Fórum témák
» Több friss téma |
Szerintem meg lesz még baj azzal a géppel...
Én is tartok tőle, 12 év az 12 év, de tanulni lehet rajta. Bár épp itt lett taglalva, hogy a régebbi gépek még megbízhatóbbak a maiaknál.
Sziasztok,
Tud valaki segíteni abban, hogy Bosch WOB 1600 mosógépbe milyen méretű (számú) csapágyak kellenek? Előre köszönöm a segítséget
Ezt miért nem a mosógépes topicban kérded meg?
Ez most komoly?Alul.De hívj szakit inkább.
Szia! Ellenőrizd le az ajtó tömítést nem sérült-e, vagy az ajtó zsanér forgó része nem rágódott-e be? Üdv, Museto
Üdv!
Egy évekig tárolt és most újra üzembehelyezett Whirlpool ADP 4527-el lenne olyan problémám, hogy a gép a program elindítása után enged némi vizet és szivattyúz, aztán megáll. Mi okozhat ilyet, mit kellene megnézni rajta?
Szerintem első körben a vízfelvétel útját ellenőrizd, a szűrőket, a csovet, hogy nincs-e benne törés, vagy nyákos szennydugó, és a mágnesszelepet, vagy aquastoppot, ha van. utána jöhetnek a "belsőségek", vízelosztó, elektronika, és kontaktok.
Sziasztok!
Van egy Candy Futura CDF715T mosogató gépem. Mi lehet az oka annak, hogy bekapcsolás után pár másodperccel jelentek meg a led fények, de rendesen elmosogatott. Majd következő alkalommal fél óra után kapcsolt be, most pedig be sem kapcsol. Szét szedtem, és a táp panelon a 230V-os csatlakozókat lehúztam, de csak 178V-ot mértem rajtuk. A vezetékeket visszakövette, csatlakozások rendben vannak a hálózati kábelig.
Esetleg egy fénykép a panelról ? Szerintem a táp részénél kutakodjál, vagy az X2 kondi rossz , vagy az elkó kondik, de lehet egy zéner dióda is rossz.
A panelnak 230V kell, ezt biztosan tudom. A betáp vezetékein nem mértem, csak 178V-ot. Egyébként tegnap este megint gondolt egyet, csippantott, és feléledt. Rendesen el is mosogatott. Nem lehet, hogy az a probléma, hogy eddig mindig lekapcsoltam a fali konnektorról, és most, hogy bedugva tartom, valamit feltöltött? Azóta nem kapcsoltam le, és a power gomb megnyomása után szépen indul. Azt hiszem, hogy megoldódott a probléma!
![]() Köszönöm a segítséget! ![]()
El kell, hogy keserítselek
![]() Még mielőbb nagyobb lesz a baj. Ja és igen a ki be húzástól feltöltődött az x2 es kondi( nagy kék vagy sárga kocka1 mikro F./ 275V) mérd meg a kapacitását kb 0,7 mikroF. lesz
Bejött a jóslatod kedves Botesz, megint F7 a kijelzőm. Már kicseréltem a labirintust, külön kicseréltem a Reed relét, mert egyet eltörtem, találtam az Aquastop csövön egy kisebb és egy nagyobb törést, a csövet kicseréltem egy 1/2"-os vastagfalú gumitömlőre, a cső végére egy mágneskapcsolót tettem, az csatlakozik a vízcsapra. A gép a nagyműtét után ment egy öblítős programot, majd majdnem végig csinálta a leghosszabb mosogatást, de az utólsó öblítés és szárítás előtt bedobta az F7et és azóta újraindítás után csak a vízbeeresztés F7-tel megszakad. Nem tudom, mi lehet még a gond, van valami ötletetek? Ehhez a 13 éves géphez már nem sok kedvem van szerelőt hívni, főleg ennyi "beavatkozás" után...... Az, hogy hol megy, hol meg nem, esetleg kontakthibára is utalhat?!
Milyen mágneskapcsolót raktál hova?Mi van? Próbálj meg zárni a csapon ha nagy a nyomás párszor már bevált.Ja és állitsd vissza azt amit belegányoltál.
Elől - ha nem alulról, vagy hátulról folyik előre - akkor vagy az ajtó tömítéseinél ereszthet át, (pl. eldeformálódott vagy kigyűrődött a kocsitól a helyéről) melyek a freccsenő víztől védenének. Ha előre vagy oldalra dőlve áll, s nincs alulra vezetett "túlfolyója" akkor keringetés előtt is könnyedén előre folyhat az üst alsó pereménél, később pedig, ha nagyon habzik, a hab (és hullám) is átbukhat itt , végül, ha a szintkapcsoló több vizet enged be némi kosz miatt az is elől folyhat ki.
Ha leszeded a hat csavarral tartott homlokzati ajtóburkolatot, s így üzemelteted, hát kiderülhet...
Elolvastam történetedet. Érdekelt volna, érdekelne a "szakember" szakszerű válasza...
Kihàmoztam a gépet a burkolatból, de elvette a lelkesedésem hogy a csövek nem igazán ujra hasznàlható bilincsekkel vannak felrakva. Csinàltam képeket, merre kezdjek? A sòtartò mögött a barna szemcsés valami normàlis?
Ne bontsad meg a csatlakozásokat. Szereld össze és zárjál a bemenő víz csapon. Elég ha negyedig, vagy egyharmadig van nyitva.Ha nem javul meg akkor cseréld a literszámláló(átfolyásmérő) reed reléjét. második képen van egy kék csatlakozó azt bontsad szét.A kék csatlakozó tövében fekete filcel van egy pont megjelölve. Azt félre tolva egy kis csavarhúzóval ki lehet húzni azt a kis panelt azon van egy reed relé (ki üvegcső 2mm vastag és 14mm hosszú) Olyat vegyél és csere.
Ebben a topikban új vagyok. A tanácsotokat kérem.
Kerestem már mindenhol, de nem találtam választ a kérdésemre. A Bosch SGS43A52EU mosogatógépem elárasztotta a lakást. A túltöltés érzékelő a későbbi tesztnél működött, a szivattyú nyomta ki a vizet, dugulás sehol. Szétszedtem darabokra a gépet, mindent (drain szivattyú, főmotor szivattyú, fűtő rendszer, oldalt álló vízcirkulátor, be-kimenő csövek) kipucoltam, komoly kosz sehol sem volt. Amit sehol sem találtam, az a vízszint szabályzó. Azaz, ami leállítja a víz töltését. Egy angol honlapon találtam egy másik típusú Bosch géphez leírást, de ott a a bejövő vízágban van egy átfolyás mérő. Itt meg semmi. A pucolás után korrekten ment a gép, de nem vagyok nyugodt, mert nem tudom, mitől lett jó, vagy mitől romlott el. Nem hiányzana mégy egy elárasztás. A tanácsotokat kérem, hogy működik a vízszint szabályozás. Illetve még mit ellenőrizzek a gépen.
Van benne literszámláló, oldalt a labirintusban.Vagy az a baja, vagy fejből nem tudom miféle a táprésze az elektronikának de azt kellene még átnézni(x2 kondi, elkok)
Bocsi benéztem. Mikrokapcsolóval van megoldva szint szabályzás.Azt nézzed át hogy rendesen átad e .
Jó ötletet adtál kedves Botesz, a bemenő csövet az eredetivel megegyező paraméterűre cseréltem, az aquastopot is vissza szereltem a csőre, ez volt a legmacerásabb az egészben. Eredeti szűrőket kitisztítottam, visszatettem. Azzal a szándékkal tettem mindezt, hogy ha mégiscsak elhívom mégegyszer a szerelőt, nehogy beégjek a gányolások miatt. Ilyetén visszaállítva az eredeti állapotot, a gép elindult, F7et azóta sem láttam, igaz egy két villanásos hibakód beugrott, ez viszont a szivárgást gyűjtő úszókapcsoló jele miatt volt. A szivárgás a szennyszivattyú kilazult tömlőbilincse miatt volt, ezt elhárítva a hibajel megszűnt. Utólag végiggondolva, túlbonyolítottam a dolgot, a vízáramot a megtört betápcső szűkítette le, ezt viszont csak akkor vettem észre, amikor az aquastopot leszedtem a cső végéről (egy gégecsőben van befűzve a mágnesszelep betáp vezetéke és a vízbetáp is). A sok kínlódás közepette még olyan "összeesküvés elmélet" is megfordult a fejembe, hogy talán ez a 6 érzékes elektronika még azt is észreveszi, ha nem a neki beállított értékű elektronkus egység kerül a rendszerbe?! Hát ki tud tolni magával az ember, ha akar..... Lényeg, hogy most megy a gép, remélem nem túl korán szereltem vissza a helyére.
Mikrokapcsolót egyet találtam, középen, alul. Ezt az a gomba emeli meg (vagy a Hungarocell úszó), ami magas vízszintnél bekapcsolja a drain szivattyút. De ez nem szabályoz vízszintet. Ez a kapcsoló jó.
Kiprobáltam kisebb csap nyitással, minden variációban ugyanúgy enged vizet, aztán 2-3x egy keveset utána enged, vár egy fél percet és kiszivatja. Kivettem a reedet, szemre jó, multiméter most nincs nálam.
Sziasztok!
Tud valaki segíteni? Van egy Simens WM 14S4OL mosógépem.Rendesen elindul felveszi a vizet, elmos ki is szivattyúzza de azután bedobja a E23-hiba kódot.És nem dolgozik tovább. Próbáltam utána érdeklődni azt mondták valószínű az aqvastop lehet a hibás.De nem találok róla sehol hibakód leírást.
Pedig sz.tem az szabályozza a vízszintet is. Három vezeték megy rá. Nem találtam mást a rajzon.
Ott belül ahol mozog a rúd, ami mozgatja a mikrokapcsolót azt kellene megtisztítani. Elszokott zsírosodni és szorul, megtapad stb0 Kondikat nézted? A hozzászólás módosítva: Dec 28, 2016
Hát pedig azt kellene akkor cserélni és az elektronikán is megtisztítani a csatlakozók érintkezését.
Vízfolyás nincsen benne? Az meg a labirintus és a sótartály illesztésénél szokott lenni az "O" gyűrűknél (3db) Én bele szoktam rakni még egyet pluszba.Azaz 2-2 db lesz mindegyikbe. |
Bejelentkezés
Hirdetés |