Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki mit épített?

Témaindító: Dióda, idő: Jan 26, 2006
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma. Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Lapozás: OK   1340 / 1708
(#) Pioneer hozzászólása Dec 12, 2015 / 6

Sziasztok! Igaz, hogy már tavasszal kész volt, de most megmutatom. Egy Canamp fejhallgató erősítő klón.
(#) qvasz2 válasza Pioneer hozzászólására (») Dec 13, 2015 /

Szép munka.
És nem zajos? Csak mert a bemenet a lehető legrosszabb helyen van.
(#) Zoli_bácsi válasza Pioneer hozzászólására (») Dec 13, 2015 /

Nekem nagyon tetszik ez a munka. Nagyon igényes a szerelés.
(#) Pioneer válasza qvasz2 hozzászólására (») Dec 13, 2015 /

Köszönöm. Abszolút zajmentes, még teljesen feltekert potméternél is. Csak vigyázni kell, nehogy két helyen földeld, mint én először. Mivel van egy földelési pont az egyik távtartónál és amivel nem számoltam, a Jack aljzatnál. A távtartónál elszigeteltem, így teljesen tökéletes lett.
(#) balog hozzászólása Dec 14, 2015 / 5

Üdv!
Most készültem el egy 0-24V között állítható labor tápegységgel.
A hozzászólás módosítva: Dec 17, 2015
(#) balog válasza balog hozzászólására (») Dec 14, 2015 /

Már csak a műszer hiányzik bele,de az már úton van.
(#) Szammer válasza balog hozzászólására (») Dec 14, 2015 /

Hát lássuk a műszeres végét. Egyébként a szerelés egész jó.
(#) Zoli1974 hozzászólása Dec 14, 2015 /

Sziasztok!
Hosszú esték hobbizása után ma végre megszületett a legújabb akksitöltőm előlapja.
Mivel vizesen tettem fel a matricát és nem vágtam ki rendesen a fóliát a led foglalatok környékén ezért ott felhólyagzott. Még úgy is szét kell szedjem a huzalozáshoz ezt a hibáját javítom, de nem tudtam megállni, hogy ne tegyem bele az alkatrészeket.
(#) Zoli_bácsi válasza Zoli1974 hozzászólására (») Dec 15, 2015 / 1

Nekem nagyon szúrja a szemem az alfa romeo embléma. Szerintem egyáltalán nem illik a készülékhez, elrontja az előlapot teljesen. A ledek környéke sem szép igazán. A kiálló imbusz helyett inkább süllyesztett csavart lehetne alkalmazni, valamint áttervezni a feliratot, hogy semmiképpen se lógjon bele a szerelvényekbe.
(#) kameleon2 válasza Zoli1974 hozzászólására (») Dec 15, 2015 /

Szia! Néha a kevesebb - több. Ha lehagyod a vastag kék kereteket - sőt továbbmegyek - egyáltalán nem használsz kereteket, csak mondjuk valamelyik furatközép jelölést - jobb lesz a végeredmény. Nem látszanak majd a matrica illesztési hibák. Amúgy Semmi baj az Alfás logóval - ha ezt tetszik. Úgyis te nézed .
(#) Zoli1974 válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Dec 17, 2015 /

Igazad van teljesen, elvégre te vagy az oldal esztétikai szakértője.
A csavarok csak épp ezek voltak kéznél, kicseréltem őket. A ledeknél a fólia nem volt kivágva rendesen és becsavarozáskor fölnyomta hólyagosra kivágtam és szép sima lett. Feliratnál nem néztem meg azt, hogy belelóg a szerelvénybe ( a számítógépem és a műhely között kb 20 méter van és nehéz ide oda rohangálni), átterveztem. A logó maradt mert a sógorom alfa fan (az is van neki), és neki adom ajándékba karácsonyra.
Tőled bármikor elfogadok fenntartás nélkül bármilyen kritikát, már az is megtisztelő, hogy postoltál.
(#) guliver83 válasza Zoli1974 hozzászólására (») Dec 17, 2015 /

Ha tervezel hozzá egy nagyon jó előlapot DXF formátumban és adsz hozzá alut (normális minőségben ) Akkor kimarom neked CNC vel akár az alfa logót is, de csak jövőre!
(#) guliver83 hozzászólása Dec 17, 2015 / 2

Akár az autót is!
Ford MK3 így néz ki.
(#) Zoli1974 válasza guliver83 hozzászólására (») Dec 17, 2015 /

Igazán nagyon köszönöm felajánlást, nagyon kedves tőled.
Mit értesz normális alu-n? Jelenleg dobozoláshoz 1,5-ös lemezt használok. Ha vastagabb kell azt is szerzek.
Egyébként mindig leülök a cnc munkáktól van tervben egy elkészítése saját részre.
(#) guliver83 válasza Zoli1974 hozzászólására (») Dec 17, 2015 /

Olyan minőségű alu ami marható!
Vastagság nem nagyon számít .
(#) Simon mondja válasza Gafly hozzászólására (») Dec 17, 2015 / 1

Egyelőre még csak a sarkok vannak készen.
A hozzászólás módosítva: Dec 17, 2015
(#) elektrorudi válasza Simon mondja hozzászólására (») Dec 18, 2015 /

Nagyon egyedi, gratulálok! Jó lenne nekem is egy ilyen.
Egy megjegyzést, ha megengedsz: (tudom ebben a topicban csak pozitívat lehet mondani, de valóban jószándékból írom, nem trollkodni akarok). Van olyan fórum, ahol egy topic csak a diffúzorokkal foglalkozik. Ott vannak hozzáértők is (nem olyanok, mint én) és azt írják, hogy az ilyen anyagból készített diffúzorok akusztikailag szinte semmit nem érnek, csak esztétikai jelentőségük van. A legmegfelelőbb (az olcsó anyagok közül) egy bizonyos sűrűséggel rendelkező kőzetgyapot lap. Aztán arra fel lehet még ragasztani ezt az anyagot is, hogy a dizájn azért megmaradjon. Bocs.
(#) (Felhasználó 46585) válasza elektrorudi hozzászólására (») Dec 18, 2015 /

Amennyire én tudom, amit a sarkokba tesznek, azok a superchunk-ok. Arra való, hogy a mély hangok bemennek és ott elnyelődnek. Azért, mert ha ismét kijutnak, akkor van az, hogy a helyiség egyes pontjain nagyobb intenzitással szólnak a mélyek, máshol pedig kioltódnak. A kőzetgyapot is stimmel.

Ezt a hungarocelles diffúzort hogyan lehet takarítani?
(#) pjg válasza (Felhasználó 46585) hozzászólására (») Dec 18, 2015 /

kompresszorral
(#) (Felhasználó 46585) válasza pjg hozzászólására (») Dec 18, 2015 /

Talált, süllyedt...
(#) enree válasza elektrorudi hozzászólására (») Dec 18, 2015 /

Minden, ami nem sima és párhuzamos felület, az jótékony hatással van a hangra. Ebből az anyagból akkor lehetne jobbat kihozni, ha piramis szerűek lennének ezek a képződmények.
(#) csatti2 hozzászólása Dec 18, 2015 / 17

Egy kis ujjgyakorlat, a közeledő karácsonyra készülvén... Egy kisméretű asztali dísz.
Működés közben.

Mind a nyák, a talp, illetve a "fa" is CNC-vel készült.
A hozzászólás módosítva: Dec 18, 2015
(#) Szammer válasza Simon mondja hozzászólására (») Dec 18, 2015 / 1

Érdekes megoldás. Mi anno, mikor még amatőr zenéltem, 30-as tojástartókkal "tapétáztuk" körbe a próbatermet és elég jól bevált.
(#) Bakman válasza csatti2 hozzászólására (») Dec 18, 2015 /

Nagyon jó!
(#) Simon mondja válasza Szammer hozzászólására (») Dec 18, 2015 /

Az egész pince két darab 2,5m*2,5m helyiségből áll. Ez a belső része. Ennek a négy sarkát látod. A másik helyiség oldalán van a lépcső. A két szoba összekötő"ajtaja felé néz a hangsugárzó. A lépcső falára szeretnék még ilyeneket. (A kép lopott, avxről van.)
Amúgy a fal fröcskölt. Inkább a mélyekkel akarok valamit csinálni. Itt nincs, fennt rezeg a pohár. Inkább valahogy tompítani szeretném, fennt ne zavarodjanak már meg.
Említettetek másik fórumot. Hol találom, ne offoljak már itt. Bocsesz.
A hozzászólás módosítva: Dec 18, 2015

post.jpg

(#) elektrorudi válasza Simon mondja hozzászólására (») Dec 18, 2015 /

Pl. pont az AVX-en is.
(#) Zoli_bácsi válasza Zoli1974 hozzászólására (») Dec 19, 2015 / 1

Ha megfogalmazok kritikát, természetesen én építő jelleggel gondolom, élő szóban - kellemesen hangsúlyozva - egészen máshogyan hangozna a kritika, mint leírva. Írott formában nem igazán lehet pozitív kisugárzást kelteni a szöveggel. Pedig ez a szándékom mindig, mindenki felé. A sógor kívánsága ebben az esetben szent és sérthetetlen. Nem vagyok én szakértő, kedves fórumtársam. Csak le merem írni, amire gondolok.
(#) JZoli válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Dec 19, 2015 / 1

Erre jó az is mert szlogen:" Van aki mindig megmondja a véleményét és van akinek vannak barátai!"
(#) (Felhasználó 46585) válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 19, 2015 /

Persze, mert mindjárt van itt 5 db Zoli...
A hozzászólás módosítva: Dec 19, 2015
(#) enree válasza JZoli hozzászólására (») Dec 19, 2015 /

Zoli_bácsi-nak is van, egy biztos! enree
A hozzászólás módosítva: Dec 19, 2015
Következő: »»   1340 / 1708
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem