Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Egy biztos: az albérletezés nem jött be. Vettem egy 8 gigás sd kártyát hogy legyen mit hallgatni odakint. Több mint 2000 zene.
Ahogy látom, egyre többen fordulunk a faipar felé
![]() Mondjuk ez nem annyira békés, mint egy hokedli
A húgom az imént rendelte meg. Németben 1000 euró. Én kihozom 150-ből. Mondtam neki, a különbségből vegyen nekem egy F. Fiestát.
A hozzászólás módosítva: Márc 26, 2016
A fázásban két szélsőség van. Vagy, minimalista kézi eszközökkel mesterfokon elsajátított fogásokkal alkotnak hihetetlen dolgokat, (japán) vagy elképesztően gépesített műhelyekbe csodagépekkel helyettesítve ezeket (USA).
Mindig felvetődik a futonágy láttán, hogy ezeknél mitől nem rúg bele senki a keretbe mezítláb?
Mondjuk két dolgot megtanultam belőle:
- A balsafa nagyon könnyen törik, ![]() - Krómspray alá jól elő kell készíteni a felületet, mert különben nagyon ronda lesz az eredmény...
Tévedés. Három van. Minimalista "csodagépekkel" ez a magyar. A japán is lesi meg az amerikai is.
Helosztok.
Valaki tud segíteni egy ősi mora gáztűzhely levegő beállításában? Én a fel le tologatható csővel állítottam be a szép kék lángot. De van még egy lekontrázott csavar ami belóg a diffúzorba. Ezt hiába tekergettem látszólag semmi reakció. Ennek mi a szerepe? Finomszabályzó?
Én a fenyőágy lábát simán eltalálom célzás nélkül is. Éjszaka pláne.
Figyu. Próbáltad már? Üveglap hátoldalára fújni a krómsprét. Tükör lesz?
Még nem próbáltam, de maradt még belőle.
A kedvedért kipróbálom (kár hogy most dobtam ki egy csomó pont megfelelő "próba" üvegdarabot. A hozzászólás módosítva: Márc 26, 2016
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni tőletek. Van egy 2004-es yarisom, aminek szeretném levenni a főtengelyéről a szíjtárcsát amit 1 darab csavar fog. Ez a csavar minden autónál eléggé kemény dió, tuti megoldásnak mondták, hogyha megfogom csillag kulccsal aminek a nyelét jól betámasztom valahova aztán az indítómotorra bízom a kilazítást (nyilván a gyújtást előtte kiiktatom), mert nincs hely a nagy erőkar alkalmazására. Sajnos ez sem illetve a lehető legnagyobb erőkar alkalmazásával sem sikerült kiszednem a csavart. Van köztetek olyan autószerelésben jártas ember aki már csinált ilyet és elmondaná nekem, hogy is kell azt a csavart kiszedni? Nagyon hálás lennék érte. Itt egy videó is Erről lenne szó.
Nekem meg a benzines láncfűrész berántójára kell valamit kitalálni mert a műanyagos gyári megoldás nem nyert. Most légy kreatív magyar gyerek.
A Yarist nem ismerem. De ha megfelelően ki tudod támasztani a kulcsot és kiveszed a gyertyákat, hogy a kompresszió ne dolgozzon ellened, valamint ettől nem jön le a vezérmű bordáskereke akkor működhet.
Milyen fajta a láncfűrész? MTD-re van saját megoldásom.
Strauss. De azért a te verziódra is kíváncsi vagyok.
Nálam az okozta a gondot, hogy a racsni rendszer pont fordítva működik, mint egy normál fűrészen. Tehát nem a berántó kar meghúzásakor nyílnak a körmök, hanem alapból nyitva vannak és ha jár a motor a centrifugális erő csukja be őket. E miatt amikor leáll a motor és egy kicsit visszalendül mindig rá üt a körmökre. Ezért aztán egy idő után a tengelye kitörik a műanyag házból. Erre esztergáltattam egy fém tengelyt ami nagy felületen támaszkodik így bírja a strapát.
Tudnál egy képet készíteni és ha az idő engedi felteszed?
Megpróbálok, de valahol szereznem kell hozzá gépet, mert nekem nincs. A telefonom sem tud ilyesmit és már a gépem sem, mióta nem XP hanem Win7 van rajta. ehhez ugyanis nincsenek drájverek.
Driverezéshez keresd meg ezt: driver pack solution. Nem kicsi a mérete de eddig még mindenhez jó volt.
Ez a gép egy Lenovo 3000 N 500. Xp után semmi nincs hozzá.
Azért futtasd le. Én olyan gépet raktam össze, amihez semmilyen programot nem kaptam. Haverom meg a kamerához nem talált. Aztán csak lesett, hogy én Szolnolról távvezérelve az ő gépét beállítottam és működött.
Folyamatban, majd meglátom mi lesz.
A vasutasokhoz fordulok. Hétfőn Berettyóújfaluból Szolnokra Püspökladányon át a vonat menetrend nem kerek. Az utolsó jól van kiírva?
Jól. Másnap reggelre érsz oda, mert nincs már este csatlakozás, várni kell hajnalig a következő vonatra. De nyisd le a kis nyíllal és már látod is.
Mi úgy lazítottuk/ húztuk meg a főtengely végén lévő szíjtárcsa csavarját, hogy annyi hosszabbítót összeraktunk ami már a kasznin kívül volt, aztán merev, nem racsnis kulcsot tettünk rá majd 1Kg-os kalapáccsal 2-3 ütés és már laza is, meghúzni is ugyan így.
Amúgy légkulccsal is könnyű levenni. Van speciális rögzítő szerszám amit az önindító helyére a fogaskerékbe kell beszerelni de drága muri, vagy nem is találni
Traktor motor végén verettem légkulccsal ,nem jött le. Utána hosszú hajtószár,meg cső. Durrant egyet,megtágult,majd kézzel kijött.
Néhány újabb motornál (pl. Fiat Multijet) ez a csavar tartja pozícióban a vezérművet is. Ráadásul - mivel finom menetes - konkrét nyomatékkal kell meghúzni...
Nem volt jó ötlet. Hazavágta a NET-em. Nem kis kínlódásomba került míg újra működésre bírtam.
Nekem a főtengely lefogáshoz egy saját célszerszámom van. Egy első szíjtárcsára hegesztettem egy félcolos csődarabot, azt kitámasztom az akna széléhez, vagy a hossznyúlványhoz és így a főtengely csavart akár másfél méteres csővel is lazíthatom. Persze ez csak olyan autókon működik, amiken ezt külön csavarok tartják. Például VW 1,6-1,9 diesel.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

kipróbálom (kár hogy most dobtam ki egy csomó pont megfelelő "próba" üvegdarabot.