Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Nem hinném, hogy egy kezdő kicserél egy 20 lábú DIL-t a nyák sérülése nélkül.
Arduino kezdőknek...
De tőlem mindenki olyat vesz amilyet akar... A hozzászólás módosítva: Okt 7, 2016
Azért egy foglalatban lévő IC-t csak kicserél egy kezdő is a panel sérülése nélkül:
Arduino DIP tokos 328 IC-vel
Persze hogy kicseréli. A téma az volt, hogy nem döglik be az IC, csak ha kalapáccsal ráversz, vagy 12V-ot adsz neki közvetlenül, vagy fordított polaritást kap. De ilyenkor bedöglik szerintem az USB-soros konverter IC is. Tehát minek kellene kicserélni az Atmega-t, ha utána csak spi-n lehet programozni?
Aha. Azt nem is figyeltem. Már, hogy foglalatos. 30 éve nem használok foglalatot. Azelőtt is csak arany galvánost.
A hozzászólás módosítva: Okt 7, 2016
Azért a 400Ft pluszért, inkább az USB-B foglalatost választanám!
Van olyan logós USB minis eszközöm, amihez ha hozzáérek, újra indul az egész bazár!
Nekem még nem volt velük gondom. Viszont van vadi új kábelem ami gyárilag rossz. Minis.
A hozzászólás módosítva: Okt 7, 2016
Én azért választottam ezt a típust, mert programozóként is használom a panelt:
Mini Pro programozás Attiny2313 programozás Bootloader-programmer
Arduino 1.6.12 programom van.
Az eszközök fül alatt, a Bootloader égetése menüpont mire való? Üres Atmelbe tölti a bootloadert?
Gondolom ez is kell hozzá. Bővebben: Link
A bootloader égetéséhez ez nem kell, hanem a későbbi programozáshoz, ha USB-n keresztül óhajtod.
Nekem ez még új. Még csak a Blink-en, a "Hello World"-ön és az ultrahangos távmérőn vagyok túl-
![]()
Bármilyen Arduino-val fel lehet programozni egy másik bootloader-jét.
Közben véletlenül töröltem a hozzászólást aztán elküldtem újra, kicsit általánosabban. ![]() A hozzászólás módosítva: Okt 7, 2016
Előfordul, hogy Kínából üresen kapja meg az ember az Arduino-t, ilyenkor jól jön.
Úgy kaptad, hogy bele volt töltve egy program is?
![]() ![]() A hozzászólás módosítva: Okt 7, 2016
Ki lehet a programot az arduinóból olvastatni? Vagy csak szimplán villogott a LED?
Kezdőként a következő programot tanulmányom, illetve már működésre is bírtam. A program egy szívet jelenít meg MAX7219 IC segítségével egy 8x8-as LED mátrix kijelzőn, ami felvillanva jelenik meg.
A kérdésem az lenne, hogy a villogást hogyan lehetne megszüntetni? Tehát csak folyamosan a szívet jelentse meg a kijelzőn.
Az utolsó sort írd át pl 5000-re és akkor lassabban fog villogni elméletileg
Vagy töröld ki a delay utasítást.
Sziasztok.
Valaki végig csinálta már a 60-napos arduino tanfolyamot, vélemény? Köszi.
Igen, milyen véleményt vársz róla? Kezdőknek szól, az arduino alapokat mutatja be. Szóval magas szinten programozni nem mondanám, hogy ebből fogsz megtanulni. Ha még sose használtál arduinot, akkor viszont kötelező anyag...
Akkor pont nekem való, még nem használtam arduinót.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |