Fórum témák
» Több friss téma |
A fűtőszál vezetékén lévő "termofuse" lehetba hibás azt kell kimérni -kicserélni .
A hozzászólás módosítva: Jún 6, 2016
Szevasz!
Az alaplapból látszik (anélkül, hogy magát a rendszert tételesen ismerném), hogy egy mikroszámítógép felügyeli az egész rendszert. Az a nagy, hosszú IC, baloldalán egy kék kvarc, amely az órajel előállításához kell. Onnan kezdve minden a programozás szerint történik. Ellenőrizni kellene az érzékelőket ( a leolvaszás mehet időre, vagy szükség- azaz érzékelő által kezdeményezve)- szerint. Ez az indítás része, a befejezés megint lehet időre vagy vezérelve (érzékelő, vagy kikapcsoló patron). Ezen a nyomon indulnék el... Üdv: StMiklos
Hőbiztosíték. de a katalógusokban a másik néven lehet megtalálni azért írtam azt ...
A hozzászólás módosítva: Jún 6, 2016
Ilyen fűtőszál van a fagyasztó körül, mint a képen. Nincs rajta semmilyen szerkezet, körbe tapogattam. Teljesen sima, mint a képen. A hűtő csőre van rápattintva egy kb. 3*3*3 cm-es kocka szerű valami, amit én relének néztem, ezt is kicserélte az egyik szerelő, de nem hatotta meg a gépet.
Kedves St.Mikós!
Hol vannak az érzékelők? Én ezen a fentebb említett kocka-szerűségen kívül semmi más érdemlegeset nem látok sehol sem. Pedig már jónéhányszor kénytelen voltam leolvasztani a jeget és elmélkedtem, nézelődtem... Hol keressek és mit? Idézet: én erre gondoltam , kimérheted a biztonság kedvéért „A hűtő csőre van rápattintva egy kb. 3*3*3 cm-es kocka szerű valami, amit én relének néztem, ezt is kicserélte az egyik szerelő, de nem hatotta meg a gépet.” A hozzászólás módosítva: Jún 6, 2016
Kedves Kaqkk!
Megnéztem a neten, hogy néz ki egy thermofuse, én sajnos ilyesmit nem látok sehol sem...
Kedves Kaqkk!
Azt a kütyüt kicserélték egy eredetire. A múltkor visszatettem a régit. Lehet, hogy az új is rossz volt, meg a régi is az? Én kimérném, de sajnos nem értek hozzá! Próbáljak meg venni egy harmadikat, hátha?
Szevasz!
Összesen 19 elmenő vezeték csatlakozó PÁR(!) van az alaplapon kiépítve, bár nem biztos, hogy mind használva van. A panel túloldalán általában látható a "nagyfeszültségű" (230V, üzem közben nem érinthető) rész, és van, illetve lehet a hálózatról leválasztott, ezek lehetnek érzékelők. Ki kéne deríteni, melyik csatlakozótól hova megy a vezeték. Talán nagyobb része tudható, és maradhat, amely első körben nem azonosítható... Indulásnak, ha már rászánom az időt, így kezdeném... Hogy néz ki a túloldal?? Űdv: StMiklos
Csinálj egy képet légyszíves arról a kockáról
Küldöm a képeket. Ez az "új", amit kicseréltem a régire.
A kocka a hűtő belsőn nagyon takarva látszik, a ventillátor motorja alatt a belső hűtő csőre van rápattintva.
"Ő" az akiről beszélünk , nincs ismerősöd akinek van multimétere és tud vele mérni ?
Hááát... ez már nehéz dió, de majd keresek valakit. Mit kellene kimérni és hogy?
A fűtőbetét csatlakozóit kéne megmérni hogy csatlakoznak e a bemenő csatlakozó vezetékeihez (zárlat keresés) ha valamelyik kivezetés nem csatlakozik egyik bemenethez sem akkor ott a hiba (kiégett a hőbiztosíték) És igen lehet mindkettő rossz , az új is kiéghetett az első leolvasztásnál ha túl sokáig , vagy épen nem jeges elpnél próbált olvasztani a vezérlés .
Köszi, megnézetem valakivel. Ha kiégett, tudsz valahol beszerzési lehetőséget?
Idézet: Ez kicsit tág meghatározás , merre" lax?" „Ország: Magyarország”
Üdv!
Angolul beszél de így kell kimérni.
A napos Út 5 szám alatt megrendelheted . (ott dolgozom !)
![]() A hozzászólás módosítva: Jún 6, 2016
Szuper kedves Kaqkk!!! Köszönöm a lehetőséget! Mikor lenne alkalmas Neked, hogy kimenjek Üllésre? Nekem természetesen minden időpont megfelel!
vasárnap délután , de hozd ki a fűtőbetétet is , a címet megírom privátban ...
Sajnos én a fűtőszálat nem tudom kiszerelni, de most nem is nagyon lehet, mert működik a hűtő (pár napja volt jégtelenítve és újra indítva). Amikor az egyik szerelő vizsgálta ohm mérővel, azt mondta, hogy a fűtőszál rendben van. Én később kipróbáltam úgy, hogy 12V-ot átvezettem rajta, s a bekötött égő világított, tehát nincs elszakadva a szál.
A vasárnap délután természetesen rendben van!
Sziasztok!
8-10 éves Gorenje hűtőnk(pontos tipusszámot nem tudok, csak a kompresszornak van meg a száma rajta), kétajtós, az alján van a mélyhűtő rész. Teljesen jól hűt, de nagyon ritkán kapcsol ki, szinte folyamatosan megy. A mélyhűtő részén le szokott fagyni pár hónap alatt, a felső részén is kialakul belül egy kis lefagyás, de az eltünik amikor megáll, pesze ha megáll végre. Mire lehet gyanakodni ilyenkor(?), ha elég ennyi információ, hogy következtetni lehessen bármire is. üdv, Z.
Hali!
Megtettem, amit javasoltál. Idézet: Sajnos minden szaküzletben össze dugták a fejüket a hozzáértők, és azt mondták beszerezhetetlen. Kérnék segítséget, tudna e valaki beszerzési forrást. Képek mellékelve. „Az a kis alkatrész egy ptc indítórelé , a kompresszor tipusszámát és a láda tipusát írd fel ezekkel az adatokkal sétálj egy egy hűtőalkatrész üzletbe , vegyél újat és cseréld ki .” |
Bejelentkezés
Hirdetés |