Fórum témák
» Több friss téma |
Valami ilyen kell megjelenjen: kép
Az ott a két kamerám IP-címe
Megtaláltam. 192.168.0.102 volt a beállított címe. admin/123456 pedig a bejelentkezési név illetve jelszó.
Köszönöm a segítségedet!
Hurrá
![]()
Sziasztok!
3 db kültéri infrás kamera van felszerelve egy ház külső falaira. Mindhárom kamera sötétedés utáni képét erősen zavarja egy furcsa fényhatás, ami életlen fehér foltok áramlásának látszik, mintha sűrű hóesést sodorna a szél a fókusztávolságon belül. Érdekes, hogy az áramlás időnként irányt vált. Persze se hóesés, se számottevő köd nincs. Nappali fényben ilyesmi nem tapasztalható, és nyáron sem volt ilyen. (Nyár óta nem nézték a kameraképeket esti üzemben.) A ház és a nyílászárók hőszigeteltek, tehát nem gondolok hőáramlásra. A "Denoise" és az "Antifog" "ON" állapotban vannak, de "OFF"-ban sincs különbség. Találkoztatok-e már ezzel a jelenséggel, vagy volna-e valami ötletetek? Előre is köszönöm!
Igen, ez az infra által megvilágított köd képe. Nálam is ilyen ilyenkor, ha tisztul az idő tisztul a kép is.
Csak azért nem hittem ezt, mert köd alig van, a zavarás viszont jelentős. Szinte értékelhetetlen a kép. De, biztosan így van ahogy írtad!
Mit gondolsz? Ha külső infra reflektorral más irányból világítanék, javulna a helyzet?
Feltehetően jobb lenne a kép, egy próbát megér ha van kéznél különálló infrareflektorod.
Olvasgatva skorpy problémáját, eszembe jutott egy ügyfelem. Ilyen Hikvision kamerák vannak feltéve 4 darab. Ebből csak egynél és csak este tapasztalható az alábbi "kép". Nem csak ebben a ködös időben, hanem nyáron is produkálta csak az ember nem akar rá költeni. Ha nagyon nézed a képet, lehet látni egy kaput is.
Szerinted ez mi?
Ez úgy néz ki mintha *koszos* lenne a védőlap a lencse. A *kosz* nem feltétlen vastag sárréteget jelent, lehet zsirréteg, olaj, pára amire az infra így reagál. Javaslat: vegyétek le a védőüveget a lencse elől és akkor próbáljátok.
A hozzászólás módosítva: Dec 27, 2015
Sajnos mi már többször futottunk bele ilyen jellegű hibába, a megfejtés a kamera belső párásodása, hajszárítózás és pára zacsi elhelyezése a kamerában.
Csodát ne várj tölle, nem biznék egyilyen rendszerben. Sajnos a megbizhatóságot meg kell fizetni.
Szevasztok!
Egy 4 kamerás, képrögzítős rendszert szeretnék összeütni (10×10m-es ház). Van (mozgásérzékelős) 4 kamera 5 fényforrás (reflektor), számítógép. Ezeket kellene összeilleszteni, hogy a rögzített képek utólag (~1hét) is megnézhetők legyenek. Köszönöm: Kálmán
Szia!
A kamera a leírtak szerint nem egy nagy durranás. A 480 TV sor elég szegényes ma már. A benne lévő infra LED-ektől nagy csodát ne várj. A rögzítő pedig ahány annyiféle. Röhej, de nem rég is találkoztam olyannal, ami nem tudott magyarul. Sok típushoz nincs korrekt mobil kliens, szenvedhetsz az Internet Explorer-el, már ha települ a szerencsétlen Active_X. Szerezz még róla infókat, ha tudsz. Hiszen mindenki valamekkora keretből gazdálkodik.
Szia!
Milyen kameráid vannak? Analóg vagy IP? A mozgásérzékelős kamera csak egy funkció. A rögzítőben kameránként beállítható ez is többek közt. Talán ez a program jó lehet: Ispyconnect Persze azért analóg kamera esetén kell még valamilyen rögzítő-kártya is, ami t a program kezel (pl: Geovision, AverMedia). Viszont ezekhez tartaozhat akár saját program is. Ajánlott lenne egy hardveres kártya, mivel ez nem terhelné a pc erőforrásait annyira. A reflektorok pedig teljesen külön téma. Lehet mindegyiknek saját mozgásérzékelője, mehet csak éjszaka, vagy/és kapcsolható kézileg.
A reflektor már be van állítva éjjelre (tehát lát a kamera). A PC csak ezt a célt szolgálná, tehát bármi belefér. Ezt a program dolgot nem értem; kipróbáltuk a kamerát, a hozzá adott kábelen a PC-re, és jól működött. A képrögzítés a lényeg, hogy rámenjen a Winchesterre, és utólag is nézhető legyen.
A hozzászólás módosítva: Jan 2, 2016
Még mindíg nem tudom, hogy milyen kamera, milyen módon nézve. De mindegy.
Karácsonyra úgyis varázsgömböt kaptam, majd abban megnézem... ![]() A rögzítés persze, hogy merevlemezre megy. De attól, hogy látod a kamera képet élőben még ez nem elég. Kell "valami" ami "elkapja" a képet és menti a merevlemezre. Ezt némely esetben a kamera saját programja is tudhatja (IP kamera esetében).
Azért nem tudod, mert öcsémnél vannak, és nem emlékszem a nevükre. Ha (netán) nem IP, akkor mi kell hozzá? Informatikusnak kihívás, vagy ujjgyakorlat?
Ha IP kamera, akkor ugyebár egy Switch vagy Router segítségével könnyen összeköthetőek. Minden kamerának beállítható könnyen egy-egy saját IP cím és ekkor egy internet böngészőből a számítógépről elérhető. Eddig hogy néztétek meg az élőképet?
Analóg kamera esetében nehezebb a helyzet, mivel kell egy olyan kártya, amit a számítógépbe lehet rakni. Ennek van több BNC csatlakozós videó bemenete. Alkalmas arra, hogy az analóg videojeleket digitalizálja. Ebből jobb a hardveres, mert ekkor a kártya végzi az átalakítást és a PC nincs terhelve túlságosan. Gyakorlatilag egyik megoldás sem veszedelmes. Akár innen is tudok neked tanácsokat adni a kamerák ismeretében.
Már jobbak a kamerák, elfogadható.
Sajnos a rögzítő nem beazonosítható. Gyártói oldal alig tölt be, típus nem található. Esetleg az olcsó kategóriában próbáld meg megnézni még a Mazi DVR-t (pl: MZ 40 D4). Beszél magyarul is. Mennyi gyakorlatod, ismereted van ilyen rendszerek szerelésében?
Gyakorlatom semmi nincs ilyen rendszer szerelésében. Ezért is nézek komplett szetteket. Családi házunkhoz szeretnék valami hasonló árfekvésű rendszert. Milyen kamerákat ajánlasz a Mazi DVR-hez?
Öcsém valami kábellel összedugta a PC-jével (mint kiderült, hang is van), és láttam a képet,-amerre forgatta a kamerát-, és hallottam, amit mondott. Volt ~5m-re; de a lépcsőházból, -náluk-, kilát az udvarra, tetőre. A PC-nek meg mindegy, csak erre lesz használva. Majd átmegyek, és megmondom, milyen kamera.
Gyakorlatilag elég széles a kínálat. Lényeg az, hogy kültéri kamerát rakj kintre. A 700TV sort azért illik elérni. Persze vannak jobb felbontásúak is, de ahhoz jobb rögzítő kell és az áruk is nő természetesen. Infra LED van mindegyikben kompakt kültéri kamerában, de csodát ne várj.
Ajánlani kamerát sokfélét lehetne. Akár a Mazi (MZ A10B), akár Fisotech (B Gold 960) közül. De ezek mind fix optikásak, tehát nem zoomolható egy adott pontra. De általában nem is kell általános cél esetén. Ha van esetleg hely, ahol vásárolnál, akkor megnézhetem ott neked.
Szia!
Sony CCD 1/3"-os, Dinkia DS-CR102D (vízálló); ennyit olvastunk le róla. RCA kábellel dugta össze, a PC-n XP van. 20m-ig nem kell semmi csel (balun, etc.), addig simán átmegy a jel. UTP kábel jó hozzá (azt mondja).
Szia!
Megnéztem a kamerát, 600TV soros normál analóg kamera. PC-n mivel nézte meg a képet? Neked több kamera együttes megtekintéséhez/rögzítéséhez kártya kell. Például ez: Geovision GV600 sorozat Ez a modell jó áron akár használtan is megvehető. A videojelek pedig UTP-n is elvihetőek. De koax alkalmazásával azért szebb kicsit a kép. Jó kábel kell mindkét esetben!
Szia!
Nem tudom mivel néztük, de teljesen jó volt. Ezt a kártya dolgot még a fiammal megbeszélem, mert ennyit nem adunk érte. Lehet, hogy öcsémnek az is van, mert működő rendszerből van a holmi (más rendszer van helyette). Jó (koax) kábel lesz annyi.
Sziasztok!
Hátha tud valaki segíteni..... Rendeltem egy AHD rögzítőt ilyet és hozzá két kamerát! Sajnos nem mennek együtt, csak az okára nem tudok rájönni! Kábeleket, tápegységet cseréltem, a rögzítő másik kamerával (nem AHD-s) működik! Mind a két kamera elvileg új, tehát nehéz elképzelni, hogy rossz lenne (bár lassan már kénytelen leszek ezt gondolni)!Sajnos másik ahd-s rögzítőt nem sikerült a környezetemben találni, hogy tesztelhessem! Köszönök minden tanácsot! |
Bejelentkezés
Hirdetés |