Fórum témák
» Több friss téma |
Én meg a linket nem bírom megnyitni.Szóval írj egy típust és utána tudom mondani hogy mi legyen.
Jófogás vatera és ilyen helyeken nézd meg de ne azt a típust ami neked van hanem olyat ami beépíthető(gondolom az kell rá)
Ha a régebbi fajta akkor a gép bal oldalában lévő membránkapcsoló van eldugulva ha újabb akkor a literszámláló a rossz.
Jó reggelt! Köszönöm a válaszokat,de típust nem tudok írni,mert nincs rajta.Próbálok képet küldeni az elején lévő feliratokról.
Lehet hogy egy hibakódot jelent.Az ajtókapcsolót nézd meg.Egyébként lehet tudni hogy mi égett el a panelon?A típustábla pedig az ajtó tetején van belegravírozva(elvileg)
Állítólag a kapcsoló részt, amit közvetlen tekergetünk.most másodszor azt mondták,hogy az utolsó piros vezetéknél lehet valami bibi,de az meg csak az öblítő tartályhoz megy.
Próbáltad resetelni?Utána az ajtókapcsolót nézd meg hogy kapcsol e rendesen.
Köszi a gyors reagálást. Ezeket próbáltam. Lehet hogy mivel nem szóltak előre és egyből vissza tettem a panelt,megint tönkre ment?
Nem tudom ehhez kevés az információ ezt igazából látni kéne.
Ok kösz!
A szerelő több mint egy órát kereste a hibát hiába .Úgy hogy megértem hogy látatlanba lehetetlenség. Csak gondoltam hátha valaki pont ilyen jelenséggel találkozott már. Még egyszer köszi ! Szép Napot.
Sziasztok!
Zanussi ZDI 6053 típusú mosogatógéppel akadt egy kis problémám. A program elindítása után nem tudott a gép vizet beszívni. Kiszereltem, csapot és befolyócsövet ellenőriztem, de nem találtam semmi rendelleneset mégis, mikor visszatoltam ment minden rendesen. 2-3 mosás múlva megint ugyanez a probléma jelentkezett. Ezek után vettem észre hogy akárhányszor meglököm a gépet egy pillanatra elkezdi szívni a vizet. Olyan mintha az aljában gyűlne a víz, valami ezt érzékeli és letiltja a vízbeszívást, amikor meg meglököm a hullámzás miatt egy pillanatra engedi. (feltételezem azért működött miután kiszereltem, mert elég sok víz kifolyt belőle, de akkor azt gondoltam, hogy csak a maradék jött ki a csövekből) Tekintve, hogy teljesen laikus vagyok, kérdezném, hogy következtetéseim helyesek-e, és ha igen mi okozza a problémát, és hogyan lehet orvosolni? A válaszokat előre is köszönöm!
Heló azt szeretném kérdezni még,hogy az ajtózárhoz honnan megy az áram és milyen feszültség van ott?Egy fázisceruza asz össz. szerszámkészletem.Hogy tudom megállapítani ezzel hogy valóban tényleg nem.e az ajtózár kapcsoló rossz?
NE ÁLLJ NEKI !! A kapcsolón életveszélyes feszültségek vannak, a vezérlő panellal egyetemben! Ez is vízzel kapcsolatos készülék, szakszerűtlen javítása életveszélyt okozhat! Fázisceruzával javítani semmit nem lehet !!! Ellentétben a mosó géppekkel, az ajtókapcsoló meghibásodása elenyésző.
Rendes vagy hogy aggódsz . Csupán megállapítani szeretném,hogy hol veszett el az áram. Tény hogy keveset értek az elektromossághoz, éppen ezért óvatos vagyok. Mielőtt kihajítom ezt a gépet kíváncsi lennék mi a baja.
A leírtak alapján feltételezhető baja, hogy ereszt a szivattyú a tengelyénél.(vagy javítható vagy leginkább csere) Ezért megtelik a tálca vízzel és bekapcsol az aquastop ,bejövő víz leállít, víz ürítő szivattyú bekapcs. Nehogy elázzon a lakás.
Ha tényleg csak egy fázis cerkád van otthon tényleg ne állj neki szerelni!Ez attól sokkal bonyolultabb és tényleg életveszélyes. Az áram nem veszett el ott van az csak bekapcsolt a biztonsági rendszer ![]()
Szia Dino71. Az én gépemmel más a hiba . Javíttatva volt a panel. Most hogy vissza tettem a helyére, a kapcsoló minden állásban csak villog, mindig ugyan az a lámpa. Jó állapotában ezt akkor csinálta amikor megnyítottuk az ajtót. A kérdésem továbbra is az lenne hogy az ajtózárnál vajon miért nincs áram soha
Csak még egy kérdés? Gond ha az ajtózárra a vezetékeket fordítva tettem vissza? Nem figyeltem mivel a többi vezetéket csak egyféle képen lehet vissza rakni ezt pedig bárhogy.
Bocs ezt @Qwertut nak szerettem volna írni.
Csak a panelt javíttatni nem jó . Az valamitől tönkre mehetett az okát is keresni kellett volna. A gépben is meg kellene keresni mitől. Keresd meg a típusát ,ott van az ajtó oldalában bele gravírozva! Ha kinyitod megtalálod. Írd le utána többet tudunk.
Nem, nem gond. Az a gond, hogy nem érted a gép működését. A kapcsolónak semmi köze a hibához. Ha az autód nem indul, kulcsot cserélsz ? Nem, tehát az általad említett dolgok, teljesen nélkülöznek minden logikát az ajtózárral kapcsolatban.
Sajnos valami oknál fogva ebbe a gépbe nem gravírozták bele a típusát. Mástól is hallottam itt az oldalon hogy csak címke volt benne ami érthetően régen leázott. A gépkönyve meg sajnos már nincs meg. Ha segít korábban tettem fel képet róla. Pár sorral feljebb. Köszönöm hogy foglalkozol a problémámmal.
Ha lenyitod az ajtaját, az ajtó szélén valahol ott a típusa.
Én kérdeztem tőle az ajtózárat mert az írta akkor villogott így korábban amikor nyitva volt az ajtó.De egy fázis ceruza kevés és értelmetlen is szóval azzal neki se álljon.
Vagy kontakt hiba vagy megtört vezeték lesz.Van benne elárasztás védelem de ha az bekapcsol akkor kiáll hibára és folyamatosan szivattyúz.
Valaki nem tudja véletlen, hogy egy indesit dfg 050 gépnél mikor történik a regenerálás folyamata ? A program elején, vagy végén?
Végignéztem egy 35 perces gyorsproramot oldallapok nélkül, de nem hallottam kattanni a mágnesszelepet, ami a sós vizet ereszti rá a gyantára, az egész program alatt. Maga a szelep biztosan jó, mert teszteltem külön.
Nincs vele baj csak nincs rajta burkolat. Ez amolyan konyhaszekrénybe beépíthető. De én szabadon állóként szeretném használni. És így úgy néz ki mintha nem volna rajta ruha
![]()
Nem emlékszem, hogy Indesit doksiba lett volna idődiagram, de az elején egyik sem regenerál, általában az utolsó öblítés előtt vagy után, a program végén regenerálnak, amikor már úgyis szárad az edény. Általában a folyamat úgy zajlik, hogy ürítés után bekapcsolja a regeneráló szelepet, majd mellé az ürítő szivattyút, majd azt ki. És rövid időre a töltő szelepet is bekapcsolja, kb. 1 secre. Aztán űrít és csak ekkor kapcsolja ki a regeneráló szelepet. Szóval jó sokáig van bekapcsolva.
Köszi Josi777, közben már sikerült rajtakapnom, ahogy éppen működik. Rákötöttem a szelepre egy 230v-os led visszajelzőt, így nem kellet annyira fülelni. Valóban az öblítés után regenerál ahogy írtad. Azért ha valakinek volna egy indesit idődiagramja, azt szívesen vennénk.
Sziasztok!
Bosch SRS55M42EU/15 tipusú mosogatógépem négy év szolgálat után vacakolni kezdett. A következő a hiba: A gép egy darabig működik, de menet közben kigyúl a LED a kis csapnál és ott leblokál. Innen nincs tovább. Megnéztem van víz, tiszták a szűrők, gondolom a szelep is jó, mert enged vizet. Reset után sem mindig indul el. Egy bizonyos idő után megint lehet kezdeni a programot, de valahol majd leáll. Kipróbáltam három programon is mindig ugyan az a jelenség. Egy programon belül sem mindig ugyanott áll meg. Van-e valakinek valami ötlete mi lehet a 'problem', esetleg szervízkönyve. Előre is köszönöm |
Bejelentkezés
Hirdetés |