Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » FIAT elektromos hiba
Témaindító: Peti.Janka, idő: Máj 11, 2007
Témakörök:
Lehet hogy lamdaszonda de az elektronikus szabályzó szeleped rendetlenkedik .Mert mikor vissza kapcsolsz felpörög a motor vagy amikor alapjáraton kinyomod a kuplungot egy kicsit könnyebb lesz a motor és a számítógép nem tudja követni az utasítást és simán belekeveredik az üzemanyag keverésébe.Bár az is lehet.hogy csak a saruk lazák és ahogy a motor mozog nincs mindig tökéletes kontakt. Én az enyémmel jártam így hogy állandóan szarakodott. aztán vetem bele másik csokit egy darabig jó volt és újra kezdte. Hát és szétkaptam rácineztem a vezetékeket azóta nincs vele gond.
Kedves andry!Meg is értem hogy nem mersz vele elindulni.Hogy áll le a motor? Erről bővebben is iratnál. Úgy értem mész 90-nel ment közben és fogja magát és le áll a motor? Hogy áll le a motor kapkodva, hörögve? Ilyenekre gondolok.
Szia.Az alapjárati motorra gondolsz az elektronikus szabályzó szeleppel?
Szia.Erre gondolsz?
Kedves Sufni-Tuning! A motor nem hörög és nem kapkod, nem rángat. Csendesen leáll, elhalkul, az aksi és az olaj jelző kivillan mintha csak gyújtást adtam volna induláskor (pedig ez már menet közben van). Újra indítok és beindul. Mindegy mennyivel megyek, volt már, hogy 20-nál leállt újra indítottam és később 60-nál is leállt. A legutóbb mikor csinálta akkor 10km-en belül 3x állt le menet közben, de szerencsére mindig újra indult, így haza jutottam.
sziasztók!!!olyan problémám lenne hogy van egy fiat unom 91-es!és menetközben elmegy a világitás a kocsi persze megy világitás nélkül!ha le veszem akkor is de amit meg probálom vissza rá adni egyböl le aáá az egész autó :/ volt már modul meg jeladó bajom velle de az cserélve let most ugyan azt csinálja hogy ha van rajta világitás ha nincs nem indul be :/ és még a viz mérö óra is meg hülyült mert fel megy az óra 140-fokra!!mi lehet a baj?? segicsetek léci
hol találom
![]()
Szia! Nem ez az. Ami -ről én beszélek az ott van a szívó toroknál piros színe van. erg szelep. Azért írtam,hogy motor szabályzó szelep. Mert így egyszerűbb szerintem. Ez a szelep kapcsolja az alapjárati motort is.
Kedves andry! Mikor a motor le áll az üzemanyag pumpát hallod búgni? Én szerintem ezzel lesz gond. Lehet,hogy már nem dolgozik rendesen és kecés anyagot szállít de annyit még tud,hogy alapjáraton megy vele a motor.
Nem ismerem a konkrét masinát. Több helyen is lehet ilyen pont. Az akku környékén, a biztosíték tábla közelében, a motortérben több helyen is. No meg még egy csomó más helyen a műszerfaltól a csomagtérig. Attól függően melyik milyen alkatrészek testeléséért felel bármelyik okozhat leállást.De tán valamelyik Fiat mágus pontosabban megmondja.
Szia.Leszedtem a folytószelepházat,de ott a szívótoroknál semmi piros szabályzószelepet nem találtam!Kicseréltem a lambdaszondát és az alapjárati motort meg a sebességjeladót,most úgy néz ki hogy egyenlőre jó a kocsi!!!A segítségedet köszönöm szépen.Tisztelettel zoli
Szia! Örülők hogy jó lett a vas
![]()
Szia.Lenne egy nagy kérésem.Fel tudnál rakni egy képet arról az erg szelepről,mert nekem őszintén szólva fingom sincs hogy miről beszélsz.Nagyon szépen megköszönném.Előre is köszönöm Zoli
Szia! Holnap lefényképezem és felrakom.
Kedves Sufni-Tuning! Igen hallom az üzemanyag pumpát.
szia! Küldöm a képeket amit kértél. Remélem hasznodra lesz.
Kedves andry! Hát nem tudom nincs igazán hasznavehető ötletem. Amikor le áll a motor nem olyan mint ha a gyújtást vennéd le és sebességbe gurul a kocsi gyújtás nélkül?
Szia.Nekem nincsen ilyen a szívótoroknál!!!!Nekem ilyen a folytószelep házam.
Szia! Ennek a kocsinak nincs EGR szelepe és egyéb ilyen szerkezete. Rém egyszerű kivitelű Marelli vezérlésű, megbízható rendszerű motor. Ha kicserélted az alapjárati mágnesszelepet akkor bizonyára megjavítottad a felmerülő hibát, mert nem volt megbízható az alapjárat és ez okozta a leállásokat a sebességváltásoknál és álló helyzeteknél is. A szelep felelős a pótlevegő beállításáért alapjáraton és ha ez bizonytalanná válik akkor ez leálláshoz vezet. A szelep cseréje önmagában még nem biztos, hogy teljesen megoldotta problémát, mert a hozzá tartozó szelepüléket és járatait is ki kellett volna tisztítani a zavartalan működéshez. A szívócső fűtés is azért van beépítve, hogy az üzemanyag lerakódását megakadályozza ezen a részen, tisztán tartva ezzel a levegős járatokat.
![]()
Szia.Nem csak kicseréltem az alapjárati motort, hanem ki is takarítottam a folytószelep házat a szelepfészket is és ami ott volt minden kis furatot .Köszönöm szépen neked is a segítségedet!!!!!Szia Zoli
Kedves Sufni-Tuning! Igen olyan, pedig nincs elvéve a gyújtás. Semmi jele nincs annak, hogy a motor leállna. Mikor nem akar indulni akkor a főkábelen nincs szikra. A trafó cserélve van. Szépen elhalkul mintha áram szünet lenne. Jelenleg úgy állok a kocsival, hogy a teljes gyújtáskapcsoló ki van cserélve. Szerdán hoztam el a szerelőtől, lekopogom egyszer se állt le menet közben. Tegnap este elmentem mamámhoz és mikor onnan indulni akartam haza akkor elsőre csak tekert, de második próbálkozásra indult.
A hozzászólás módosítva: Júl 8, 2016
Kedves adrry! Ahogy írod olyan mint ha valahol elejtené az áramot a kocsi. Mikor ezt műveli a fordulatszám mérőd nem szokott össze vissza ugrálni? Vagy a műszerfalad furcsán jelez vissza vagy villog?
Kedves Sufni-Tuning! Nem szokott a műszerfal furcsán jelezni. Fordulatszám mérő nincs az autómba (csak km mutató). Mikor leáll a motor a műszerfalon az aksi és az olaj jelző villan fel mintha akkor adnék rá gyújtást. A hétvégén többször jártunk az autóval mióta ki lett cserélve a gyújtáskapcsoló. Menet közben nem állt le a motor, de viszont hétvégén, hogy egyre melegebb lett az idő többször megcsinálta, hogy nem akart indulni csak tekert. Megnéztük a főgyújtókábelen van szikra. Vártunk egy kicsit (mert nem tudtuk akkor hova nyúljunk) és utána beindult. Létezhet, hogy ezek a problémák (nem indul, leáll a motor) több hibából tevődjenek össze?
Kedves adry! Most akkor a kocsi végül is jó csak melegen nehezen indul? Ez nagy valószínűség szerint azért van mert megszívja magát. Valamelyik érzékelő nem pontos adatot küld az agyának. Ilyenkor ha nem indul próbálj meg enyhe gázt adni neki miközben teker az önindító. Tudom sokan most felszisszennek,hogy hogy mondhatok ilyet. Mivel injektoros motornak nem kell gázt adni. Az enyém is így indul és mi se jöttünk még rá,hogy mért. Valamelyik jeladó nem működik tökéletesen de hogy melyik arra még nem jöttünk rá. Az a gond ezekkel a kütyükel amíg teljesen fel nem mondják a szolgálatot a legtöbbször az ember sötétben tapogatózik. Az még csak csak,hogy én itthon a fejemet vakarom mint a többi Fiatos.Hanem szervizekbe is így vannak sajnos. Sokszor ők is csak vakaróznak és a sötétbe tapogatóznak. Ez szintén tapasztalat.
Kedves Sufni! Igen, legalábbis most ez a tapasztalatunk mióta a gyújtáskapcsoló ki lett cserélve. Hidegen egyből beindul, de amint meleg az idő már meleg motorral nehezen indul. Jeladó hol van még az autóban? A halljeladó illetve az elektronika (gyújtáselosztón) ki van cserélve. Kipróbáljuk amit tanácsoltál, majd írok mi a tapasztalatunk. Nagyon szépen köszönöm segítséged és türelmed.
Kedves adry! Igazán nincs mit köszönöd. A Gyújtás elosztó kompletten lett cserélve? Vagy csak a fedél és a rotor?
Kedves Sufni! A gyújtás elosztó nem kompletten lett cserélve. Csak a hall jeladó és az elektronika.
Szia! Mondj már egy motorkódot és nézek hozzá rajzot, mert ezekhez az 1.0-es Unókhoz nem sok infó van. Az egyik típust átnézve, annál a főtengely jeladója működteti a gyújtáselektronikát az ECM-n keresztül és így működteti a gyújtótrafót az elektronika. A fordulat és szöghelyzet információ az egyben van a főtengely jeladótól jövő információban, tehát ha ez nem megfelelő az ECM számára, nem fog beindulni a kocsi. A rendszer az "mono-jetronik" volt, rém egyszerű felállással. Az üzemanyag dúsítás a hidegindítási állapotban nem okoz problémát de a meleg motornál megesik, hogy sok lesz, ha ez a funkció nem működik megfelelően.
![]()
Szia andry!. Még a jeladó lett volna a tippem a gyújtáselosztóba. De mivel azt cseréltétek sajnos nincs tippem.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |