Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2598 / 3692
(#) Bakman válasza pjg hozzászólására (») Jún 11, 2016 /

Négy-öt nap miatt venni egy autót? Kicsit meredeknek tűnik az ötlet.
(#) SzervízMacska válasza nedudgi hozzászólására (») Jún 11, 2016 /

Ha biztosítási önrész, akkor biztosításnak is kell lenni, nem? Félre értettétek, nem új autót akarok, hanem egy megbízható cégtől bérelni. Árérzékeny is a projekt, de azért a biztonság fontos. Pár ezret pluszban simán megér, ha egy esetleges balesetnél nem kell százezreket kiköhögni. Vagy ha nem akarják visszavételkor a régi sérüléseket rám testálni. Azt gondolom, hogy 20 éves autó már kicsit öreg bérléshez, mert a bérautó fokozott igénybevétel, akármelyik pillanatban atomjaira hullhat. Ráadásul egy ilyen matuzsálemnek szinte havonta kifizeted a piaci értékét, ha bérbe veszed. Mondjuk 8-10 év még azt mondom oké.
Mint mondtam, vidékre mennék, összesen cakk-pakk olyan 500 km-t. Mindennel együtt. Jó lenne, ha nem kéne aggódnom, hogy ennyit kibír-e a járgány... A vásárlás nem opció, mert nem telik rá. Nem csak most, hanem hosszú távon. Átlagos fizetésből élek, s nem arra akarok keresni, hogy kocsi van a seggem alatt. Ha veszel egy autót, illik egyből egy szervizeléssel kezdeni. Olaj, vezérmű, szűrők miegymás. Már ez eléri az 5 napos bérlet árát. Még úgy is, ha magam csinálom. Biztosítás, átiratás, adó, forgalmi, törzskönyv, eredet vizsgálat... Na, ezeket mind el lehet kerülni a bérléssel.
Már 5 éve nincs kocsim, s a fentiek miatt nem is tervezem, hogy lesz. Igaz, tömegközlekedéssel járok, ami kényelmetlen és sok esetben sokkal időigényesebb, mint az autó, viszont nekem teljesen ingyenes. Van biciklim is, meg a köszvényes lábamon is el tudok totyogni.
Szóval a lényeg, hogy napi szinten szépen megélek, de egy autó fenntartását, állandó üzemeltetését már meg kéne koplalnom. Huszon év taxizás után van némi fogalmam, hogy milyen úri passzió ez.
Így marad a bérlet, amit viszont évi egy, akár két jeles alkalomkor is ki tudok fizetni.
(#) zoly15 hozzászólása Jún 11, 2016 /

Ez az a mozdony,amiről nemrég szó volt hogy festés és egyebekhez keresett valaki önkéntes jelentkezőket?
(#) SzervízMacska válasza zoly15 hozzászólására (») Jún 11, 2016 /

Az valahol vidéken volt - ha jól emlékszem...
(#) gernerakos válasza zoly15 hozzászólására (») Jún 11, 2016 /

Nem-nem, az hatvanban volt és 520-as típusú, ez pedig a Közlekedési Múzeum előtt volt, és 424-es. Méghozzá az első. Amúgy én voltam az, már nagyon készen vagyunk, legfeljebb 2 hét és befejezzük.
(#) Norberto válasza SzervízMacska hozzászólására (») Jún 11, 2016 /

Figyi.

Ha van konkrét elképzelés, hogy milyen autó a megbízható kocsi a számodra, akkor a keresőbe azt üsd be.

Pl. opel astra c bérlés budapest

Itt egy példa oldal, itt már értelmes kocsik is vannak, Focus, Astra H, Mondeo.

Bővebben: Link
(#) SzervízMacska válasza Norberto hozzászólására (») Jún 11, 2016 /

Kösz Norbi! Itt legalább minden részletesen le van írva.
(#) zoly15 válasza Norberto hozzászólására (») Jún 12, 2016 /

Astrából nincs "c" F-től indul.
Corsában van "C" vagy Vectra
(#) Norberto válasza zoly15 hozzászólására (») Jún 12, 2016 /

Igen, Vectra-ra gondoltam.
(#) granpa válasza Gafly hozzászólására (») Jún 12, 2016 /

Rumliét is meg kéne mosni, de nem találta a fogkeféjét. Lehet, hogy csak zuhanyozni akar?
(#) botesz hozzászólása Jún 12, 2016 /

Sziasztok!Van valakinek ezen az oldalon regisztrációja?Bővebben: Link
Köszi!
A hozzászólás módosítva: Jún 12, 2016
(#) befottesuveg válasza botesz hozzászólására (») Jún 12, 2016 /

Link

Idézet:
„Ezen kívül most ismét lehetőség van egy helyesen kitöltött teszt után is regisztrálni.”

Csak ki kell töltened helyesen a tesztet, majd örülnöd, hogy nem kell máshoz fordulnod meghívóért.
(#) botesz válasza befottesuveg hozzászólására (») Jún 12, 2016 /

Köszi!Ezt kerestem!
(#) Petyaa hozzászólása Jún 13, 2016 /

Üdv! Vettem ma egy gyertyapipát egy kisgép centumban, majd itthon vettem észre hogy nincs belseje, viszont egy rugót adtak mellé. Hogy kell ezt összerakni hogy jó legyen?

pipa.jpg

(#) mineral válasza Petyaa hozzászólására (») Jún 13, 2016 /

Biztos pipa vagy most.. Szerintem sehogy. Szerintem az egy csipesznek a rugója!
(#) sany válasza Petyaa hozzászólására (») Jún 13, 2016 /

Elég egyszerű megoldás. Nekem gyanús, hogy a távol keletiek találták ki.
Először fűzd át a gyújtóvezetéket a pipán, majd a kábel végébe fogóval nyomd bele a rugó két szárát! A rugóba fog csatlakozni a gyertya vége. Majd húzd vissza a gyújtóvezetéket a pipán, hogy a rugó a lyuk közepére kerüljön.
A hozzászólás módosítva: Jún 14, 2016
(#) uv142 válasza elektroncso hozzászólására (») Jún 14, 2016 /

Üdv!
Csak most olvasom, hogy te is voltál... Kellemes meglepetés. Legalább sikerült? Ami azt illeti, mi nem voltunk ilyen ambiciózusak...
(#) szamóca válasza sany hozzászólására (») Jún 14, 2016 /

STIHL-ék is így csatlakoznak jó ideje.
(#) elektroncso válasza uv142 hozzászólására (») Jún 14, 2016 /

Elég jól sikerült:
Bővebben: Link.
(#) kérdező hozzászólása Jún 14, 2016 /

Sziasztok!
Ha (nyers, tehát új, kezeletlen) fát szeretnék zománcfestékkel lefesteni, előtte mivel lenne érdemes lekenni?
(#) ybanez válasza kérdező hozzászólására (») Jún 14, 2016 / 1

Szia! Félolaj. Lenolaj(kence) és aromás hígító elegye. Az elsőt beissza, 2-3 menet kell. A végén a felesleget letörölheted ronggyal. Zárja a pórusokat és festheted, politúrozhatod etc.
(#) kérdező válasza ybanez hozzászólására (») Jún 14, 2016 /

Értem.
Lakkbenzin megfelel?
A hozzászólás módosítva: Jún 14, 2016
(#) Gafly válasza kérdező hozzászólására (») Jún 14, 2016 /

Vagy kaphatsz mindenféle "csodakencéket".
Például "vízbázisú vegyszermentes alapozó lazúrt"
Idézet:
„Lakkbenzin megfelel?”

Önmagában szerintem semmire.
(#) zsolt58 hozzászólása Jún 14, 2016 /

Sziasztok!
Melyik video lejátszóval lehet lejátszani a .mts fájlformátumot?
Üdv!
(#) Buvarruha válasza zsolt58 hozzászólására (») Jún 14, 2016 / 1

(#) kérdező válasza Gafly hozzászólására (») Jún 14, 2016 /

A lakkbenzint a lenolajhoz gondoltam.

A vízbázisú dolgokban valahogy nem hiszek, bár lehet, hogy alaptalanul.
(#) (Felhasználó 116638) válasza kérdező hozzászólására (») Jún 14, 2016 /

Beltéren lenne a fa szerkezet, vagy kültéren?
Milyen faanyag?(Fenyő, tölgy?)
(#) ybanez válasza kérdező hozzászólására (») Jún 14, 2016 /

Akár... Bár szerintem igen hamar elillan. Aromás ráérősebb,rendesen be tud szívódni a cucc. Ámde egy próbát megér, ha már az van kéznél. (Én aromással ismerem, de próba cseresznye.)
(#) Petyaa válasza mineral hozzászólására (») Jún 14, 2016 /

Csak egy kicsit voltam az. Legközelebb megnézem hogy mit veszek..
(#) Petyaa válasza sany hozzászólására (») Jún 14, 2016 /

Köszi a tippet most mar szikrázik a gyertya, viszont nem indul be a gép (japán táska). Egyszer par masodpercig elkapta de utána semmi. A gyertya benzines volt. Olyan lehetséges hogy nyomás alatt nincs szikra? Valami régi Oregon gyertyával próbálgattam
Következő: »»   2598 / 3692
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem