Fórum témák
» Több friss téma |
![]()
Sziasztok! Új vagyok a raspberry témában, eddig csak arduinóval foglalkoztam. Az lenne a kérdésem, hogy win 10-et hogyan tudom felrakni rá? Néztem videókat, odáig én is eljutottam, hogy bejön az a felület, ahol kiírja az ip-t, de hogyan lesz abból Windows? Előre is köszi!
Üdv! Desktop Windows Sehogy!
Csak az IoT verzió megy fel RPi-kre, ami áll az ARM-os NT-kernelből, meg cmd-ből, API-ból, etc.
Tehát akkor rendes Windows-t nem lehet rá tenni?
Tudtommal nem...
Üdv van egy pi2-őm.A volumiot szeretném kipróbálni rajta,de már a telepításnél elakadtam.Kiírtam kártyára boot-ol is de grafikus felületet nem ad.Lefut a beolvasás majd kiírja,hogy VOLUMIO alatta meg
pi@volumio:˘˘$ aztán meg 2 sor valamilyen hibaüzenet.Vajon mit rontottam el?
Grafikus felület, csak böngészőből van. A volumio.local/-t próbáltad ugyanarról a hálózatról?
Ha meg tényleg van valami hiba, azt a hibaüzenet nélkül nagyon nehéz megfejteni...
Bővebben: Link
Lefényképeztem.Nem értek hozzá sajnos csak unatkozom...,de jó volna kipróbálni. A hozzászólás módosítva: Okt 7, 2015
Próbáld meg a LINK gombot használni a hozzászólás írásánál, mert ez így nem megy, és az adminok se nagyon szeretik.
Sziasztok!
A kérdésem az lenne, hogy Raspberry Pi re tudok közvetlen COM porton kommunikáló eszközt kötni a GPO portjára? És ha igen egy bekötési rajzot is szeretnék ![]() Köszönöm szépen előre is!
Hali!
A gpio lábkiosztást megtalálod az rpi oldalán ![]() Ha szabvány RS232 eszközt akarsz rákötni, akkor kell egy jelszintáttevő pl max3232 aminek az adatlapjában szintén megtalálod a kapcsi rajzot vagy rendelsz ilyet Bővebben: Link a ttl oldal megy az rpi-re, az rs232 oldal meg az eszközödre vagy ezt meg most találtam: Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Okt 30, 2015
Egyik 5V a másik meg 3,3. A PI-hez szerintem csak az utóbbi illeszkedik.
És ez is jó megoldás lenne?
Egy szünetmentes táp com portját akarom olvastatni csak. A pi nek van 3.3V bemenete. Csak az ic mindegy e, hogy honnan kap jelet?
Sziasztok!
Most ismerkedem a raspberry pi-vel. Azt szeretném csinálni hogy a pire rá teszek egy iost amit a pi honlapjáról le töltök és rá telepítem a pire.Madj a iosra rá teszem a skypot amin van előfizetés és igy egy skype telefont szeretnék készíteni. LCD+touch screent hogyan kell rá tenni kell még valamit mellé programozni? Köszönöm előre is
Szia, létezik egy olyan készülék, amelyet PiPhone-nak neveznek.
Sajnos az IoT felében nem tudok segíteni, mert a Visual Studiot nem tudom feltelepíteni Win7-re (mert sérült a fájlrendszerem).
Üdv!
egy olyan kérdésem lenne, hogy autóba szeretném használni a raspberryt lámpa hűtő ventilátor, elektromos ablak, belső világítás vezérlésére, webes felületről! Kijelzőnek ezt szeretném használni: link Kérdésem a következő: megoldható-e lenne ez? kellene hozzá vennem raspberry relét, vagy elég lenne e csak a gyári GPIO portra kötni a dolgokat? köszönöm
Hali!
Ez folyamatosan üzemelne? Ahhoz szerintem nagy az rpi áramfelvétele, leszívja az akksit
Üdv.
Szerintem sok és körültekintő munkával megoldható: 1. Ahogy Pipi írta az akkku hosszútávon könnyen lemeríthető, ezért külön áramforrás kell, amit a 'verda' 12V rendszere tölt. Szerintem függetlenül attól hogy non-stop vagy csak járó motorral akarod használni. Szerintem a rendszer és a szükséges program elindítása miatt jobb az állandó üzem. 2. A gyári GPIO-k használatával vigyázni kell, nincs semmiféle védelme (könnyű tönkretenni) Az inputokat optocsatolóval a kimeneteket jelfogókkal (vagy szilárdtest relékkel) célszerű megoldani. 3. Az I/O-k (vagy még tovább gondolva különböző érzékelők használatával) I2C kezelésére viszonylag könnyen lehet Python programot szerkeszteni. A webes felületet hogyan gondolod, biztos hogy kell akkor a kijelző? illetve mindkettő? A hozzászólás módosítva: Nov 16, 2015
Az a baj, a GPIO csak 3,3V-os arra szerintem semmit ne köss az autóból.
Üdv.
Igen a GPIO 3,3V fesz. szinten működik, ezért kell a ki és a bemenetekre optocsatolós leválasztás. Bővebben: Link Bővebben: Link De egyszerűen, megfelelő optocsatolóval megépíthető.
Üdv.
Azt szeretném kérdezni ,hogy rá tudom -e kapcsolni a banana pro kártyámra a tápfeszültséget a GPIO csatlakozón keresztül. Valamit a két nyomógombot és a 3 led-et is szertném kivezetni, az előlapra. Hogy lehetne ezt megoldani? Köszi.
Sziasztok!
Néztétek a Raspberry Pi Zerot? Kicsit rendben van az ára... Csak már sok helyen elkapkodták Zero
Tényleg olcsó,ennyiért csupasz mikrokontrollert lehet venni.
Nekem eddig mindig kellett az ethernet,az ezen nincs,ezért maradok a normál Rpi-nél, azért az sem drága.
Hát igen, ahol meg elö lehetett jegyezni ott 3x annyiba kerül.......
Csütörtök reggel Farnell-nél 3500 HUF. Kimentem ebédelni, mire visszaértem már 5000 volt. Na mondom ezt se vesszük meg
Ez asztán az infláció.Bár a világ már többször látott ilyet,de manapság nálunk?
Lehet, hogy ennyi volt, aztán kész, vége? Remélem, nem, mert én is ki akarom próbálni.
Sajnos csak wifivel megy, az is csak akkor, ha van USB átalakító, kicsit nehézkes, mert a wifi dongle normál USB csatlakozós. Tehát jó lenne egy normál USB rá, ha már nincs ethernet. ![]() A másik furcsaság: a mag 1 gigával repeszt, míg a többi tipusban ugyanez csak 700 megával. Nem lesz ez túl veszélyes? Mármint a melegedés, élettartam. Meg még azt nem értem, hogy miért nem kapcsolják be gyárilag az SSH-t. Csak ezért az egy dologért csatlakoztatni kell a displayt, egeret, stb utána már menne ezek nélkül is. Persze ez a hiányosság a régebbi tipusoknál is fennáll.
Én tettem öntapadós hűtőbordát a melegedő alkatrészekre.Nálam non-stop megy egy Pi B,már fél éve, nincs vele gond.Az SSH problémára meg megoldás lehet, hogy egyszer beállítod, aztán csinálsz egy Image-t amit ráteszel az SD kártyára és kész.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |