Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Hang által vezérelt elektronikus berendezések (pl tv)
Témaindító: lajcsi18, idő: Márc 13, 2008
Témakörök:
Hello mindenkinek!!
Egy olyan kérdésem lenne hogy szeretnék egy elektronikus berendezést(pl televízió,számítógép)hanggal be és kikapcsolni!!!tehát magyarán az indítójel az egy hang legyen!!! Van erre külön módszer,kapcs.rajz amivel ezt meg lehet valósítani??? kérek mindenkit aki tud segítsen!! köszönöm előre is
Hi!
Úgy híjják, hogy tapskapcsoló. Keress rá, már kitárgyalt téma. Egyébként pedig a szavakkal történő kapcsolgatás elég komoly szoftveres megoldásokat igényel...
nah most nekem az is jó lenne ha szavakkal is meg tudnám oldani a vezérlést!!csak mint mondtad ehhez elég komoly szoftveres jártasság kell!!de ha tudsz ebben segíteni akkor várom az ötleteket!!
Szia!
régi RÁDIÓTECHNIKÁban volt kapcsolás 1 IC vel---kb 20 éve . nem hiszem ,hogy lehetne még venni.... Mobil teló ból reMEKKelni --egyett....
Nézz széta Conrad-nál.
Ott hirdetnek ilyen felprogramozható marhaságot. Ez nem taps kapcsoló,hanem beszédfelismerő. Tehát vezényszavakat hajt végre.pl.: "villany leó!", "wc-lehúz!" stb. Ha akarod,megkeresem a tipusát.
ezt az általad mutatott kapcsolást hogyan kötöm hozzá pl egy tv-hez hogy azt ki és be tudjam kapcsolni hanggal???
Hang alatt én pl, egy tapsot, egy zajt, egy bizonyos frekvenciát értettem, az elején, de neked ezekszerint egy olyasmi kell ami értelmezi a betanított szavakat. Nos sztem az elég nehéz lesz megoldani Pc nélkül. Ha, meg magad akarod megépíteni alkatrészekből, nem akarsz kész kitet venni,
(ha már Topic nyilt neki) akkor kapcsolódjanak azok be akik otthon érzik magukat a kontrollerek világában. (én kevés vagyok még ehhez, mármint a kontrolleres feléhez ![]()
amit mutattál kapcsolást az is jó nekem csak mond meg hogy hogyan kötöm hozzá a fogyasztóhoz(televízió)hogy működjön
Sajnos csak a rendelési száma van meg:18 91 50-08,de érdeklődhetsz a vevőszolgálatuknál
![]() Bővebbet,bekötés,felhasználás stb. a www.voiceactivation.com-on találsz,igaz külföldiül. Sensory márkaneve van;sosem hallottam...
Pontosan melyik kapcsolásra gondolsz? Linkeld be, mert több is van abban a Topicban.
erre a két rajzra gondoltam
Találtam egy működőképesebb linket:
www.selectronic.fr/includes_selectronic/pdf/Sensory/Voicedirect364-2.pdf
Bővebben: Link, mert ebben nagyobbak s tisztábbak a képek. (linkelés aztjelenti, hogy útvonalat adsz, takarékoskodjunk a tárhelyel, mert abban a Topikban is csatolva van ugyanaz a kép vagy 2-3 helyré, köszi!
![]() Jobbfelől van egy Ki a tranzisztor kollektorán amire rellét köthetsz vagy a cikk alapján szilárdtestrellét. Minden esetre olvad el a cikket, ottan leírja pontosan a működését,.. ![]()
és a relé hogyan fogja nekem vezérelni a tv-t??
valamilyen összeköttetés kell a tv és a relé között vagy hogyan működik ez??
fogsz 1 telefont, vagyis kettőt az a lényeg hogy az 1ik hagvezérelhető legyen
az 1iket beleeszkábálod úgy hogy ha hívják a telcsit akkor kapcsoljon be vagy ki a tv a másik telefonba meg beleprogramozod azt hogy aztmondod hogy tv bekapcs akkor hívja a tv re kötött telcsit és végül kész is van, mondjuk nem iylen egyszerű
értem hogy mire gondolsz de ha tudsz bővebb (akár rajzokkal is)információt adni erről a megoldásról akkor szívesen várom!!!
Ez a megoldás nagyon érdekel!!
Hello!
A második rajzon ott a megoldás! Az MB220-10 az egy szilárdtest relé, és az izzó helyére kell kötni a TV-t. Én azért egy sima relét szivesebben látnék benne, ami mind két hálózati vezetéket bontja, mert az érintésvédelmi szabvány is ezt írja elő! üdv! proli007
a tv infra vevő led helyére kössem be??
Dehogy!
- Ezzel a készülékkel, csak a TV hálózati feszültségét tudod bekapcsolni. - Esetleg az is lehet megoldás, ha veszel egy univerzális távrángatót, és azzal házasítod össze a tapskapcsolódat és ha tapsikázol, az bekapcsolja a TV-t. Így a hálózatot nem kell macerálni. Ez megbízhatóbb számodra. üdv! proli0007
Ha tovább fejleszted 2 taps : duna tv 3 taps rtl
de ha minden csatornán sz..r a műsor vörosre tapsold a tenyered!
és ugyanígy a számítógépet is be lehet kapcsolni ezzel a tapskapcsolóval??
ebben az esetben akkor meg kell néznem hogy a számítógép bekapcsológombja hová csatlakozik az alaplapra és akkor annak a helyére kötöm a tapskapcsolót,igaz??
és ha a szilárdtest relé helyére egy közönséges nyákba ültethető relét teszek akkor annak mekkorának kell lennie??
az áramerősségére és a feszültségére gondolok!! Tehát hogy milyen típusút használjak
Hello!
Ha a kapcsolt feszültségre gondolsz, akkor megadtad a választ a saját kérdésedre. Nyilván 230V váltó és akkora áramú relé kell, amely a terhelést elbírja. Viszont a relé tekercsét nem az 5V-ra kötném, hanem a stabi előtti kb. 12V-ra. Ezek általában 20..100mA tekercsáramú relék, amit a tranyó még elvisel. De azt javaslom, hogy a lamentálás helyett, valamit készítsél el és nézd meg, hogy ez neked megfelelő-e. Mert ez a sehovavezető út amin elindultál. És ha lehet, egyből ne az erőművet akard tapsikolva bekepcsolni. Amúgy, egy lámpát szoktak legfeljebb így működtetni. A számgép billentyűt is tapsikolva fogod kezelni? Bocs, de kissé értelmetlen ez a csapkodás, amit művelsz, mert persze lehet mindent mindennel kapcsolni, csak van-e értelme. Azért azt is meg kellene vizsgálni. üdv! proli007 |
Bejelentkezés
Hirdetés |