Fórum témák
» Több friss téma |
Üdv mindenkinek.
Tudja valaki hol lehet magyarországon beszerezni a következőket: - Ultrafire WF-501b UV 365nm ledes zseblámpa, - UV-C led, 254-265nm közötti hullámhosszal. Mindkettő ugyanarra a célra kell, mégpedig hogy ásvány börzéken fel tudjam ismerni a 365nm UV-B, illetve a 254nm UV-C hullámhosszakon fluoreszkáló ásványokat. (Van ami az egyikre, van ami a másikra reagál.) Erre a célra jelenleg egy házilag barkácsolt 8W-os fénycsöves lámpát használok, de abba hiába rakom bele az UV-C csövet mert olyan nagy mennyiségben sugároz látható fényt hogy UV-Szűrő nélkül csak a Hialit (Üvegopál) Világít alatta élvezhetően vagy egyáltalán. Ezen felül a mérete miatt még kényelmetlen is a használata. Mielőtt valaki félreértené UV-Szűrő alatt nem a fényképezőgépre tehető szűrőt értem, hanem egy speciális foszfát olvadékból készített üveglapot ami a rövidhullámú sugarakat átengedi, míg a látható fényt benntartja. (Elég drága holmi, itthon nem is lehet beszerezni.)
Fogj egy LED fejlámpát, és cseréld ki a benne levő fehér LEDeket UV LEDre. Készleten ilyen extrém hullámhosszal nem tart épeszű kereskedő, az igény minimális, ez maximális árat, vagy ráfizetést eredményezne.
A fejlámpából nyugodtan ki lehet hagyni a védő üveget, vagy műanyag lapot, ha ilyen célra akarod használni.
Esetleg "membrane switch" néven eBay-en van pár típus. Igaz, a felirata adott.
Ha jól értem a problémát, akkor vagy az egész előlapot befedő fóliabillentyűzet kellene (mintha lenne is topic), vagy én például kétoldalas nyákot használtam. Egyik oldalon a furatszerelt alkatrészek, a másikon pedig a "hosszúnyelű" nyákba ültetett nyomógomb (és LCD).
Legalább linkeld be hogy honnan vegye a 365nm és a 260nm -es LED-eket..
Üdv Nedudgi.
Köszönöm a választ, de 5 mm-es ledekkel nem szeretnék foglalkozni. Egyfelől azért mert nem hiszem hogy megfelelő fényerőt tudnának produkálni egy kivilágított börzén, másfelől pedig a fentebb említett lámpa típust már láttam éles bevetésen a legutóbbi börzén és nagyon meggyőző volt. Az a vékony plexi lap pedig ami a ledeket védi a fejlámpában, hosszú hullám esetén mintha ott se lenne, csak a rövidhullámnak teszi be a kaput (de annak nagyon). A rövidhullámú ledekkel (főleg power ledekkel) kapcsolatban pedig mindenképpen érdekelne hogy hol lenne érdemes próbálkozni a beszerzéssel. A Percept kft-t ismerem nem foglalkoznak (legalábbis amikor utoljára náluk jártam nem foglalkoztak) UV-s power ledekkel egyetlen mintadarabot leszámítva, de az is hosszú hullámú. A hozzászólás módosítva: Nov 26, 2015
Azt kérdezted, Magyarországon hol lehet beszerezni? Röviden: sehol. Aukciós oldalakon eBay, AliExpress stb. eredetű UltraFire lámpákat, LEDeket árul pár seftelő, viszonteladó viszont tudtommal nincs.
Járható út lehet az UV LED beépítése, bármilyen zseblámpába, ha a teljesítmény LED tokozása hasonló. De előbb szerezd meg a LED-eket. 1-1 darabot csak nagyon drágán vehetsz, 10 darab ugyanannyiba kerülhet.
Üdv! Nem fólia billentyűzetre gondoltam, csak simán olyan nyomógombra, amit át tudok dugni egy előlapra fúrt lyukon, és lehetőleg nem hatalmas. Olyan mint a furat szerelt mikrokapcsoló, csak lyukon át rögzíthető.
Köszönöm.
Nos sejtettem hogy ebay és társai lesz a vége, egyfelől ezért is írtam hogy magyarországon szeretném megvásárolni, másfelől nem tudok angolul és azt sem tudom megállapítani hogy a nagy kínálatból melyik nem gagyi, és még bakkártyám sincs így nem tudok az ebay-ról rendelni.
Sziasztok!
Egy világítást vezérlő pedálba kellene 1,5 megás lin. poti 6 mm-es tengellyel. Az általam ismert budapesti lelőhelyeken (HQ Elektronika, Conrad, HEStore, Lomex) nem találtam ilyen potit. Van-e valakinek ötlete? Már kitermelt használt is érdekel... A hozzászólás módosítva: Nov 26, 2015
Keresgetni kell: Bővebben: Link
Azt persze nem tudjuk, hogy mekkora feszültséget és áramot kell kapcsolnia...
De ettől függetlenül a 23 oldal választékából csak találsz megfelelőt (találtam párat). Olyan is van, ami akár 500 JMF-be kerül darabonként ![]() A hozzászólás módosítva: Nov 26, 2015
Csak digitális áramkörben kell, nagyjából 0 mA-re. Átnézem a katalógust, köszi
265nm LEDek. Már 100 dollár alatt is lehet venni. Sajnos erre nagy valószínűséggel rájön az ÁFA.
Lehet kapni uv powerledeket, az nem jó?
![]()
Üdv.
Hogy jó-e az hullámhossz függő. Hosszúhullámú lámpával nem akarok vacakolni, arra beszerzek valahol egy ultrafire-t. Persze ha találok egy megfelelő rövidhullámú (254nm) power ledet akkor azt beépítem egy ultrafire pót izzóba és azzal megyek börzézni.
Kedves fórumtagok! Adódott egy kisebb problémám és ebben szeretnék segítséget, vagy bármi hasznos tanácsot kérni.
UMPC Számítógépembe processzor hűtőventilátort szeretnék cserélni, amit a HEStore-nél meg is rendeltem, de sajnos nem tudják beszerezni. A ventilátor egy műanyag keretben van, amiből ki lehet szedni és esetleg hasonlóval is lehetne helyettesíteni. Nagyon megköszönnék mindenféle tippet,vagy tanácsot a ventilátor beszerzéséhez,vagy más megoldásra. Előre is nagy köszönet! A hozzászólás módosítva: Dec 1, 2015
A megalednél vettem uv set valamikor Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Dec 1, 2015
Köszönöm,de az első dolgom volt,hogy a Kínai és a többi külföldi oldalakon keressem. ebay, Aliexpress,stb.. Sajnos ezt a tipust ott sem találom.
A hozzászólás módosítva: Dec 2, 2015
Igazad van !!!! Nem tudom eléggé kifejezni hálás köszönetemet !!
![]() ![]() ![]()
Közben rájottem mi volt a hiba a keresésnél. Az aliexpress keresőjébe nem írtam be a kötőjel utáni utolsó számot.
![]() Mégegyszer köszönöm! ![]()
Sziasztok!
Adott egy Technics SU-V670 erősítő amibe elkezdett haldoklani egy nyomó kapcsoló. Most arra gondoltam hogy ha tudom kicserélem újra. Hol tudnék ilyet beszerezni? Az kép az eredeti kapcsolóról készült, annyit tudok hogy 8*8 -as méretű és hat láb kiosztással van. Ami nekem lényeg lenne az kapcsoló szárának a hossza mi kb 10mm-er.
Talán ez jó lehet.Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Dec 5, 2015
A linket én is megtaláltam de rövid a kacsoló szára.
Sziasztok! Olyan 230V AC impulzus relére lenne szükségem ami minden második impulzusra kapcsol.Tud nekem esetleg valaki ajánlani ilyet? Előre is köszi
|
Bejelentkezés
Hirdetés |