Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2660 / 3692
(#) Stewe válasza Bakman hozzászólására (») Nov 1, 2016 /

A tömedékelés egy műszaki műszó, általánosan a mesterséges üregek, eredeti állapot visszaállítását szolgáló végleges szilárd kitöltését jelenti.
Ezt használják a vízkutatófúrások visszatömésétől a bányák komplett tárnáinak kiöntéséig.
(#) BarnaPili válasza elektroncso hozzászólására (») Nov 1, 2016 /

Mikor a Pusztaszabolcsi kitörés volt,minket odaevett a kíváncsiság.Félelmetes volt,pedig nem engedtek közel.A lángcsóva ellátszott a falunkig ami majd 20 km-re van onnan.A kutat megközelítve(ameddig a rendőrök engedték) rendesen félni lehetett.A zaj olyan nagy volt,hogy egymás szavát sem értettük,és érezni lehetett a meleget is.
Azzal a gázmennyiséggel,ami ott elégett,nem tudom mennyit autózhattunk volna,vagy fűthettük volna a házat...
István
(#) elektroncso válasza BarnaPili hozzászólására (») Nov 1, 2016 /

Ezáltal ihletve annó forgattak filmet a Kisváros keretén belül: Kisváros - Gázkitörés.
(#) Koncsar hozzászólása Nov 1, 2016 /

Sziasztok! Nem emlékszik valaki, hogy a Nokia 2110 mennyibe került újkorában amikor megjelent?
Köszi.
(#) SzervízMacska válasza Koncsar hozzászólására (») Nov 2, 2016 / 1

Szia! Már nem emlékszem a hivatalos árra, én egy feltehetően nem egészen tuti üzletben vettem 120-ért, az ár alapján vélhetően szürke importból. Az viszont biztos, hogy a belevaló westeles kártya 39 ezerbe került, mindez '95 tavaszára datálódik. Csak az arányok érzékeltetése végett teszem hozzá, hogy a készülék+kártya+kihangosító+kézibeszélő természetesen megfejelve a beszerelési munkadíjjal 250 ropi volt. Előző év végén 280-ért vettem az autót öt évesen, amibe mindez be lett szerelve...
(#) jdani hozzászólása Nov 2, 2016 /

Üdv. Infót gyüjtenék csak.
Neten olvasgattam, viszont ott eltérő adatokat kaptam.
Szennyvízelvezetésről lenne szó. Tipikus családi ház, felujítás / új szennyvízelvezetés. A kérdés, tudja-e valaki, hogy milyen lejtéssel kell rakni?
Neten, többek között olyat is olvastam, hogy egy méteren a lejtés 1 és 15 centi között van.. Na kösz
(#) pjg válasza jdani hozzászólására (») Nov 2, 2016 /

1 - 1,5%
(#) jdani hozzászólása Nov 2, 2016 /

Ok, ez is egy válasz. Miért van az hogy, amit én olvastam, ott akár 15% is lehet. MItől függ?
(#) pjg válasza jdani hozzászólására (») Nov 2, 2016 / 1

Az sok. Lerohan a víz és ott marad a sz.r.
(#) jdani válasza pjg hozzászólására (») Nov 2, 2016 /

Igen, ezt én is tudom. 40 méteren kellene elvezetni. Hány centivel legyen lejjebb akkor a vége?
1m mondjuk?

Most olvastam:
Idézet:
„A tapasztalt szakemberek egybehangzó véleménye, hogy a csatorna lejtése nem szabad több legyen, mint 3-5 ezrelék. Az egyszázalékos lejtést csak különleges, kivételes helyzetben szabad elérnie a csatornának.”

Az 1% = 100cm-en 1cm.
40m = 0,4m amibe belegondolva tényleg sok.

(#) jdani válasza pjg hozzászólására (») Nov 2, 2016 /

Idézet:
„Ennek megfelelően egy 10 méter hosszú szakasz két vége között nem lehet nagyobb a különbség 3-5 centiméternél.”

Nekem belegondolva az nem sok. Majdnem mint hacsak vízszintesbe lenne.

Igen. Ha majdnem vízszintes, akkor tud utazni a darabos anyag a víz tetején. Persze, ha nem lejt akkor leragad az anyag és eldugul. Ha túl meredek, akkor meg elmegy a víz üresen.
(#) Gafly válasza pjg hozzászólására (») Nov 2, 2016 /

És van hasonló ökölszabály, hasonló okból, függőlegesre esetre is...
(#) Koncsar válasza SzervízMacska hozzászólására (») Nov 2, 2016 /

Szia! Köszi szépen.
(#) pjg válasza Gafly hozzászólására (») Nov 2, 2016 /

Mond csak!
(#) Gafly válasza pjg hozzászólására (») Nov 2, 2016 /

Nem vezetjük 45 fokban
Csatornában nincsen sem vízszintes, sem függőleges (még ha úgy is néz ki messziről ).
(#) pjg válasza Gafly hozzászólására (») Nov 2, 2016 /

Nálunk itt függőleges. A padláson van egy használati hely, alatta az 1. emeleten, alatta a földszinten. 40 éve működik. 2 éve a kanyarban tört össze az eternit cső, ahol a föld alatt átmegy vízszintesbe. De gyanítom a duguláselhárító volt a ludas.
(#) zolika60 hozzászólása Nov 2, 2016 / 1

Szeretne valaki kismacskát? Van két felesleges kandúrka.

ciák 005.JPG

(#) Bakman válasza zolika60 hozzászólására (») Nov 2, 2016 /

Úgy tűnik, nincs macskaaszály, ismerősöm is kínálja az övéit.
(#) zolika60 válasza Bakman hozzászólására (») Nov 2, 2016 / 2

Nálunk is túltermelési válság van. Nem is láttam az anyjukon hogy hasas volt. A múlt vasárnap hozta őket elő a garázspadlásról. Rajtuk kívül is van már hét macskánk.
(#) pjg válasza Bakman hozzászólására (») Nov 2, 2016 /

Majd a tél tizedel.
(#) Gafly válasza zolika60 hozzászólására (») Nov 2, 2016 / 1

Idézet:
„2 éve a kanyarban tört össze az eternit cső”

Mit ettél?
(#) zolika60 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 2, 2016 /

Elvigyem? Még szopnak is, de gy hónap múlva szívesen neked adom. az unoka szerint Béla a neve, de átkeresztelheted. A nagyi azt mondta, hogy a Béla csúnya, erre az unoka, akkor legyen szép Béla.
A hozzászólás módosítva: Nov 2, 2016
(#) zolika60 válasza Gafly hozzászólására (») Nov 2, 2016 /

Én? Biztos olyat, amiben koleszterin van.
(#) Alkotó válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 2, 2016 /

Én a Béla nevű ismerőseimmel vagyok így, mindet Bélának hívom (és általában hallgatnak is rá).
(#) pjg válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 2, 2016 /

Az én lányom az összes macskát Bélának hívja.
(#) kameleon2 válasza pjg hozzászólására (») Nov 3, 2016 / 1

Erre még van egy régi vicc is. Amikor két ürülék beszélget. A városi mondja a vidékinek:
- Neked vidékinek milyen jó dolgod van!
- Miért? Kérdezi a vidéki .
- Mert téged szép óvatosan a kerti budiban a többi fölé helyeznek. Bezzeg mi a városban kipottyanunk a hatodikon és jó nagyot placcsanunk a földszinten!"
Következő: »»   2660 / 3692
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem