Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Ez már off, nem kell bizonyítanom, elég ha mondom. Ott a GND, de ha mindenképp kéred készítek róla egy közeli fotót, de felesleges szerintem blamálni magad, egyszerűen csak hidd el, hogy ott van.
Felteszek még egy sorozatot a netrádióról, de most csak azért, hogy a dobozolást kedvelőknek is mutathassak valamit. Még régebben Attila86-tól vettem fehér nyák paneleket, kivágtam, összeforrasztottam néhány ponton, majd a rezet lemarattam (mert még árnyékolná a wifit
) Így nagyon masszív lett, a fedőlapot pedig kettős sorkapcsokkal illesztettem az alsó részhez. Így bedobozolva a rádió sokkal jobban szól - bassreflex hatás. Lett még egy csatlakozó hátul az akksi töltésére.
Blamálni magam
ez aranyos! Amúgy nem vagyok egyedül, mert csatti2 forumtárs is úgy látta, hogy nincs az bekötve. Legalábbis a kép alapján nincs. Én sokszor blamáltam már magam itt, de sosem szégyellem beismerni, ha nincs igazam. Ez tiszta dolog. A hozzászólás módosítva: Márc 29, 2016
Én kicsit keveslem a lyukakat az előlapon, a hangszórónak.
Sziasztok!
Össze raktam ma egy arduino-s kis játékot rendes nevén flappy bird lehet rajta ügyeskedni, meg mérgelődni ha nem megy. Ha esetleg valakit érdekel a kód szívesen kirakom az arduino topicba. Nem én írtam a programot csak a kijelző kompatibilitást írtam bele. Itt egy kis kedv csináló videó: Bővebben: Link
Tedd légy szíves ki engem érdekelne.Köszi
Sajnos nem tudok makrózni, de remélem látható a 3 kérdéses pont.
Ha így sem akkor megmutatom a tervet is. Ott a GND minden hol, de ahogyan azt mondtam is korábban, nem egyértelmű a jelenléte ezért adtam igazat, azt javítani kell. Feltettem a nyáktervet is, azon jobban kivehető a kérdéses rész. A hozzászólás módosítva: Márc 30, 2016
Valóban ott van, de csak éppen hogy. A VIA mellett jobbra-balra nagyon keskeny a vezetősáv. Ezért látszott úgy a másik fényképen, hogy ott már szakadás van. Ha esetleg tud olyat a tervezoprogramod, hogy a be nem kotott telifold reszeket leszedje a panelrol, akkor azt erdemes bekapcsolni. Egyből látszik, ha van valahol egy "sziget". Meg felesleges is otthagyni a sehova ben nem kötött rezet.
A hozzászólás módosítva: Márc 30, 2016
Sziasztok!
Sajnos az én húsvétom nem úgy alakult, ahogy elterveztem, hiszen 2 órának kellett volna elkészülnie. Az egyik az unokaöcsémnek (ez sikerült, s publikálom is Nektek), a másik pedig a fiatalabb nővérkémnek 7szegmenses kijelzőkből. Sajnos ez utóbbi nem jött össze, pedig elég sokat izzadtunk itt a fórumon, mindhiába. Látszik, hogy nem vagyok túl jó a kézimunkában, ellenben szeretem csinálni. Ez most ilyenre sikeredett. Az óra egyszerű, 16x1-es LCD-vel, PIC-el. A sünike pedig vékony lemezből készült, temperával festettem, a vékony vonalakat tűfilccel, majd lakkoztam két rétegben. Várom a véleményeket! A hozzászólás módosítva: Márc 30, 2016
Egyébként, ha nem szólsz észre sem veszem és ügye maratástól függően akár szakadás is lehetett volna. A tervezővel van az a teszt ikon (SprintLayout6) azzal szoktam megnézni és persze forrasztás előtt és után is műszerrel azért végig mérem. Ez itt most szerencsés volt, de már terveztem be pontot ami biztosítja a jó GND áramlást. Sajnos mindig marad valami amit lehet tökéletesíteni
Ha szabad hozzászólni, a teliföldnek a frekvencia növekedésével vagy ha úgy tetszik az impulzus szélességek csökkenésével lesz egyre nagyobb a szerepe, mivel nagyfrekvencián már egy viszonylag rövid keskeny vezetősáv is jelentős induktivitással bír. Ezért szokás a viákkal aránylag sűrűn összekötni a két (vagy több réteg) oldal teliföld mezőit.
Egy GHz körül működő áramkör NYÁK-ja már úgy néz ki, mint egy teaszűrő. A viáknak tehát nem csupán az a szerepe, hogy azonos potenciálra hozza egyenáramúlag a teli szigeteket, hanem egyrészt az, hogy a parazita induktivitások ne befolyásolják az áramkör működését és, hogy minél kisebb impedancián folyjanak a GND áramok, így alacsony szinten tartva a nem kívánatos zajfeszültségeket. Ez utóbbi szempont egyébként a hangfrekvenciás áramköröknél is fontos. Az itt bekarikázott kondenzátor például egy erősen elszigetelt területre lett kötve, ami csak hosszú keskeny vezetősávokkal csatlakozik a nagyobb kiterjedésű GND-hez. Ez a kondenzátor így, bizonyos frekvencia felett már nem fog hidegítő szerepet betölteni, inkább lesz rezgőkör jellegű. Szerk: közben érdekes módon eltűnt a hivatkozott fotó. A hozzászólás módosítva: Márc 30, 2016
Aranyosan ötvözted a kis mókás sünit meg az elektronikát.
Ügyes vagy, ne szerénykedj ![]() papus51: már terveztem is be egy plusz DNG átvezetést, így azt ki küszöböltük. Majd még az oldalsó feliratot is kisebbre veszem vagy eltávolítom és az sem fog befolyásolni a szabad GND áramlást. A hozzászólás módosítva: Márc 30, 2016
Amellett hogy ez így van, tegyük hozzá azt is hogy hátránya is van. A teleföldhöz minden egyes fóliaszakasznak és alkatrészlábnak kapacitása is lesz, ami már a 10-100MHz-es tartományban sem elhanyagolható, és bizony előfordul emiatt hogy nem érti a tervező, hogy miért nem azt csinálja az áramkör amit kellene.
Nagyon jó!
A hozzászólás módosítva: Márc 30, 2016
Így igaz. Ezért kell alaposan figyelembe venni minden szempontot a tervezés során.
Nem arra fókuszál a kép, de a háttérporcelán nagyon rendben van.
Teliföldekkel kapcsolatban annyit hozzátennék, hogy tervezési taktika kell legyen a megfelelő "teliföldezés", amelyik áramköröknél teliföld szükséges. Lehet úgy tervezni, hogy megtervezem az áramkört, és ami kimarad a panelon, az lesz teliföld, területek vékony vezetővel, nagy kerülőkkel összekötve. Ez sok -legtöbb- esetben nem jó, hanem fő szempontnak kell lenni a teliföld megfelelő kialakításának, és ehhez igazítani az áramkör vezetékezést.
Sziasztok! Meg mutatnám nektek 70% -osan kész hordozható 2.1-em. Egyenlőre a külsején a húgom dolgozik + az élére és a sarkaira nem jöttek meg a takarások, + a gombok is hiányoznak még. Olyan helyen használjuk majd ahol nembaj ha ütődik kopódik ezért is ez a designén is szerintem. A belsejében egy 12v 4A akksi van illetve, kérésre gyártattam egy érzékelő relé párost ha hálózatra van dugva abban az esetben tölti illetve hálozatról megy. Az előerősítést egy tda 2822M végzi a vég fokozatban pedig egy VIC AV2025 végzi. A hangszórók 2 db 4ohm 60w illetve 1db 4ohm 50w.Képek közel félkészen
Köszike! Nem egy dobhártya szagattó cucc de jó!
Nyílván nem is a belső szervek leszaggatására kell, de akkor is tetszik .
![]() én is készítettem ilyet, csak kisebbet mikor még suliba jártam, gyakszin mindig nyomattam.
32cm szer 20cm szer 10cm a mérete de sajnos a subb nyílást kisebbre csináltam mint kelet volna
A hozzászólás módosítva: Ápr 1, 2016
Nekem 10X10X20cm-es volt, benne egy 8cm-es "mély" és egy kis csipogó. Mono-ba tolta szerencsétlen, kb 3-4órán át, de nagyon jól szólt, reflex nyílás nélkül.
Szegény tanár hülyét kapott, de mondtam, hogy a kossuth rádió híreire én nem tudok érdemlegesen munkát végezni... ráadásul jó fej volt, mert nem szólt érte, csak annyi volt, hogy "slágereket" hallgattunk, hogy mindenki jól érezze magát.
Az se rossz kör. Most megy teszt üzembe elég jól szól igaz csendesebben tudom csak hallagtni. De majd ide oda jó lesz így is. Sajna a reflex nyílások picik és lefogják
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

) Így nagyon masszív lett, a fedőlapot pedig kettős sorkapcsokkal illesztettem az alsó részhez. Így bedobozolva a rádió sokkal jobban szól - bassreflex hatás. Lett még egy csatlakozó hátul az akksi töltésére.