Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Ez megfelelne nekem ha csak kisebb áramköröket szeretnék ki próbálni vele?
Szóval ez ilyen egyszerű alkatrészt választani? Még nem vettem így alkatrészt, hogy a méretét én határoztam meg, mert kész nyákterveket másoltam. Nézzétek el nekem ha(,) hülyeségeket kérdezek még tanuló vagyok, és a Diódákban nem vagyok otthon. ![]() A hozzászólás módosítva: Júl 10, 2016
Üdv! Ennek a hozzászólásnak a második ábráján szereplő kapcsolást építettem meg már nem is tudom hány példányban. Remekül szolgál. Az izzóból annyit kell párhuzamosan kötni, hogy a kezdő töltő áram biztosított legyen. A link témájában találsz más megoldást is.
A hozzászólás módosítva: Júl 9, 2016
A védőföld össze van kötve a trafó utáni résszel, nagy hiba!
A legésszerűbb a trafó szekunderéből letekerni, hiszen ha nincs mit elfűteni, kevesebb a veszteség. Viszont, áramkorlát mindenképpen kelleni fog, a legegyszerűbb a töltendő akkuval sorbakötött izzó. Viszont, figyelni kell az akku feszültségét, mert még így is túltöltheti.
A védőföldet mindig csak a készülékházra kötöttem rá. Mivel szembesülnék, ha az akksi negatív a védőföldhöz érne?
A kapocsfeszültség annyira nem érdekes, inkább az áram. Érdemes lenne átalakítani ezt egy automata töltőre.
Az akkutöltő fórumon van sok kapcsolás. Talán egy tirisztoros megoldás lenne a legegyszerűbb, ahol egy potival beállíthatod a töltő áramot és a töltés végén egy schmitt-trigger lekapcsolná a töltő tirisztort. A hozzászólás módosítva: Júl 9, 2016
Kettős szigetelésű vagy leválasztott eszközt földelni tilos, mert balesetveszélyes. Egy esetlegesen testzárlatos eszköz feszültséget vihet a védőföldelésre, így a hibátlan eszköz is rázhat.
A hozzászólás módosítva: Júl 9, 2016
Idézet: „Kettős szigetelésű vagy leválasztott eszközt földelni tilos, mert balesetveszélyes. Egy esetlegesen testzárlatos eszköz feszültséget vihet a védőföldelésre, így a hibátlan eszköz is rázhat.” Ez így van, csak nagyon nehéz megemészteni (egy nem szakmabelinek), mert ha van egymás mellett a fürdőszobában egy Hajdú centrifuga fém burkolattal, ami kettős szigetelésű, annak a burkolatát tilos leföldelni. Mellette van egy Hajdú automata mosógép (ami nem az), azt pedig tilos földelés nélkül használni. ![]()
Persze, megfelel. Bár 10A-rel, nem csak kisebb áramköröket tudsz vizsgálni.
Ha a nyomógomb helyére egy fotodiódát teszek, működik ez a kapcsolás?
Nem. Fotoellenállás talán, de erősen meg kell világítani.
Mit csináljon a céláramkör, ha világít egy LED? Talán így könnyebben tudunk segíteni.
Ha nem világít a LED, akkor kellene 2 másiknak felváltva villognia. ( Ez az ak. nem tudja ezt, de ez a végső cél.)
Szép napot!
Köszönöm mindenkinek a válaszokat! Közben átpakoltam a 48voltosba a 36voltos motort,átkötöttem az akksikat 36voltra (nem mertem 48ról működtetni),kiderült hogy a 48v vezérlővel nem megy a 36v rendszer ezért kicseréltem azt is. Így lett jó hogy totál átalakítottam 36v-ra.
Reggelt emberek!
Ügyeletes kémikusunkat megkérném, levezetné nekem hivatalosan a CITROMLÉ kontra VASOXID (rozsda) reakcióegyenletét? Lehetőleg nem csak szaknyelven... Konkrétan hová tűnik a rozsda? Majdnem jobb mint a rozsdamaró... Köszönöm... Bocs srácok, de kémikus fórumról egyelőre nem tudok... A hozzászólás módosítva: Júl 10, 2016
Bővebben: Link . Egyszerű sav-bázis reakció.
A hozzászólás módosítva: Júl 10, 2016
Sziasztok!
Van nekem egy keringtető szivattyúm viessmann virs 25/7 bus Van rajza egy 2 eres vezeték mi cél szolgált mert nélküle is megyen.
Hello! A gépkönyv szerint K-bus rendszerhez illeszthető. Vagy is egy PLC vagy más folyamatirányítási-szabályozási rendszer működtetheti és felügyelheti a szivattyú üzemét.
K-bus A hozzászólás módosítva: Júl 10, 2016
Okéoké, akkor lesz belőle 2 vas(II)oxid, 6 szénmonoxid, 2 víz, és 2 hidrogén, jól értem?
Nyilván a hozzáértőknek ez egyértelmű, nekem sajna nem annyira, és nem is vagyok egy nagy angolos...
Szia!_megoldódott,_átépítettem 36v-ra az egésszet! A 48 v hátsókerék meg van,_ide írhatsz:
**************@gmail.com A hozzászólás módosítva: Júl 10, 2016
Nyilván mert nincs minden kazán mellett PLC vagy Scada, de szivattyú legtöbbször azért kell.
Hát nem, 1 molekula "Fe (II)citrát"+3 molekula víz.
Hoppá, én a "Best answer" sort néztem...
Sziasztok! lenne egy Sal wrc 200 erősítő és a Gain potméter B20K hibás, az lenne a kérdésem hogy ha kiiktatom a potit és a helyébe külön-külön fixen 10K ellenállást rakok akkor eldurrantom-e az erősítőt.
Vagy ha üresen hagyom a helyét akkor is működik csak nem lesz basszus?
Kicserélheted fix értékü ellenállásokra is, de mi értelme?
150 Ft egy potméter, vegyél egyet, és tedd azt be (nem akkora összeg, hogy földhöz vágjon)...
Ilyet keresek de ez azért nem 150Ft. Azért köszi az infót!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |