Fórum témák
» Több friss téma |
Mindenképpen kipróbálom,köszönöm!
Arra esetleg van valami tipped,hogy miért nem kapcsol le a kompresszor magától? Mert alapesetben csak akkor áll meg, ha a hőfokszabályzót letekerem a lehető legkisebb fokozatra.És ezek után tapasztaltam azt,hogy vagy nem indul el vagy csak órák múlva.
Lehet, hogy szereléskor elmozdult a hőérzékelő (vagy a bekötése), és nem ad jelet a kapcsolónak.
Idézet: De baj !.Amit a szervíz mondott az baromság ! Kevés a gáz a hűtőben azért nem áll le, és azért hűt túl minek utána sokat áll .... „nem baj,ha a kompresszor hideg a cső pedig jeges.” A hozzászólás módosítva: Ápr 14, 2016
Ezt komolyan gondolod? Ha kevés a gáz mitől hűtene túl.
Ha jeges a acső akkor nem kevés hanem inkább sok a gáz. Gondold végig amit írsz, vagy hanem értesz hozzá inkább tarsd magadba a véleményedet.
Ha kevés a gáz akkor alacsonyabb az elpárolgási nyomás-és ezáltal az elpárolgási hőmérséklet is (25éve dolgozom hűtőszervízben és te ?) Talán olvass utána a szakirodalomban ...
A hozzászólás módosítva: Ápr 14, 2016
Nem vitatkozok mert nem érdemes de nincs igazad és pont.
Idézet: He he volt már a kezedben töltő csaptelep, netán töltőhenger ? Tényleg nincs értelme a vitának ... „nincs igazad és pont.”
Valaki szervizbe dolgozik jelen esetbe hűtőszervizbe semmi jelentősége. Rengeteg szerviz és rengeteg hozzáállás. szervizbe dolgozás nem azt jelenti értek is hozzá amit csinál valaki. több évet dolgoztam hűtőszervizbe és nem csak ott voltam szerszámot vinni.
Ok tényleg nincs értelme Nem ismerjük egymást , így nagyon könnyű a másikra bármit mondani , de még mindíg ajánlom a szakirodalom átnézését
Az állítólagos "szerelő" azt mondta,hogy direkt több gázt töltött bele egy kicsit,hogy tovább tartson.
Elvégre valahol előtte is szivárgott gáz,most is fog. Maga a hűtő belső hőmérséklete 10 fok körül volt,most 0-5 között (attól függ,hogy hol mérem). Engem inkább az aggaszt,hogy a kompresszor soha nem áll meg,nem kapcsol le. Kivéve ha én letekerem a lehető legkisebbre a hőmérséklet szabályzót. Ilyenkor azonnal leáll, és csak órákkal később kapcsol vissza,ha melegedett a belső hőmérséklet. Kvázi a bekapcsolással nincs gond,mert beindul a kompresszor ha emelkedik a hőmérséklet,de viszont ha egyszer elindul,akkor nem kapcsol le magától. Gyanítom,hogy valami a hőszabályzó gomb elektronikájánál lehet vagy ilyesmi,nem értek hozzá sajnos. Hívtam megint a szervizt aki a töltést csinálta,fel sem veszik már a telefont. (No comment) Próbálkoztam egy másik szervizzel,ők pedig nem vállalják a javítást,mert más töltött bele gázt.(vicc) Szóval kicsit meg vagyok lőve!
A szivárgás helyét nem is kereste ,csak töltött bele valamennyi gázt ?
A hűtőt nem ajánlott túltölteni mert így romlik a kompresszor hatékonysága (ezert nem kapcsol ki rendesen a termosztat) és a szívócsőről leolvad a jég (a túltöltés miatt eljegesedik a szívócső a kompresszorig) ami majd elárasztja vízzel a padlót.
Végig nézte a rácsot,ott nem talált lyukat.Valószínű a szigetelés mögött lehet azt mondta.
Akkor ha szivárgott belőle gáz, (ami idővel bekövetkezik a rés miatt) rendesen fog le és bekapcsolni a kompresszor?
Egyenlőre mivel nem kapcsol le(csak ha én letekerem) addig jeges,mikor pedig leáll egy tálkát tettem alá amibe az olvadó jég csepeg.
Akkor ha a szivárgást nem szüntette meg teljesen mindegy hogy sok-vagy kevés gázt tett bele , előbb utóbb újból elszivárog a gáz és hívhatsz másik szerelőt aki rendesen megcsinálja !
Sajnos ha a szigetelés alatt van a szivárgás azzal másik szerelő sem fog tudni mit kezdeni vagy rosszul gondolom?
Van e valakinek kapcsolási rajza a Hotpoint Ariston MBL2031CV/HA típusú két ajtós hűtőhöz? megköszönném.
Szervusztok!
Van egy Samsung, No Frost ( RL33SBSW ) hűtőnk. A kezelő panelen 5 hűtési fokozatot lehet állítani a sima hűtő résznél. Egy ideje teljesen mindegy melyikre van állítva ugyanúgy hűt ,vagy inkább fagyaszt a felső rész. Valószínűleg az anno állítható hűtési fokozatokból a leghidegebbet próbálja előállítani. Kérdésem az lenne ,hogy szerintetek mi lehet a probléma? Illetve hogyan fogjak hozzá az elhárításához? Válaszotokat előre is köszönöm.. Gábor
Ha szivárgott a gáz belőle akkor el fog távozni a rendszerből ezt a lyuk mérete határozza meg, lehet 1 nap esetleg 1 ev is. Általában egykompresszoros rendszerekben a hűtő hőcserélője (ritkán lyukad ki a mélyhűtő hőcserélő) vagy a szívó oldali alumínium cső lyukad ki, persze az egész a szigetelőhabba van beagyazva.Mi itt Erdélyben 100 % kijavítjuk ezeket a hibákat a szigetelés megbontásával,alut lánghegesztéssel javítjuk vagy kicseréljük az egész hibás szakaszt rézcsőre.
Sajnos a gyártok visszaélnek a vásárlókkal szemben és ilyen rejtett de akarattal gyenge minőségi megoldásokat alkalmaznak mindenfele háztartási gépekben, autókban stb és amíg nem emelik a termékek jótállási éveit legalább 5-10 évre addig a fogyasztói társadalom profitorientált,kizsákmányoló és szeméttermelő magatartása érvényesül a további években évtizedekben! A hozzászólás módosítva: Ápr 15, 2016
Sajnos itt horror áron javítanak meg,ha egyáltalán elvállalják.
De ha tudsz valakit aki Budapesten ilyenre vállalkozik és nem kerülne egy új hűtő árába,még el is gondolkodnék rajta. Amúgy teljes mértékben egyetértek veled!
A legtöbb esetben a fagyasztó ajtó "keretfűtése" a probléma okozója , ez egy felület kezelés nélkül beépített vascső , a javítása egyszerű csak kiforrasztják és egy átkötés kerül be helyette .
Sziasztok!
Elektrolux alul fagyasztós (no frost) kombi hűtőgépem egy ideje nagy koppanással áll le. Ezt leszámítva jól hűt, más hibát még nem vettem észre. A kompresszor rögzítése OK, elvileg a kompresszorból jön a koppanás mikor leáll. Ez valami kompresszorhiba vagy a gáz szökik belőle? Egyáltalán érdemes javítani, és milyen költsége lehet? KB. 8 éves, r600A gáz van benne. Előre is köszi a válaszokat. Zoli
A kompresszor a házban 3 rugón ül ezek közül az egyik kiakadt-vagy eltört-elgyengült . Leálláskor induláskor nagyobbat mozdul a komp és a ház oldalának ütődik. Javítás : kompresszorcsere , egy 8 éves még működő gépnél nem igazán éri meg .
Azt mondta rá korábban egy szaki,hogy az ajtókör ki lett kötve már. Úgyhogy az nem megy.
Viszont folyamatosan figyelem most a hőfokot,túlhűt. Gondolom az nem normális,hogy 0 - -1 fok van a legfelső polcon. A kompresszor nem kapcsol le magától soha. Elindulni viszont elindul.
Akkor már csak a gáz menyiségének "nem megfelelő volta" lehet a probléma. Hívj egy másik szerelőt és majd az megcsinálja ...
Üdv!
Sajna kár vitatkozni kaqkk-nak igaza van. Ugyan ilyen gondom van egy kombi hűtővel túl fagyaszt pedig beletettem a gép szerinti gáz töltetett még is a szívó oldalon majdnem a kompresszorig vissza fagy. Hova kell álíitani az R600 A gáz elpáját, hogy megfelelően működjön. Sajna vagy szerencse ezt a gázt nem nagyon használtuk most már kezdem érteni hogy miért is. R12 vel ilyen gond nem volt, De azt nagyon betiltották.
Idézet: „szívó oldalon majdnem a kompresszorig vissza fagy” Akkor sok a gáz. Ez a kár abból is adódhat ha nem akkor szűrőt raktál (kisebbet) mint ami rajta volt, vagy kikötötted a keretfűtést stb....
Idézet: Nem unod még ? Akkor sok és pont ! „Akkor sok a gáz”
Üdv!
Igen a keretfűtést kikötöttem, de nagyobb 15 g os szűrőt raktam. Én is arra gondoltam hogy sok a gáz Szívó oldali elpárolgás -11 ha csökkentetem a gáztöltetet akkor-20 vissza fagy a szívó oldal. Nem kapcsol ki. Hol kellene kikapcsolnia -24 alatt? Nagyon nem ismerem az R600A-t A hozzászólás módosítva: Ápr 18, 2016
|
Bejelentkezés
Hirdetés |