Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Probléma a kábel TV-vel
 
Témaindító: Varga Péter, idő: Szept 30, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   5 / 7
(#) kadarist válasza vtsoftware hozzászólására (») Júl 27, 2014 /
 
Szia!
A PC földelt dugaljzatba van csatlakoztatva?
(#) vtsoftware válasza kadarist hozzászólására (») Júl 27, 2014 /
 
Igen, a fent felsoroltakon kívül minden földelt aljzatból kapja az áramot.
(#) kadarist válasza vtsoftware hozzászólására (») Júl 27, 2014 /
 
Akkor hogyan rázhat az erősítő, amikor galvanikusan össze van kötve a PC testével?
(#) Massawa válasza vtsoftware hozzászólására (») Júl 27, 2014 /
 
Ez a minihálozat több sebböl vérzik:

1. Már az elsö eloszto rossz. A bejövö jelet elöször a modembe kéne vezetni, mig az összes többi csatlakozora csak a rádio/tv jeleket <65MHz ( downstream szürö). Ez eleve kiszürné a 75V-t aminek már amugy sem kellene a hálozatban lennie. ( mire bármelyik házi csatlakozora ér az legalább 10 dB-t veszt az eredeti értékböl - ami már nem igen okoz bajt.
2. Ami neked bajt okoz, az valoszinüleg a dupla vagy hiányzo földelés. Nem irod, hogyan kapja a PC-d az internetet. Ha ez egy galvanikus kapcsolat RJ45-s LAN kábel a modemböl, akkor ott a hurok, mert a PC-d a LAN kábelen meg a hálozaton is földet kap / esetleg az erösitön át is.

Egyenként dugd be a keveröbe a jeleket, és igy probáld megállapitani hol a baj:
1. A PC-t internet (lan) kábel nélkül.
2. -"- lan kábellel
3. A rádiot

Meglátod, hol kezd ez brummogni.
(#) Inhouse válasza Massawa hozzászólására (») Júl 27, 2014 /
 
Idézet:
„mert a PC-d a LAN kábelen meg a hálozaton is földet kap”

Ha nem fémtokos az UTP kábel dugója, árnyékolt kábellel, akkor szerintem nem. A LAN trafókon keresztül érkezik és szimmetrikus földfüggetlen, én így tudom... Régebben a T csoport ilyen kábellel adta a modemeit, volt is vele gond rendesen. De felesleges, elég a sima UTP CAT-5e.
(#) Massawa válasza Inhouse hozzászólására (») Júl 27, 2014 /
 
Pontosan az árnyékolás szokott a gond okozoja lenni.
(#) Inhouse válasza Massawa hozzászólására (») Júl 28, 2014 /
 
Manapság már nem ilyet ad mellé, tanultak belőle...
(#) Massawa hozzászólása Jan 25, 2016 /
 
A mult héten nem volt lehetöségem megnézni a HTE elöadást az LTE-röl. Hát mit mondjak, valakinek azért az asztalra kellett volna csapnia.
A hatoság közel 100 mrd Ft-t vasalt be, de (majdnem) minden gondért a KTV felel ( természetesen a maga költségén ).
Melyik kábelTV-s felelhet azért, hogy légvezetéke van, meg hogy milyen azon a kábel? Nem a hatoság hagyta jová anno a terveket és adta ki az engedélyt?
Milyen jogon kényszeriti a hatoság a KTV-t, hogy kapcsoljon ki csatornákat, vagy cserélgesse öket a "nagy" LTE miatt?
Milyen indok az, hogy az LTE szolgáltatok a kizárolagos használoi a 800 MHz-s tartománynak, mert ök fizettek érte? Talán a kábelesek ingyen kapták az engedélyt a 4-1000 MHz-s sávra? Ehhez jön még az is, hogy a kábel végén a készülékek az adott tartományban müködöképesek, azaz az LTE a vételi lehtöségeket korlátozza több millio elöfizetönél. A KTV is ugyanazért a tartományért fizetett, mint az LTE, és amikor döntött és számolt, hogy valamennyi frekvenciát az akkor rendelkezésre állo sávban korlátlanul használhatja! Csupán a jelenlegi döntés 15-20%-l csökkenti a KTV szolgáltatások kapacitását - minden kártérités nélkül.!
Érdekes modon az fel sem merült, hogy a felvett majdnem 100 mrd-ból kifezetnék a kábelesektöl elvárt fejlesztéseket.
Azt gondoltam a kezdettöl ( az itt elhangzott viták alaján is), hogy eléggé kerülgetni fogják a forro kását. Csak azt piszkálták, amit a legegyszerübb. ( törzshálozatok, berendezések immunitása ill kisugárzása), holott minden KTV szolgáltato tudja, hogy a bajok 90 %-a a háztartásokban illetve az ott felszerelt készülékekben keletkezik. Kinek ez a gondja? A kábelesnek, de csak áttéve, hiszen neki kell kiszállnia és helyben megállapitania a baj okát. Ki fizeti az ilyen kiszállást, föleg akkor, ha megállapitást nyer, hogy a házikészülékek valamelyikét az LTE jel zavarja?
Amennyiben a készülék az elöfizetö tulajdona (TV stb) akkor mit lehet tenni? Az elöfizetö nem lesz nagyon boldog, hiszen eddig ment a készülék. A KTV-s sem tud sokat tenni, mert a hiba nem nála van, viszont ö issza meg a levét, ha elöfizetöt veszt stb. Söt akár per is lehet.
Szoval nagyon le kellene venni valahol a rozsaszinü szemüveget, mert a hallotak alapján nagyon sok minden nincs rendben. ( igaz külföldön sem, de ez nem ok arra, hogy azokat majmolják), és ez még csak a kezdet, amikor a statikus LTE készülékek még alig vannak üzemben (LTE modemek). Mi lesz akkor?

Bocs, hogy ide irtam, de itt beszéltünk az elöadásrol, és a linken nem volt feltüntetve hova lehet kérdéseket intézni. Ha tudja valaki, kérem jelezze vagy továbbitsa a HTE-nek.
Köszönöm!



( nem vagyok kábeles, csak fair play és a tiszta szo hive).
A hozzászólás módosítva: Jan 25, 2016
(#) pucuka válasza Massawa hozzászólására (») Jan 26, 2016 /
 
Idézet:
„A KTV is ugyanazért a tartományért fizetett, mint az LTE,”

Azért nem egészen. Az egyik kábelben van, a másik levegőben. A levegő használatában nincs semmilyen fizikai lehetőség a kölcsönös (KTV vs Rádiós) zavarok csökkentésében, a kábelben azért van. A nemzetközi egyezmény alapján minden igazgatás köteles a bejelentett zavarok kivizsgálására szervezetet működtetni. Ez nálunk az EHT (egységes hírközlési törvény) alapján az NMHH hatásköre. Ezenkívül még globálisan ott az érdekegyeztető tanács is, pont erről szólt a konferencia témája.
Ma voltam az NMHH beszámolóján a WRC15 konferencián történtekről, és az UHF sávú földfelszíni műsorszórás (470 - 649 MHz) éppen hogy megmenekült. Olyannyira nagy a frekvencia spektrum felhasználási igény világszerte, hogy a spektrum minden miliméteréért (legalábbis a 300 MHz - 400 GHz között !) késhegyre menő viták voltak, hogy több témában nem is sikerült egyezségre jutni.
Idézet:
„és ez még csak a kezdet, amikor a statikus LTE készülékek még alig vannak üzemben (LTE modemek)”

Ez lesz igazán a KTV konkurenciája, és ettől fog megszűnni (előbb utóbb) a földfelszíni TV műsorszórás is. Nagykiterjedésű, ritkán lakott területeken (van jónéhány ilyen ország a világon) egy szélessávú földfelszíni mozgószolgálat teljesen át tudja venni a földfelszíni TV műsorszórás (IPTV) de még a KTV szerepét is. Az LTE modemek elterjedése pedig majd a TV gyártókat is a jobb minőségű, külső rádiófrekvenciás zavarok elleni jobb védettségű készülékek előállítására fogják ösztönözni.
Bár tudomásom szerint ma is létezik szabvány a (nemcsak) TV készülékek zavartűrési képességeire, amit forgalomba hozatal előtt ellenőriznek is, vagy tényleges mérésekkel, vagy tanúsítvány alapján.
Egyébként a HTE -nek vannak tagozatai, Rádióhírközlési, és tudtommal Kábeltelevíziós is. Az említett előadáson lehetett kérdéseket intézni írásban, amire valamilyen választ kaptak is (gondolom) a kérdésfeltevők.
A hozzászólás módosítva: Jan 26, 2016
(#) elektrorudi hozzászólása Feb 29, 2016 /
 
Sziasztok
Egy használható DVB-C vevőt keresnék, ami nézhetővé tudja tenni a DIGI digitális csatornáit analóg TV-n.
Eddig a T-home-nál voltam, és set top box-ot használtam. Ezen felül, vettem egy HUMAX nevű készüléket a T-home-os szerelőtől, amikor azt híresztelték, hogy megszűnik az analóg adás a kábel TV-n is. Nem szűnt meg.
Szóval most ezzel a HUMAX-al próbálom venni a DIGI adást. Ez a készülék 9.000,- volt, és nem tudom elmondani menyire sz@.. Gyakorlatilag alig vannak az adásban színek. A TV max-ra kell állítani a színt, hogy nézhető legyen. Ezen kívül, a kép előtt, mintha egy fátyol lenne. A kontraszt nulla. Nem is értem. Ha visszakapcsolom a set top box-ot, ég és föld. Ezen kívül, nem foghatók rajta a digitális információk (csatornanév, műsoridő, stb).
A DIGI-től elvileg lehetne bérelni DVB-C vevőt, de állítólag nem szállítanak nekik öt hónapja.
Szerintem egyszerűen csődbe ment a DIGI, és nem tud fizetni a beszállítónak. (jó lóra tettem)
Tudnátok-e ajánlani jó, és olcsó készüléket?
A Media mark-ban, kétfélét találtam:
- az egyik csak DVB-C 14.000,- ért
- a másik DVB-T, DVB-C, DVB-S 25.000,-ért (persze nekem csak a "C"-re lenne szükségem)
Mit ajánlanátok?
(#) Inhouse válasza elektrorudi hozzászólására (») Feb 29, 2016 /
 
Milyen kimenet van, milyen kábellel összekötve, milyen bemenettel? Lehet tudni, hogy ez a készülék egyébként jó? Másik TV-re rá lehet dugni próbára?
A DVB-C készülékek ritkábbak és drágábbak, mint a DVB-T-sek (MindigTV), ez van sajnos.
Ha kell a földi digitális is, akkor a drágábbik, ha nem, akkor az olcsóbbik.
A hozzászólás módosítva: Feb 29, 2016
(#) elektrorudi válasza Inhouse hozzászólására (») Márc 1, 2016 /
 
SCART kimenete van, SCART-SCART kábellel van összekötve. De próbáltam scart-RCA kábelel is, semmi külömbség. Ez ilyen. A másik TV, amivel összehasonlíthatnám, lapos, digitális, arra hiába dugnám rá, nem adna plusz info-t a képminőségről. (Pláne, hogy nem is azzal akarom nézni.)
Igazából egy konkrét típus ajánlást várnék, ami valakinek már bevált. Olvastam más oldalakon is véleményeket különböző készülékekről (valóban nincs sok a piacon), de gyakran ellenkező vélemények születtek. Az egyik szerint remek, a másik szerint nem talál meg csatornákat, vagy kézzel kell vele vacakolni, vagy... Az ára se mond semmit, mert az egyik helyen 13.000,-, a másik helyen ugyan az 6.900,-.
Szóval várnék egy ajánlást. Előre is köszönöm.
A hozzászólás módosítva: Márc 1, 2016
(#) Massawa válasza pucuka hozzászólására (») Márc 1, 2016 /
 
Idézet:
„KTV vs Rádiós) zavarok csökkentésében, a kábelben azért van. A nemzetközi egyezmény alapján minden igazgatás köteles.....”


A baj az, hogy elképesztöen felületesen van definiálva (nemzetközi téren is) az egyes hálozatok határa. Ahogy korábban irtam, ha az elöfizetö reklamál, nem azért reklamál, mert a KTV-be valahol bezavar az LTE jel, hanem azért, mert nála rossz a kép vagy a hang. Sajnos a mai szabályzat szerint a KTV-s müszerésznek kell kiszállnia és megállapitani a hiba okát, ami kb 90%-ban az elöfizetö házi jelmegosztásában illetve készülékeiben van - mégis a kiadások a KTV-seknél jelentkeznek (kiszállás, hibakeresés). Senki sem fogja az LTE szolgáltatot molesztálni, sem az NMHH-t.
A KTV-sek elvben mérhetnék/monitorozhatnák az LTE bezavarás szintjét (akár minden elöfizetönél is), sajnos ettöl a magyar KTV hálozatok még fényévekre vannak (pedig létezik a technologia), aminek az egyik fö oka pontosan a szabályozás hiányossága, illetve az érdekek védelmének a hiányossága - igy nehéz fedezetet szerezni egy ilyen berendezésre. (Minek monitorozni ha ugysem tudják a felelöséget a másikra háritani).
Ama értkezleten is csak arrol volt szo, hogy mi van ha a kábel hibás és zavarja az LTE hálozatot, ill mi vár arra, aki nem teszi rendbe a hálozatát. Forditva meg nagy csend van szerte a világban, azaz mi vár az LTE szolgáltatora, ha tönkre teszi az elöfizetöknek nyujtott szolgáltatást. ( azaz a KTV nem szolgáltathat bizonyos frekvenciákon, s nem a kábel hibája miatt. Kap ezért valamilyen kompenzáciot?)
Ami készülékgyártokat illeti abban igazad van sajnos csak a jövöre viszonyitva, viszont a jelenben ott van a kismillio eladott üzemelö készülék az orosz rubintol kezdve a mindenféle Orion meg Vt készüléken át a mindenféle modernebb "garzdaságos" lapos TV-ig, sokuknak még a gyártoja is bizonytalan nem még valamilyen minösités. Viszont lehetnek jo KTV-s elöfizetök amig az LTE közbe nem szol.
(#) Inhouse válasza elektrorudi hozzászólására (») Márc 1, 2016 /
 
Idézet:
„De próbáltam scart-RCA kábelel is, semmi külömbség.”
Ha az RCA a STB felől volt, akkor ott már nincs több lehetőség, minkét analóg videókimenet le lett próbálva. Ha a TV felől, akkor csak kábel próbát csináltál.
Idézet:
„A másik TV, amivel összehasonlíthatnám, lapos, digitális, arra hiába dugnám rá, nem adna plusz info-t a képminőségről.”
Ezzel le tudnád tesztelni, hogy biztosan ugyanolyan rossz-e a kimenet.
Idézet:
„Igazából egy konkrét típus ajánlást várnék, ami valakinek már bevált.”
Olyan típust nem gyártanak, aminek gyárilag ilyen rossz a kimenete. Vagy hibás a készülék, vagy rossz a kapcsolat a TV-vel, vagy hibás a videó kimenet beállítás. A TV-n ha erre a bemenetre raktál mást és az jó, akkor ott nem lehet bibi.
Idézet:
„Az ára se mond semmit, mert az egyik helyen 13.000,-, a másik helyen ugyan az 6.900,-.”
Legutóbb, mikor DVB-C vevőt kerestem, nem volt 6900-ért, az már jó ár.
Tudnál rakni egy képet erről a jelenségről?
A hozzászólás módosítva: Márc 1, 2016
(#) elektrorudi válasza Inhouse hozzászólására (») Márc 1, 2016 /
 
Idézet:
„Ha az RCA a STB felől volt, akkor ott már nincs több lehetőség, minkét analóg videókimenet le lett próbálva. Ha a TV felől, akkor csak kábel próbát csináltál.”
Nincs RCA kimenete, csak scart. A TV-n van 3db scart csatlakozó és 4db RCA csatlakozási lehetőség. Tehát csak a kábelt tudtam ellenőrizni.
Azért gondolom, hogy a kimenettel (a készülékkel) lehet baj, mert a T-com féle Set Top Box-al tökéletes. Azzal van szín, és nem fátyolos.
Idézet:
„vagy hibás a videó kimenet beállítás.”
Ezt hogy érted? Mit lehet rajta állítani? Mert én semmilyen lehetőséget nem találtam rajta.
Képet nem tudok feltenni, mert az biztosan nem látszik egy fényképen, hogy nem jó a kontraszt, és kevés a szín? Csak azt látom, hogy valami nem stimmel, nem jó. Az STB jobb. Nem egy kicsivel, hanem az egyik élvezhető , a másik nem.
Még egy érdekesség: az optikai egység kimenetén (nem tudom, ezt hogy hívják) az analóg adás zajos. Olyan, mintha kicsi lenne a jel. Ez pedig azért érdekes, mert
- a jel átalakítás nálam történik ( a beltériben, (vagy minek nevezzük))
- a splittert akár kiveszem, akár beiktatom, nincs változás
- a digitális jel, az adott kábelen, megfelelő.
(#) Inhouse válasza elektrorudi hozzászólására (») Márc 1, 2016 /
 
Idézet:
„Ezt hogy érted?”
Szokott lenni a videókimenetnél PAL/NTSC, vagy CVBS,RGB, Y/C, S-Video, stb beállítás. SCART kábelen is mehet SVideo jel, ott külön van bontva a világosságjel. Ezekből lehet még bibi, ezt kellene megnézni és próbálgatni. Ha egyik sem, akkor hibás a videókimenet...
(#) Massawa válasza Inhouse hozzászólására (») Márc 1, 2016 /
 
Meg szokott lenni áthallás, a kábel egyirányu vagy hiányzik (letörött) a kapcsolo jel a SCaRT egyik lábáról. Ha ugyanaz a kábel a másit STB-n müködik, akkor a kábel kizárva.

Marad még a kapcsolojel hiánya a HUMAXbol ( azt könnyü javitani, kimérni) ha megvan és mégis rossz a kép akkor löttek a kimenetnek a Humaxon ( ezért árulták olcson, mert a Humax a jobbik STB-k közé tartozik.
(#) elektrorudi válasza Inhouse hozzászólására (») Márc 1, 2016 /
 
Értem. Ezen nincs semmi állítási lehetőség. Legalábbis nem találtam. A scart kábelről nem sokat tudok. Megvettem, használom. De... ugyan ez a kábel, a STB-vel teljesn jól működik. A scart-RCA kábelen ugye három csatlakozó van: 2db hang és 1db videó. Ezt általában a kamera csatlakoztatására szoktam használni. Teljesen jól működik.
A video kimenet hibát, nehezem fogom tudni bizonyítani. Azt sem tudom, megvan-e a számla (nyáron vettem), illetve érdemes-e vacakolni vele. Van tapasztalatom, hogy hogyan állnak a reklamációhoz:
- oda viszem, hogy rossz. Beveszik.
- pár hét múlva értesítenek, hogy kép van rajta, ez jó.
- visszaviszem, hogy ez ugyan olyan, mint ahogy behoztam ... és kezdődik a huzavona. És kb. 3x annyiba kerül az idő, meg a benzinköltség, mintha vettem volna egy normálisat.
Tehát ezért keresnék egy olyat, ami már bevált valakinek és elfogadható ára van. Ezt meg kidobom. (Az STB-ket is kidobnám, de lehet, hogy még vissza kell térnem a T-hom-hoz, ezért nem teszem.)
(#) pucuka válasza Massawa hozzászólására (») Márc 1, 2016 /
 
A helyzet az, hogy sokkal inkább gond a "lyukas" KTV hálózatból eredő zavar, mint fordítva.
A KTV hálózatokban rádiós szempontból sokkal nagyobb jelek vannak, mit egy rádiótelefon hálózat néhány mikrovoltos jele.
Ha pedig a KTV előfizetőnél áll fent a zavar, be lehet jelenteni az NMHH zavarvizsgálatán. Nekik van lehetőségük, és joguk eldönteni, kinek milyen feladata, felelőssége van a probléma elhárításában.
Persze célszerű, ha a KTV egy vizsgálattal kizárja saját felelősségét.
(#) Massawa válasza pucuka hozzászólására (») Márc 1, 2016 /
 
Azt nem vitatom, mert sajnos sok hálozat még az alapszintet sem éri el, holott Mo valamikor uttöröje volt a kábeles TV jelek továbbitásában. Ma nagyon lezüllött sok helyen a minöség. Viszont ha a KTV bevezeti az internetszolgáltatást is, akkor elemi érdekük lesz, hogy ne legyen "lyukas" a hálozatuk - nem az LTE miatt. Viszont ez továbbra sem oldja meg az elöfizetök gondjait, illetve a használhatatlan frekvenciák elvesztését és azt sem, hogy a KTV-t fogják elsösorban zaklatni a vételi problémák miatt.
(#) Massawa válasza elektrorudi hozzászólására (») Márc 1, 2016 / 1
 
Bármelyik e-shopban vett készüléket egy-két héten belül szo nélkül vissza lehet adni,,igy kiprobálod, ha jo megtartod, ha nem visszaküldöd.
Senki nem fog tudni neked tuti tippet adni, mert mire az elér hozzád a gyár már amugy is másik tipust szállit. ( Belül meg többnyire amugy is egyformák, mert még feltucat DVB-C chipset sincs a világon amiböl válogatni lehetne).
(#) Inhouse válasza elektrorudi hozzászólására (») Márc 1, 2016 /
 
Hátha Pucukának van igaza... A készülék menüjén is látszik a rossz kép? Próbáld meg azt, hogy lecsatlakoztatod a bejövő koaxot és megnézed a menüjét (kép híjján), hogy így jobb-e? Ha igen, akkor egy földhurok is okozhatja a rossz képet, kell egy földhurok leválasztó.
Szólj, hogy hova dobod ki a DVB-C vevőt!
(#) elektrorudi válasza Massawa hozzászólására (») Márc 1, 2016 /
 
Köszi, ez hasznos info-volt.
Konkrét tanács híján, tovább próbálkozok. Most vettem egy HIRSCHMANN C-HD 802-t. Remélem, pár nap múlva megérkezik. Ha ez sem válik be, megpróbálom tovább értékesíteni.
(#) elektrorudi válasza Inhouse hozzászólására (») Márc 1, 2016 /
 
Nem biztos, hogy az egész választ nekem szántad.
A készülék menüjén semmi hiba sem látszik. A kép jó. A filmeknél sem annyira rossz, hogy nézhetetlen, csak élvezhetetlen (bár ez sem jó szó). Próbálj elképzelni egy olyan képet, amikor a színt erősen visszaveszed, és a kontrasztot letekered. Na, olyan.
Viszonyítási alap:
- a T-home féle STB használatakor, a TV-n a szín 50-60%-on, a kontraszt 70-80%-on volt, és azt mondtam, hogy "nekem így jó".
- HUMAX-nál a kontraszt és a szín 100%-on van és még mindig nem az igazi. Ez a menü nézésekor nem jön ki, csak ha egy filmet vagy studió képet nézel.
Földhurokra nem gyanakodnék, mert ha leválasztom a másik TV-t akkor sincs változás. Máshonnét pedig nem jön föld, mert az optika/koax átalakító földfüggetlen, dugasztápról megy.
A HUMAX DCB-C vevőt először megpróbálom értékesíteni egy jelképes áron. Eddig kevesebb, mint egy hetet működött. Ha senki sem ad érte semmit, feldobom az ingyen elvihető topicba. (de csak az után, ha sikerült valamit helyette szereznem)
(#) Inhouse válasza elektrorudi hozzászólására (») Márc 2, 2016 / 1
 
Idézet:
„Földhurokra nem gyanakodnék, mert ha leválasztom a másik TV-t akkor sincs változás. Máshonnét pedig nem jön föld, mert az optika/koax átalakító földfüggetlen, dugasztápról megy.”
Ezen az optikai dolgon átsiklottam...felénk még kevés ilyen van. Akkor körbelőttük, ennek hibás lehet a videó kimenete. Biztosan nem ilyen gyárilag, meg kell feleljen a szabványoknak, ekkora eltérés nem lehet.
(#) elektrorudi válasza Inhouse hozzászólására (») Márc 2, 2016 /
 
OK. Köszönöm a segítséged. Legalább megpróbáltuk. Ha jó lenne a videokimenet, akkor sem lennék teljesen elégedett, mert nincs rajta (nekem nem sikerült beállítani) a csatorna info-t. A nélkül pedig nehézkes a közel 100 csatornát átlátni. Viszont, ha jó lenne a video kimenet, akkor hiányérzettel, de megbékéltem volna a digitális info hiányával (nem költöttem volna többet rá). De, hogy mindkét számomra fontos probléma fennáll, már túl nagy lenne a megalkuvás.
(#) Massawa válasza elektrorudi hozzászólására (») Márc 2, 2016 /
 
Még az is lehet, hogy vagy a HUMAX vagy a koax átalakito valamilyen öregebb tipus. A dekodéreknél (Humax) voltak alacsonyabb felbontásu modellek is - (ha jol emlékszem 8 bites), az okozhat ilyen különbséget ha egy másik dobozzal hasonlitod össze amelyikben több bites a video felbontás ( ezt nem igen találod a prospektusokban, mert nem opcio, hanem az adott kor technologiája).
A koax/optikai átalakitoknál meg millio tipus van nehéz igy megmondani, hogy mit tud.
(#) elektrorudi válasza Massawa hozzászólására (») Márc 2, 2016 /
 
Nem hiszem, hogy az optikai/koax átalakító lenne problémás, mert a lapos TV-n jó a kép. A HUMAX 6 hónapos, de nem használtam, mert az STB volt használatban. Az STB minimum 5-6 éves, a HUMAX pedig 6 hónapos. Ha tényleg arról van szó, hogy "az adott kor technológiáját" kaptam, akkor a T-home jól át b@tt. Még egy piros pont nekik!
(#) Massawa válasza elektrorudi hozzászólására (») Márc 2, 2016 /
 
A lapos TV-n is a digi csatornáit nézed?
(#) elektrorudi válasza Massawa hozzászólására (») Márc 3, 2016 /
 
Igen persze. Csak így tudom összehasonlítani. Viszont a lapos TV képe nekem nem jön be. Ennyi pénzért, amit már a témára kötöttem, vehettem volna még egy lapos TV-t, de nekem annak a képe úgy, ahogy van, nem jön be. A hagyományos CRT TV-m képe még így is jobb(-an tetszik).
Most még van T-home is, mert nem vágták le a kábelt, de ez bármelyik pillanatban véget érhet, ezért teljesen átálltam Digi-re.
Következő: »»   5 / 7
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem