Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ledkijelző meghajtása
Sziasztok!Szeretnék késziteni egy feszültségmérö muszert egy régebbi autorádiobol kiszerelt ledkijelzőböl ami a frekvenciat jelezte ki...Szoval megvan a kapcsolas meg minden müxik tökéletesen csak az a gond h nemtudom hova kellene kötni a feszültséget amit mérni akarok vele... a rákötedő feszültség változó értékü lenne... a megoldás érdekesség szempontjábol készülne szóval nemakarok vásárolni egy ICL 7107-es kijelző meghajtót hanem ezt az adott kapcsolást szeretném átalakitani amernnyiben van rá mód mellékeltem a kapcsolást pdf-ben aki tudna segiteni irjon!előre is köszi
Az IC óra és frekvenciamérő, így nem tudod sehova kötni a mérendő feszt, mert nem arra való.
Ha csak sportolni akarsz vele, akkor készítened kell egy feszültség-frekvencia konvertert, ami a max. mérendő fesznél 1999 kHz-et ad. Célszerűen 1,999V-nál.
Szia. Nem akarok reklámot csinálni de vegyél 1000.- Ft-ért Topitól egy panelmüszert. Nem drága és ennél egyszerübb és pontosabb megoldást nem találsz. Itt hirdeti az oldal tetjén.
![]() Ráadásul ezekkel még konverterrel sem tudod könnyen megvalósitani mivel nem nullától indul a számlálás hanem a Kf frekit is bele kéne kombinálni a mérésbe. Szerintem felejtsd el a converter +egyebek drágább lenne mint egy panelmüszer.
Látom nem értitek de mindegy van panelmüszerem legalább 4amit nem hasznalok...én direkt ezt a kapcsolást akarom átalakitani... esetleg mégegy ötlet egy digitális óra amit bolhapiacrol belehet szerezni pár száz forintért és bele van integrálva az ic-be az ora csörgés meg a kijelzö meghajtás... ezt átlehetne alakitani valamijen módon ugyanarra a célra mint az előző ötletben?it egy filemelléklet is hozzá
Szia
Ezeket a cuccokat szvsz nem lehet átalakitani feszültségmérővé. Az autórádió cucca egy programozott frekimérő, az óra meg egy programozott számláló. Ráadásul ezek nem teljesen tizes alapon müködnek. Az egyiknál a Kf frekit kellene levonni még konvertálás után, a másik meg 59 után nem számol tovább hanem nullától kezdi előlről. Fából vaskarika. ![]() De nem akarom letörni a kisérletező kedved, a tanulópénzt neked is meg kell fizetni.
Hmmm hát akkor maradok a jol bevállt panelmüszernél esetleg még valamijen kapcsolást tudtok ami nem ICL7107-7106-os meg ijen ic-kel hajt ledkijellzöt hanem pl 74HCxxx ijenekkel?mert eztis kisérlet céljábol szeretném megépiteni mivel az ICL7107-esssel elég egyszerü a kapcsolás de láttam vlhol 74HCxxx -vel is csak nemtom hogy hol azért ha vlki tud ijen kapcsolást akkor adjon linket vagy rajzok!előre is köszi
Igazából a 74-es sorozat nagyon sok mindenre alkalmas.
Ha abból épitesz egy frekimérőt akkor minden további nélkül tudsz egy f/u konverterrel feszt mérni. Ez járható. Tudnék neked pár könyvet küldeni tele ilyen kapcsolással de mivel sok sok mega, letépnék a modik a fejem és tengóznának vele az udvaron. Ha magánba kell akkor elküldom de olyan helyre tudom ahova 5-10 megás levelet lehet küldeni.
Hát azt megköszönném!Ha mail-ben elbirod küldeni akkor küldd a slyslow@freemail.hu cimre kösz
Fogadni tud a freemail 5 mega fölötti levelet ? Nézz utána.
Nem akarom úgy küldeni, hogy visszapattan.
Meglestem azt irja h lehet rá óriáslevelet küldeni aminek max nagysága 1gb szal küldheted a levelet kösz elöre is ha megkapom irok ide!
sziasztok!
lenne egy olyan kérdésem h közös cathode-os 7 szegmenses 1 digites ledkijelzőt hol lehet venni????? Mert az a helyzet h közös anódosba rengeteget lehet rendelni,,de sajna cathode-ból egyet se ![]() ![]() ![]()
Hali fórumtársak!
Ha már nem tudtam aludni ma éjjel, feldobnék egy kérdést! Van nekem ilyen kijelzőből egy fél marékkal: TIL302 datasheet Kérdésem, hogy hogy tudnám meghajtani ha én feszt akarok mérni vele? Üdv: Zoli
Szia
Mivel ez is közös anódos, Pl 7107-el, és kész a multi. Fery
Sziasztok!!!
Remélem valaki olvassa még ezt a fórumot.Olyan problémám lenne,hogy vettem egy 2 digites közös anódos 7szegmenses kijelzőt itt az oldalon található voltmérőhöz.DA03-11SRWA.Az adatlapját csatoltam.Az lenne a kérdésem,hogy ezzel a kijelzővel,hogy lehet kiíratni pl azt,hogy 24?.Mivel az adatlapja szerint a 2 szegmens anódjai is össze vannak kötve.Tehát csak ilyeneket tudna elméletileg kijelezni,hogy 11,22,33,stb,vagy lehet csak én vagyok béna,de 1 biztos,hogy a voltmérőhöz nem lesz jó hiába közös anódos.És még 1,hogy a tizedes pontot se lehet ezen bekapcsolni.
Felváltva kell aktiválni a a digiteket. Olyan frekin, hogy a szemed tehetetlensége miatt mindkettőt egyszerre lásd. Nem tudom milyen kapcsolást építettél, de ha az ezt nem tudja másik kijelzőt kell venned.
Köszi szépen a gyors választ.Itt az oldalon lévő feszmérőt építettem meg icl7107-el.Működik is csak gondoltam,hogy kicserélem a kijelzőt kisebbre meg piros,mert úgy szebb lesz.De azon a kapcsolási rajzon 20lába van a kijelzőnek,ennek meg csak kilenc,és sajnos itthon vettem csak észre,hogy ez nem jó.Lehet kapni 20lábút is ilyen kicsi méretbe??
|
Bejelentkezés
Hirdetés |