Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PC kártyák újra hasznosítása
Lapozás: OK   1 / 1
(#) mineral hozzászólása Feb 29, 2008 /

Sziasztok!

Gondolom minden hobbistának legalább egy fiókja vagy polca tele van régi PC kártyákkal. Ahogy nekem is..

ISA portos hangkártya, PCI portos modem kártya avagy faxmodem a régi betárcsázós internet korszakból...

Kidobni nincs szívem. Ezért gondoltam hogy nyitok egy topikot ahol megoszthatnánk ötleteket, kapcsolásokat hogy milyen hasznos alkatrészek termelhető ki ezekből a kártyákból. És ezekből mi építhető.

Esetleg felhasználni az egész kártyát.

Egy példa :

PIC+LAN
(#) mineral válasza mineral hozzászólására (») Feb 29, 2008 /

A pontos Link.

PIC+LAN
(#) laces86 hozzászólása Feb 29, 2008 /

Üdv!

Nagyon ügyes megoldás erre sose gondoltam hogy az ISA
portos hálókártyát fel lehet használni így.
Ez a kapcsolás nagyon jól jött most nekem mert pont ilyesmit kerestem.
(#) ciw válasza laces86 hozzászólására (») Feb 29, 2008 /

Üdv !

De mi van, ha megdöglik egy kártya és nincs másik, vagy azzal nem működik, honnan lehet másikat venni ?

Ilyen esetben kárba veszhet az egész project.

Viszont tanulásra nagyon jó egy ilyen, biztos sokat lehet fejlődni, mire összehozza úgy az ember ahogyan szeretné.
(#) laces86 válasza ciw hozzászólására (») Feb 29, 2008 /

Üdv!

na igen az igaz hogy ha bedöglik akkor bukta mert már ritka dolog az ISA foglalatos hálókártya de szerintem talán nem adja be a kulcsot ha nem történik valami komolyabb baleset.
és ha sikrül meg próbálom más kártyával is működővé tenni bár ahhoz még asszem jobban el kell merülnöm a programozásba de bizakodok.
(#) ini válasza laces86 hozzászólására (») Feb 29, 2008 /

ha kell valakinek isa port hálókari tudok szerezni egy egész szatyorral
ha érdekel valakit megbeszéljük
(#) pici hozzászólása Márc 2, 2008 /

Ügyes volt aki megcsinálta.
De ez egy elég régi technológia... ISA... már a PCI-os LAN kártyámmal se nagyon csinálnék ilyet. Amit leírtatok okokat azért is (sem)
Inkább BlueTooth vagy WiFi... van ilyen modul.
Érdekes lehet USB hoston vezérelt USBs WiFivel csatlakozni.
Előre látó project és hasznos is, egyre kevésbé akaródzunk kábeleket huzogatni
De lehet egy köztes megoldás: PCI csatis WiFi kártya. Ez engem is érdekelne (vagy az USB-s) :yes:
(#) hezso válasza pici hozzászólására (») Márc 2, 2008 /

PCI felületen vezérelni egy kicsit azért mélyebb dolog.
mondjuk sebesség miatt is FPGA-t igényelne szerintem, meg jó programozói késszégeket. ISA kicsit konyebb falat, ezért van értelme.

megint más a sok kész modul, azok az általában sima soros interface miatt konnyen használhatóak. ott sokaknak akik hobbiszinten akarják használni inkább az árak nem tetszenek.

de sima etherne vezérlésre már sok egyszeru modszer van, és a fenti sem elavult sztem mert maga a realtek 8019-es vezérlő IC beszerezhető.
(#) KTobi válasza hezso hozzászólására (») Márc 2, 2008 /

Maga az Ethernet kapcsolatra, már az újabb PICek képesek, nem kell semmi külső kiegészítés (tudtommal, pl. PIC18F97J60, az árát nem néztem).
Persze, hogy akkor nem találom a reklámot, mikor keresem
Üdv. Tóbi
(#) pici válasza hezso hozzászólására (») Márc 2, 2008 /

Érdekes lehet játszani vele, ez igaz.
De 2 év és nem nagyon lesznek kábelek...
2 év és a PICben benne lesz a WiFi
sztm
(#) mineral hozzászólása Márc 13, 2008 / 1

Látom nem nagyon aktív a topic...

Ezért kicsit kutattam a neten hátha találok valami érdekes dolgot a pc kártyákkal kapcsolatosan.

Íme egy gyöngyszem
(#) Inhouse hozzászólása Márc 13, 2008 /

Ha már hasznosítás, akkor a régi hálókártyákon általában van DC-DC konverter. Általában 1 be és 2 független kiemenet található rajtuk. Persze csekély a terhelhetőség, de ha földfüggetlen, vagy asszimetrikusból szimmetrikus táp kell, akkor jó szolgálatot tehetnek...

Üdv
Inhouse
(#) mineral hozzászólása Jan 25, 2010 /

Sziasztok!

Egyre több műszert építhetünk LCD kijelzővel.

Feszültség/Áram mérő
R/L/C Mérő
Tranzisztor vizsgáló stb.

Támadt egy ötletem és kíváncsi lennék a véleményetekre.

Mivel ezeket a műszereket többnyire együtt/egy helyen használjuk. Arra gondoltam, hogy az Lcd-k 4 vagy 8 bites jelét át lehetne-e konvertálni ff videó jellé úgy, hogy egy osztott monitor képernyőn több ilyen lcd-s műszer jelét megjelenítsük. Így együtt látnánk a mért jeleket.

Mit gondoltok megoldható lenne ez?
(#) Kera_Will hozzászólása Nov 20, 2018 /

Régi telefon modem kártyák ISA/PCI , külön dobozka .

Donorizálható:

1. 600:600 ohmos leválasztó trafók
2. optocsatoló
3. kis relé
4. 28.xxx MHz kvarc (IQ Tayloe keverőkhöz 1,8-3,5-7 MHz rádióamatőr sávos vevőkhöz)
5. Greatz híd
6. Túlfesz védő a vonal bemenet környékéről
... stb.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem