Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Panasonic DMR-E53 DVD recorder probléma
 
Témaindító: semil, idő: Feb 24, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   2 / 2
(#) Cinca válasza Béci38 hozzászólására (») Márc 4, 2011 /
 
Szia
már én is gondoltam rá, arra az esetre, ha a hdd tönkremenne, de én linux-al dolgozok. Ha megint szétszedem, a dvd miatt, akkor összedugom a számítógéppel. Majd meglátom, hogy a linux megtalálja a fájlokat, vagy nem. Jó lenne először a felvételeket lementeni és törölni, hogy könnyebb dolgom legyen. Ha oda jutok, majd jelentkezek.
Üdv
(#) Béci38 válasza Cinca hozzászólására (») Márc 4, 2011 /
 
Üdv!

Sajnos kicsit túlbonyolították ezeket a gépeket,és nincs a pana honlapján Firmware verzió! Ha lenne,már rég túllennék a Hdd cserén,de a Panasonic Ügyfélszolgálat a budapesti szervíz elérhetőségét "dobta a probléma megoldására ..... Kicsit vicces,hogy majdnem annyiba kerül a javíttatása,mint egy új gép áfa nélkül! Mondanom sem kell,hogy csakúgy vállalják,ha Ők adják az új Hdd-t ""arany"" áron..... Ha ezt korábban tudom,már rég mentettem volna....

Külföldi fórumokon olvastam,hogy WinHex-el menthető csak az adat bit-ről bit-re,mert valami direktbéna fájlrendszert használ.... Linux alatt símán nem hiszem,hogy megoldható,de egy próbát talán megér!

Üdv!
(#) Beamate hozzászólása Feb 27, 2012 /
 
Sziasztok,
Segítséget szeretnék kérni.
Dmr-eh50ep panám van, kb. 6 éves. Dvd írás és lezárás problémáim vannak. Régebben High speedben felírta a filmet a hdd-ről, mostmár csak ritkán. Ha normál módban felírja a filmet, akkor a dvd lezárása után néha eltűnik a film, mintha fel se írta volna? Csak a tönkrement dvd marad. TDK dvd-R-t használok, néha dvd-RW-t, de azt sem szereti, ha többször használom. Ja, és a lezárásnál furcsa nyekergő hangot ad.

Nem vagyok "szőke", de szaki sem, ezért egyszerűbb válaszokra számítok!

Üdv!
(#) hillo hozzászólása Jún 3, 2012 /
 
Sziasztok!

Egy olyan problémával találkoztam, hogy a saját magam által készített dvd felvételek (és kizárólag csak azoknál) self check üzenetet küld a készülék. Volt olyan, hogy mivel nem tudtam vele mit kezdeni, magára hagytam, majd egy idő elteltével láttam, hogy kiírta a dvd paramétereit, de amikor el akartam indítani, megint rákezdte az ellenőrzést.
Miden vásárolt dvd-t felismer, simán indul, ezért fura amit a saját, vagy az üres lemez esetében csinál.

Üd.:

hillo
(#) Szilvi1 válasza Béci38 hozzászólására (») Okt 25, 2015 /
 
szia és arra mit irnak ha megformáztuk az eredeti hdd-t, megvan a firmware de valamiért nem irja rá az eszköz?
(#) eyess válasza Szilvi1 hozzászólására (») Okt 25, 2015 /
 
Azt amit korábban írtam neked erre vagy is gyári hdd.
(#) kochan hozzászólása Szept 6, 2016 /
 
Sziasztok!
Mi a probléma ha azt írja ki hogy Ext Line és nem indul el semmi csak a HDD a play gombbal?
(#) Phazsitos hozzászólása Feb 16, 2017 /
 
sziasztok,dmrex80s recorder ,dvd lejátszás,irás megszünt ,a display üres tálcára is disc ikont jelez,cannot read-ot ir ki a betett dvd disc-re.A 1518 számu elko 680 mic./6.3 v kivirágzott, a cserése után sincs javulás.Mi a rák lehet vele?Phazsitos
(#) eyess válasza Phazsitos hozzászólására (») Feb 16, 2017 /
 
Lesz ott még akkor rossz alkatrész.És meg kellene nézni , hogy a DVD meghajtó megkapja e rendesen a +5 , illetve a +12 v ot.Ugyan ez vonatkozik a HDD re is .
A hozzászólás módosítva: Feb 16, 2017
(#) Phazsitos hozzászólása Feb 17, 2017 /
 
Szia Kedves Eyess ,igen a táp +5-+12 v megvan,terhelés alatt végigmértem első felindulásomban,a HDD kifogástalanul mükődik,felvesz,tárol és visszajátszható.A DVD üzemben a lézerfej 4-5 ször nekirugaszkodik a dioda felfénylik de a motor nempörög fel ,ugyanez a jelenség disc-el és anélkül is.Az üzenet : "No valid disc.Cannot read."Kösz a figyelmed,Phazsitos.
(#) eyess válasza Phazsitos hozzászólására (») Feb 18, 2017 /
 
Értem ezek szerint a DVD meghajtóval lesz ott gond. Azt írod a motor nem pörög fel ez lehet motor hiba is , de lehet tálca végállás kapcsoló hiba is .Ezt a DVD meghajtó szétszedése nélkül nem tudod megnézni csak ha szét szeded .Valahol ahol a tálca behúzza a lemezt kell lennie egy mikro végállás kapcsolónak az is lehet hogy , csak kontakt hibás , ezt méréssel megtudod majd nézni .Legrosszabb esetben lemezforgató motor hibája lesz .Ezt megtudod próbálni úgy hogy megnézed milyen feszültségű a motor benne , és külön egy kis tápról csak a motort megnézed , hogy indul e forog e.Ha igen utána szereld össze , és próbáld ki a DVD felvevőben , hogy ott is működik e , ha igen , akkor lehet számítani a motor cseréjére valamikor. Szokott ilyen lenni , hogy a motor időszakosan vacakol , ami ugye a nem felpörgés miatt No Disc kijelzést von maga után.Nem tudom a gép előélete milyen volt , lehet , hogy sokat használták a DVD meghajtóját nem tudom . Egyébként nem egy nagy tétel egy lemezforgató motor sem .
(#) Phazsitos válasza eyess hozzászólására (») Feb 19, 2017 /
 
Köszi Eyess az értékes tanácsokat ,már gondoltam rá hogy talán a motor partizánkodik,kiszereltem az egységet de nagyon raffinált szerelési megoldásokat látok,eddig még nem mertem megbontani a DVD tokot.Megszereztem a gép un. Service Manual-ját hasznos kapcs. rajzok,block schema,a panelok nyák beült. rajzai feszültségadatokkal,de ami engem momentán érdekelne az un.RAM digital PCB modul,nos ezt valamiért gondosan titkolják.Panasonic service közlése: külföldre vinnék a gépet,ott javitják,várható költség 50-60 e forint.Ennyit az időjárásról!Egyébként évek óta használtam többnyire a Sat.és a HDD-t ,a DVD- t nagyon ritkán.A részvételed hálásan köszönve üvözöllek,Phazsitos.
Következő: »»   2 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem