Fórum témák
» Több friss téma |
Hali, én is ilyet használok, nyák marásra bőven jó, de nem is 300W, lefogva sem vesz fel annyit!
Patronkészlettel 0,5-7mm ig jó
Láttam olyat, hogy valaki Flexet (áttétel nélkül) használ marómotornak.
Jó. Kis fogással. A Kínai gépem ilyennel van szerelve. Megoldottam hogy egy Kress 1050-es fel tudjak rá tenni. A trükk a szerszám befogásban ebben rejlik.
Eredetileg 0.5Nm-es unipoláris motorokat terveztem venni, de ezek szerint erősebbre kellene beruházni. Hol érdemes a motorokat beszerezni?
Úgy is jó. Nekem erre a célra nagyobb gép van.
Nekem 230-as flex forgatja a 210-es fűrésztárcsát az asztaliban.
Nem sok a fordulat egy kicsit?
Nem. 6500 1/p, 2kW, lágy indítás. 71,5 m/s a kerületi sebesség.
A hozzászólás módosítva: Okt 8, 2016
Puhafa, hosszában mehet 80cm/s előtolással.
A hozzászólás módosítva: Okt 8, 2016
A minap volt téma a marómotor. Bővebben: Link
Hát nem rossz, de ez már elég drága egy hobbi géphez, nem? Mondjuk ha termelsz is vele akkor megérheti, de több mint 30 pénz csak a marómotorra... Hát nem tudom.
Lehet venni olcsóbbat is, de a szívás után úgyis megveszed. Akkor már az olcsóbb árával drágább.
Bár nekem a Makita élmaró tökéletes, csak a CNC mechanika hiányzik. Addig biorobot módban használom. A hozzászólás módosítva: Okt 10, 2016
A lézeresek nem vállalták a 10es" likakat " de már ráállítottam a lakatosomat ...
Milyen lézeres az aki nem vállalja?
Vagy miért nem vállalta? Én minden egyes lyukat ki szoktam vágatni mert úgy pontos . 6mm lyukat vágattam de át kell fúrni, hogy belemenjen egy 6mm tengely mivel minimális eltérés van a lyuk kezdete és vége között. Századokról van csak szó.
Sokkal jobb megoldás egy ER11 vagy 16 szárat venni, csinálni egy jó kis Fortunát és egy DC motorral meghajtani. Max csak csapágyat kell cserélned pár év után és kész.
Anyagvastagsággal egyenlő vagy kisebb lyukat nem nagyon vágnak lézerrel.
Van olyan beállítás, amivel fizikailag lehetséges, de ha az L/d közelít az 1-hez. akkor a kieső darab hőterhelése nagyon magas, felizzik, a kifúvás helyéhez közeledve pedig kontrollálhatatlanul mozog, a vágott felület biztosan nem lesz megfelelő.
Nagyüzemileg kevesen játszanak vele.
Szia!
Akkor nekem szerencsém volt, mert 0.8 anyagvastagságú lemezbe 0,8mm-es nútkokat kértem.
Hát igen, egy 1 mm-esbe már nem biztos, hogy megcsinálták volna...
A lakatosom hegesztette a vázat , talán elbír evvel a 6 furattal is ...:
Nos a hosszú nút egy egész más kategória, nem mindegy, hogy 0,4 másodperc alatt vágja körbe az apró lyukat, vagy csak 3 másodperc múlva tér vissza az átlövés helyére.
Saját melósod van nem semmi tudsz élni
Ha gépeim nincsenek legalább melósom legyen ...
A hozzászólás módosítva: Okt 12, 2016
Helló.
Az LM2575HVT-ADJ hogy lehet mégnèzni, hogy működik vagy nem? Mert volt egy durranás és egy villanás...
Akkor már nem működik ! Ha a füst kijött belőle ...
ÚÚÚ bocsánat nem ide akartam írni a kérdésem.
Füst nem jót de akkor ha már durrant meg villant akkor annyi, oké. Csak aszt hittem ,hogy van benne valamilyen biztosíték vagy mit tudom én mit hittem. Köszi.
Idézet: „van benne valamilyen biztosíték” Van hát! Ki tudod cserélni? |
Bejelentkezés
Hirdetés |

Patronkészlettel 0,5-7mm ig jó