Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » WiFi / WLAN alapkérdések
 
Témaindító: Tomszy, idő: Aug 11, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   41 / 64
(#) pucuka válasza Skori hozzászólására (») Máj 21, 2016 /
 
Azért a helyzet nem ennyire rossz. A helyzet az, hogy egy csatorna spektrum kitöltése nem "négyszögletes", hanem olyan Gauss eloszlás "féle". Azért csak "féle", mert a moduláció olyan, hogy igyekeznek az adott csatornában a kisugárzott energiát a lehető legjobb kihasználással elosztani, de azért a szélek felé egyre kevesebb a kisugárzott energia. Ilymódon használhatók az átfedett csatornák is, bizonyos feltételekkel. Ha a csatorna használat nem túl sűrű, és nem egykupacban történik a használat, akkor az átfedett csatornák nem túl nagy távolságokra, már jól használhatók, jobban, mint az alapcsatornák, mert az átfedéseknél már javult a jel/zavar viszony. Persze mindennek a logikának betesz, ha valaki erővel lenyomja a többit, és nagyobb kisugárzott teljesítményt használ a megengedettnél.
Egyébként ugyanez a helyzet az URH műsorszóró sávban, a csatornaosztás 100 kHz, az elfoglat sávszélesség pedig 180, ill. 360 kHz. Ott az átfedett csatornákban kisteljesítményű helyi kisközösségi adókat engedélyeznek, természetesen tervezett körülmények között.
A 2,4 GHz sávban nincs tervezés, viszont olyan kicsi az engedélyezett kisugárzott teljesítmény, hogy a probléma csak néhány 100 m -en bellül áll fenn.
(#) Doky586 válasza pucuka hozzászólására (») Máj 21, 2016 /
 
Még szerencse hogy bevezették 5GHz-en az automatikus csatornakeresést (18-ból 14db 20MHz-es csatornán kötelező jelleggel), illetve az automatikus teljesítmény visszaszabályzás is kötelező lett. Bővebben: Link
(#) pucuka válasza Doky586 hozzászólására (») Máj 21, 2016 /
 
Igen, tudok róla. Nem véletlenül vezették be, pont a 2,4 GHz tapasztalatai alapján. A 2,4 GHz -et jó sok szolgálat használja, a legkülönbözőbb modulációs móddal, ebből aztán biztos lehetnek helyi konfliktusok.
Én is vettem egy Bluetooth -os egeret, néha néha le is fagy. De nálam nagyon szomorú a helyzet, olyan 25 - 30 WIFI hálózat látszik, a 6 csatornára való átállás azért javított a helyzeten. Ha legközelebb routert veszek, kénytelen leszek komolyabbat venni. (szemben egy 6 lépcsőházas 10 emeletes)
(#) dB_Thunder válasza pucuka hozzászólására (») Máj 21, 2016 /
 
Az 5G jó dolog csak a falakat nem szereti annyira..
Idézet:
„A 2,4 GHz sávban nincs tervezés, viszont olyan kicsi az engedélyezett kisugárzott teljesítmény, hogy a probléma csak néhány 100 m -en bellül áll fenn.”

Ez igaz! De konkrétan bárki vehet akár 1wattos 2,4G-s modult, meg akármilyen antennát...
(#) Massawa válasza dB_Thunder hozzászólására (») Máj 21, 2016 /
 
Egy baj van ezekkel a technologiákkal, hogy a kezdetben remekül müködnek, mert kevés a felhasználo, idövel viszont ugy megtelik a sáv, hogy kin szenvedéssé válik a használata. Nálunk a családi házban, ha minden müködik, akkor már 17-21 kapcsolat megy a WiFi-n (2 meg már 5GHz-n) igy sajnos gyakran döl össze minden. A szomszédbol csak 2 hálozatot látni. Egy városi társasházban meg már lehetetlen lenne a hálozatomat üzemeltetni....
Profi felhasználoknak van egy müszer, amivel legalábbis hitelesen lehet analizálni a terepet, ahova a WiFi-t telepitik, de még ezzel sem lehet 100%-s eredményt elérni. És ehhez jön még a (várva várt ) LTE, meg majd a médiát zaklato vita; ki zavar kit....
(#) Joe_001 válasza Massawa hozzászólására (») Máj 22, 2016 /
 
Üdv!
A baj csak az hogy nem igazán ennyi kliensre találták ki a a 2,4-es sávot (13 csatorna, ráadásul abból kettő fél csatorna). Az egyszerű halandó a teljesítmény fokozásában látja a megoldást ami megoldás az ő részéről, de zavarként jelentkezik a szomszéd ugyanazon frekin üzemelő wifirouterének környezetében. Tehát mit tesz a szomszéd? Nagyobb teljesítményű berendezést vesz, szerkeszt. (A másik szomszédnál is ez jött be) A vége a bábeli zűrzavar.
Megoldás talán a csatornák jobb elosztása lenne (ami szinte lehetetlen), hogy az azonos frekvencián üzemelő routerek minél távolabb kerüljenek egymástól. Na ez az ami (pláne) lakótelepen lehetetlen.
(#) Braf válasza Skori hozzászólására (») Máj 22, 2016 /
 
Szép mennyiségű baromságot leírtál mint "hóóóózzzááááértő".

A 2,3,4,... csatornáknak is van ám értelme. Normális eszközökben be tudsz állítani 10Mhz és 5Mhz-es csatornaszélességet. És voila máris sokkal több nem átlapoló csatorna áll a rendelkezésedre. Meglepő módon pont 14.

A 12,13,14-es csatornák miért ne lennének szabványosak? A 14-es csatorna legalitása az más kérdés (Japánban például engedélyezett). Az megint más kérdés, hogy ha 40Mhz-es csatornaszélesség van beállítva akkor a (itthon) az access point lefele fog terjeszkedni, hogy meglegyen a szükséges tartomány.

5Ghz-en hogy jött ki a 10 csatorna? Nem 5Mhz-essével vannak kiosztva hanem 10, de van ahol két szomszédos csatorna között 180Mhz különbség van. Ha megnézed a kiosztást akkor 23 nem átlapoló 20Mhz széles csatorna van engedélyezve itthon. 40,80,160Mhz széles csatornákból sem fele-negyede-nyolcada annyi az előbb említett csatornák közötti távolságok különbségei miatt.

És még arról nem is volt szó, hogy nem a csatornák széle fele koncentrálódik az adóteljesítmény, azaz minimális átlapolás esetén is megfelelően működni fog.

Ha nagyon kis helyen van sok-sok és mind látja egymást (ez fontos!) akkor akár mind működhet ugyanazon a csatornán. A gond ott kezdődik, ha nem látják egymást és ugyanazon a csatornán vannak (rejtett kliens problémája).
Ezalatt értsd azt, hogy van két access point-od egymástól messze, melyek nem látják egymást. Van egy kliensed pont a két access point között ami viszont látja mind a kettőt. Ekkor mind a két access point bármikor nekiállhat küldeni mert szabadnak érzékeli a csatornát, de a kliens viszont a kettő összegét fogja érzékelni (amivel nem tud mit kezdeni).
(#) Skori válasza Braf hozzászólására (») Máj 22, 2016 /
 
Ha elolvastad volna és sikerül is volna értelmezned, amit írtam akkor nem csak kiemelnél a szövegkörnyezetéből valamit. Valóban vannak olyan eszközök aminél be lehet állítani kisebb sávszélességet, de:
1, gyakorlatilag mindenki 20MHz-es sávszált használ, Te hiába állítasz be magadnak kevesebbet attól még beleszórnak a sávodba.
2, ha vannak is olyan eszközök, amelyeken beállítható kisebb sávszél, a soho eszközök nagyobb része nem ilyen.
3, a felhasználók zömének fogalma sincs a frekvencia elosztásról, meg csatorna sávszélességről. Jó ese3tben csak azt látja, hogy "nahát mindenki az 1,6,11 csatornákat használja , én meg egyedül leszek a 9-es csatornán" ! (háááát peeerszeeee)

Nyilván tudom , hogy nem a csatornák széle felé koncentrálódik a teléjesítmény zöme, és azt is hogy lehet kommunikálni a közbenső csatornákon is. Mint ahogy akár azonos csatornán is lehet kommunikálni, legfeljebb több lesz az ütközés, és emiatt kisebb az átvihető sávszél.
A közbenső csatornák használata általában mégis problémásabb, és a gyakorlatban pont a korábban leírtak miatt nem is szokták használni.


A 12,13,14 csatornák magyarországon elvileg nem használhatók - még akkor sem ha az adott eszközön be tudod állítani.

Az 5GHz-et egy routerben néztem meg, ezek szerint az kevesebb csatornát tud.

Ezek fényében kikérem magamnak hogy baromságnak titulálod amit írtam, igenis van alapja a dolognak.

Továbbá most megnéztem a környezetemben elérhető routereket, csak 20MHz vagy 40MHz sávszél válaszható, a többi létezik ugyan, de inkább elméletileg, mert a gyakorlatban más a helyzet...
A hozzászólás módosítva: Máj 22, 2016
(#) Skori válasza Massawa hozzászólására (») Máj 22, 2016 /
 
Ez érdekes tapasztalat, láttam már hasonlót és az ellenkezőjét is. Egy mikrotik sxt5 egy vasbeton panel pincéjében, a másik meg 100m-el odébb egy másik épületben (természetesen egyik sem a végleges helyén) és meglepetésre összeállt a kapcsolat 114Mbit-en.

2,4GHz-en meg olyat is tapasztaltam, hogy egy hatalmas üvegtábla (hővédő réteggel) egyik oldalán egy RB951 (1W-os wifi) a másik oldalon egy mobiltelefon - a két eszközö között kb. 50cm, és nem tudott összeállni a kapcsolat. Valószínüleg a hővédő réteg a 2,4GHz-en akkorát csillapított...
(#) Massawa válasza Joe_001 hozzászólására (») Máj 22, 2016 /
 
Ezt mi ( részben bennfentesek vagy paraszti ésszel megáldott egyének) mind tudjuk, de a main stream nem hallgat ránk, csak nyomják az oltári hülyeségeket meg berendezéseket és hülyitik a szerencsétlen nagyérdemüt, hogy ezt kell venni, mert ez a boldog és szép jövö.....

A minap éppen egy komoly döntéshozoval volt szinte parttalan vitám, mert csak nyomta a nagy dumát, hogy mindenkinek 1 Gbps kell, még a tanyai kecskeolba is. Arra kérdésre meg csak nagy hápogás jött ugyanabbol a szakibol, hogy mire is kell mindenkinek 1Gbps meg azt mivel és hogyan is kellene megosztani. Arra meg simán dühbe gurult, amikor megmutattam neki, hogy egy országos gatewaynek ( amin minden forgalom lebonyolodik) Europa 2. legnagyobb országa felé mindössze 20 Gbps a kapcsolat, és ezért verekedik közel 2 millio elöfizetö..... Azt meg mondanom sem kell, hogy abban az országban van a világ egyik vezetö e-shop hálozatának a fö szervere.....(nekem is csak ezért tünt fel, és voltam olyan szives utánnajárni, hogy miért nem megy az egyik hálozatbol ama e-shop....)
(#) Massawa válasza Skori hozzászólására (») Máj 22, 2016 /
 
Az sajnos tény, hogy minél nagyobb a freki annál inkább a fényhez hasonlo a hullámok terjedése, és ez egyre inkább jelentkezik az 5GHz-s WiFin.
(#) Skori válasza Massawa hozzászólására (») Máj 22, 2016 /
 
Igen, a 2,4GHz-et meg a vízmolekulák nyelik el kiemelt előszeretettel, ezért mennek ezen a frekin a mikrosütők is. Itt a környezetemben egyébként a 2,4GHz-hez képest elég üresnek tűnik az 5GHz-es sáv. Nem tudom pl. egy panelben mi lehet a helyzet 5GHz-en, de 2,4GHz-en megszámlálhatatlanul sok SSID szokott látszani.
(#) eSDi válasza Skori hozzászólására (») Máj 22, 2016 /
 
Idézet:
„Nem tudom pl. egy panelben mi lehet a helyzet 5GHz-en, de 2,4GHz-en megszámlálhatatlanul sok SSID szokott látszani.”


4 emeletes panel, 4. emelet, középső lakás. 2.4GHz teleszórva (1-es, 2-es, 4-es, 6-os, 8-as, 9-es, 11-es csatornák), 14 router-t lát a gépem plusz az enyém 2.4GHz-es része, amit az esetleg ide tévedő "ötgigátlan" eszközöknek tartok fent. 5GHz-en egyedül vagyok egyenlőre, akár hogy is kerestem mást, nem találtam.
(#) Massawa válasza Skori hozzászólására (») Máj 22, 2016 /
 
5GHz-s készülék még elég kevés van, mert bizonytalanok a frekvenciák ( melyiket melyik országban szabad használni és milyen teljesitménnyel), igy univerzális megoldás nincs. Amikor meg területspecifikus készülék kell, akkor meg nincs elég megrendelö.
(#) pucuka válasza Skori hozzászólására (») Máj 22, 2016 /
 
Idézet:
„2,4GHz-et meg a vízmolekulák nyelik el kiemelt előszeretettel”

Remélem nem gőzben netezel WIFI -n.
Egyébként ez a vízmolekula (esőcsillapítás) még a 15 GHz -es mikróknál (20 - 30 km ök) sem túl nagy gond, ezt számbavenni 23 - 32 GHz -es, és feletti mikróknál kell. Pont ezért az 50 GHz mikróknál már az ök. távolsága max. néhány km.
(#) Doky586 válasza Skori hozzászólására (») Máj 22, 2016 /
 
A H2O molekula rezonanciája 22GHz környékén van az oxigéné pedig 60GHz.
Az esőcsillapítás pedig teljesen más, ezektől független dolog. Bővebben: Link
(#) Skori válasza Doky586 hozzászólására (») Máj 23, 2016 /
 
A víz melegítéséhez, kb. a 2,45GHz az optimális frekvencia. A víz mint dielektrikum ezen a frekin nyeli el a legtöbb energiát, és ezért működnek a mikrosütők ezen a frekvencián (tehát itt a dielektormos veszteségről van szó, nem a rezonaciáról).
Arra próbáltam célozni, hogy adott esetben az 5GHz előnyösebb lehet a 2,4GHz-es wifinél, ebből itt, ebben a témában ennyi a lényeg és nem több.

A korábbiakhoz pedig: ha mindenki elkezdené használni 2,4GHz-en a közbenső csatornákat is, a sürün lakott helyeken szerintem abból még nagyobb káosz lenne, mint amekkora most van.
(#) pucuka válasza Skori hozzászólására (») Máj 23, 2016 /
 
Idézet:
„A víz melegítéséhez, kb. a 2,45GHz az optimális frekvencia”

Nem.
A frekvencia spektrumból kijelöltek néhány frekvencia sávot Ipari, tudományos, és orvosi felhasználásokra, ezek egyike a 2,4 GHz -es sáv.
Mivel ezek többnyire, és relatíve kisteljesítményűek, ill. zárt térben tarthatók árnyékolással, ezeket a frekvenciákat más célra is felhasználják. Természetesen minden garancia nélkül.
Egy nagyteljesítményű sugárzóval, pl. bármilyen sávú radarral ugyanúgy fel lehet melegíteni a vizet, sőt, minél nagyobb frekvenciájú, annál jobban. Bár mint tudjuk, a 27 MHz -es sávban működnek reuma kezelésére gépek, amik gyakorlatilag helyi melegítéssel érik el a megfelelő hatást. Az, hogy forralni is lehessen, csupán teljesítmény(sűrűség) kérdése.
A 2,4 GHz -es mikrók annak köszönhetik létüket, hogy rendelkezésre állt egy hatékony, egyszerű nagyteljesítményű, nagyfrekvenciás rezgéskeltő eszköz, (magnetron) amit alapvetően radar felhasználásra fejlesztettek ki.
Pusztán ennyi, és semmi víz, meg társai.
A hozzászólás módosítva: Máj 23, 2016
(#) Skori válasza pucuka hozzászólására (») Máj 23, 2016 /
 
A víz esetében azt olvastam régebben, hogy a molekulák polarizáltak, és elektromos térben irányba fordulnak - az ezzel járó súrlódás pedig hőt termel. A frekvencia és a térerősség emelésével is növekszik a hőtermelés, de csak egy bizonyos frekvenciáig. Egy adott frekvencia felett már nem tudnak a molekulák irányba fordulni a félperiódus ideje alatt, és a hőfejlődés (energia elnyelés) emiatt csökken. Ezek alapján van egy optimális frekvencia - pl. a víz melegítésére. (de javaslom, hogy olvas utána te is, és/vagy ha másképp látod mutass cáfolatot arra amit írtam)

Biztos lehet radarral is vizet forralni, meg még számtalan módon és különféle frekvenciával, de azt kétlem, hogy a 2,4GHz-et csak úgy kijelölték volna - hogy "na ez legyen mondjuk a mikrosütőé", gyanítom, hogy ennél azért komolyabb megfontolások eredménye.

Magnetront sokféle frekvenciára lehet készíteni, nem gondolnám, hogy ebből adódott volna a mikrosütők 2,45GHz-es frekvenciája.
A hozzászólás módosítva: Máj 23, 2016
(#) Skori válasza Skori hozzászólására (») Máj 23, 2016 /
 
Egy kis 5GHz-es tapasztalat, TP-Link WDR4300 Routerrel:
Magyarországot beállítva régióként 5GHz-en, mindössze 4 csatorna választható ki:
36,40,44,48
Más országot beállítva 9 csatorna érhető el:
36,40,44,48,149,153,157,161,165
Azaz a közbenső csatornákat be sem lehet állítani!
A sávszélesség a beállított szabványtól függően vagy fixen 20MHz, vagy választhatóan 20MHz v. 40MHz. Más értéket nem lehet beállítani.
Nemsokára 5GHz-es Mikrotik-Omnitikkel is fogok dolgozni, megnézem annak konkrétan mik a beállítási lehetőségei.
(#) Skori hozzászólása Máj 23, 2016 /
 
Az alábbi linken megnézhető jónéhány eszköz menüje, és hogy melyikken milyen frekvencia/csatorna állítaható be a wifin.
TP-Link emulators
(#) Doky586 válasza Skori hozzászólására (») Máj 23, 2016 /
 
Ezt már leírtam pár napja (Szo, 19:20) miért van: automatikus csatornakeresésre kell állítani. a link is ott van. és úgy tudja törvényesen a sok csatornát.

A mikrosütőre is linkeltem a víz rezonanciát, ezt nem tudtad megcáfolni, az viszont igaz hogy a freki növelésével aránytalanul drágul az eszköz föleg ha többszáz W kell, és így valóban pénzben optimális a 2.4 GHz vízforralásra..
(#) Skori válasza Doky586 hozzászólására (») Máj 23, 2016 /
 
Ez már itt off, de még szeretnék válaszolni, mert úgylátszik nem fogalmaztam egyértelműen.
Nem is akartam cáfolni a vízmolekula rezonanciáját! A veszteség avagy hőképződés nagyfrekvencia hatására egy anyagban többféle hatás miatt jön létre. Örvényáram, polarizációs (dielektromos) veszteség, mágnesezhető anyagokban átmágneseződési, és hiszterézis veszteség, stb.... A különböző anyagokban a frekvenciától és anyaq-minőségtől függ, hogy melyik veszteség dominál.
A viz esetében nem rezonanciáról, hanem dielektromos veszteségről beszéltem! Bizonyos frekvenciáig szépen tudja követni a molekula dipolósa az elektromos teret, azaz mindíg irányba fordul, közben súrlódik. Egy adott freki felett azonban már nem lesz ideje irányba fordulni, csak rezegni fog, és a freki további növelésével a rezgés amplitudója csökken (és ezzel a dielektromos veszteség is), és más tipusú veszteség fog dominálni (ami kisebb).
Tehát: nem a h2o molekula rezonanciájáról van szó, hanem arról, hogy van egy adag víz, ami sok molekulából áll, és adott frekvencián lesz adott vesztesége. Ennek van egy optimuma. Utána lehet olvasni, de lehet, hogy csupa hozzá nem értő írta erről a neten található cikkekket. Mindenesetre, eddig senki nem győzött meg a leírtak ellenkezőjéről, de igazából én sem akarok meggyőzni senkit. Mindenkinek meglehet a saját véleménye, és mindenki olyan wifi csatornát használ amilyet akar, vagy amilyet tud...

Ami ebből a témába vág, és amire viszont nem jött sok reakció: hogy adott esetben az 5GHz akár kedvezőbb is lehet a wifi szempontjából mint a 2,4GHz. Pl. rálátás esetén nagyobb távolságú összeköttetés azonos teljesítményű eszközökkel (pl. mert kevésbé érzékeny a párás időre ).
(#) Skori válasza Doky586 hozzászólására (») Máj 23, 2016 /
 
A wikipédiás link valóban tanulságos. Ezzel kellett volna mindjárt az elején kezdeni, amiből az egész indult - azaz 2,4GHz-en miért ne a 9-es csatornára tegyük az AP-t...
A hozzászólás módosítva: Máj 23, 2016
(#) Massawa válasza Skori hozzászólására (») Máj 23, 2016 /
 
Pontosam emiatt jeleztem korábban, hogy az 5GHz-s Wifivel még több baj lesz mint a 2,5GHz-l.
Láthatjátok ha a gyárto némileg betartja a szabályokat akkor csak 4 csatorna áll Mo-n rendelkezésre ( milyen gyorsan fog ez elfogyni ? ). A külföldröl behozott szerkezetekröl ( vagy más országra állitva) meg elöre aligha tudni melyik csatornákat tudják és ami rosszabb, ha automatikus üzemmodban müködnek (90% ilyen), akkor olyan csatornára is kapcsolhatnak amin a vevö nem is müködik.
Szoval nagyon kétséges a jelen állapotok szerint a dolog....remélem mihamarabb egyezségre jutnak, mert igy csak a káosz növekszik az 5GHz-s tartományban. Egyes nagy szolgáltatok meg egyenesen letiltják a WIFI modemekben az 5GHz-s sávot.
(#) Doky586 válasza Massawa hozzászólására (») Máj 23, 2016 /
 
Nem értem miért ilyen nehéz értelmezni a Wikipedia leírását...
Magyarországon is akárcsak az egész EU-ban 18db 20MHz csatorna van 5GHz-en szépen egymás mellett folyamatosan (azaz akár 9db 40MHz csatorna használható) de ezekből csak 4db (20MHz) csatornát használhatnak az automatikus csatornakeresést és teljesítményszabályzást nem ismerő eszközök...
A hozzászólás módosítva: Máj 23, 2016
(#) Massawa válasza Doky586 hozzászólására (») Máj 23, 2016 /
 
Sajnos a wiki, mint elég gyakran, itt sem egészen pontos.
( meg sajnos a szabványok sem, pl. Az egyikben az van "hogy az egész EU-ban engedélyezve van 9 (18) csatorna", aztán kiderül, hogy egyik másik országban mégsincs. És van vagy 9 másik csatorna ami csak beltéren használhato. - gyárto meg hogyan tudja garantálni, hogy a készülék csak a falak között lesz használva? - sehogyan, igy mellözi ezeket a csatornákat.
(#) cua válasza Skori hozzászólására (») Máj 23, 2016 /
 
5GHz-en a Mikrotiket oda allitod ahova akarod. Nagyjabol szo szerint. Hatar a beepitett/bedugott radios kartya tudasa. Kiserletezni (_is_) kivalo.
(#) Doky586 válasza Massawa hozzászólására (») Máj 23, 2016 /
 
Arról volt szó hogy a csatornák Magyarországon törvényesen használhatók vagy nem; és nem arról hogy bizonyos gyártók mennyire tudják elrontani a szoftvert... (erre nem is akadt példa itt, hiszen csak az hangzott el hogy manuálisan "mindössze 4 csatorna választható ki", azaz pont az amit a wiki is leír, hogy ez a törvény.. A sok bugyuta embert le kéne már szoktatni a manuális csatornaválasztásról, hogy a jobban működő automatikust használják..

"ami csak beltéren használhato"
Az olyan routerek amikbe beleesik az eső az beltéri. Kültérben az első eső után mehetne a kukába... elég könnyű ezalapján kiszűrni a megfelelő kommersz desktop eszközöket ezen paraméterből..
(#) Massawa válasza Doky586 hozzászólására (») Máj 24, 2016 /
 
Sajnos az utobbi idöben elég sok dolgom van a WiFi rendszerekkel és nem csak a bugyuta emberek vannak gondban, hanem már a profik is. Ahány gyár, annyi szokás. Az egyik pl. azt állitja, hogy be kell állitani a fix frekit, otthon kiprobáltam - rosszabb lett, mint az auto üzem. (Valamennyi frekit kiprobáltam....). A baj akkor jön a házhoz, amikor rendszeresen szétesik a kapcsolat, akkor nyulnak nemcsak a profik a SW-be és probálgatnak beállitani valamit, javulást remélve.
Azt meg, hogy hol használják a modemeket sajnos még kevésbé tudod ellenörizni. Már itt a HE-n is elöfordul, hogy külsö antennákat barkácsolnak a modemekhez, mások meg kiteszik a modemet az ablakba, hogy a kertben is menjen a WIFI, de akváriumba (viz nélkül) telepitett modem is müködött a teraszon, hogy a gyerek tudjon játszani a telefonján....
Következő: »»   41 / 64
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem