmérni. A két villanás viszont túláramvédelem, tehát zárlat a táp kimenetén.
(#) eyess válasza Monori Sandor hozzászólására (») Okt 24, 2015 / 1
 
Értem behalt a vertikális körben bármilyen aktív alkatrész , ami megfogja a tápegységet és nem engedi beindulni . Külön meg kellene nézni a tápot kimérni , hogy az legyen tiszta . Utána , ha minden érték , feszültség rendben lesz , akkor onnan tudjuk folytatni a következő lépéssel.
(#) Monori Sandor válasza eyess hozzászólására (») Okt 24, 2015 /
 
Köszönöm, holnap nekiesek és mindent kimérek.
(#) Monori Sandor hozzászólása Okt 25, 2015 /
 
Üdv. Elég fura ez a táp. Ha lehúzom a cn6008-as csatit a táp és a (vertikális és audió panelről akkor el sem lehet indítani a tápot. Ha össze van kötve akkor viszont nem kapcsol az Ey6076 os relé és a D6001-es egyenirányítóhoz nem jut el a 230v. a led villog 3-mat és ismétlődik. innentől merre tovább?
(#) eyess válasza Monori Sandor hozzászólására (») Okt 25, 2015 /
 
Pont nem jó felé indultál el. Annak a csatlakozónak a lehúzásakor fellépő jelenség , amit tapasztalsz az teljesen rendben van.Ugyanis a main board felől kap a táprész inditó jelet is , na már most , ha azt ki húzod akkor pont nem fog működni .

A CN6010 es csatlakozót kell kihúzni egyenlőre .De azzal a trükkel , hogy a CN6010 es csatlakozó táp felőli részénél a +200 v os kimenetéhez egy 230v/60W , vagy 100W os izzót kell kötni , hogy véletlenül se tudjon megfutni a táp. Tehát az izzót a GND , és a +200v közzé kell kötni ez a pont lehet kicsit odébb is nem pont a csatlakozónál , ahol könnyebben rá tudod tenni.A lényeg az , hogy a GND , és a +200v közt legyen a táp résznél.

Be kapcsoláskor az izzó csak felvillanhat , és enyhén az izzó száll éppen világít , ha gond van , akkor teljes fényerővel fog világítani.Ebben az állapotban már fogsz tudni mérni a táp kimenetein feszültség értékeket.Ezek a fontos adatok , hogy tudjuk , hogy a táp rendben van e .Minden adat fontos , ha ezek meg vannak utána folytatjuk.
A hozzászólás módosítva: Okt 25, 2015
(#) Monori Sandor válasza eyess hozzászólására (») Okt 25, 2015 /
 
Ezen a táp panelen a cn6010-es csati nincs meg, csak a helye.
(#) eyess válasza Monori Sandor hozzászólására (») Okt 25, 2015 /
 
Akkor értelem szerűen azt a csatlakozót kell szét szedni amin a +200v menne a tápból .A többi minden ugyan az mint fentebb irtam.
(#) Monori Sandor válasza eyess hozzászólására (») Okt 25, 2015 /
 
Átnéztem töviről hegyire a táp panelt, de itt sehol nincs olyan csati amin 200-voltnak kellene kimennie. a legnagyobb fesz is 135-voltnak kellene legyen de ott sem mérhető semmi.
(#) eyess válasza Monori Sandor hozzászólására (») Okt 25, 2015 /
 
Értem akkor már van is egy hibád.Igen a te tévédnek csak +135 volt kell van ebből a fajtábol. Olyan is aminek +200 volt. Nos a helyzet akkor adott mivel nincs + 135 volt , akkor egyértelmű , hogy a tápegységnél lesz gubanc.Illetve , az is lehet hogy a védelem miatt , mert a vertikális kör hibás , így tilt a táp.Azt a csatlakozót huzd le , és kövesd azt a leírást , amit korábban irtam.Reméljük , hogy a táp jó lesz az izzó halványan fog világítani , és minden feszültség meg lesz.Ha ennek ellenére nem lesz ott +135 volt , és a többi feszültség sem lesz meg , akkor a tápegységet tüzetesen át kell nézni kimérni stb.
(#) Monori Sandor válasza eyess hozzászólására (») Okt 27, 2015 /
 
Rendben a héten kimérek mindent és bekötöm az izzót a leírtak alapján, csak sajnos ez megint kitolódik csütörtökig a munka miatt, de ha addig lesz egy kis időm nekifogok és írok mire jutottam. köszi a segítséget
(#) eyess válasza Monori Sandor hozzászólására (») Okt 27, 2015 /
 
Lassan járj tovább érsz van idő.
(#) Monori Sandor válasza eyess hozzászólására (») Nov 1, 2015 /
 
Úgy fest a táp nem működik. Rákötöttem az izzót( 230v/75w) a lehúzott csati helyére, egy pillanatra erősen felvillan amikor bekapcsolom. utána a led ismét villog és ennyi.
(#) eyess válasza Monori Sandor hozzászólására (») Nov 1, 2015 /
 
Akkor ott baj van a táppal igen.
(#) Burt hozzászólása Nov 2, 2015 /
 
Sziasztok
Segítséget szeretnék kérni tőletek !
Van egy Bravia kdl-40ex40b típusú beépített DVD s WIFI stickkel rendelkező LCD tévém,mikor frissíteni akartam a szoftvert...menet közben elakadt és onnantól kezdve már nem engedte....azóta viszont nem működik a DVD és ha bent van a WIFI kulcs nem lehet csatornát sem állítani és semmilyen funkciót használni, addig amíg ki nem húzom a konnektorból. usb röl sem lehet frissíteni most már !!Állítólag lehetséges hogy alaplap hibás..van e aki tudja orvosolni ezt a dolgot,Budapesten ?!
Ha tudnátok tanácsot adni vagy segítséget hogy kihez forduljak ?!

Köszönettel

Burt
(#) Lucifer válasza Burt hozzászólására (») Nov 2, 2015 /
 
Garis még?
(#) Burt válasza Lucifer hozzászólására (») Nov 2, 2015 /
 
Nem...kb ez egy 6 éves típus
(#) eyess válasza Burt hozzászólására (») Nov 2, 2015 /
 
Próbáld meg a gyári alap beállításokat vissza állítani. A menüben lennie kell egy ilyen funkciónak.
(#) Monori Sandor válasza eyess hozzászólására (») Nov 3, 2015 /
 
Mi okozhatja ezt a hibát? mert innentől, hogy nem indul végképp nem tudok mérni a tápon semmit. elkó, tranyó vagy esetleg trafó?
(#) eyess válasza Monori Sandor hozzászólására (») Nov 3, 2015 /
 
A táp az egy érdekes dolog , és általában egy olyan dologra tilt, ami neki már túlzott terhelést jelent.Ugyanakkor persze lehet tápon belüli hiba oka is ennek.Ezt csakis a táp alkatrészeinek átvizsgálásával kimérésével lehet megtudni.

Az izzó , amit a +135v ra tettél az maradjon ott , viszont kellene egy ilyen izzót tenni a táp 230v os hálózati be táp részéhez is .Ezt az izzót sorosan kellene bekötni , vagy a fáziságába , vagy a nulla ágába ez teljesen mindegy a lényeg az , hogy legyen benne izzó.Ezt így beüzemelve csak felvillanhat ez az izzó , ha nagy fényerővel világít akkor a tápon belül hiba van , és tiltás lép fel aminek következtében lekapcsol.A táp akkor jó , ha a 230v os ágba kötött izzó , csak felvillan viszont a +135 os résznél lévő izzó szépen világít tudod rajta mérni a feszültséget , és a táp kimenetein ahol lennie kell. Ezt kellene megnézni , és meglátjuk a továbbiakat.
(#) Monori Sandor válasza eyess hozzászólására (») Nov 4, 2015 /
 
Köszönöm a tippet, sajnos csak pénteken fogok tudni nekifogni, de ha minden jól megy akkor az egész napot rá tudom majd szánni, és a végére járni. Miánt lesz fejlemény jelentkezek. Addig is köszönöm a segítséget.
(#) Monori Sandor válasza eyess hozzászólására (») Nov 6, 2015 /
 
Szép jó reggelt. A helyzet a következő. Bekötöttem a két izzót a tápba, és bekapcsoláskor azt tapasztalom, hogy a táp izzó felvillan egy pillanatra húz a relé, viszont a +135 volton levő izzó is ugyan ezt teszi. kialszik a 230-as felvillan a +135 ös és ennyi. Próba képpen lehúztam a cn6006-os csatit is akkor viszont felváltva villognak az izzók, mint ha folyamatosan újra indulna a táp. Akkor most a tápon belül kellene keresni a hibát, vagy a main doard-on van valami bibi?
(#) eyess válasza Monori Sandor hozzászólására (») Nov 6, 2015 /
 
Azért pulzál , mert a CN6006 os csatlakozót levetted , és pedig onnan kap jelet , hogy ezt ne tegye.
A táp abból a szempontból jól működik , hogy a 230v ágba iktatott izzó csak felvillan ez jól jel , mert akkor a primer körben nincs zárlat.Viszont a szekunder kör hibás ugyanis ott a +135 volt nak állandóan meg kellene , hogy legyen.A 230v ágba iktatott izzó miatt kevesebb , de hogy semmi nincs az nem jó.Ott hiba van abban a körben.
(#) Monori Sandor válasza eyess hozzászólására (») Nov 6, 2015 /
 
Lehetséges, hogy a Q6006 vagy/és Q6007 kimenete tiltja hogy feszültség jusson a secunder rész bemenetén lévő T6002 trafóhoz?
(#) eyess válasza Monori Sandor hozzászólására (») Nov 6, 2015 /
 
Lehetséges , ha rossz , de ezt ki kellene mérni.A szekunder oldalon semmilyen feszűltég nincs +6v , +11v stb.
Következő: »»   26 / 31
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem