Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DVB-S Műholdas digitális TV problémák
Lapozás: OK   41 / 44
(#) eyess válasza gyulank hozzászólására (») Szept 22, 2016 /
 
A végére csak ki derült , hogy két rendszer van , volt , lesz .

Nem azért jobb ha csatornát beállítod , és úgy keresel , mert akkor jobb mint ha a jel erősség szerint keresnél , hanem azért mert az már egy olyan frekvencia amin sugárzás van , tehát adás adat folyam stb.

De ha ezt egy olyan frekvencián keresed ,ami mondjuk X MHz , és vertikális , vagy horizontális , és azon a műholdon ott épp nincs sugárzás , akkor az életbe nem fogsz találni jelet érted kollega ?????

Egy beltéri úgy szokott általában keresni , és egy jól beállított rendszerről beszélek most .Hogy a beltéri szkenneli/keresi a frekvenciákat ahol éppen talál sugárzást ott egyből megjelenik a jel , és az azon a frekvencián található csatornákat lementi .

Viszont te most fordított helyzetben vagy , mert gőzöd sincs , hogy jó e a tükör , illetve a fej , vagy mindkettő beállítása.
Azért szokták ilyenkor azt csinálni , hogy amikor van egy már beállított beltéri azon beállítanak egy lehetőleg FTA csatornát , és így kezdenek keresni a tükörrel jelet , ha meg van , akkor pedig a fej finom jobbra , vagy balra állításával lehet finomítani , és a jelet a lehető legjobbra belőni .Ez hely függő általában.

Nekem erős gyanúm az , hogy neked erről halvány fogalmad nincs , aki csinált már ilyet az már a korábbi leírásokból tudta volna egyből , hogy miért kell a beállított csatorna .Ugyanis te nem rendelkezel műszerrel , ezt otthoni körülmények között csak így tudod lekeresni.

És felesleges emelkedett erejű sorokat írnod , ezzel nem fogod tudni megoldani azt , hogy nem tudod beállítani a rendszert , ami után sajnos az fog következni , hogy hívnod kell egy szerelőt , és majd beállítja neked . Ezek után nincs mit javasolnom , mert szerintem általános iskolai módszerrel írtam le mindent , ha ennek ellenére nem érted , és nem tudod felfogni , hogy mit kell csinálni , akkor sajnálom.
(#) gyulank válasza eyess hozzászólására (») Szept 22, 2016 /
 
De attól, hogy te azt hiszed, hogy más a problémám, mint ami, vagy, hogy nem tudom, amit tudok, vagy nem értem, amit írsz, attól még nem érdekel, amiket leírtál.
A beltérin be lehet állítani a műhold adatait, ha nincs a listában, de akár benne is lehet.
Úgy beszélsz, mintha tiszta hülyeség lenne a kijelzés. Csatornára kell kapcsolni, meg a többi.
Ugyanaz a kijelzés mutatott a másik fejnél normális értéket, ugyanaz mutatta mind a 3 esetet, de csatornára kell kapcsolni...
Nem arról van szó, hogy én nem értem, amiket írsz, csak nem érdekel, mert gondoltam és kipróbáltam minden eshetőséget mielőtt kérdeztem, és amiket kérdeztem, arra nem kaptam választ. Mert nem azt kérdeztem, hogy szerinted mit mivel kössek, és mire kapcsoljam.
Ha ezerszer ezt válaszolod, akkor se én leszek értetlen.
(#) eyess válasza gyulank hozzászólására (») Szept 22, 2016 /
 
Ha nem érdekel más segítsége , akkor minek írtál ide .Ez kész röhej ,amit te itt csinálsz .Megmagyarázod állandóan , hogy mit nem tudsz , vagy miért nem sikerül neked ez vagy az.De az hogy valaki valamit tanácsol az meg nem érdekel hát komám nem is értem , akkor minek tettél fel itt kérdést egyáltalán.

Nem véletlenül mondtam neked az U tv csatornát , aki tudja hogy miért az fogja tudni , te sajnálom , de nem tudod .És itt első sorban nem az a lényeg , hogy csatorna , vagy kijelzés szerint akarsz keresni , de ha te egyik szerint sem tudsz , akkor ide írhat bárki bármit , akkor sem fog ez neked menni.

Tessék hívni szerelőt , és az beállítja neked .
A hozzászólás módosítva: Szept 22, 2016
(#) gyulank válasza eyess hozzászólására (») Szept 22, 2016 /
 
Nem válaszoltál egy kérdésemre se. Jó, hogy nem érdekel, ha másról beszélsz.
(#) eyess válasza gyulank hozzászólására (») Szept 22, 2016 /
 
Szerintem minden kérdésedre kaptál választ , ha nem tudsz olvasni a sorok közt , vagy nem érted , akkor én nem tudok mást csinálni .
(#) gyulank válasza eyess hozzászólására (») Szept 22, 2016 /
 
Ha te nem tudsz kérdést olvasni, vagy nem érted, én se tudok mást csinálni.
(#) eyess válasza gyulank hozzászólására (») Szept 22, 2016 /
 
Na jó fejezzük ezt be , mert ennek már semmi értelme , és már OFF is .

Hívj szerelőt ennyi.
(#) gyulank hozzászólása Okt 15, 2016 /
 
Sziasztok! Offset antennát ugyanarra kell állítani, mint a kereket?
(#) ht1080z válasza gyulank hozzászólására (») Okt 15, 2016 /
 
Szia. Igen , ha a venni kívánt műhold ugyanaz.
(#) uniman válasza gyulank hozzászólására (») Okt 15, 2016 /
 
Hello! Neked mit jelent az "ugyanarra" ?
Ha az antennák peremeinek a síkjait, akkor NEM a válasz...
(#) Joe_001 válasza gyulank hozzászólására (») Okt 15, 2016 /
 
Ha ugyan azt a műholdat akarod nézni a tengelyének függőleges vetülete ugyanarra fog mutatni.
A hozzászólás módosítva: Okt 15, 2016
(#) gyulank válasza uniman hozzászólására (») Okt 15, 2016 /
 
Azt, hogy ha valami kiírja, hogy merre kell állítani, és parabolával bejön, offsettel meg semmi nem jön be.
A parabolát ráállítottam az Eutelsat 9B-re. Az offsetet nem tudom arra se, meg az Astra 1L-re se.
(#) uniman válasza gyulank hozzászólására (») Okt 15, 2016 /
 
Itt nézd meg jól a két ábrát...de ez még jobb. Meg aztán ezt a filmet is érdemes megnézni.
Talán ez a probléma...
A hozzászólás módosítva: Okt 15, 2016
(#) Joe_001 válasza gyulank hozzászólására (») Okt 16, 2016 /
 
Mekkora az offset? 60 as, vagy kisebb tükörnél könnyű el legyezni a műhold mellett. Ha a prímfókuszos oké, (bár én le szoktam ellenőrizni a fókusztávolságot képlet alapján, az offoshoz nincs képlet), és be is állítható- akkor valahogy az offset van rosszul összerakva. Ha esetleg tudsz képet feltenni róla... Még egy kérdés. A fej ugyanaz volt a két tükörhöz? Az is lehet rossz. Ha a beállított prímfókuszos fejének helyére odateszed, vagy a csőtáp végéhez illesztve, vagy a fókuszba, -ilyenkor a mágneses polár váltónak, ha az van a fej előtt ne adj feszkót- ahogy kényelmesebb- be kell jönnie a műholdnak. ) A fejet így (is) ellenőrizheted.
(#) Joe_001 válasza gyulank hozzászólására (») Okt 16, 2016 /
 
Más. Mind a kettő parabola. Az egyik a prímfókuszos, azaz forgásparaboloid, a másik az ebből kivett "tojás" is az off- set (az egészből kivett a tükör fordítás) névvel illetve is az.
(#) gyulank válasza Joe_001 hozzászólására (») Okt 16, 2016 /
 
70-75cm széles. Először én is arra gondoltam, de fogott jelet, mikor hozzáért a kerek parabolán lévő fejhez, úgyhogy gondolom csak jó a fej.
(#) uniman válasza gyulank hozzászólására (») Okt 16, 2016 /
 
Ez az állás valahol az egyenlítő környékén lenne OK...
Van a tartóján egy skála, kb. a 35-37 környékén lenne jó.
A hozzászólás módosítva: Okt 16, 2016
(#) Gafly válasza gyulank hozzászólására (») Okt 16, 2016 /
 
Felénk oda szokták rögzíteni a kábelt hogy ne "lifegjen" a hosszabb élet reményében...
(#) gyulank válasza uniman hozzászólására (») Okt 16, 2016 /
 
Először úgy volt, aztán mivel nem jött be, mobillal állítottam be annyit, de az nem annyi, mint a skálán, ezért néz ennyire fel.
(#) uniman válasza gyulank hozzászólására (») Okt 16, 2016 /
 
Itt pontos beállítási értékekhez juthatsz...csak be kell írnod, hogy hol áll az antenna és a venni kívánt műholdat (9E EUTELSAT 9A).
A fővárosból ilyenek lennének az értékek:
Elevation: 34.5°
Azimuth (true): 193.5°
Azimuth (magn.): 189.0°
LNB Skew [?]: 9.1°
(Nem "mobillal", hanem villáskulccsal állítsd be...)
A hozzászólás módosítva: Okt 16, 2016
(#) uniman válasza gyulank hozzászólására (») Okt 16, 2016 /
 
Bár "mobilos" applikációval is megnézheted, hol a műhold...Bővebben: Link ...csak az a gond, hogy nem tudod, hogy a te tányérod hova is "lát" a valóságban. De ha az elevációs skálát a 34,5°-ra állítod és az árbocod merőleges, akkor már könnyen megtalálhatod a műholdat... (Astra 35,4°)
A hozzászólás módosítva: Okt 16, 2016
(#) kadarist válasza gyulank hozzászólására (») Okt 16, 2016 /
 
Ilyen tükör-elevációt állíts be.: Bővebben: Link. Nem tudom, hogy írták-e a többiek azt, hogy az offszet-tükör azért jó, mert a fej és a fejtartó nem takar ki a hasznos jelből semennyit sem a prímfókuszoshoz képest. Ráadásul a fügőlegesebb tükörállás miatt egyszerűbb a falra szerelés is.
(#) gyulank válasza uniman hozzászólására (») Okt 16, 2016 /
 
Szerintem ez alapján próbáltam. Vagy ugyanilyen alapján. De a lényeg, hogy nem jött be, és hogy az nem választja külön a két fajta antennát. Na meg letöltöttem még egy lista fájlt is, amiben minden benne van ide méretezve, de annyi adat van benne, hogy már bele kavarodtam, hogy melyik is lenne jó. Amúgy ezzel főként az Astrát akarnám, ha már a másikon ez bejött.
(#) gyulank válasza uniman hozzászólására (») Okt 16, 2016 /
 
Jajj a mobilos dolgok nem működtek, nincs benne mágneses érzékelő, meg nem gyári droid, meg régi teló.
Annyit tudok, hogy dőlést kijelzi, meg esetleg google műholdképen, hogy nagyjából merre kéne állnia.
(#) Joe_001 válasza gyulank hozzászólására (») Okt 16, 2016 /
 
Először is nem nagy hiba, de az ördög a részletekben búvik meg. A fej mintha nem a tükröt nézi, picit kb 10°-ot alálát. (én így látom,) Tegyél be az eleje alá alátétet míg a közepébe nem néz a fej (segítség zseblámpa, lézer cerka stb.) A másik csak a délre néző tükör fejtartójában áll függőlegesen a fej, vagy forgatható konzolosban, pl az Astra 19,2 Budapestről. Ha ettől eltér az irány akkor a fejen a helyében, tengelyében illik pár fokot elfordítani, a BER maximumáig. (persze előbb találd meg a holdat.) Ez az azimut helyzet ennek a lavórnak egyébként nagyon hanyatt van. Az offseteket úgy szokták "kivenni" a nagy forgásparaboloidból, hogy a dealer országában maga a tükör kb függőlegesen álljon, ami több okból is előnyös. (Nem kell takarítani, ha behavazódik, az első napos napon ez lecsúszik.) Itt ahol vagyok most, egy picit előre bukik, Magyarországon ez max 5-6° hanyatt dőlést jelent. Hátul a konzolon találod a skálát, ez irányadó, de úgyis a jel fogja megmondani hol rögzíted. A mobil a vízszintes irány és a hely kiválasztásában segít. Ha már rendben lát annyi geoműholdat a teló. Na mindegy próbáld meg kb 25 °-al lejjebb keresni mint ahogy most áll.
Remélem segítettem ezekkel a tanácsokkal, a tükör maga az "jófajta"
(#) gzolee2 hozzászólása Okt 18, 2016 /
 
jo reggelt mindenkinek !
Segitseget szeretnek kerni ,van egy philips 8111 es upc direct belterim es par napja eleg furcsan viselkedik!
Ha kikapcsolom a tv t a dobozban levo ventillator iszonyatos sebessegre porog fel es ha a tv t visza kapcsolom a ventillator megall de hibauzenet jelenik meg a kepernyon ,A Kartya hasznalhatatlan vagy serult! Ha aramtalanitom es a tv bekapcsolva van utana megy megin! Ez mi lehet ? probaltam tobb tv t tobb hdmi kabelt de mindig ugyan az az eredmeny!
(#) uniman válasza gzolee2 hozzászólására (») Okt 18, 2016 /
 
Hello! Ez a készülék a szolgáltatód tulajdona, a javítása is az ő feladatuk...telefonáltál már nekik?
(#) gzolee2 hozzászólása Okt 18, 2016 /
 
Az agond hogy kb 3000KM re vagyok magyarorszagtol ,es edes anyam neven van ,azert gondoltam hogy lehetne valamit csinalni mielott hazakuldom mert az legalabb 1 honap mire visza jo
(#) gzolee2 hozzászólása Okt 18, 2016 /
 
Vagy bele lehet rakni ezt a kartyat valamlyen belteribe amivel mukodik?
(#) ht1080z válasza gzolee2 hozzászólására (») Okt 18, 2016 /
 
Szia, ebben a műholdvevőben a kártya hozzá van rendelve a készülékhez. Csak abban tudod használni amiben kaptad.
Következő: »»   41 / 44
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem