Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosogatógép hiba

Témaindító: Redsaw, idő: Dec 13, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   166 / 269
(#) botesz válasza Museto hozzászólására (») Dec 18, 2016 /

Szerintem meg lesz még baj azzal a géppel...
(#) Museto válasza botesz hozzászólására (») Dec 19, 2016 /

Én is tartok tőle, 12 év az 12 év, de tanulni lehet rajta. Bár épp itt lett taglalva, hogy a régebbi gépek még megbízhatóbbak a maiaknál.
(#) wind67 hozzászólása Dec 19, 2016 /

Sziasztok,

Tud valaki segíteni abban, hogy Bosch WOB 1600 mosógépbe milyen méretű (számú) csapágyak kellenek?

Előre köszönöm a segítséget
(#) zolika60 válasza wind67 hozzászólására (») Dec 20, 2016 /

Ezt miért nem a mosógépes topicban kérded meg?
(#) biznisz74 hozzászólása Dec 21, 2016 /

sziasztok. Mosogatógép hol engedheti a vizet elöl?
(#) botesz válasza biznisz74 hozzászólására (») Dec 21, 2016 /

Ez most komoly?Alul.De hívj szakit inkább.
(#) stevepapa válasza biznisz74 hozzászólására (») Dec 21, 2016 /

Pl van egy jókora ajtó az elején.
(#) Museto válasza biznisz74 hozzászólására (») Dec 21, 2016 /

Szia! Ellenőrizd le az ajtó tömítést nem sérült-e, vagy az ajtó zsanér forgó része nem rágódott-e be? Üdv, Museto
(#) moderboy hozzászólása Dec 22, 2016 /

Üdv!

Egy évekig tárolt és most újra üzembehelyezett Whirlpool ADP 4527-el lenne olyan problémám, hogy a gép a program elindítása után enged némi vizet és szivattyúz, aztán megáll. Mi okozhat ilyet, mit kellene megnézni rajta?
(#) Museto válasza moderboy hozzászólására (») Dec 23, 2016 /

Szerintem első körben a vízfelvétel útját ellenőrizd, a szűrőket, a csovet, hogy nincs-e benne törés, vagy nyákos szennydugó, és a mágnesszelepet, vagy aquastoppot, ha van. utána jöhetnek a "belsőségek", vízelosztó, elektronika, és kontaktok.
(#) wind67 válasza zolika60 hozzászólására (») Dec 23, 2016 /

Jogos! ezt benéztem...
W
(#) Sandor7 hozzászólása Dec 23, 2016 / 1

Sziasztok!
Van egy Candy Futura CDF715T mosogató gépem. Mi lehet az oka annak, hogy bekapcsolás után pár másodperccel jelentek meg a led fények, de rendesen elmosogatott. Majd következő alkalommal fél óra után kapcsolt be, most pedig be sem kapcsol. Szét szedtem, és a táp panelon a 230V-os csatlakozókat lehúztam, de csak 178V-ot mértem rajtuk. A vezetékeket visszakövette, csatlakozások rendben vannak a hálózati kábelig.
(#) Dino71 válasza Sandor7 hozzászólására (») Dec 24, 2016 /

Esetleg egy fénykép a panelról ? Szerintem a táp részénél kutakodjál, vagy az X2 kondi rossz , vagy az elkó kondik, de lehet egy zéner dióda is rossz.
(#) Sandor7 hozzászólása Dec 25, 2016 /

A panelnak 230V kell, ezt biztosan tudom. A betáp vezetékein nem mértem, csak 178V-ot. Egyébként tegnap este megint gondolt egyet, csippantott, és feléledt. Rendesen el is mosogatott. Nem lehet, hogy az a probléma, hogy eddig mindig lekapcsoltam a fali konnektorról, és most, hogy bedugva tartom, valamit feltöltött? Azóta nem kapcsoltam le, és a power gomb megnyomása után szépen indul. Azt hiszem, hogy megoldódott a probléma!
Köszönöm a segítséget!
(#) Dino71 válasza Sandor7 hozzászólására (») Dec 25, 2016 /

El kell, hogy keserítselek ideig óráig lesz jó. mondtam mit csinálj. kondik csere legalább az x2-es
Még mielőbb nagyobb lesz a baj.
Ja és igen a ki be húzástól feltöltődött az x2 es kondi( nagy kék vagy sárga kocka1 mikro F./ 275V) mérd meg a kapacitását kb 0,7 mikroF. lesz
(#) Museto válasza botesz hozzászólására (») Dec 26, 2016 /

Bejött a jóslatod kedves Botesz, megint F7 a kijelzőm. Már kicseréltem a labirintust, külön kicseréltem a Reed relét, mert egyet eltörtem, találtam az Aquastop csövön egy kisebb és egy nagyobb törést, a csövet kicseréltem egy 1/2"-os vastagfalú gumitömlőre, a cső végére egy mágneskapcsolót tettem, az csatlakozik a vízcsapra. A gép a nagyműtét után ment egy öblítős programot, majd majdnem végig csinálta a leghosszabb mosogatást, de az utólsó öblítés és szárítás előtt bedobta az F7et és azóta újraindítás után csak a vízbeeresztés F7-tel megszakad. Nem tudom, mi lehet még a gond, van valami ötletetek? Ehhez a 13 éves géphez már nem sok kedvem van szerelőt hívni, főleg ennyi "beavatkozás" után...... Az, hogy hol megy, hol meg nem, esetleg kontakthibára is utalhat?!
(#) botesz válasza Museto hozzászólására (») Dec 26, 2016 /

Milyen mágneskapcsolót raktál hova?Mi van? Próbálj meg zárni a csapon ha nagy a nyomás párszor már bevált.Ja és állitsd vissza azt amit belegányoltál.
(#) NemodaBuda2 válasza biznisz74 hozzászólására (») Dec 27, 2016 /

Elől - ha nem alulról, vagy hátulról folyik előre - akkor vagy az ajtó tömítéseinél ereszthet át, (pl. eldeformálódott vagy kigyűrődött a kocsitól a helyéről) melyek a freccsenő víztől védenének. Ha előre vagy oldalra dőlve áll, s nincs alulra vezetett "túlfolyója" akkor keringetés előtt is könnyedén előre folyhat az üst alsó pereménél, később pedig, ha nagyon habzik, a hab (és hullám) is átbukhat itt , végül, ha a szintkapcsoló több vizet enged be némi kosz miatt az is elől folyhat ki.
Ha leszeded a hat csavarral tartott homlokzati ajtóburkolatot, s így üzemelteted, hát kiderülhet...
(#) NemodaBuda2 válasza lacapapa hozzászólására (») Dec 27, 2016 /

Elolvastam történetedet. Érdekelt volna, érdekelne a "szakember" szakszerű válasza...
(#) moderboy válasza Museto hozzászólására (») Dec 27, 2016 /

Kihàmoztam a gépet a burkolatból, de elvette a lelkesedésem hogy a csövek nem igazán ujra hasznàlható bilincsekkel vannak felrakva. Csinàltam képeket, merre kezdjek? A sòtartò mögött a barna szemcsés valami normàlis?
(#) Dino71 válasza moderboy hozzászólására (») Dec 27, 2016 /

Ne bontsad meg a csatlakozásokat. Szereld össze és zárjál a bemenő víz csapon. Elég ha negyedig, vagy egyharmadig van nyitva.Ha nem javul meg akkor cseréld a literszámláló(átfolyásmérő) reed reléjét. második képen van egy kék csatlakozó azt bontsad szét.A kék csatlakozó tövében fekete filcel van egy pont megjelölve. Azt félre tolva egy kis csavarhúzóval ki lehet húzni azt a kis panelt azon van egy reed relé (ki üvegcső 2mm vastag és 14mm hosszú) Olyat vegyél és csere.
(#) Gombszem hozzászólása Dec 27, 2016 /

Ebben a topikban új vagyok. A tanácsotokat kérem.

Kerestem már mindenhol, de nem találtam választ a kérdésemre. A Bosch SGS43A52EU mosogatógépem elárasztotta a lakást. A túltöltés érzékelő a későbbi tesztnél működött, a szivattyú nyomta ki a vizet, dugulás sehol. Szétszedtem darabokra a gépet, mindent (drain szivattyú, főmotor szivattyú, fűtő rendszer, oldalt álló vízcirkulátor, be-kimenő csövek) kipucoltam, komoly kosz sehol sem volt.
Amit sehol sem találtam, az a vízszint szabályzó. Azaz, ami leállítja a víz töltését. Egy angol honlapon találtam egy másik típusú Bosch géphez leírást, de ott a a bejövő vízágban van egy átfolyás mérő. Itt meg semmi. A pucolás után korrekten ment a gép, de nem vagyok nyugodt, mert nem tudom, mitől lett jó, vagy mitől romlott el. Nem hiányzana mégy egy elárasztás.

A tanácsotokat kérem, hogy működik a vízszint szabályozás. Illetve még mit ellenőrizzek a gépen.
(#) Dino71 válasza Gombszem hozzászólására (») Dec 27, 2016 /

Van benne literszámláló, oldalt a labirintusban.Vagy az a baja, vagy fejből nem tudom miféle a táprésze az elektronikának de azt kellene még átnézni(x2 kondi, elkok)
(#) Dino71 válasza Dino71 hozzászólására (») Dec 27, 2016 /

Bocsi benéztem. Mikrokapcsolóval van megoldva szint szabályzás.Azt nézzed át hogy rendesen átad e .
(#) Museto válasza botesz hozzászólására (») Dec 27, 2016 /

Jó ötletet adtál kedves Botesz, a bemenő csövet az eredetivel megegyező paraméterűre cseréltem, az aquastopot is vissza szereltem a csőre, ez volt a legmacerásabb az egészben. Eredeti szűrőket kitisztítottam, visszatettem. Azzal a szándékkal tettem mindezt, hogy ha mégiscsak elhívom mégegyszer a szerelőt, nehogy beégjek a gányolások miatt. Ilyetén visszaállítva az eredeti állapotot, a gép elindult, F7et azóta sem láttam, igaz egy két villanásos hibakód beugrott, ez viszont a szivárgást gyűjtő úszókapcsoló jele miatt volt. A szivárgás a szennyszivattyú kilazult tömlőbilincse miatt volt, ezt elhárítva a hibajel megszűnt. Utólag végiggondolva, túlbonyolítottam a dolgot, a vízáramot a megtört betápcső szűkítette le, ezt viszont csak akkor vettem észre, amikor az aquastopot leszedtem a cső végéről (egy gégecsőben van befűzve a mágnesszelep betáp vezetéke és a vízbetáp is). A sok kínlódás közepette még olyan "összeesküvés elmélet" is megfordult a fejembe, hogy talán ez a 6 érzékes elektronika még azt is észreveszi, ha nem a neki beállított értékű elektronkus egység kerül a rendszerbe?! Hát ki tud tolni magával az ember, ha akar..... Lényeg, hogy most megy a gép, remélem nem túl korán szereltem vissza a helyére.
(#) Gombszem válasza Dino71 hozzászólására (») Dec 28, 2016 /

Mikrokapcsolót egyet találtam, középen, alul. Ezt az a gomba emeli meg (vagy a Hungarocell úszó), ami magas vízszintnél bekapcsolja a drain szivattyút. De ez nem szabályoz vízszintet. Ez a kapcsoló jó.
(#) moderboy válasza Dino71 hozzászólására (») Dec 28, 2016 /

Kiprobáltam kisebb csap nyitással, minden variációban ugyanúgy enged vizet, aztán 2-3x egy keveset utána enged, vár egy fél percet és kiszivatja. Kivettem a reedet, szemre jó, multiméter most nincs nálam.
(#) Tomas76 hozzászólása Dec 28, 2016 /

Sziasztok!
Tud valaki segíteni? Van egy Simens WM 14S4OL mosógépem.Rendesen elindul felveszi a vizet,
elmos ki is szivattyúzza de azután bedobja a E23-hiba kódot.És nem dolgozik tovább.

Próbáltam utána érdeklődni azt mondták valószínű az aqvastop lehet a hibás.De nem találok róla sehol hibakód leírást.
(#) Dino71 válasza Gombszem hozzászólására (») Dec 28, 2016 /

Pedig sz.tem az szabályozza a vízszintet is. Három vezeték megy rá. Nem találtam mást a rajzon.
Ott belül ahol mozog a rúd, ami mozgatja a mikrokapcsolót azt kellene megtisztítani. Elszokott zsírosodni és szorul, megtapad stb0
Kondikat nézted?
A hozzászólás módosítva: Dec 28, 2016
(#) Dino71 válasza moderboy hozzászólására (») Dec 28, 2016 /

Hát pedig azt kellene akkor cserélni és az elektronikán is megtisztítani a csatlakozók érintkezését.
Vízfolyás nincsen benne? Az meg a labirintus és a sótartály illesztésénél szokott lenni az "O" gyűrűknél (3db) Én bele szoktam rakni még egyet pluszba.Azaz 2-2 db lesz mindegyikbe.
Következő: »»   166 / 269
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem