Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Rossz Videoton TV
 
Témaindító: Lac, idő: Jan 16, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   12 / 15
(#) Petyaa hozzászólása Feb 23, 2015 /
 
Üdv mindenkinek! Van egy Videoton Supercolor Hitachi képcsöves tv-m, amit kb 10 évnyi állás után beüzemeltünk persze előtte megtakarítottuk. Sajna van pár hibája: eléggé zöldes színt ad (próbáltam a potikkal állítani de semmi) antennát nem kötöttünk rá, de a hangyásodás pár másodperc múlva eléggé kásás lesz, a fúkusz állító potira nem reagál. Illetve nincs fehérzaj sem.
Valaki tudja hogy mi okozhatja ezeket a hibákat? ..Azon kívül hogy bő 30 éves
(#) Sebi válasza Petyaa hozzászólására (») Feb 23, 2015 / 1
 
Először kontakthibá(k)ra kell gyanakodni. Minden modult, csatlakozót, képcsóről a foglalatot néhányszor húzd le, majd told vissza - ezzel megtisztulnak. Utána lehet tovább haladni.
(#) Petyaa hozzászólása Feb 23, 2015 /
 
köszi a tippeket, okával átnézem majd
(#) kirally hozzászólása Márc 7, 2015 /
 
Üdv mindenkinek!

Van egy Videoton TS4352TXT-OSD tv-m ami egyszercsak használat közben kicsapta a biztosítóját.
A tápban a nagyfesztranzisztor átment rövidzárba. Kicseréltem, de az is átment zárlatba.
Átnéztem az összes tranzisztort, diódát, működnek.
Átforrasztgattam az alkatrészeket, és kicseréltem a tranzisztort, és izzón keresztül tápláltam, így nem nyírja ki a tranzisztort, de amikor el akar indulni, 3-szor hallatszik, hogy a képcső indulni akar, majd letilt a táp. Mikor kihúzom, a készenléti led felvillan.
Mit érdemes még átnézni?

Előre is köszönöm!
Üdv, Bence
(#) kirally válasza kirally hozzászólására (») Márc 7, 2015 /
 
ICC5 sasszi.
(#) kadarist válasza kirally hozzászólására (») Márc 7, 2015 /
 
Néhány ötlet: Bővebben: Link.
(#) APXfan hozzászólása Okt 4, 2015 /
 
Sziasztok!

Van nekem egy,Videoton TS 4327 SP Infracolor 2000 típusú tv-m ami ugyan működik,de zöld szín egyáltalán nincs benne.A kérdésem az lenne,hogy hogyan lehetne megállapítani hogy a színmodul,vagy a képcsöve a rossz?Esetleg van-e erre valami tesztelési mód a tv-ben?
(#) kadarist válasza APXfan hozzászólására (») Okt 4, 2015 /
 
Szia!
Ennél a típusnál gyakran a video-végfokozat tranzisztorai szoktak tönkremenni. Mérd meg, hogy különbözik-e a zöld katód feszültsége a többihez képest. A méréseket a képcsőpanelen végezd, az ott található ellenállásokon.
(#) APXfan válasza kadarist hozzászólására (») Okt 4, 2015 /
 
Rendben,egyébként,úgy a színeket külön nem lehet tesztelni?Nekem azt mondták,hogy amire rá vannak dugva a Piros,Zöld,Kék vezetékek az RGB modulon mellettük van egy-egy láb,azon tudnám tesztelni,ha igen,hogy?
(#) kadarist válasza APXfan hozzászólására (») Okt 4, 2015 /
 
Az előbb leírtam a tesztelés módját, csináld úgy.
(#) Gafly válasza kadarist hozzászólására (») Okt 4, 2015 /
 
Vagy ha nem tetszik, hívjál "szerelőt" (az lehet fizetős).
(#) ocskay válasza Master_of_the_web hozzászólására (») Okt 4, 2015 /
 
üdv ilyen tápom van komplett ha érdekel ?
(#) rascal hozzászólása Dec 28, 2015 /
 
Szétbontottam egy Videoton TS 4326 SP Infra color TV-t (amiben nincs TXT) és most az alkatrészek szortírozásakor elém került kb. 10 darab egyforma színkódos dióda amiket nem tudok azonosítani, ebben kérnem a segítségeteket. DO-35-ös tokozású, mellette van egy marék 1n4148 és n125-ös típus, gondolom nem ezeknek a másfajta jelzésű variációja. Ehhez a modellhez nem találtam kapcsolási rajzot. (Nem az egész TV-t szedtem alkatrészekre, csak a két nagy alaplapot és a kezelőszervek elektronikáit. A többi modul egyenlőre egyben van, a tápegység is.) A képre felírtam minden adatot. Ha zener, akkor 25V-ig meg sem nyikkan záró irányban, addig tudtam mérni. Nézegettem dióda színkódokat de oda-vissza olvasva találtam létező dióda típust...
(#) kadarist válasza rascal hozzászólására (») Dec 28, 2015 /
 
Szia!
Nézd meg ezt a rajzot, elvileg passzol a tiéddel: Bővebben: Link. Letöltés a szokásos módon.
(#) rascal válasza kadarist hozzászólására (») Dec 28, 2015 /
 
Szia, köszi! Ezek szerint a BAY93 szóba jöhet, de akkor a színkódot valahogy érdekesen kell olvasni, mert "valami (lehet B)- valami - 9 - 3"
(#) APXfan hozzászólása Márc 12, 2016 /
 
Sziasztok van egy Videoton TS-5355 típusú tévém aminek az a problémája,hogy bekapcsolom és utána kb.2 másodperc után visszaáll stand-by üzemmódba (piros LED világít).
Melyik alkatrész okozhatja ezt a hibajelenséget?

Válaszokat előre is köszönöm!
(#) kadarist válasza APXfan hozzászólására (») Márc 12, 2016 /
 
Szia!
Távirányítóval vagy a saját gombjával kapcsoltad be?
(#) BarnaPili válasza APXfan hozzászólására (») Márc 12, 2016 /
 
Távval sem indul el a gép?
(#) APXfan válasza kadarist hozzászólására (») Márc 12, 2016 /
 
Először az előlapi gombbal,most kaptam meg a távirányítót azzal rögtön indul a tévé.
Mondjuk a képernyő bal felén egy kicsit befelé hajlik a kép egy kicsit,azon kívül jó.(Éles a kép jók a színek)
Már csak egy kérdés,hogy lehet behangolni?
A hozzászólás módosítva: Márc 12, 2016
(#) kadarist válasza APXfan hozzászólására (») Márc 12, 2016 /
 
Az előlapi gombot hosszan kell nyomni a bekapcsoláshoz, nem elég megpöccinteni.
(#) APXfan válasza kadarist hozzászólására (») Márc 12, 2016 /
 
Túlságosan hozzá vagyok szokva a mostani tévékhez,pedig elég sok régi tévé van itthon,de egyébként most már tökéletes távirányítóval bekapcsoltam és megy.
(#) sepu666 hozzászólása Máj 30, 2016 /
 
Szép jónapot mindenkinek. Szereztem a kisfiamnak egy Videoton C2911am-plat tv-t. Kis forsztás baja volt. Pár napja olyan hibát produkált hogy nem lehetet bekapcsolni. Át vált zöldre a led indulna. Majd le is áll vissza pirosra. Pár probálkozás után sikerült be inditani. Tegnap óta nem indul. Meg vilan pirosan a led és újra alvoban van. Ja és még egy észre vétel. Ha menüben boklásztam kicsit trapézos volt a menü széle. Az utolso üzemnél még a menüből nem lehetet kilépni. Minf ha lefagyot volna. Ki kapcsoltam majd vissza. Más nap nem indult. Kondik nem puposak. Diódákat, tranyokat átnéztem jók. Valakunek ötlet mere keresgéljek? Köszönöm elöe is a segitségeket.
(#) Zimezum hozzászólása Okt 22, 2016 /
 
Tisztelt Hozzáértők!

Megörököltem egy VIDEOTON TS6354TXT TV-t, ami bekapcsolás után nem sokkal teljesen kikapcsol. Van multiméterem és képes vagyok alkatrészeket ki-beforrasztani. Mit kéne kimérnem és miket lenne célszerű cserélnem, hogy megjavuljon?

A belsejéről készült képek megtalálhatók itt: Bővebben: Link , a részletes napló pedig alább.

********************************************************

VIDEOTON TS6354TXT TV

10 éve nem használták, addig se sokat.

Szétszedésnél púpos kondi, égési nyom nem látszott. A portalanítás után áram alatt még a piros led sem égett.

Kidobás előtt a fűtetlen raktárból visszahozva már égett a piros led. Programra kapcsolva a képernyő csak felvillant, majd visszaállt piros ledre.

A tápegység kosarát leszedve alaposabb portalanítás után két csattanás után (hátulról nézve jobbról jöhetett, égési nyom nem látható) után működik (nem ugrik vissza a piros ledre, marad zöld, minden funkció használható). Órákon keresztül megy.

Éjszakára standby-ban hagytam, majd másnap bekapcsolva 2 perc múlva teljesen kikapcsolt magától (a piros led sem égett).

A kattanós bekapcs. gombot ki-be kapcsolva, újra működik.

Aztán bekapcs után 10 mp-ig megy, majd csattanás. (sorkimenő trafó?)

Aztán bekapcs után 3 perccel kikapcsol.

Aztán bekapcs után 10 másodperccel kikapcsol (ég a piros led).

Észrevettem, hogy a trafóból az képcsőpanelhez menő piros vezeték kilazult (talán a fotók elkészítése közben), és folyamatosan szikrázik, ezért visszadugtam a képcső paneljába. Előtte a trafóból is kivágódott egy szikra.

Azóta bekapcsolás után rövidebb-hosszabb ideig működik, aztán teljesen kikapcsol (nem ég a piros led). Most már csak 10 mp-ig működik...
(#) fecameca válasza Zimezum hozzászólására (») Okt 22, 2016 /
 
Idézet:
„Aztán bekapcs után 10 mp-ig megy, majd csattanás. (sorkimenő trafó?)”
Kérdésedre magad adtad meg a választ. Már elég sűrűn csinálja ahhoz, hogy kifigyeld. Viszonylag sötétben meglátni, honnan jön a szikra. De mielőtt hozzányúlsz, ne felejtsd el lámpát felkapcsolni, TV-t áramtalanítani. A sortrafón esetleg repedés, égésnyom nem található? Az én praxisomban is volt ilyen, pont ugyanilyen tévénél. A sortrafó ki volt repedve, és onnan 3-4 cm-es szikrák ugráltak ki. A készülék gazdája megrendelte hozzá az új trafót, ezzel az ügy le lett zárva, bár én javasoltam, valamilyen jó minőségű műgyantával meg lehet kísérelni gyógyítgatni, de az új trafó a biztos.
(#) Zimezum válasza fecameca hozzászólására (») Okt 22, 2016 /
 
Köszönöm a választ. A csattanások nagyon ritkán fordulnak elő (bezavar, hogy ki lehetett húzodva egy piros trafó kábel). A csattanások ritka előfordulását naplóztam, ahhoz képest pedig több tucatszor indítottam újra, tipikusan békésen leállt, csattanás nélkül. most újra bekapcsoltam levetett hátlappal a sötétben, de még nem akar leállni. Várok... A trafót próbáltam több oldalról lefotózni, még a panel túloldalát is, de nem látszódik repedés vagy égés. Fórum hozzászólások szerint a Nokia trafó még a jobbak közé tartozik, ezért is reménykedem, hogy talán mégsem az hibás. Most állt le... Azonnali újraindítással (villásdugó ki-be) szinte azonnal kikapcsol, a képernyő nem is kezd el világítani. 4-5 ilyen próba után 3-4 percig megy, de most megint kikapcsolt (Csattanás nélkül).
(#) kadarist válasza Zimezum hozzászólására (») Okt 22, 2016 /
 
Szia!
Láthatóan van több javító forrasztás a panelen, de ettől függetlenül lehet még ott forrasztási kontakthiba. Alaposan nézz át minden panelt!
(#) Zimezum válasza kadarist hozzászólására (») Okt 22, 2016 /
 
Ezek szerint a TV-t már trafóhibával javíthatták? Repedéseket keressek? Vagy kezdetnek csak melegítsem újra az ónt a trafó kivezetésein? Az átvizsgálás tovább tart, mert ki kell emelni a panelt a házból, mert anélkül csak kb. a 2/3-a látszik. (ld. fotók)
(#) kadarist válasza Zimezum hozzászólására (») Okt 22, 2016 /
 
Valami ilyesmit keress: Bővebben: Link. Másik: Bővebben: Link.
A hozzászólás módosítva: Okt 22, 2016
(#) Zimezum válasza kadarist hozzászólására (») Okt 27, 2016 /
 
Sajnos, csak most volt időm szétszedni a TV-t. Alaposan átnéztem, de csak egy bizonytalannak tűnő forrasztást találtam, azt újra melegítettem. Az összes panelt kiszedtem és elöl-hátul lefotóztam, (látható az újraforrasztott rész is), és a korábbi webalbumba feltöltöttem. Mi lenne a következő lépés? Van-e értelme bizonyos elkókat vagy más filléres alkatrészeket kicserélni? Melyeket kéne? Annyi még történt, hogy az összerakás után, amikor a villásdugót bedugtam, akkor kicsattant egy szikra a sorkimenő trafóból, de azóta csak a szokott tüneteket produkálja: pár perc után visszakapcsol standby-ba .
(#) kadarist válasza Zimezum hozzászólására (») Okt 28, 2016 /
 
Az album utolsó három képén a hosszabban kinyúló alkatrészek lábainál látok bizonytalan forrasztást. Ezen kívül a sortrafó belső áthúzása is okozhat leállást, valamint a képcső időszakos zárlata.
Következő: »»   12 / 15
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem