Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Hétfőn vagy kedden adom postára Müszinek a csöveket. Holnap kipróbálom mindet. Van egy pcl86 kimenőm és egy csöfoglalatra építek egy kapcsolást.
A kkor érdekelnek a 6p45s csövek?
CZH! Neked vannak 1980 elötti RT-évkönyvek? Nekem csak 1980 utániak vannak meg. El tudnád juttatni nekem valahogy?
Csak 1978 -tól van PDF-ben .
Valahogy , talán tömörítva megpróbálhatjuk ..
Azt is nagyon megköszönném, ha a 1978-'79 -eseket elküldenéd. Ha ide nem tudod feltenni, akkor esetleg emilben? Nekem meg vannak RT újságok 1951-2006-ig (.PDF és .DJVU kiterjesztésben vegyesen).
Nincs pdfcreatorom sajnos. Arról az oldalról, amit belinkeltél, hogy tudom letölteni? Hol találom? Egy angol nyelvű keresőt ad ki.
Megtaláltam az oldalt, de nem tudom, hogy töltsem le.
Nekem, van ! Acrobat 7 professional, nem a legújabb, de jó
Nekem nem jeleníthető meg , de gondolom az évkönyvek ott is csak 1968-tól vannak ..., vagy nem ?
Nem tom, azt hittem Neked kell PDF creator ...
Én sehogy sem tudok innen letölteni
![]() ![]()
hát elküldöm én bárkinek
![]() Mindegy, akkor félreértettem biztos valamit ![]()
De az 1. évkönyv '68-as. Megvan mind (Kócosnak el is küldtem a '69-est., de tetű módon tölt fel a netem. (1 évkönyv legalább 1,5 óra.
Köszi! Gondoltam , akkor ez mind rajta van CD-én nekem is ..
ÁÁÁ, semmi gond nincs! Csak elvezstettem a fonalat
![]() ![]()
Ez nekem is bejön, de innen nem lehet évkönyvet letölteni
![]()
MOst már nálam is megy, de csak a HE, meg RT
A PL-eket elég vaskos katóddal áldotta meg a tervezője, tehát viszonylag alacsony tápfesszel is el lehet jutni a max. disszipációig. A segédrácson nem is igazán szeret 180-200V-nál többet. Persze, az anódot sokkal feljebb is lehet vinni. 160V már működőképes állapotba hozza a lámpást. A 6P45Sz elég hasonló az EL519-hez. És persze a P(E)L 504-hez is viselkedésileg, hisz ugyanarra (sorvégfok) találták ki őket.
Meglepődtem én is napokkal ezelőtt, hogy egy csőtípust begépelve saját írásomat láttam viszont. Ez van, a népszerűséget szokni kell.
Befejezettnek tekintem a PL82 PSE projektet. Elmentem a csövek határáig, de a rossz illesztés miatt nem sikerült 4W fölé mennem ("23 helyett 16-os áttétel). PCF80 volt az előfok. Az is szépen teljesített. Most mindezt átépítem sztereó verzióra a két ZK trafóval, és PCC189-et próbálok elé.
Tényleg, valaki már próbálkozott itt a PCC189-el. Akkor az hangzott el, hogy csak 100V alatti feszültséggel hajlandó működni (ha jól emlékszem). Utánajárunk a "mitosznak", hogy tényleg igaz-e?
Igen, ez a legelső cső a csatornaváltóban, és tényleg szabályozták. Most kipróbálom, mennyire. Egyébként ez úgy jelentkezik, hogy asszimetrikus a színusz, mert a vezérlőjel is "szabályozza". Van alternatívája, pl E88CC, ECC83-85, stb. A 85-öst szeretem a legjobban, bár a 83 "finomabb" cső, a 85-ös sokkal erősebb.
Hát elég siralmasak ezek a csövek. A PL82-nek legalább -15V előfesz kell, mire valamit csinál. Ez 470 Ohm-os katódellenállás, és 6,8kOhm-os segédrács ellenállás esetén következik be (Ug2=200V, Ut=250V). A PCC189 megint csak nem igazán "jóindulatú". Most 3,9kOhm-os katódellenállásnál (Ra=100KOhm) még csak 85-90V az anódfeszültség.
Egyébként az EF183-nál látod legmarkánsabban ezt az asszimetriát (legalábbis én "nála" láttam). A 184-nél ez teljesen ismeretlen dolog. A PCC- jelalakján nem annyira szembetűnő, "ráfogtam" a rossz munkapontra.
3W körül jön belőle, így egy kicsit alatta vagyok a maximumnak. 32mA X 235V = 7,5W. Ez alatta van a katalógus adat 9W-nak. Bár a Tesla csak 200V-ra ad meg adatokat, így is 250-ről járatom. Magasabbat nem akarok neki adni. Végülis ez elegendő hangerő, az E(C)CL86 sem tud többet, de ez inkább a PCL85-re hajaz. Annak kell ilyen magas katódfesz.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |