Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
 
Témaindító: Placi84, idő: Szept 24, 2006
Lapozás: OK   693 / 713
(#) belfi2 válasza urh hozzászólására (») Jan 11, 2017 /
 
Hátha ez is segít! Bővebben: Link
(#) BEMcorp válasza belfi2 hozzászólására (») Jan 11, 2017 /
 
Bár nem én kérdeztem, de nekem pl egyáltalán nem egyértelmű, hogy a ventik hogy állnak ott (illetve az egyik ok, de a másik nem). Ugyan a képek azt sugallják, hogy mindkettő a bordára fúj rá, de nem hiszem hogy ez jó megoldás lenne. Ha a két venti egyforma, a borda közepén nem nagyon fog mozogni a levegő, arról nem is beszélve, hogy a keresztmetszet nagyon le van szűkítve, ha csak kétoldalt jönne ki mindkét venti levegője.
Szerintem.
(#) belfi2 válasza BEMcorp hozzászólására (») Jan 11, 2017 /
 
Akkor úgy fest mégsem segít a kép! Más dual fan típusoknál, a ->II-> megoldás látható. Bár én típusra keresetem először csak utána a dupla ventire.
A hozzászólás módosítva: Jan 11, 2017
(#) BEMcorp válasza belfi2 hozzászólására (») Jan 11, 2017 /
 
Én is úgy használnám, az biztos.
(#) Tomi20 hozzászólása Jan 11, 2017 /
 
Sziasztok

Egy érdekes problémával fordulnék hozzátok.

Alaplapot cseréltem a gépemben, a régi típusát fejből nem tudom, de ha fontos, megnézem. (Az is LGA775-ös volt) A gondom az lenne, a régi alaplappal, integrált hangkártyával jól szólt az 5.1 erősítőm (5x TDA2030, 1xTDA7294), hangerőszabályzó nincs a rendszerben, a gépen állítjuk a hangerőt, kb 10%-on pont jó volt, ha filmet néztünk, max 20% kellett, dübörgött a mély. Az "új" alaplap Asus P5B integrált hanggal olyan halk, hogy youtube videónál a gépet legalább 70%-ra kell hangosítani, és akkor is úgy szól, mint egy Sokol rádió, mély nem hallatszik, ujjal érezni egy minimális membrán mozgást. Az audio kezelőben, ahol tesztelhetem külön a hangszórókat, ott meg rendesen hangos, jó a mély is. Tettem a gépbe egy Sound Blaster X-fi Xtreme audio PCIe kártyát, a helyzet nem változott, mély nincs, minden halk, beleértve a windows hangokat is. A kérdésem annyi lenne, hogy elképzelhető, hogy az előző lapomnak az integrált hangja sokkal nagyobb jelszintű volt, mint emennek az integráltja, vagy az X-fi? Vagy valami driver gond is lehet ez? Beállításokon nagyon sok soron átmentem már.
Válaszokat előre is köszönöm.
(#) _ampervadasz_ válasza Tomi20 hozzászólására (») Jan 11, 2017 /
 
Saját alkalmazásában állítsd be, hogy milyen forrást használsz. Szólnia kell normálisan, ilyen gépről vagyok most fenn és a csöveset hajtom róla.
(#) Tomi20 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Jan 11, 2017 /
 
Itt mire gondolsz pontosan? (hátha valami felett átsiklottam)
Melyiket használod? Az Xfi-t, vagy az integráltat?
(#) _ampervadasz_ válasza Tomi20 hozzászólására (») Jan 11, 2017 /
 
P5B standard verzióját, mert stabilabb mint pl a dölux, pláne most, mert felujítottam.
HDAudio kodeket használok az AC97 helyett (alaplapi).
A hozzászólás módosítva: Jan 11, 2017
(#) Tomi20 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Jan 11, 2017 /
 
Köszönöm, holnap megpróbálom.
(#) Tomi20 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Jan 11, 2017 /
 
Csak nem hagyott nyugodni a dolog, kipróbáltam, semmi változás, ugyanúgy halk. Esetleg annyi kérésem lehetne, hogy megnéznéd, mikor a hangerőt állítod az óra mellett, és a rendszerhang csippan, akkor a szürke (max hangerő jelzés) a skálán kb meddig ugrik fel. Nekem kb 4mm. Nekem is ugyanez az alaplapom van. Biosban átállítottam a hangot AC97-ről HDAudio-ra, de a kodek sem segített.
(#) _ampervadasz_ válasza Tomi20 hozzászólására (») Jan 12, 2017 /
 
Nekem fél hangerőre van beállítva master így közel maxium 70-80% -ra tudom kivezéelni a csöves erősítőt (bőven elég a csendháborítás tényének kimerítésére), a hangerőt programban szabályozom (korlátozom) így nem fordulhat elő, hogy túlvezérelem, ha mégis szükséges akkor legfeljebb 25% -al emlem följebb hangerőt és nem tovább. Kivezérlésjelzőt csúcsra tudom feketni.

Szerintem nézz utána hangkártya illesztőjének, majd
Lejátszóban ( ha van rá lehetőség) állítsd a hangfeldolgozást vawe Out helyett Direct Sound (fontos a DirectX -nek legalább a 2008 -as kiadása legyen fenn), ra a dekodolót 32bit helyett 16, ra és lebegőpontosra, a lejátszó és a Soundmax összes beállítását ellenörizd le. Egyes lejátszók multicsatornásan is tudnak lejátszani, illetve dinamikai tartományt is tudják tömöríteni, ami főleg az AC3, DTS, -re van nagy hatással, a SoundMAX kezelőjében állítsd be, hogy automatikusan detektáljon minden csatlakoztatott eszközt, majd húzd ki, dugd be ismét, és a felugró ablakban L/R Speaker - opciót válaszd ki (ekkor nagy impedanciás lesz a kimenet, máskülönben beterheled nagyon az erősítőd bemenetét). Illesztőprogram -ban van energiatakarékos üzemmód, amit néhány verzió nem támogat korrekten, vagy nem megfelelően konfigurálódnak ezek életbeléptekor. Ezt az eszközkezelőben tudod kinyírni, azzal, hogy kikapcsolod.
Egy kérdés. Használtan vetted az alplapot? Ha nem, akkor hol lehet hozzájutni, mert tartalékot vennék ebből. Ahhoz képest, hogy a BIOS néhány téren sánta (VID, CLK beállítások és aktualizálások) mindentől függetlenül atomstabilan szolgál.

Az ötletelésből kifogytam.
A hozzászólás módosítva: Jan 12, 2017
(#) Tomi20 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Jan 12, 2017 /
 
Megpróbáltam mindent, amit írtál, semmi javulás sajna. Majd csinálok egy "előlapi csatlakozást" hátha ott más a helyzet, bár azt csak érdekesség képen, hisz az csak sztereo. DX11 van a gépen, ennek is lehet köze a hangerőhöz? Küzdök még a driverekkel egy sort, ha nem bírok nagyobb hangerőt kicsikarni, akkor csinálok előerősítőt, mást nem tudok.
Használtan vettem Hardverapróról a lapot, most egy Xeon E5430 van benne 4GB rammal, hál' istennek teljesen stabil a rendszer, eleinte volt kékhalál, kevés volt az alap 1,8V a RAM-oknak, 2V-ra emelve tökéletes. Köszönöm, hogy foglalkozol a problémámmal.
(#) tsab válasza Tomi20 hozzászólására (») Jan 12, 2017 /
 
Próbáld meg ezt, hátha Ubinak jobban megy. Ubi USB
A hozzászólás módosítva: Jan 12, 2017
(#) Tomi20 válasza tsab hozzászólására (») Jan 12, 2017 /
 
Köszönöm, feltelepíteni nem szeretném, sok programom csak Windowson megy, viszont egy Live CD szerűséget elindítok pendrive-ról, itt kiderül, hogy hardveres a gond, vagy szoftveres. Bár sejtem, hogy inkább driver, vagy ilyesmi a gond, már csak Ampervadász fórumtársunk tapasztalataiból kiindulva is.
Erről jut eszembe, a rendszerről szó sem volt eddig, Win7 Ultimate x64.
(#) _ampervadasz_ válasza Tomi20 hozzászólására (») Jan 12, 2017 /
 
Akkor kezdjél hozzá az elkózáshoz is, mert nekem is voltak előtte ilyen anomáliáim. Azt hittem, hogy a RAM modulok egyike totojázik, vagy az alaplapi frimware nem támogatja a memórát aztán a lfszt kisírtam mindent bállítást és OC profilban FLASH -en tároltam.
(#) belfi2 válasza Tomi20 hozzászólására (») Jan 13, 2017 /
 
Biztos hogy minden hangerőszabályzót beállítottál? Mert ha a teszt rendesen szól az erősítőn akkor a lejátszód nem ad ki jelet a kártyára. Sokáig én sem tudtam de a WIN7-nél és ha jól tudom még a 8.1-nél is külön lehet szabályozni az alkalmazásokat. Pl külön a Flash playert külön a KMPlayert, a rendszer hangot STB. Lehet hogy ott nincs rendesen beállítva.
(#) zsoltee0001 hozzászólása Jan 14, 2017 /
 
Sziasztok
Ismerősöm win7 64 es laptop feladatkezelő megnyitásakor ez a fura ablak jön be (melléklet) Tud erre valaki valamit mondani, hogy lehetne hogy ne ez hanem tényleg a feladatkezelő jöjjön be?
Üdv
(#) Norberto válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Jan 14, 2017 /
 
Ismerősöd adminisztrátor jogkörű azon a laptopon? Amúgy ez a felület is a feladatkezelő egyik fülén található, szóval nem jár messze az igazságtól.
(#) zsoltee0001 válasza Norberto hozzászólására (») Jan 14, 2017 /
 
Szia
Megnéztem és rendszergazda, ugyanúgy mint én ezen a laposon, itt jól működik.
Érdekes.
Üdv
(#) KTobi válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Jan 14, 2017 / 1
 
Minden rendben van. Az jön be ami kell. Az ismerősöd megnyomta a billentyűkombinációt ami eltünteti a felső sávot. Ugyan ezt megismételve ismét a szokásos kinézete lesz. Már párszor sikerült megcsinálni, nem tudom mi a kombináció google ezen segít.
(#) KTobi válasza urh hozzászólására (») Jan 15, 2017 /
 
Erre gondoltam, ez nincs fent a netten, hiába keresed. Nem ideális a képminőség de a lényeget látni. -->||--> a megoldás.
(#) blasz hozzászólása Jan 15, 2017 /
 
Sziasztok kaptam egy régi albacomp laptopot amiben celeron 2.4gHz proci van de szörnyen szaggat a netes videóknál a gép.Milyen más gyorsabb processzort rakhatnék bele?Memóriát raktam bele 2 gigányit DDR1. Köszönöm előre is.A tokozása 478-as a procinak..
A hozzászólás módosítva: Jan 15, 2017
(#) tiggersoft válasza blasz hozzászólására (») Jan 15, 2017 /
 
Típus alapján kellene megnézni a támogatott processzorok listáját.
(#) blasz válasza tiggersoft hozzászólására (») Jan 15, 2017 /
 
Megprobálok utána nézni de sajna tök kuka vagyok pc-ből,de köszönöm.
(#) tiggersoft válasza blasz hozzászólására (») Jan 15, 2017 /
 
Arra figyelj, hogy némelyik processzor támogatása BIOS verzió függő...
(#) blasz válasza tiggersoft hozzászólására (») Jan 15, 2017 /
 
Hát lehet én vagyok béna de egy szót sem találtam róla.
A tipusa Albacomp D410p
(#) RoliNyh válasza blasz hozzászólására (») Jan 15, 2017 /
 
Én inkább arra volnék kíváncsi, hogy milyen videokártya van benne, és hogy van -e saját dedikált memóriája, vagy a rendszermemóriát használja?
A hozzászólás módosítva: Jan 15, 2017
(#) zsoltee0001 válasza KTobi hozzászólására (») Jan 15, 2017 /
 
Ezt nem teljesen értem, leellenőriztem mégegyszer, alt+clrl+del-el léptem be, semmi más billentyű kombinációt nem használtam.
Üdv
(#) blasz válasza RoliNyh hozzászólására (») Jan 15, 2017 /
 
Szia 64mb a videókártyája,integrált, és a rendszerét használja 3D gyorsitásra abból 256mb.
SIS650,
(#) zsoltee0001 válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Jan 15, 2017 /
 
Mégis segítettél, legalábbis kiindulási pontot adni.
Ha valaki így jhárna, itt a megoldás:Bővebben: Link
Következő: »»   693 / 713
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Frissek
2017. Máj, 25. Csü
8:47:01
Jelenleg 389 fő olvassa az oldalt
Online tagok:
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu