Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektromágneses hullámok hatása az emberi szervezetre
Lapozás: OK   5 / 7
(#) Bakman válasza Petyaa hozzászólására (») Feb 20, 2016 /
 
Semennyire.
(#) Bakman válasza nagym6 hozzászólására (») Feb 20, 2016 /
 
Ez azért nem olyan egyszerű, minden antennának van sugárzási karakterisztikája. "Maga alá" viszonylag gyengén szór, távolabbra erősebben. Figyelembe véve a környezeti viszonyokat, így könnyen elérhető, hogy viszonylag nagy szakaszon közel azonos legyen a térerő. Hidd el, a szolgáltatóknak nem érdeke feleslegesen energiát pazarolni a sugárzásba mert az kidobott pénz lenne. Ráadásul a mai követlemények mellett már nem is nagyon lehet nagy hatótávolságú antennákkal találkozni, mert a sávszélesség biztosításához az nagyon nem jó. Kissebb teljesítményű de sűrűbben elhelyezett állomásokkal oldják meg.
(#) Petyaa válasza Bakman hozzászólására (») Feb 20, 2016 /
 
Köszi, már elakartam költöztetni csak szinte sehol sem lenne rendes helye.
(#) pucuka válasza Petyaa hozzászólására (») Feb 20, 2016 /
 
Az ilyen WIFI nek a kisugárzott teljesítménye korlátozva van. Max 100 mW. Az pedig nem sok, nem kell tőle tartanod. A mikrósütő belsejében ez kW nagyságrendű, védekeznek is, hogy a környezetébe minél kisebb teljesítmény sugárzódjon ki. Erre nézve is van előírás, ill szabvány.
(#) Ferencz Dominik hozzászólása Feb 20, 2016 /
 
De amúgy azért az ilyen panel antennák lefelé is sugároznak rendesen. Kb 1,5 m-re alatta már 2mW/cm^2 is meg van ahhogy én mértem.
És láttam olyan panel házat ahhol széles 2,5m-es antennák vannak közvetlen a tetö fölött. Érdekes, hogy még ez is belefér a szabványba.
(#) Petyaa válasza pucuka hozzászólására (») Feb 21, 2016 /
 
Köszi, megnyugodtam akkor. Ahhoz képest hogy 100mW a teljesítménye, nyílt terepen elég messze elvisz.
(#) Bakman válasza Ferencz Dominik hozzászólására (») Feb 21, 2016 /
 
Létezik kb. millió típusú antenna, mindegyik más-más sugárzási szöggel. A szoláltatók ezzel is tudnak variálni, optimalizálás név alatt. Jártam több olyan állomáson, ahol hat antenna hat típusú volt.
(#) nagym6 válasza Gafly hozzászólására (») Feb 21, 2016 /
 
Eredetileg máshova, házaktól jóval távolabbra akarták, csak valakik elintézték, hogy ő területükön legyen, így ők kapják a terület bérleti díjat. Ez egy üzemi terület, különböző üzemekkel itt, egyik tulajdonosnál a torony. Ettől félkörben hatalmas üres terület, másik félkör a lakott.
Ez olyan, mintha a villanyoszlopot az udvarom közepébe tennék a garázs elé, miközben böven van hely az utcán.
(#) Gafly válasza nagym6 hozzászólására (») Feb 21, 2016 /
 
Én is ezt mondom.
Van itt egy kis olvasnivaló aki bírja a nyelvet, különös tekintettel a "vertical pattern" ábrára
(#) Bakman válasza nagym6 hozzászólására (») Feb 21, 2016 /
 
A történet nehezen hihető. A semmi közepére drágább felhúzni egy tornyot, mert az áramellátást meg kell oldani, ami extra költség egy ipari területhez képest, a többi egyezik. Lakott területtől távolabb nehezebb egyenletesen beteríteni adott területet, mint középről. Nem véletlen vannak nagyobb települések közepén is állomások. ezen kívül van még egy csomó szempont, amit figyelebe kell venni, de az tuti, hogy első lépésként a cellatervezők kinéznek egy helyet és a terület tulajdonosával egyezkednek. Ha nem tudnak dűlőre jutni, viszik egy kicsit arrébb az állomás tervezett helyét.

Alapvetően ez a tendencia, kivétel általában a nagyobb forgalmat bonyolító utak mentén vannak. 300 állomásból jó, ha egy van a semmi közepén.
(#) Bakman válasza Gafly hozzászólására (») Feb 21, 2016 /
 
Ez csak egy típusú antenna karakterisztikája. A két ábra mutatja, hogy vízszintesen és függőlegesen milyen irányban "terít".
(#) pucuka válasza nagym6 hozzászólására (») Feb 21, 2016 /
 
Nomeg a környezeten kívül az is közrejátszik, hogy ipari környezetben lazábbak az előírások, mint lakóövezetben.
(#) Nagy Tamás hozzászólása Feb 21, 2016 /
 
Bocs ha már volt . Bővebben: Link Én is azt vallom hogy nagyon nem jó ez a rengeteg mágneses, rádiófrekvenciás sugárzás. Talán ennek tudható be az emberek ingerlékenysége is.
(#) zolika60 válasza Nagy Tamás hozzászólására (») Feb 21, 2016 /
 
Szerintem meg elszeretné adni.
(#) Bakman válasza Nagy Tamás hozzászólására (») Feb 21, 2016 /
 
Idézet:
„Talán ennek tudható be az emberek ingerlékenysége is.”
Inkább a pénzhajhászásnak. Lenyelnek mindent egy kis extra pénzért, az ingerküszöb pedig ezzel egyetemben csökken. Ez csak egy szempont a rohanó és mindig változó világban, de ez már nagyon messzire vezet, nem is ebbe a témába való. Butaság az elektroszmogra fogni bármit is, kivéve talán a recsegő rádiót. Kicsit olyan, mint környékünkön mindenért az atomerőművet hibáztatni, holott (tudtommal) a reaktorteremben kissebb a sugárzás, mint a természetes háttérsugárzás. Szóval csak óvatosan az ilyen kijelentésekkel.
(#) pucuka válasza Nagy Tamás hozzászólására (») Feb 22, 2016 /
 
Ha már ilyen kényes vagy, vegyél a NASA -tól egy űrhajós ruhát. Ennél jobban semmi sem véd.
Egyébként az elektroszmog nem az emberek, hanem a vezetéknélküli hírközlő berendezések "életét keseríti meg". Elektroszmognak a nemkívánatos elektromágneses sugárzások összegét nevezzük, ami jórészt rádióadó berendezések sávonkívüli sugárzásából tevődik össze. Ezek nagyon kis teljesítmények, még a többszáz kW -os adóberendezések esetén is mindössze 25 uW. Azonban sok kicsi sokra megy, és mindez hozzáadódik a környezeti, és hőzajhoz, és ezzel rontja a vevőberendezések érzékenységét, egy adott jel/zaj viszony esetén.
Csak sok ember a szmog szóból következtet az egészségre káros hatásra.
A hozzászólás módosítva: Feb 22, 2016
(#) Nagy Tamás hozzászólása Feb 23, 2016 /
 
Nem lettem meg győzve. Szerintem az emberi szervezetnél nincs érzékenyebb" műszer".Ha egy tv-t rádiót bezavarnak ,akkor egy élő szervezetet is. Az más téma hogy idővel hozzászokunk,de hosszú távon tuti hogy káros.
(#) nagym6 válasza Nagy Tamás hozzászólására (») Feb 23, 2016 /
 
Annyi rossz hatása mindenképpen van, hogy torony közelében házat eladni sokkal nehezebb. Amit itt visszább említettem tornyot, közvetlen közelében eladó házakra jelentkező vevők nagyobb része amikor jön háznézőbe, a tornyot látva, máris elállt a vásárlástól. Mivel én is itt lakom, házeladó ismerősöktől tudom. Vagy jóval olcsóbb vételi ajánlatot kapnak, a vevőnek van mi alapján alkudozni. Ebből bírósági perek is voltak értékcsökkenési kártérítés címén, néhányan megnyerték, mások nem.
A hozzászólás módosítva: Feb 23, 2016
(#) zolika60 válasza Nagy Tamás hozzászólására (») Feb 23, 2016 /
 
Nagy hatása nem lehet. 1925-óta Magyarországon valamilyen mértékben mindig van elektroszmog. Nagymamám 100 éves is elmúlt. A mértéke folyamatosan és rohamosan növekszik, de egyenlőre bizonyítottan nincs káros hatása.
(#) pucuka válasza Nagy Tamás hozzászólására (») Feb 23, 2016 /
 
Nem tisztem, hogy meggyőzzelek, nem vagyok pap. De olvass visszább, mit írtam. rengeteg minden van, ami sokkal károsabb az egészségre, ami ellen nem is lehet védekezni.
Pl. ha nem eszel, meghalsz, ha eszel akkor is, csak kicsit később. Egyébként is mi jó van abban, ha egészségesen halunk meg. Inkább arra figyelj, hogy mindent arányosan csinálj, semmit ne vigyél túlzásba.
(#) levaitamas válasza pucuka hozzászólására (») Feb 23, 2016 /
 
Szia!
Annak a városi legendának, miszerint állítólag a szerelők között jelentős a lányos apuka lehet valóság alapja? Hangsúlyoznám az állítólag és szerelő szót.
(#) pucuka válasza levaitamas hozzászólására (») Feb 23, 2016 /
 
Releváns statisztika nem készült. Nekem is két lányom van ... De édesapám is ezt a szakmát űzte, és egy kollégámnak három fia volt.
Szerintem inkább viccesen szoktuk mondogatni.
(#) Bakman válasza levaitamas hozzászólására (») Feb 23, 2016 /
 
Kollégáim közt rengeteg fiú utóddal rendelkező apuka van, nem számoltuk össze. Viszont, ha egy cégnél 100 gyermekből 70 lány, még nem jelent semmit, statisztikailag ez kb. nulla értékű minta, túl kicsi.
(#) bbatka hozzászólása Feb 23, 2016 /
 
Szeretnék egy rövid történetet megosztani veletek. Nem tudom hogy hányan vannak horgászok köztetek. A lényeg hogy a modern horgászbotok szénszálas anyagból készülnek és vezetik az áramot. Tavaly ősszel azt is megtapasztaltam hogy antennaként és remekül üzemelnek.
Hajnalban , csendben pakolom ki a botjaimat a tartókra és valami zizegést hallottam a botok közvetlen közelében. Persze aztán gyorsan rájöttem hogy a nagyfeszültségű távvezeték nincsen túl messze 300m és az indukál feszültséget a botban. Annak akinek beültetett fém protézise van, nem hiszem hogy nem érzi meg.
(#) pucuka válasza bbatka hozzászólására (») Feb 23, 2016 /
 
Ismert probléma volt régen az amalgámos (higanyos) fogtöméseknél, hogy "hallja a rádiót".
De nem kell azon csodálkozni, ha valaki detektoros vevőt épít az idegvégződésére.
(#) Nagy Tamás válasza zolika60 hozzászólására (») Feb 23, 2016 /
 
Üdvözlöm a nagyit!
A hozzászólás módosítva: Feb 23, 2016
(#) ktamas66 válasza nagym6 hozzászólására (») Feb 23, 2016 /
 
Azt hiszem azóta sikerült bizonyítani a mobilok káros hatását, de nem az adótornyokat vizsgálták, hanem amikor a füledhez teszed a telefont, és az antennája ott van 3 cm-re az agyadtól.
(#) zolika60 válasza Nagy Tamás hozzászólására (») Feb 23, 2016 /
 
Köszönöm, épp most voltam nála épp befejezte a vasalást.
(#) Ferencz Dominik válasza bbatka hozzászólására (») Feb 23, 2016 / 1
 
Szerintem nagyon nem valószínü, hogy 300m-röl lenne akkora indukció. A 220kV-os vagy nagyobb feszültségü távezetékek meglepöen hangosan szoktak recsegni. És simán hallani lehet 300m-röl is.
(#) Gafly válasza Ferencz Dominik hozzászólására (») Feb 23, 2016 /
 
Indukció?
Következő: »»   5 / 7
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem