Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2576 / 3692
(#) zolika60 válasza granpa hozzászólására (») Ápr 26, 2016 /

Mert nem ragasztani, csak beverni kellett volna. Nálam olyanok tartják a konyhaszekrényt. Bár kétszer olyan hosszúak.
(#) Buvarruha válasza granpa hozzászólására (») Ápr 26, 2016 /

Megesik olykor, lehet az volt a baj, hogy mozgatva volt. Ha valami fixen húzza javarészt lefelé a csavarokat az nem esik ki olyan könnyen.
A hozzászólás módosítva: Ápr 26, 2016
(#) granpa válasza zolika60 hozzászólására (») Ápr 26, 2016 /

Nem én követtem el. "Vert fal nem mindenhol tömör". A ragasztó szétterjed, mint a dübel (ld. Szami), de az sem volt elég a laza falban.
A hozzászólás módosítva: Ápr 26, 2016
(#) (Felhasználó 46585) válasza szucsistvan123 hozzászólására (») Ápr 26, 2016 / 2

Nem, ez a legrosszabb megoldás, a vert fal túl puha ehhez, a fém dűbel betonba való, ott viszont atombiztos. Feltéve, ha a betonban nincsenek madárfészkek ( hiányosságok, mert mondjuk nem csömöszölték be a betont rendesen )

Nagyon jó a műanyag tipli, csak olyat keress,aminek a végén van egy luk. Hosszabb csavar kell, mint a tipli. Ekkor ahogy becsavarod, a csavar kibújik a lukon és kezdi hosszirányban összehúzni a tiplit. Ettől az úgy beszorul még a vert falba is, hogy biztosan nem tudod kiszedni. Jó hosszú tiplit válassz és nem baj, ha a csavar is hosszú. Nem kell annyira vastag csavar, egy monitornak nincs olyan nagy súlya.

Vagy láttam olyan tiplit is, mint a gipszkartonhoz való, csak volt vagy 15 cm hosszú. Úgy néz ki, mint a húsdarálóban a csiga. Behajtod a falba ( miután fúrtál neki egy lukat ), aztán csavar, meg ami még kell. A legegyszerűbb, ha elmész egy barkácsboltba, ott megmondják. Obiban kisebb az esély erre.
(#) jani1987 válasza zolika60 hozzászólására (») Ápr 27, 2016 /

Miről maradtam le?
(#) ronin75 válasza szucsistvan123 hozzászólására (») Ápr 27, 2016 / 1

Ne hallgass senkire. Mondom a tutit. Ilyenkor az a lényeg, hogy a tartószerkezet súlyosabb legyen a tárgynál. Így észre sem veszi a terhelést. M24-es átmenő menetes szál, kivül-belül két vasúti sin (48kg/m, nem árt ha 1948 Diósgyőri gyártású) felfogatva, önzáró anyákkal. Bent még kiegészítheted egy padlóhoz-födémhez csavarozott kereszt sinnel. A kinti részt is terheld majd meg (pl. rakhatsz rá muskátlis ládát), mert fontos a szerkezeti egyensúly.
(#) nagym6 válasza ronin75 hozzászólására (») Ápr 27, 2016 / 1

Befalazni a tévét, oszt jó.
(#) Remci válasza szucsistvan123 hozzászólására (») Ápr 27, 2016 /

Szia!
Ha van felétek csavar szaküzlet, akkor ott tuti hogy lehet kapni vályogfalba való tiplit. Az biztos megtartja a cuccot.
(#) zolika60 válasza jani1987 hozzászólására (») Ápr 27, 2016 /

A német apácák cipőellátási kérdéseiről.
(#) BarnaPili hozzászólása Ápr 27, 2016 /

Sziasztok!
Betonkeverőt vásároltam a közelmúltban. A láncáttétel tropa rajta. Helyettesítő gyanánt leltem otthon autóalkatrészt. Zsiguli vezérmű láncot a két fogaskerékkel. Ennek az áttétele 1:2.(19 ill 38 fog). Ami rajta volt,az pedig 19 és 45 fog. Így az áttétel mintegy 10%-kal gyorsabb lesz. Sok ez? Tudom hogy nem lesz belőle uráncentrifuga...
István
(#) Bakman válasza BarnaPili hozzászólására (») Ápr 27, 2016 /

Elvileg nem sok a 10 % extra, de fene tudja, próba-szerencse alapú egy kicsit. Ha túl gyorsan forog, a dob belső oldalára ragad a massza, vagy túl hígra kell keverni, hogy ez ne történjen meg.
(#) Stewe válasza szucsistvan123 hozzászólására (») Ápr 28, 2016 /

A legjobb megoldás a gépalapozásnál használt horgonyzócsavar megoldása.
Szerezz 4 db 12-es átmérőjű betonacélt, a végébe mondjuk M6-os menetet kell fúrni, ehhez tudsz majd rögzíteni.
A szükséges furatképpel rendelkező lemezre kell felcsavarozni, és a falba fúrt 14-15-ös portalanított furatokba kell mélyen beragasztani dübelragasztóval.
Ha mélyebbre ülteted a fal síkjánál, akkor később ha már nem kell le lehet glettelni, mert eltávolíthatatlan. Figyelni kell, nehogy kiérjen a külső oldalra, mert a hőhíd télen páralecsapódást, penészesedést okoz.
Félmegoldás a gumitipli, egy menetes szárra jól illeszkedő gumi(!)csövet kell a furatba dugni, és azt alátéttel anyával összehúzni. Hátránya, hogy elég nagy furat kell hozzá.
(#) jani1987 válasza kameleon2 hozzászólására (») Ápr 28, 2016 /

Mi délután hatkor végzünk és utána max a boltig megyünk. Nyelvtudás hiányában pedig macerás becsajozni. Ráadásul a tömeges felmondások miatt pedig az itt tartózkodás sem garantált és nincs több hónapom megtanulni a nyelvet. Szóval aki kiakar jönni az okuljon az esetemből.
(#) pjg válasza jani1987 hozzászólására (») Ápr 28, 2016 /

Nyelvismeret híján, csak (rab)szolga lehetsz odakint is. És akkor már a szírek olcsóbbak. Azért vitték oda őket.
(#) befottesuveg válasza mark.budai hozzászólására (») Ápr 28, 2016 /

Szia!

Azt hiszem, sokat segített volna, ha leírod a pontos hibaüzeneteket. Engem személy szerint az is érdekelt volna, hogy mi a "nagyon komoly videokártya" pontos típusa.
Ez lehet, hogy nem túl aktuális lista, de ebben nem látom a Far Cry 3-at. Úgyhogy én azt csinálnám, hogy feltelepíteném a 11-es DirectX-et is a gépre, majd a 11-est választva próbálnám meg elindítani a játékot.

Ha esetleg ez a hibaüzenet, akkor szerintem érdemes rá egy pillantást vetned.

De ezen a fórumon is megpróbálhatnád megkérdezni, ha nem jársz sikerrel, mert ott talán több játékfüggő fordul elő, habár elég régóta nem írt a topikba senki.
(#) jani1987 hozzászólása Ápr 28, 2016 /

Megfőztem életem legsósabb levesét amit a bolti hús okozott. Azt hiszem alszok rà egyet hogy hogyan egyem meg.
(#) Gafly válasza jani1987 hozzászólására (») Ápr 28, 2016 /

Főzzél bele krumplit, az felszívja a sót.
(#) zolika60 válasza jani1987 hozzászólására (») Ápr 28, 2016 /

Tölts hozzá még vizet. Legalább több lesz.
(#) kameleon2 válasza jani1987 hozzászólására (») Ápr 28, 2016 /

Nincs az a sós étel amihez nem lehet elég vizet, krumplit és paradicsomot adni, hogy ne legyen sós.
(#) nagym6 válasza jani1987 hozzászólására (») Ápr 28, 2016 /

Sós a bolti hús? Én ilyenkor hívok gyorsan vendégeket, legalább nem veszik kárba.
A hozzászólás módosítva: Ápr 28, 2016
(#) jani1987 válasza Gafly hozzászólására (») Ápr 28, 2016 /

Krumpli leves készült de a török nem szólt.
(#) Qju hozzászólása Ápr 29, 2016 /

Sziasztok!
Valaki keresett egy régi játékot. (szerintem ez lesz az) "vitamin vs virus game"
A 90' évek vége felé anyukám is szívesen játszott vele. (zx81 -en vagy valami piacos konzolon futott nem emlékszem már)

Jó kis játékok voltak akkor ez egy videó róla

Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Ápr 29, 2016

0.jpg

(#) killbill válasza Qju hozzászólására (») Ápr 29, 2016 /

ZX81-en biztosan nem. Azon nem volt grafika es nem volt szines. Raadasul nagyjabol a nyolcvanas evek vegere ki is halt mind.
(#) janikukac hozzászólása Ápr 29, 2016 /

Sziasztok!
Valaki véletlen járta-e abban, hogy a posta mennyi idő után teljesíti az utalást a számlámra, ha az utánvéttel küldött csomagomat ma kora délután kézbesítette? Eddig nem kaptam meg a pénzt...
(#) Bakman válasza janikukac hozzászólására (») Ápr 29, 2016 /

3-5 munkanap, tapasztalatom szerint.
(#) janikukac válasza Bakman hozzászólására (») Ápr 29, 2016 /

Köszi az infót!
(#) steelbird válasza janikukac hozzászólására (») Ápr 30, 2016 /

Szia. Hivatalosan egy hét, de hamarabb szokták utalni általában.
(#) janikukac válasza steelbird hozzászólására (») Ápr 30, 2016 /

Köszönöm! Azért remélem nem fog 1 hétbe telni, habár a hétvége jól megcsúsztatja az egészet.
(#) jani1987 hozzászólása Ápr 30, 2016 1 /

Most hogy van két hónap gyakorolt időm otthon villanyszerelőként mennyit kérjek? Nemsoká úgyis fel kell mondjak és jó lenne tudni. Mert például egy interjún nettó 150 alatt szóba se állnék velük akkor se ha ócón akarnák megoldani.
(#) Norberto válasza jani1987 hozzászólására (») Ápr 30, 2016 / 2

A szakmabeli tapasztalatot általában években szokták mérni.

Mindemellett az nagyjából reális lehet összegben, amit írtál. Kérdés, hogy a valóságban mennyit értesz a témához.
Következő: »»   2576 / 3692
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem