Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Tudtok e valami jó dokumentációt, ami az Arduinóról szól. Nem csak a felszín, lehet jó mélyen.
Atmega uC adatlapok ezek ASM nyelvű programozásáról szóló dokumentumok.
Ennél mélyebbre nem tudsz nyúlni ![]() Neked mi a felszín és mi a mélyebb dokumentáció?
Nem az asm. Az arduino részletei, a finomságok.
Ez egy keretrendszer ami elfedi a uC regiszter szintű hardver közeli mélységek ismeretét.
Így vannak korlátai is vagy elfogadod vagy nem. Mekkora bonyolultságú , milyen nagyságú , feldolgozási sebességű rendszert szeretnél építeni?
Eddig mit találtál?
Előzőekben(lapozzál vissza) van sok hivatkozás ahol leírásokat találhatsz róla. Számtalan library-t a különböző perifériákhoz. Persze van ami megy van ami nem ![]()
Pl az Aruinó C nyelve. Nem hinném, hogy csak pár utasítás létezik.
Ez nem elég neked : Language Reference ?
Aztán ott vannak a külön álló librarykban használt 1 2 saját utasítások adta lehetőségek.
OK. Pl hogyan , hova telepítem a külön álló library-ket.
Pl.: az IDE program sketch menüjében lévő import lehetőségek.
Másik eset amíg nem importáltam IDE-n keresztül akkor külön mappában volt minden file bemásolva források és mellé a library fájlok *.h és *.c ,,, stb. akkor is működtek , aminek ez nem tetszett azok lettek importálva , akkor meg úgy indult el. Persze ezek a régebben használt uC fejlesztések idején kialakult "reflexek" alapján hasznosított eljárások. Írások ezt is elmagyarázhatják ... én nem olvastam, nagyon nem is kerestem ... "megérzésemre" hagyatkoztam ![]() A hozzászólás módosítva: Okt 21, 2016
Na ezeket a lehetőségeket keresem.
Meg ilyen könyveket. Anno a PL1 programnyelvből vizsgáztam. De ez nagygépes környezetet igényel. ESZR35-öt. Ma már múzeumban sincs. Azután a Clipper nyelvet használtam. Meg a Turbo Pascalt. De az inkább oktatási célra való. Turbo C-vel is bepróbálkoztam, de nem volt csak angol nyelvű irodalom és nem volt személyes segítségem. El is maradt.
Nem csak C-ből számos (pár évente átdolgozott újra kiadott) magyar nyelvű irodalom került ki az elmúlt 30 évben
![]() A hozzászólás módosítva: Okt 21, 2016
Szerintem a felső sárga fix emlékeztető sorokba a driver mellé ,be kéne szúrni 1 2 leírás linkjét
![]() ![]() A hozzászólás módosítva: Okt 21, 2016
Jó ötlet. Ez a könyv jó és szabadon terjeszthető.
Ruzsinszki Gábor: Mikrovezérlős rendszerfejlesztés C/ C++ nyelven II. – Arduino
Légyszíves lapozzál vissza ebben a topicban... kb nyár közepi és őszi hozzászólásaimnál vannak más könyvekre is utaló linkek , kapu48 írásainál és icsernyi bejegyzései közt is
![]() masik klasszikus tavir60 A hozzászólás módosítva: Okt 21, 2016
A szerző kérésére a jogsértő felhasználói tartalom eltávolításra került.
A hozzászólás módosítva: Máj 26, 2017
Sziasztok!
Próbalom a MPR121-et ravenni hogy közelseget érzekeljen. Össze kötöttem mind a 12 csatornát, de innentől mar semmi nem törtenik. Pelda pogit nem találtam erre az a par doksit meg nem ertem hogy pontosan mit kene meg csinalnom. Van valakinek tapasztalata erről a 13. csatornás közelségérzékelés beállitásáról. Előre is köszi. Zoli
Sziasztok!
Kipróbáltam az alábbi linken lévő RPM mérőt, működik is csak kb.7300 RPM-ig tud mérni ,utána kiakad. Eléggé kezdő vagyok C++ -ban, ezért az a kérdésem, hogy a kód módosításával vajon lehetne e nagyobb fordulatig kitolni a mérést ? Legalább 12.000 RPM kellene. A progiban két lapátos megszakítása van az infra fototranzisztornak , egy fordulatnál kettőt számol. http://arduinoprojects101.com/arduino-rpm-counter-tachometer/
Ennek a könyvnek az első része hozzáférhető nem tudod?
A szoftwer tudja. Az opto-n kéne szkóppal jelalakot nézni.
Ok, köszi, akkor az lehet annyira nem is érdekelne...
Ha lecseréled a tápvezetékeket javul a helyzet? Szerintem valamelyiknél csak egy elemi szál tartja magát. (legalább is nekem volt ilyen tapasztalatom a kínai madzagokkal).
A hozzászólások válaszúl erre a "kérdésre" érkeztek. Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Okt 22, 2016
Szia. Ha az összes LED világítani fog, fel fog venni több, mint 2-3A-t a szerkezet. El kell látni megfelelő táppal, és vastag vezetékekkel. A breadboardhoz tartozók hajszálvékonyak, akárhova is vannak dugva. Plusz a rádugós csatlakozás is csak kontakthiba, be kell forrasztani oda is rendes, vastag vezetéket.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |