Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Vásárlás, hol kapható?

Témaindító: Gamo, idő: Okt 14, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   305 / 444
(#) igor4122 hozzászólása Nov 25, 2015 /

Üdv mindenkinek.

Tudja valaki hol lehet magyarországon beszerezni a következőket:
- Ultrafire WF-501b UV 365nm ledes zseblámpa,
- UV-C led, 254-265nm közötti hullámhosszal.

Mindkettő ugyanarra a célra kell, mégpedig hogy ásvány börzéken fel tudjam ismerni a 365nm UV-B, illetve a 254nm UV-C hullámhosszakon fluoreszkáló ásványokat.
(Van ami az egyikre, van ami a másikra reagál.)

Erre a célra jelenleg egy házilag barkácsolt 8W-os fénycsöves lámpát használok, de abba hiába rakom bele az UV-C csövet mert olyan nagy mennyiségben sugároz látható fényt hogy UV-Szűrő nélkül csak a Hialit (Üvegopál) Világít alatta élvezhetően vagy egyáltalán.
Ezen felül a mérete miatt még kényelmetlen is a használata.

Mielőtt valaki félreértené UV-Szűrő alatt nem a fényképezőgépre tehető szűrőt értem, hanem egy speciális foszfát olvadékból készített üveglapot ami a rövidhullámú sugarakat átengedi, míg a látható fényt benntartja. (Elég drága holmi, itthon nem is lehet beszerezni.)
(#) nedudgi válasza igor4122 hozzászólására (») Nov 25, 2015 /

Fogj egy LED fejlámpát, és cseréld ki a benne levő fehér LEDeket UV LEDre. Készleten ilyen extrém hullámhosszal nem tart épeszű kereskedő, az igény minimális, ez maximális árat, vagy ráfizetést eredményezne.
A fejlámpából nyugodtan ki lehet hagyni a védő üveget, vagy műanyag lapot, ha ilyen célra akarod használni.
(#) Bakman válasza siletto hozzászólására (») Nov 25, 2015 /

Esetleg "membrane switch" néven eBay-en van pár típus. Igaz, a felirata adott.
(#) Gafly válasza siletto hozzászólására (») Nov 25, 2015 /

Ha jól értem a problémát, akkor vagy az egész előlapot befedő fóliabillentyűzet kellene (mintha lenne is topic), vagy én például kétoldalas nyákot használtam. Egyik oldalon a furatszerelt alkatrészek, a másikon pedig a "hosszúnyelű" nyákba ültetett nyomógomb (és LCD).
(#) Doky586 válasza nedudgi hozzászólására (») Nov 25, 2015 /

Legalább linkeld be hogy honnan vegye a 365nm és a 260nm -es LED-eket..
(#) pjg válasza Doky586 hozzászólására (») Nov 25, 2015 /

(#) nedudgi válasza Doky586 hozzászólására (») Nov 25, 2015 /

365nm
Esetleg próbálnék a Percept kft-vel tárgyalni.
A hozzászólás módosítva: Nov 25, 2015
(#) igor4122 válasza nedudgi hozzászólására (») Nov 26, 2015 /

Üdv Nedudgi.

Köszönöm a választ, de 5 mm-es ledekkel nem szeretnék foglalkozni.
Egyfelől azért mert nem hiszem hogy megfelelő fényerőt tudnának produkálni egy kivilágított börzén, másfelől pedig a fentebb említett lámpa típust már láttam éles bevetésen a legutóbbi börzén és nagyon meggyőző volt.

Az a vékony plexi lap pedig ami a ledeket védi a fejlámpában, hosszú hullám esetén mintha ott se lenne, csak a rövidhullámnak teszi be a kaput (de annak nagyon).
A rövidhullámú ledekkel (főleg power ledekkel) kapcsolatban pedig mindenképpen érdekelne hogy hol lenne érdemes próbálkozni a beszerzéssel.
A Percept kft-t ismerem nem foglalkoznak (legalábbis amikor utoljára náluk jártam nem foglalkoztak) UV-s power ledekkel egyetlen mintadarabot leszámítva, de az is hosszú hullámú.
A hozzászólás módosítva: Nov 26, 2015
(#) nedudgi válasza igor4122 hozzászólására (») Nov 26, 2015 /

Azt kérdezted, Magyarországon hol lehet beszerezni? Röviden: sehol. Aukciós oldalakon eBay, AliExpress stb. eredetű UltraFire lámpákat, LEDeket árul pár seftelő, viszonteladó viszont tudtommal nincs.
Járható út lehet az UV LED beépítése, bármilyen zseblámpába, ha a teljesítmény LED tokozása hasonló. De előbb szerezd meg a LED-eket. 1-1 darabot csak nagyon drágán vehetsz, 10 darab ugyanannyiba kerülhet.
(#) siletto válasza Gafly hozzászólására (») Nov 26, 2015 /

Üdv! Nem fólia billentyűzetre gondoltam, csak simán olyan nyomógombra, amit át tudok dugni egy előlapra fúrt lyukon, és lehetőleg nem hatalmas. Olyan mint a furat szerelt mikrokapcsoló, csak lyukon át rögzíthető.
(#) igor4122 válasza nedudgi hozzászólására (») Nov 26, 2015 /

Köszönöm.

Nos sejtettem hogy ebay és társai lesz a vége, egyfelől ezért is írtam hogy magyarországon szeretném megvásárolni, másfelől nem tudok angolul és azt sem tudom megállapítani hogy a nagy kínálatból melyik nem gagyi, és még bakkártyám sincs így nem tudok az ebay-ról rendelni.
(#) Volare hozzászólása Nov 26, 2015 /

Sziasztok!
Egy világítást vezérlő pedálba kellene 1,5 megás lin. poti 6 mm-es tengellyel.
Az általam ismert budapesti lelőhelyeken (HQ Elektronika, Conrad, HEStore, Lomex) nem találtam ilyen potit. Van-e valakinek ötlete?
Már kitermelt használt is érdekel...
(#) qvasz2 válasza Volare hozzászólására (») Nov 26, 2015 /

Keresgetni kell: Bővebben: Link
(#) Gafly válasza siletto hozzászólására (») Nov 26, 2015 /

Azt persze nem tudjuk, hogy mekkora feszültséget és áramot kell kapcsolnia...
De ettől függetlenül a 23 oldal választékából csak találsz megfelelőt (találtam párat). Olyan is van, ami akár 500 JMF-be kerül darabonként
(#) siletto válasza Gafly hozzászólására (») Nov 26, 2015 /

Csak digitális áramkörben kell, nagyjából 0 mA-re. Átnézem a katalógust, köszi
(#) nedudgi válasza igor4122 hozzászólására (») Nov 26, 2015 /

265nm LEDek. Már 100 dollár alatt is lehet venni. Sajnos erre nagy valószínűséggel rájön az ÁFA.
(#) rockersrac válasza igor4122 hozzászólására (») Nov 28, 2015 /

Lehet kapni uv powerledeket, az nem jó?
(#) igor4122 válasza rockersrac hozzászólására (») Nov 30, 2015 /

Üdv.

Hogy jó-e az hullámhossz függő.
Hosszúhullámú lámpával nem akarok vacakolni, arra beszerzek valahol egy ultrafire-t.
Persze ha találok egy megfelelő rövidhullámú (254nm) power ledet akkor azt beépítem egy ultrafire pót izzóba és azzal megyek börzézni.
(#) Emu12 hozzászólása Dec 1, 2015 /

Kedves fórumtagok! Adódott egy kisebb problémám és ebben szeretnék segítséget, vagy bármi hasznos tanácsot kérni.
UMPC Számítógépembe processzor hűtőventilátort szeretnék cserélni, amit a HEStore-nél meg is rendeltem, de sajnos nem tudják beszerezni. A ventilátor egy műanyag keretben van, amiből ki lehet szedni és esetleg hasonlóval is lehetne helyettesíteni. Nagyon megköszönnék mindenféle tippet,vagy tanácsot a ventilátor beszerzéséhez,vagy más megoldásra. Előre is nagy köszönet!
A hozzászólás módosítva: Dec 1, 2015
(#) kissattila88 válasza Emu12 hozzászólására (») Dec 1, 2015 /

(#) kitartás válasza igor4122 hozzászólására (») Dec 1, 2015 /

A megalednél vettem uv set valamikor Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Dec 1, 2015
(#) Emu12 válasza kissattila88 hozzászólására (») Dec 2, 2015 /

Köszönöm,de az első dolgom volt,hogy a Kínai és a többi külföldi oldalakon keressem. ebay, Aliexpress,stb.. Sajnos ezt a tipust ott sem találom.
A hozzászólás módosítva: Dec 2, 2015
(#) uniman válasza Emu12 hozzászólására (») Dec 2, 2015 /

Bizonyára nem jó helyen kerested:
Link 1
Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Dec 2, 2015
(#) Emu12 hozzászólása Dec 2, 2015 /

Igazad van !!!! Nem tudom eléggé kifejezni hálás köszönetemet !!
(#) Emu12 válasza uniman hozzászólására (») Dec 2, 2015 /

Közben rájottem mi volt a hiba a keresésnél. Az aliexpress keresőjébe nem írtam be a kötőjel utáni utolsó számot.

Mégegyszer köszönöm!
(#) vikgfk hozzászólása Dec 5, 2015 /

Sziasztok!
Adott egy Technics SU-V670 erősítő amibe elkezdett haldoklani egy nyomó kapcsoló.
Most arra gondoltam hogy ha tudom kicserélem újra.
Hol tudnék ilyet beszerezni?
Az kép az eredeti kapcsolóról készült, annyit tudok hogy 8*8 -as méretű és hat láb kiosztással van.
Ami nekem lényeg lenne az kapcsoló szárának a hossza mi kb 10mm-er.

670-7.jpg

(#) orcika70 válasza vikgfk hozzászólására (») Dec 5, 2015 /

Talán ez jó lehet.Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Dec 5, 2015
(#) pjg válasza vikgfk hozzászólására (») Dec 5, 2015 /

Régi számítógép turbó kapcsolója.
(#) vikgfk válasza orcika70 hozzászólására (») Dec 6, 2015 /

A linket én is megtaláltam de rövid a kacsoló szára.
(#) guil hozzászólása Dec 8, 2015 /

Sziasztok! Olyan 230V AC impulzus relére lenne szükségem ami minden második impulzusra kapcsol.Tud nekem esetleg valaki ajánlani ilyet? Előre is köszi
Következő: »»   305 / 444
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem