Fórum témák
» Több friss téma |
Megnéztem, a Villányi szerint 3 vezetéknek kell bejönnie a szekrénybe. 1. fázis, 2. Nulla, Motor kapcsolt elmenője. A fázis a termosztátra, és a világítás kapcsolóra megy, ami az égőn keresztül a Nullára. A 3. a motor kapcsolt fázisa ami vissza kimegy a kompresszorhoz. (A színeket nem tudom, de van ohm mérőm.) Tehát ha a motor addig megy míg a termosztát nem old. Ha nem kapcsol ki két oka lehet termosztát hiba, mivel új ezért gyári hiba, vagy szerelési hiba lehet az ok, pl a kapilláriscső vége nem a helyén van, vagy megtört a kapilláriscső. (Tehát melegebbnek érzékeli a belső környezetet, és további hűtésigényt jelez.)
Ohm mérővel azonosítani kellene 1 a vezetékeket, 2 a termosztát saruit. Valószínűleg a sötétbarna az ajtókapcsoló ez szekrénybe bejövő fázisra kell kerülnie, hiszen ha bedugod és nyitod az ajtót a lámpának világítania kell.
A termosztáton a zöld sárga (igaz ez a 4. kábel, de a közvetlen működtetésbe nem kéne beleszólna) a termosztát házára. Lehűlt állapotban 3 saru körött lesz zárlat egy szakadás amit nem használunk, ez a kapcsoló NO érintkezője(Normally open=alapból nyitva). Melegen a a 3 érintkező Az NC az (Normally Closed=alapból zárva) és 2db Common (=közös) tehát a váltóérintkező ide jön a fázis és a lámpa kapcsoló vezetéke. A fennmaradó vezeték helyének kiválasztására két lehetőség van. A) Hideg hűtőnél gép kihúz, ajtó kinyit, megmér ohm mérővel melyek közt van zárlat. Ajtó tárva marad, kattanás után (termosztát vált), amelyik kettő zárlatban marad az a Common. B) Meleg hűtőnél ugyanez visszafelé, kattanás után amely kettő zárlatban marad az a Common, oda a fázis, és a lámpa kerül. Innen ha ez a kettő már OK akkor ha hidegen nem indul,akkor a motor vezetékét tedd át a másikra. A termosztát mérését kihúzott állapotban javaslom. ![]()
Szia
Nagyon köszi a segítséget és a részletes leírást. Végül is teljesen logikus is amit írtál! Végül nem mértem ki a termosztátot, meguntam az egészet... Mivel csak úgymond egy mechanikus alkatrész, az átkötés semmiféle kárt nem okozhat, ezért felbátorodtam és próbából átkötöttem. Jó is lett a hőfokszabályzás. 1-esre téve 10-11 fokig hűt le, maxra rakva kicsivel 2 fok fölé. Szerintem így elég korrekt.. ![]() ![]() ![]()
Na megírtam az üzit, aztán fel is baszódott az agyam
![]() ![]() ![]() ![]()
Sziasztok, adott egy Daewoo FR430-as felülfagyasztós kombi No Frost-os hűtő.
A mélyhűtő része 3 nap alatt teljesen feljegesedik. Utána meg nem fagyaszt. Leolvasztás után tókeletesen működik, pár napig. Mi lehet vele a gond? Köszönettel várom a választ. Tud valaki ajánlani hozzá szerelőt? Kerepesen van .
Sziasztok!
LG 349 Egy ilyen szépség ketyeg már 10 éve nálam. Egy éve az érintés védelmet levágja. Mit érdemes vele csináni? Ez lehet komoly probléma? Bizzam szerelőre? Üdv és köszi!
Egy éve? Ez lehet komoly probléma, de lehet valami apróság is, mindenesetre nem ártana szakamberhez fordulni. Mondjuk érdekes kérdés, hogy, ha egy éve ilyen tüneteket produkál, akkor hogy üzemelhet már egy egész éve?
Áhhá, javaslom egy szakember azonnali felkeresését és ez közel sem hobbi kategória.
Sokszor elég ha a dugvillát kihúzod és fordítva dugod be , ha úgy is lenyomja a fi relét akkor búvárruha javaslata a követendő .
A hozzászólás módosítva: Máj 31, 2016
Koszi a valaszokat!
Azt hittem valami gagyi hiba lehet, hogy aram nem szokik, megis zar az erintes vedelem. Megnezetem valami szakival es meglatjuk mit mond.
Sziasztok!
Erre a problémára van valami megoldás? Ha a hőfokszabalyzót a legkisebbre állítom,akkor is lefagy a cső csak nem ennyire. A kompersszor is le és bekapcsol,viszont ha feljebb tekerem,akkor folyamatosan megy és ilyen dúrván lefagy.Maga a kompresszor egyáltalán nem meleg. Túl lett töltve talán?
Túl van töltve.
Hali! Van egy kis fagyasztószekrényem, ami egyik pillanatról a másikra megállt. A motor/kompresszor eléggé meleg volt. Ha ármot adok neki, a motorból halk zúgás hallatszik pár másodpercig, mintha nem tudna elindulni, aztán abba hagyja. A képen látható csatlakozó van a motorra rá dugva, és ezt a kis alkatrészt láttam ekégve. A 3µF os kondival van párhuzamosan kötve. Ez lehet a probléma? Milyen alkatrész lehet ez?
Az a kis alkatrész egy ptc indítórelé , a kompresszor tipusszámát és a láda tipusát írd fel ezekkel az adatokkal sétálj egy egy hűtőalkatrész üzletbe , vegyél újat és cseréld ki .
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Nagymamámtól megörököltem egy régi, de jól működő Lehel Zanussi kombinált hűtőszekrényt, sajnos használati útmutatót nem kaptam hozzá. Van ötletetek, hogy találok ilyet? Előre is köszönöm a segítséget!
Sziasztok, kicsit off a dolog, de megkérdezném,
Hűtőgép vásárlás előtt állok, még jócskán. Nem kell nagy hűtő, ez ahogy látom ma már megnehezíti a dolgokat, de nincs nagy szükség rá, 200m re van piac is, aldi is, fölösleges, csak megromlik benne minden. Durván, egy olyan 160/40 literes felülfagyasztóson gondolkodom, olyan 60-70 ezernél nem szeretnék többet költeni rá, De úgy vettem észre, hogy nagyon nem is tudnék, mert a nagyobb kategóriák vannak előnyben. Indesitet kizártam első körben, ahogy olvasgatom, a zanussinak nem nagyon vannak gázproblémái, inkább elektromos, az meg javítható. Candyről sem láttam rosszakat. Boscht,samsungot élből kizárom, gorenjéért sem vagyok oda. És ott a snaige, ami 5 év garanciát ad, és állítólag nagyon jó, csak kevésbé ismert. Első körben rájuk gondoltam Snaigé FR240-1101AA Zanussi ZRT23100WA Candy CCDS5142W Az irány jó lenne?
Az irány tökéletes, leginkább a zanussi (itthon gyártják, jó az alkatrészellátás-szervizhálózat)
Üdv!
A relé szót lehagynám a pontos megnevezés miatt. Nem a kötekedésért. ![]()
A köztudatban megmaradt az indítórelé elnevezés ( a szilárdtestrelé sem relé) .....
A hozzászólás módosítva: Jún 5, 2016
Hozzáértő szakemberek segítségét szeretném kérni!!!
10 éves Whirlpool S20B RWW22-A/G side-by-side hűtőgépem egy éve nem olvaszt le, jég keletkezik a hűtő radiátoron és eldugítja a levegő keringetést. Több "orvos" is látta: a fűtőszál jó. Az első szerelő nem kis pénzért kicserélte a fagyasztó és a hűtőtér közötti légzsilip szabályozót, mondván az az oka a hibának. Mint kiderült, nem az volt. A másik orvos a fagyasztó térben lévő relét (legalábbis olyasmi, rá van pattintva egy hűtőcsőre) cserélte ki, de a hűtő ettől sem javult meg. Egy harmadik szerelő egy kisebb hűtő árán a vezérlő panel kicserlését szorgalmazta, de ezt már nem vállaltam. Viszont hosszas kutakodás után az e-bayen találtam egy ehhez a hűtőhöz (vezérlő panelhez) ajánlott javító kittet, amely 9 kondenzátort tartalmaz (http://www.ebay.co.uk/itm/WHIRLPOOL-HOTPOINT-SMEG-US-STYLE-FRIDGE-FREEZER-REAR-BOARD-PCB-REPAIR-KIT-/121304849320?hash=item1c3e551ba8:g:vrgAAOSw-vlVokVm). Ez alapján egy hozzáértő szakemberrel kicseréltettem a szóban forgó kondikat az alaplapban, nem is volt drága, minden oké, csak sajnos a leolvasztás továbbra sem műxik. KEDVES HOZZÉRTŐ SZAKEMBEREK!!! VALAKI TUDNA TANÁCSOT ADNI??? Örökre havonta le kell olvasszam? Megoldás lenne-e (legalább ideiglenesen) a fűtőszálat kívülről megtáplálni 220-al egy időkapcsolón keresztül? Mennyi időt kellene naponta működjön hogy ne fűtsön feleslegesen, de leolvassza a keletkező jeget? HELP!!!
A fütőszálat egy leolvasztó órának nevezett (elektronikus vagy mechanikus órának kéne vezérelni )egy soros hőbimetálon keresztül. Ezt a kört kéne megvizsgálni.
Sajnos ebben semmiféle óra nincs, hacsak nem az alaplapba integrálták... Küldöm a képeket, hátha mond valamit. Az a soros hőbimetál lehet az a fagyasztó térben, amit relének néztem?
szokott lenni egy kapcsolásirajz a készülék hátán kövesd végig.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |