Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Automata cigaretta tekerőgép
Lapozás: OK   2 / 3
(#) nedudgi válasza bercy9305 hozzászólására (») Feb 24, 2014 /
 
Fogalmazzunk úgy, hogy olyan mint egy dugasztáp... Bár láttam olyan mobil telefont, aminek 12V töltés kellett, de az 450MHz-s volt, és bizony nem lehetett zsebrevágni.
Nem láttam még ilyent, ezért megkérdezem, hogy a készülékre mi van írva? Ez az eredeti tápegysége? Egy motor induláskor az üzemi áram többszörösét kéri, ezért elképzelhető, hogy leesik a feszültsége.
A lefulladást okozhatja az is, hogy a dohány túl száraz, nedves, vagy elkoszolódott a készülék.
Talán a tápegység puffere kapacitását elvesztette, esetleg az egyenirányító sérült. Mekkora az üresjárási feszültség, mekkora menetközben, és mennyi a üzemi áram (üresjáratban, dohány nélkül)?
(#) bercy9305 válasza nedudgi hozzászólására (») Feb 24, 2014 /
 
Hat itt valamin novelni kellene. Azert gondolom, mert ha lassan kapja a dohanyt, akkor azert viszonylag megy, de van hogy igy is leall, mert eltomodik. Ha sokat kap, akkor meg egy kis indizas es leis all.
(#) nedudgi válasza bercy9305 hozzászólására (») Feb 24, 2014 / 1
 
No még egyszer: Ez az eredeti táp?
(#) bercy9305 hozzászólása Feb 24, 2014 /
 
Persze. Hat ez az egesz szerkezet szinte uj. Mar ilyen * volt, hogy nem birta a dohanyt.
A hozzászólás módosítva: Feb 25, 2014
(#) nedudgi válasza bercy9305 hozzászólására (») Feb 24, 2014 /
 
Talán jobb lett volna úgy fogalmazni, hogy újonnan is gyenge volt. Esetleg rossz, csapnivaló, bóvli, használhatatlan...
Akkor bóvli. Jó lenne kipróbálni akkuval, egyből kiderülhet, hogy a táp gyenge, vagy a konstrukció. Én az előbbire tippelek. Garanciális még?
(#) bercy9305 válasza nedudgi hozzászólására (») Feb 24, 2014 /
 
Elnezest.
Milyen aksira gondolsz? Mert van egy olyan szerkezetem ami 7-8 V-os. Ez 2 sorba kotott telefonaksi. Neem nem garancias.
(#) nedudgi válasza bercy9305 hozzászólására (») Feb 24, 2014 /
 
Komolyabb akkura gondoltam. Olyasmi, mint a szünetmentes tápokban van. A telefonakku kevés ide. Itt javasoltam pár mérést, amitől okosabbak lehetünk.
(#) bercy9305 válasza nedudgi hozzászólására (») Feb 25, 2014 /
 
Mi lenne ha szgep atp tappal probalnam??
Rendben probalkozom.
(#) jejuszka hozzászólása Márc 23, 2014 /
 
Sziasztok ! nagy segítségre lenne szükségem ! Vettem egy cigaretta töltő gépet ami fél automata és szeretném leautomatizálni teljesen találtam róla videót is amit be linkelek hátha tudtok segíteni Bővebben: Link Nekem a fekete gépezet megvan Ez a fresh Choice márkájú gép. Kérlek titeket abba segítésetek hogy ami a töltőgép előtt mozog (ami rátolja a hüvelyt a gépre) hogyan lehet megoldani ezt az oda vissza mozgást milyen műszerek és kellékek kellenek hozzá? kérlek titeket írjatok valami megoldást nagyon fontos lenne köszönöm előre is !!!!
A hozzászólás módosítva: Márc 23, 2014
(#) zosza18 hozzászólása Márc 23, 2014 /
 
Üdv! Én is megcsináltam már a cigitöltőt odáig, hogy gombnyomásra tölti a hüvelyt. Nekem akkusfúró motorja tekeri belefele a dohányt, de PWM szabályzással, hogy az ereje meglegyen viszont ne "lőjje" ki a cigit a végén. Az se volna gond a kivitelezésben, hogy a hüvelyt magától tolja rá, egyszerűen azt nem tudom, hoygan kéne megoldani azt, hogy amikor kész a cigi akkor a vége sima legyen. A dohány mennyiségét kellene figyelni vagy mérni, esetleg egy penge a cső végénél, ami levágja a cigit a csőről? Ezt nem tudtam kitalálni még, szivesen várom az ötleteket.
(#) zosza18 válasza jejuszka hozzászólására (») Márc 23, 2014 /
 
Szia! Szerintem azt egy fogasléccel meg lehet oldani a rátolást és a kivételt. Egy léptetőmotorral meghajtod a fogaslécet és már meg is van a mozgás, vagy DC motor PWM-el, azzal is jó szerintem. Optokapu a végállásokhoz, vagy reed cső esetleg mikrokapcsoló. A hüvelyt meg vákummal fogod meg. Egy kis ablaktörlő szivattyú szerintem bőven elég hozzá. A fogasléc végére megcsinálod a kis gumikorongot a vákumcsővel, és ez már dolgozik is.
(#) jejuszka válasza zosza18 hozzászólására (») Márc 24, 2014 /
 
Szia !Pontosan milyen cigitöltő géped van spirálos vagy Félautomata ? Esetleg egy képet tudnál küldeni ? Privibe is jó Egy két jó tanácsot tudok adni Meg egy képet arról is hogy mi pontosan a baj a cigivel
A hozzászólás módosítva: Márc 24, 2014
(#) zosza18 válasza jejuszka hozzászólására (») Márc 24, 2014 /
 
Sajnos képekkel nem tudom bemutatni, mert egy jó éve már, hogy nekiugrottam kiváncsiság képp és nem tudom hova tettem el. Maga a töltőt én varrtam össze rézlemezből, spirálos töméssel. A spirál egy 2-es rézdrót alapon nyugszik, arra van ráforrasztva a facsavarról leszedett menet rézdrótból, majd ezek összeforrasztása után jött a köszörülés, hogy legyen helye a dohánynak haladni. Gyorsan lerajzoltam azért, hogy mégis legyen valami elképzelés róla, hogyan is néz ki.
(#) jejuszka válasza zosza18 hozzászólására (») Márc 25, 2014 /
 
Szia!Szerintem kellene a végére egy olyan fémlap aminek a végén egy görgő van! aprítsd fel a dohányt de ne por állagúra hanem kisebb darabokra így mindenhol megfelelő lesz a keménysége és nem fog kihullani mivel a görgő rászorítja a hüvelyt a csőre és keményebbre egy egyenletesebbre tölti!Ne hagyd teljesen kiszáradni a dohányt mert akkor kifog hullani !
(#) zosza18 válasza jejuszka hozzászólására (») Márc 25, 2014 / 1
 
Ez is jó ötlet, igazad van. Kipróbálom majd ezt a megoldást, tetszik. Azt is kipróbálom majd, hogy pengével vágom le a csőről a cigit amikor készen van és akkor olyan lesz, mint a gyári. Arra gondoltam, hogy összehozok egy cigi "giotint" és egy optokapuval figyelem a ciginek a végét. Ezt össze kell hangolni precízen és már működik is. Úgy képzeltem el, hogy ahogy halad a cigi hátrafelé töltéskor, beleérne a kapuba és annak a jelére a töltő motor leáll, ezzel párhuzamosan pedig egy behúzó tekercs behúz és a pengét lehúzza a cigi végén, majd vissza áll eredeti állapotába. Ezután betolja a következő hüvelyt és kezdődik előröl az egész folyamat, mindaddig amíg a NAV le nem kapcsolja.
(#) jejuszka hozzászólása Márc 25, 2014 /
 
Na erre gondoltam

Névtelen.jpg
    
(#) zosza18 válasza jejuszka hozzászólására (») Márc 25, 2014 /
 
Én meg erre!
A hozzászólás módosítva: Márc 25, 2014
(#) vera válasza jejuszka hozzászólására (») Jan 31, 2015 /
 
Sziasztok a spirál rugó nem szállít sa dohányt mit csinálhatok vele nagy fordulat kevés dohány mi lehet az oka kis segítségetek kellene köszönöm.
(#) Emberke hozzászólása Szept 30, 2016 /
 
Hali Mindenkinek!

Egy számomra kissé nehézkes kérdéssel fordulnék hozzátok.
Szeretnék csinálni egy egyszerű tolórudat ami oda-vissza mozogna (forgó mozgásból, egyenes vonalú alternáló mozgás). A mechanizmus meg van (fogaskerék+fogasléc), csak valami elektronika kellene ami a két végállásnál irányt (polaritást) vált a hajtó motornál. Nekem semmi használható ötletem nincs.

Előre is köszönöm!

Üdv!
(#) mate_x válasza Emberke hozzászólására (») Szept 30, 2016 /
 
Mekkora sebességgel mozogna a rúd, és milyen erők hatnak rá? Milyen motort szeretnél alkalmazni? Léptető vagy dc motor?
(#) kameleon2 hozzászólása Szept 30, 2016 /
 
Egy kicsit konkrétabb is lehetnél. Nyilván én tennék a végállásokra egy-egy nyitásérzékelőt (ez a legolcsóbb), valamint kicsivel arrébb még kettőt, ha tönkremenne az előző (biztonsági funkció). De ez sebességfüggő, milyen gyorsan kell érzékelni a végállást, illetve mi a pontos feladat. Mert ha csak oda-vissza kell menjen állandóan, akkor egy sima invertáló kapcsolás után egy bistabil áramkör. Az egyik végállásnál SET-be állít - a másiknál resetbe A bistabil áramkör után pedig egy H-híd. De nem tudom mi a cél? Mert ilyen motor létezik kereskedelmi forgalomban is készen. Ablaknyitó néven. Van tolórudas és láncos motor is. Olcsóbban ilyet is lehet venni - használni.
(#) Emberke válasza mate_x hozzászólására (») Szept 30, 2016 /
 
A rúd sebessége kb 5 cm/mp. Toló irányba kb 1-1,5 kg erőhatás van. Húzó irányba 0. Hajtó motor: 12 V, 1 A, többszörös lassító áttétellel.
(#) Emberke válasza kameleon2 hozzászólására (») Szept 30, 2016 /
 
Ez a szerkentyű konkrétan egy cigitöltő lenne. Gombnyomásra indulna a folyamat, gomb elengedésig. Gondoltam már minden extra elektronika nélküli megoldásra (hajtó motor-->áttétel-->excenter-->tolórúd) de ehhez még barkácsolni kellene, hüvelyt a tolórúdnak, fogaskerekek pontos elhelyezése stb. De amihez keresek megoldást, ahhoz meg meg van a hajtás. A mozgás hossza kb 5 cm lenne.
A hozzászólás módosítva: Szept 30, 2016
(#) Emberke hozzászólása Szept 30, 2016 /
 
Most eszembe jutott egy viszonylag egyszerű (persze nem nekem) megoldás. 555 IC, 0,8-1 másodpercenként polaritást váltana. Amit persze egy többfordulatú potméterrel be lehetne finoman állítani. Valami gyerekjátékhoz csináltam már ilyet régebben, de már nem emlékszem a kapcsolásra.
(#) kameleon2 válasza Emberke hozzászólására (») Szept 30, 2016 /
 
Erre elég lenne egy szolenoid - elektromágnes is - nem? Hosszabb rúd egy rugóval és kész a töltő.
(#) Emberke válasza kameleon2 hozzászólására (») Szept 30, 2016 /
 
Ilyenekben nem is gondolkoztam még. De valószínűleg jó lehet. Csak ez az összeállítás került a kezembe és ez fogott meg.
(#) erbe válasza Emberke hozzászólására (») Szept 30, 2016 /
 
Már azt hittem, hogy atomreaktor szabályzó tolórúd vezérlését tervezed.
(#) Emberke válasza erbe hozzászólására (») Szept 30, 2016 /
 
Majdnem
(#) Emberke válasza kameleon2 hozzászólására (») Szept 30, 2016 /
 
Meg van egy nagyon egy primitív megoldás. Polaritás váltó kapcsoló. Egy csapszeg a fogaslécre és viszontlátásra.
(#) ronin75 válasza Emberke hozzászólására (») Szept 30, 2016 /
 
És a másik végén?
Következő: »»   2 / 3
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem