Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2717 / 3649
(#) szikorapéter válasza jani1987 hozzászólására (») Márc 15, 2017 /

Nem olcsó ezért a minőségért. Használtam ilyet,a berántó és a gyujtás a gyenge pontja. Karburátora kiváló,de ne szedd szét a blokkját soha. A karbi és a motor között van egy műanyag tűzfal nekem az eltört és nem lehet hozzá olyat kapni. Egyéb iránt ha vigyázol rá jó masina,csak mondjuk 15 köbméter összevágása után kicsit állítani kell a karbin (lejebb kell venni az üzemanyag csavarján).
(#) Stewe válasza jani1987 hozzászólására (») Márc 15, 2017 /

Nem ipari célú, hanem gyakorlatilag "háztartási" változat, mint a barkácsgépeknél. 60%-os terheléssel tartós is lehet, de többet tud mint amennyit bír.
Hazai árakat ha nézel, akkor ez kétharmadába kerül a legolcsóbb kategóriának, de tízszer ennyiért is kapsz ugyanilyen pengehosszúságút, amit már megbízhatónak neveznek, és napi használatban is kibír két-három szezont.
Ha egy fűrészes óradíját számolod, akkor hirtelen megérheti, de olcsó hús...
A hozzászólás módosítva: Márc 15, 2017
(#) zolika60 válasza szikorapéter hozzászólására (») Márc 15, 2017 /

Köszönöm szépen és a többieknek is akik vették a fáradságot.
(#) Gafly válasza Norberto hozzászólására (») Márc 15, 2017 /

Nyomtam.

Van 3 elolvashatatlan nem olvasott üzenetem.
Ez van.

Ezentúl tudom, hogy amikor a 3 helyett 4, vagy 5 van, akkor figyeljek.
(#) miertcsak válasza zolika60 hozzászólására (») Márc 16, 2017 /

Szívesen kitöltöttem mert érdekeltek a kérdések. A lányom is hasonló cipőben járt egy éve.
Nagy kalappal kívánok Neki!
(#) Petyaa válasza jani1987 hozzászólására (») Márc 16, 2017 /

Ha nem akarsz szívni vele akkor nagy ívben kerüld el szerintem Ez egy Kínából importáló cég. Tudom eléggé sok minden ott készül, de ez a legalja. Ha adnak rá két év garanciát, vagy legalább egyet, akkor vedd meg és minél többet vágj vele, amennyit csak tudsz. A keverési arányt viszont 1:25 fölé nem vinném bejáratás után sem.
A hozzászólás módosítva: Márc 16, 2017
(#) kowi válasza jani1987 hozzászólására (») Márc 17, 2017 /

Rokonom ács Straus-t használ ha nem felejtem el lefényképezem a típusát
(#) MikulaSan hozzászólása Márc 18, 2017 /

Nekünk ALKO márkáju 1.5 lovas gèp volt (papir szerint) tökèletessen megállta az erdőbe a helyèt a Sthil ek melett. 5 ève lett vève eddig csak láncot,vezetőt cserèltünk rajta, illetve egyszer a kuplungnál lèvő lánckereket. Mára annyi a baja hogy a kis csövek leöregedtek róla. Ha kicerèlem megint lehet nyúzni kemènyen. Tescoba lett vásárolva. Bátran ajánlom mint márkát!
(#) jani1987 hozzászólása Márc 18, 2017 /

Van olyan videó amibe a kép és hang nagyon nincs szinkronba. Ismertek egy jó szerkesztő programot?
(#) Udvari Zsombor válasza jani1987 hozzászólására (») Márc 18, 2017 / 1

VirtualDub? Legalábbis én hangsávcserére meg képjavítási kísérletre már használtam. Windowsos program és teljesen ingyenes.
(#) jani1987 hozzászólása Márc 19, 2017 /

Az asztali fűrész mérőszalagja elszakadt. Hogy lehetne pótolni? Ócó műanyag volt és elpattant. 16mm széles a csík.
(#) Bakman válasza jani1987 hozzászólására (») Márc 19, 2017 /

Rááldozol egy mérőszalagot.
(#) jani1987 válasza Bakman hozzászólására (») Márc 19, 2017 /

Az 1 méterest se tudom hol van.
(#) Gafly válasza jani1987 hozzászólására (») Márc 19, 2017 / 1

Majd viszünk a találkozóra, ha addig nem oldódik meg
(#) kala1982a válasza jani1987 hozzászólására (») Márc 19, 2017 /

Virtualdub jó program, beállíthatod, hogy hány milisec-enként szinkronizáljon. Nekem ilyen akkor fordult elő, amikor a kisebbik gépemmel akartam VHS-ről digitalizálni. VBR-es volt a hang és az csúszott el. Én a helyedben megpróbálnám kiszedni a videóból a hangot, külön mp3 converterrel constans bitrate-en át kódolni, aztán vissza a mozgókép alá. Ha csak átkonvertálni akarod, akkor Pazera. Ingyenes, nincs benne semmi vírus, kémprogram... Ne tévesszen meg a miből-mit, ha fel van rakva az adott videóhoz a kódek, megnyitja.

Bővebben: Link
(#) granpa válasza jani1987 hozzászólására (») Márc 19, 2017 /

Aláteszel valami vékony műanyagot, és összeragasztod. Előtte nézd meg, nem oldja-e a ragasztó.
(#) zolika60 válasza jani1987 hozzászólására (») Márc 19, 2017 /

Egy darab szigetelőszalag a hátsó felére.
(#) pjg válasza jani1987 hozzászólására (») Márc 19, 2017 /

(#) jani1987 válasza pjg hozzászólására (») Márc 19, 2017 /

спасибa.
(#) pjg válasza jani1987 hozzászólására (») Márc 20, 2017 /

Nye za sto...
(#) don_peter hozzászólása Márc 20, 2017 /

Uraim, biztosan vagytok itt páran akik a Magyar Elektrotechnikai Egyesület tagjai vagytok.
El tudná nekem valaki mondani, hogy a tagság milyen előnyökkel járhat?
Lenne egy 1éves tagságom, amit még nem élesítettem, mert egyelőre nem látom át a tagsággal járó esetleges előnyöket. Van értelme, vagy nincs?
Előre is köszi a segítséget..

ui: a weboldal által sablonos és általános leírása nekem sem sokat mond.
A hozzászólás módosítva: Márc 20, 2017
(#) Gafly válasza don_peter hozzászólására (») Márc 20, 2017 /

Nem ugyanezzel a társasággal kapcsolatban, de szerintem nagyon jelentős különbség nem lehet:
- Újságot lehet kapni, benne érdekes cikkekkel.
- Meghívókat rendezvényekre (ingyen/kedvezményesen).
- Szakértői papírt (más feltétele is lehet).
- Lehet tagdíjat fizetni, meg adó 1%-ot felajánlani (azt tagság nélkül is).
- Vannak előadások, meg lehet hallgatni (akár elő is lehet adni ).
(#) szamóca válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Márc 20, 2017 /

Nagy kár, hogy MKV, Vob, stb. fájlformátumokat nem ismer.
(#) Ge Lee válasza szamóca hozzászólására (») Márc 20, 2017 /

A nevezett programot nem ismerem, de szerintem nem is jó arra amire sok esetben egy ilyen program kellene. A legtöbb esetben a videó átkódolás nélküli szerkesztésére van szükség, egyrészt azért hogy a vagdosás majd összeillesztés esetén ne történjen semmilyen minőségromlás, másrészt azért, hogy ne órákat kelljen várni rá mire elkészül, hanem csak másodperceket.
Ilyet a virtualdub tud, egyetlen szépséghibája hogy csak az avi fájltípussal. Viszont létezik a VideoReDo nevű program ami ugyanezt megcsinálja szinte az összes mpeg vagy mp4 alapú fájllal, beleértve a felvevők által rögzített legtöbb formátumot, és az mkv-t, vagy akár az m2ts-t is.
Vagy 15 éve kerestem ilyen programot, mire véletlenül ráakadtam. Azért az elég szimpatikus amikor egy másfél órás HD filmből ki szeretnék vágni mondjuk egy 5-10 perces részt, és megcsinálja fél perc alatt, mindenféle minőségromlás nélkül, de mondhatnám ezt a set top box által rögzített anyagra is.
(#) don_peter válasza Gafly hozzászólására (») Márc 20, 2017 /

Értem, ezen előnyök számomra nem túl vonzóak..
Feleslegesnek érzem, így még mindig a regisztrációt.
Köszi az infót..
(#) szamóca válasza Ge Lee hozzászólására (») Márc 20, 2017 /

Konkrétan nekem a hangsávot kellene eltávolítani, és egy másik videóét kivágni betenni helyette, majd hozzáigazítani a képsávhoz. Már az is jó lenne, ha csak hozzálehetne rendelni egy új kivágott hangsávot.
Sajna én sem találok erre alkalmas progit.
(#) Szárnyas válasza szamóca hozzászólására (») Márc 20, 2017 /

A VirtualDub-MPEG2 változat ismeri a VOB formátumot, az mkv-t és más egyéb formátumot az alap változat tudja kezelni, csak telepíteni kell hozzá megfelelő plugint.
(#) pucuka válasza don_peter hozzászólására (») Márc 20, 2017 / 1

Miért, milyen "elönyökre " vágyol?
Szerintem az is előny, (konkrétan pénzre váltható) hogy értesülsz minden űjdonságról, amivel hatékonyabbá teheted a munkád. Szerintem az is előny, hogy szellemi munkát végzel, mozgatod a RAM -jaidat, nem ragadsz bele a hétköznapok mókuskerekeibe.
Én két társadalmi szervezet tagja is vagyok, és szerdán lesz például előadás a 410 - 430 MHz sáv felhasználási terveiről. Nyugdíjasként sok szükségem nincs rá, de mégis jó tudni dolgokról.
A hozzászólás módosítva: Márc 20, 2017
(#) sany hozzászólása Márc 20, 2017 /

Szerintetek önéletrajza célszerű beleírni az elektronikát, mint hobbit?
(#) pjg válasza sany hozzászólására (») Márc 20, 2017 /

Attól függ hova adod be.
Következő: »»   2717 / 3649
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem