Fórum témák
» Több friss téma |
Nem ilyen galvós showt csinálok hanem nem tudom ismeritek- e azt a kristálygömböt na olyant csinálok ahoz meg elég az 5mW-os zöld. És ha sokáig jáatom a lézert akkor mi baja lehet?
Az attól is fűgg milyen a pumpa dióda minősége stb...
alapból elég kis felületű hűtése van egy ilyen pointernek. valószínű szét kell bombáznod és vaskosabb hűtéssel kipótolni a diódának a hűtőfelületét s ha lehet még egy kis ventilátort sem árt beletenni. A krístályt nem igen szokták hűteni ekkora teljesítményben ha be van építve valami hűtőfelületbe. ha megvan a pointer tehetnél ide fel képet a fényéről.
Akkor majd rakok rá hűtést. Csak mer volt most egy piros lézerem avval teszteltem a dolgokat ment-ment aztán egyszer egy pár óra folyamatos működés után elhalványult. Nem tudom mi baja lehet de nem szeretném hogy a zöldel is ez történjen. És kérdeztem még hogy 3v 300mA-es adapterrel lehet-e hajtani és nem lesz igy valami baja? Ja és megprobálok róla képeket csinálni de egy fél vagy egy hónap mulva lesz csak meg ha meglesz de remélemhogy lesz.
Figyi, a DC, az DC, a kínai adapter viszont akkora búgófeszültséget hagy rajta, hogy villogni fog a dióda
![]()
Ez amugy egy akkus csavarbehajtónak a töltője. De nagyobb baja nem lesz mint pl fényerő csökkenés stb...?
meg se próbálj lézerdiódáét áramgenerátor nélkül hajtani.
Tönkremegy rövid időn belül. At ilyen lézerpointerekben nem tudom milyen áramgenerátor van de ha nem valami komolynak néz ni akkor jobb azt is kicserélni. Gagyi tápokkal meg ne kísérletezz. Ami meg a 3 volt 300 mA-t illeti az sokkal több is lehet ahogy melegszik a dióda. PL zárd össze egy ampermérőn keresztül meglátod, hogy lessz abból kb 1 amper is vagy több.
Fényerő csökkenés az már nem sokáig fog menni.
Az már behalt naz a dióda. Valameik máég viszonylag sokáig el tud menni még úgy is de a legtöbbje nem.
Most van egy másik piros lézerem azt pedig viszi normálisan már vagy 5 órája megy a 3v 300mA-es adapterrel... Ami meg ezt az áramgenerátort ileti nem vagyok annyira profi hogy ilyensmit meg tudjak építnei. Mondjuk még nem própálkoztam vele.
Ha a vörös lézered egy modulban van, akkor van beépítve legalább egy áramfigyelő, és azért biztonságos. Egy áramgenerátor megépítése meg kezdetnek tökéletes feladat, ideje elkezdeni (már ha egyáltalán akarsz ilyesmivel foglalkozni)
De ebben a toll alakú lézerben is van valami elektronika akkor az miért van benne? Ami meg azt illeti szertnék foglalkozni ilyesmivel csak nem tudom hogy hogyan kezdjek bele.
Hát pl. megnézed a kapcsolási rajzot, megnézed benne mi mire való, megnézheted az adatlapjukat, majd be is vásárolhatod őket, nyák készítéshez találsz egy halom infót itt meg a neten is, nem okoz túl nagy gondot, az áramkör működését meg gyakorlatban kell próbálni. De azért az alapvető dolgokat, és matematikai hátteret sem árt megkukkantani.
Az egész szupepe féle generátor összejön párszáz forintból, amiben a potik a legdrágábbak, de azt nemigen fogod tudni elrontani, úgyhogy lehet szadizni is ![]()
Hali srácok... Volna egy kérdésem ha a lézert a számcsógép LPT portjával villogtatom akkor az nem árt a lézernek??? Mármint az áramgenerátort is használom... A színkeverés miatt akarom... Vagy esetleg van 5lettetek hogy tudom megvalósítani ugy h PC vezérelje a lézereket???
Hali! A mellékelt képeken látható hűtőbordák közül valamelyikkel meg lehetne oldani az 5 mW-os zöld lézer hűtését? Erre menne még egy ventilátor is. És ha meglehet akkor erre hogyan tudnám rászerelni a lézert? Üdv: Ati
Ekkora bordát 100mW-os lézereknél sem használnak aktív hűtéssel
![]()
Szóval jó lesz rá
![]()
Ha tudsz akkor csinálj a lézertollról is fényképet a belsejéről .
Jó majd ha meglesz akkor csinálok kb 1-2 hét mulva lesz meg.
Valakinek valami ötlete, hogy hogyan szerelhetném rá a hűtőbordára a lézert? találtam egy-két ilyen hőátadó fóliát is.
![]()
Hi!
Igaz ez nem magyar, hanem 1 lengyel on-line áruház, de elküldik ide is a dolgokat és magyar a honlap. itt van sok laser dioda. http://www.tme.pl Én már több mindent rendeltem van 1 magyar kolléga is aki segít bármiben. sok sikert.
Mondjuk így könnyebb, ha a jobb felső sarokban átváltod a nyelvet magyarra
![]() http://www.tme.pl/index.phtml?lang=hu Hajrá!
Hát 31+áfáért egy 500mW-os 808-as diódát még szép hogy elküldenek
![]()
Hali! Szerintetek ez milyen??
![]()
Na senkinek sincs ötlete hogy hoygan szereljem rá a lézert a bordára?
![]() ![]()
Fúrd ki a bordát, és dugd bele szilikon pasztával.
![]()
Sziasztok!
Sokakat érdekel a dolog, ezért elkezdtem zöld laserpointerekkel foglalkozni. Raktáron van: 5,10,20,50, és 100 mW-os lézer (ez már lufit durrant, és gyufát gyújt), de egészen 400mW-ig rendelhető. Kék, és nagy teljesítményű piros is. Nem reklámozni szeretnék, csak az igényeket kielégíteni, ezért nem fogok a fórumon árakkal dobálózni. Ha valakit érdekel, dobjon egy mailt a klu@vipmail.hu-ra, vagy keressen meg a 0670/410 3063-as telefonszámon. Árlistát küldök képekkel.
Hali sikerült egy 50mW os pointert vennem, kérdésem az hogy mennyire melegszik??? a papírja szerint 3-5 perc után kezd el melegedni, ez megy a lézershowm-ba (gyári jószág hűtővel ellátva) szerintetek tegyek rá hűtőbordát, és folyamatosan 30 perc üzemet elbír?? A válaszokat előre is köszönöm
Hát, ha meg tudnám fogni, működés közben, akkor tudnám milyen meleg, de azt hiszem ezt inkább neked kéne kideríteni. Normális hűtéshez ki kéne kapni a belsejét, egy peltiert rá, és már jó is. Hogyha a házat akarod hűteni, akkor az nem biztos, hogy jó lesz, tekintve hogy sok ilyen kínai pointerben még szilikonpasztát sem raknak a dióda meg a kis borda közé, nemhogy termikus kapcsolatot hozzanak létre a ház és a belső borda közt.
Bocs, hogy most írok! Hát ugymondom akkor, hogy milyen komoly a cucc! Kulcs kell hozzá meg BB elem.. tudhat valamit!
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |