Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Riasztószerelés tapasztalatok, ötletek (kizárólag haladóknak)
Lapozás: OK   59 / 85
(#) levaitamas válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Feb 16, 2017 /
 
Szia!
Érdekes amit írsz. SP5500 V2.8.69 simán engedi ATZ használata mellett.

SP.png
    
(#) Syn7h37ic válasza levaitamas hozzászólására (») Feb 16, 2017 /
 
El fogja venni az ATZ zónát, ha oda programozod a kezelői zónát. A program engedi, de nem fog a panelen menni.
(#) levaitamas válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Feb 17, 2017 /
 
Úgy érted az alaplapi zónát veszi el? Z1-be ez esetben csak egy érzékelő lesz, de nekem az jött le, hogy csak 10-től felfelé engedi a kezelői zónát (5500 esetén).
(#) Tejcsi válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Feb 17, 2017 /
 
Igen, igazad volt (természetesen). A kezelői zóna a 17. lett, illetve a T50 saját beállításaiban is a 17-es zónát adtam meg. Így minden rendben. Leteszteltem az egészet, minden zóna működik mindenhol. Az IP150 is szépen teszi a dolgát mind okostelefonról, mind webböngészőben szépen irányítható a rendszer.

Egy utolsó kérdésem lenne. A sziréna jelenleg szerviz módban van, már csak annak az élesítése lenne, de ahogyan lekötöm az AC(-)-ról, akkor élesedik és azonnal elkezd szólni. Mi ilyenkor a teendő? Az AC(-) visszakötéséhez lekapcsolom a riasztó biztosítékát, illetve az akksit is leválasztom.

Köszönök minden hasznos tanácsot!
(#) tlaszloist hozzászólása Feb 17, 2017 /
 
Sziasztok!

A segítségeteket kérem egy Pyronix 832- vel kapcsolatban. Nem megy a fel-letöltés PC szoftverrel.
USB - RS 232 konvertert használok. /Moxa 1110/. A port él, az látszik.
A 755 parancsot elfuttatom. A panelen levő 4 pólusú RS csatlakozó bekötéséről van egy rajzom,
amit mellékeltem, de nem tudom jó-e. Nincs gondom a központ programozásával, de szeretném használni a PC szoftvert is. Teljesen elakadtam, ha van aki ezeken már túl van, / és nyílván van /
kérem segítsen. Tudom, nem a profi riasztósok között a helyem, de mit tegyek máshol már próbálkoztam, sikertelenül. Üdv...
(#) Tejcsi válasza Tejcsi hozzászólására (») Feb 17, 2017 /
 
Mellékelem a sziréna kötését.
(#) Syn7h37ic válasza tlaszloist hozzászólására (») Feb 17, 2017 /
 
Ez a rajz terjed mindenhol A rajz jó egyébként, nekem is megvan.
Pyronix UDL szoftver is megvan akkor. A szoftverben kell létrehozni egy új ügyfelet. A megfelelő panellel. Ezután mentés. megnyitod a kezelő ikont, és beállítod, hogy mit importáljon kezdésnek. Megnyitás, mentés.
Az eszközök, opciók menüpontban be kell (egyszer) állítani a közvetlen kapcsolat port számát.
Ha ezek megvannak, akkor belépés programozásba ezután indít a fel-letöltés a 755 paranccsal. Ez max 20 másodperc, úgyhogy igyekezni kell a szoftveren is indítani a kapcsolatot a közvetlen kapcsolat ikonnal. Ha létrejött a kapcsolat, akkor a szürke ikonok is aktívak lesznek, és le lehet már a rendszert programozni.
(#) Syn7h37ic válasza Tejcsi hozzászólására (») Feb 17, 2017 / 1
 
Jó a rajz. Az indítójel jumper trigger mínusz legyen.
Úgy szoktuk éleszteni a szirénát, hogy először nem kap tápot. Berakjuk az akkut, és összerakjuk. Ezután adunk neki 12voltot csak. Szólhat attól is a sziréna, ha a központ bell+ bell- pontjain nincs a figyelő ellenállás benn, ekkor néhány sziréna hajlamos az alacsony bell- kimetetet startként érzékelni. A bell- pontot mindenképp egy 1k ellenállással a bell+ ra rá kell kötni, hogy meglegyen a felhúzó feszültség az open collectoron.
(#) tlaszloist válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Feb 17, 2017 /
 
Köszönöm a gyors segítséget, remélem bennem is segítséggé válik. Ha esetleg / ? / lesz még kérdésem, örülnék, ha megkereshetnélek. Jó éjt ....Üdv.!
(#) tlaszloist válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Feb 17, 2017 /
 
Szia Syn7h37ic!

Minden úgy működik, ahogy kell. Hálásan köszönöm a segítséget!

Iszom egyet az egészségedre. Jó éjt....
(#) Tejcsi válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Feb 17, 2017 /
 
Köszönöm! Elnézést, hülyén fogalmaztam. A szerelést/bekötést/élesítést a hivatalos leírásnak megfelelően végeztem el. A sziréna házát felszereltem, a központban minden vezetéket bekötöttem az ábra alapján, a sziréna paneljébe szintén bekötöttem az ábra alapján, majd akku, és végül a táp. Az indítójel mínusz. Ekkor ugye a szervízvezeték testelése miatt a sziréna szervíz módba került. Egy hétig teszteltem mindent (pl. nyitott ablakokra hogyan reagálnak az érzékelők... stb.) és mivel minden jól vizsgázott, jöhetett a szervíz vezeték leválasztása. Ezt viszont csak úgy tudtam, ha levettem a többi eszközt is az AC(-)-ról. De amint lekötöttem a sziréna szerviz vezetékét, élesedést követően azonnal riasztani kezdett. Gyorsan vissza testeltem és most csend van. Egy dolog hiányzik, Bell(+) és Bell(-) között nincsen még 1k-s ellenállás. Ezt holnap pótlom. Ma már nem kelteném fel a szomszédokat. Remélem csak ennyi a probléma...
A hozzászólás módosítva: Feb 17, 2017
(#) Tejcsi válasza Tejcsi hozzászólására (») Feb 18, 2017 /
 
Nos, a Bell(+) és a Bell(-) közé hiányzott egy 1k-s ellenállás. Most már minden működik rendesen.

Köszönöm mindenkinek a segítségét!
(#) symbolic hozzászólása Feb 18, 2017 /
 
Sziasztok!
SP5500-t szeretnék RS485-el PC-re csatlakoztatni (babyware). Az sp5500 serial tüskéit hova csatlakoztassam a converterhez? A neten azt megtaláltam hogy TX és RX lábai vannak, de a converteren nekem TX-;TX+;RX+;RX-;GND;12V lábak vannak.
Köszönöm!
(#) Barni87 válasza symbolic hozzászólására (») Feb 19, 2017 / 1
 
Szia!
Tartok tőle, hogy ez zsákutca. Az SP5500 rs232 szabványú, ttl jelszintű soros porttal rendelkezik. Az általad csatolt képen pedig rs422 szabványnak megfelelő kiosztás van.
(#) Barni87 válasza Barni87 hozzászólására (») Feb 19, 2017 / 1
 
Vagyis lehet RS485 is az adapter, 2- 4 pin használatával. Ilyenkor half duplex / full duplex kommunikációra képes. Ez azonban azon nem változtat, hogy RS485-RS232 konvertálás és szintillesztés nélkül nem fér össze a központtal.
Amúgy miért szeretnéd RS485-re alakitani?
Ha csak programozni akarod, akkor arra egy pár 100Ft-os Usb-rs232 ttl konverter is megteszi.
(#) tomat5 válasza symbolic hozzászólására (») Feb 19, 2017 / 1
 
Szia!
Van gyári megoldás: Paradox CVT485 RS485 konverter
(#) symbolic válasza Barni87 hozzászólására (») Feb 20, 2017 /
 
Szia, igen, csak programozni szeretném. A gyári megoldást kicsit sokkalom érte. Akkor nem kutakodok, veszek inkább egy ilyen RS232 ttl konvertert.
Köszi a segítséget!
(#) symbolic válasza Barni87 hozzászólására (») Feb 20, 2017 /
 
Mégegy kérdés. Látom vannak előre bekábelezett USB-rs232 ttl konverterek, amik 3,3V-ot adnak. Az SP5500-nak jó lesz a 3,3V? Vagy a mezei panelt vegyem ami tudja az 5V-ot is?
(#) Barni87 válasza symbolic hozzászólására (») Feb 20, 2017 /
 
Szia!
Nálam a 3v3 nem mindig volt stabil. Olyat keress, amin jumperrel lehet választani a 3v3 vagy 5v feszültség szintet.
(#) symbolic válasza Barni87 hozzászólására (») Feb 20, 2017 /
 
Köszi! Rendelem is...
(#) Syn7h37ic válasza symbolic hozzászólására (») Feb 20, 2017 /
 
Bővebben: Link USB uart TTL ennél nem lesz olcsóbb, és ez működik is. Én is ilyent használok már évek óta.
(#) levaitamas hozzászólása Feb 22, 2017 /
 
Sziasztok!
A véleményetekre lennék kíváncsi.
Ma telepítettem egy Paradox MG5050-et. Próbáltam 307USB-vel rácsatlakozni, de az írta hogy nem támogatott a panel verziója. IP150-en keresztül ugyanez. Ilyenről nem is hallottam, nemhogy tapasztaltam volna. A panel típust és a verziót auto detect-en hagytam. Egy jó pár darabot felszögeltem már, de eddig mindig felismerte az aktuális központot. Kezelőről szépen fel tudtam ütni.
Miért csinálhat ilyet?
Lehetséges, hogy régi a Baby Ware?
A hozzászólás módosítva: Feb 22, 2017

MG.png
    
(#) Syn7h37ic válasza levaitamas hozzászólására (») Feb 22, 2017 / 1
 
Milyen őslelet babyware-el programozol? Már a 4.08 is kinn van
Egyébként így van. Az új panelekhez szükséges már az új babyware is. De a 4.80 verziós 5050-hez minimum a 2.43.11 verziós Babyware kell.
(#) levaitamas válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Feb 22, 2017 /
 
Eddig vitte mindet
(#) droidsamu hozzászólása Feb 25, 2017 /
 
Sziasztok Szakik!
Olvasgatom az itteni fórumokat meg a kezelési, telepítési és programozási leírásokat egy ideje, de a következő problémával nem bírok. Nem vagyok profi, a saját cuccomat próbálom bűvölni hobbi szinten, legyetek szívesek nézzétek ezt el nekem (egyébként haladok szerintem, csak lassan ).
Szóval, egy Paradox Spectra 1728 V2.4 központ agyába szeretnék a Winload, egy házi Adp-1 adapter, egy modemmel felvértezett notebook és a Ti segítségetekkel belelátni. A Winloadban a modemet beállítottam, a teszt rendben lemegy, a Winload azt mondja alkalmas az eszköz a műtétre. Ezután az éles csatlakozáskor, a tárcsázásnál a kezelőn engedélyezem a kapcsolatot (a központ reléje kattan), a csatlakozás létrejön. Viszont mire a Winload éppen eljut az autentikációig, a központ lezárja a vonalat (tehát a FORCE gomb megnyomása után kb. 18 mp-cel a központ reléje ismét kattan). Ennek következtében viszont a Winload és a Spectra központ rövid, ámde tartalmatlan kapcsolata megszakad, érvénytelen regisztráció, a központ nem küld megerősítést szöveggel. A központ azonosítója és a jelszó, illetve a vaktárcsázás természetesen a Winloadban be van állítva. Mi ilyenkor a teendő? Felgyújtani egyelőre nem szeretném, mert lehet hogy a füstre bejelezne.
Ķöszönöm a segítséget előre is!
(#) symbolic hozzászólása Feb 28, 2017 /
 
Sziasztok!
SP5500 és egy babyware progit szeretnék párosítani ttl232-el. Sajnos az elektromosság nem az erősségem, de a programozást meg szeretném tanulni, hogy később tudjam bármikor bővíteni a hálózatot.
A kérdésem: A riasztó központot ti hogyan szoktátok földelni? A PC ugyebár a ház elektromos hálózatának a földelésén van. Ilyenkor a riasztó földelését is rákötitek ugyanerre a földelésre? Vagy a pc fém házára földelitek? Mondjuk a kettő ugyanaz gondolom.
(#) symbolic hozzászólása Feb 28, 2017 /
 
Sziasztok, szerintetek mit csinálhatok rosszul? A windows felismerte az usb soros ttl -t. (Prolific USB-to-Serial Comm Port)
A babyware 4.0.8 verzió és csatlakozáskor nem ismeri fel a panelt. Ez egy SP5500 V4.72
Van valakinek tippje mit csináljak most?

ttl232.PNG
    
(#) Barni87 válasza symbolic hozzászólására (») Feb 28, 2017 /
 
Szia!
GND RX TX jó helyen van?

Földelés: doboz, panel, kábel árnyékolások mehetnek a villamos hálózat PE (zöld/sárga) pontjára.
A hozzászólás módosítva: Feb 28, 2017
(#) symbolic válasza Barni87 hozzászólására (») Márc 1, 2017 /
 
Szia!
szerintem jól kötöttem. Mellékelek egy fotót. A csatlakozásnál csak próbálkozik sokáig, de nem ismeri fel a központot.
(#) Barni87 válasza symbolic hozzászólására (») Márc 1, 2017 /
 
Ne legyen igazam, de az általad csatolt képen egy USB-RS232C konverter látható. Ami -15v---+15v tartományban működik. Semmi köze a TTL jelszinthez (0-5v). Remèlhetőleg nem halálozott el a központ soros portja...
Következő: »»   59 / 85
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem