Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Nem olcsó ezért a minőségért. Használtam ilyet,a berántó és a gyujtás a gyenge pontja. Karburátora kiváló,de ne szedd szét a blokkját soha. A karbi és a motor között van egy műanyag tűzfal nekem az eltört és nem lehet hozzá olyat kapni. Egyéb iránt ha vigyázol rá jó masina,csak mondjuk 15 köbméter összevágása után kicsit állítani kell a karbin (lejebb kell venni az üzemanyag csavarján).
![]()
Nem ipari célú, hanem gyakorlatilag "háztartási" változat, mint a barkácsgépeknél. 60%-os terheléssel tartós is lehet, de többet tud mint amennyit bír.
Hazai árakat ha nézel, akkor ez kétharmadába kerül a legolcsóbb kategóriának, de tízszer ennyiért is kapsz ugyanilyen pengehosszúságút, amit már megbízhatónak neveznek, és napi használatban is kibír két-három szezont. Ha egy fűrészes óradíját számolod, akkor hirtelen megérheti, de olcsó hús... A hozzászólás módosítva: Márc 15, 2017
Köszönöm szépen és a többieknek is akik vették a fáradságot.
![]()
Nyomtam.
Van 3 elolvashatatlan nem olvasott üzenetem. Ez van. ![]() Ezentúl tudom, hogy amikor a 3 helyett 4, vagy 5 van, akkor figyeljek. ![]()
Szívesen kitöltöttem mert érdekeltek a kérdések. A lányom is hasonló cipőben járt egy éve.
Nagy kalappal kívánok Neki! ![]()
Ha nem akarsz szívni vele akkor nagy ívben kerüld el szerintem
![]() A hozzászólás módosítva: Márc 16, 2017
Rokonom ács Straus-t használ ha nem felejtem el lefényképezem a típusát
![]()
Nekünk ALKO márkáju 1.5 lovas gèp volt (papir szerint) tökèletessen megállta az erdőbe a helyèt a Sthil ek melett. 5 ève lett vève eddig csak láncot,vezetőt cserèltünk rajta, illetve egyszer a kuplungnál lèvő lánckereket. Mára annyi a baja hogy a kis csövek leöregedtek róla. Ha kicerèlem megint lehet nyúzni kemènyen. Tescoba lett vásárolva. Bátran ajánlom mint márkát!
Van olyan videó amibe a kép és hang nagyon nincs szinkronba. Ismertek egy jó szerkesztő programot?
VirtualDub? Legalábbis én hangsávcserére meg képjavítási kísérletre már használtam. Windowsos program és teljesen ingyenes.
Az asztali fűrész mérőszalagja elszakadt. Hogy lehetne pótolni? Ócó műanyag volt és elpattant. 16mm széles a csík.
Majd viszünk a találkozóra, ha addig nem oldódik meg
![]()
Virtualdub jó program, beállíthatod, hogy hány milisec-enként szinkronizáljon. Nekem ilyen akkor fordult elő, amikor a kisebbik gépemmel akartam VHS-ről digitalizálni. VBR-es volt a hang és az csúszott el. Én a helyedben megpróbálnám kiszedni a videóból a hangot, külön mp3 converterrel constans bitrate-en át kódolni, aztán vissza a mozgókép alá. Ha csak átkonvertálni akarod, akkor Pazera. Ingyenes, nincs benne semmi vírus, kémprogram... Ne tévesszen meg a miből-mit, ha fel van rakva az adott videóhoz a kódek, megnyitja.
![]() Bővebben: Link
Aláteszel valami vékony műanyagot, és összeragasztod. Előtte nézd meg, nem oldja-e a ragasztó.
Egy darab szigetelőszalag a hátsó felére.
Uraim, biztosan vagytok itt páran akik a Magyar Elektrotechnikai Egyesület tagjai vagytok.
El tudná nekem valaki mondani, hogy a tagság milyen előnyökkel járhat? Lenne egy 1éves tagságom, amit még nem élesítettem, mert egyelőre nem látom át a tagsággal járó esetleges előnyöket. Van értelme, vagy nincs? Előre is köszi a segítséget.. ui: a weboldal által sablonos és általános leírása nekem sem sokat mond. A hozzászólás módosítva: Márc 20, 2017
Nem ugyanezzel a társasággal kapcsolatban, de szerintem nagyon jelentős különbség nem lehet:
- Újságot lehet kapni, benne érdekes cikkekkel. - Meghívókat rendezvényekre (ingyen/kedvezményesen). - Szakértői papírt (más feltétele is lehet). - Lehet tagdíjat fizetni, meg adó 1%-ot felajánlani (azt tagság nélkül is). - Vannak előadások, meg lehet hallgatni (akár elő is lehet adni ![]()
Nagy kár, hogy MKV, Vob, stb. fájlformátumokat nem ismer.
![]()
A nevezett programot nem ismerem, de szerintem nem is jó arra amire sok esetben egy ilyen program kellene. A legtöbb esetben a videó átkódolás nélküli szerkesztésére van szükség, egyrészt azért hogy a vagdosás majd összeillesztés esetén ne történjen semmilyen minőségromlás, másrészt azért, hogy ne órákat kelljen várni rá mire elkészül, hanem csak másodperceket.
Ilyet a virtualdub tud, egyetlen szépséghibája hogy csak az avi fájltípussal. Viszont létezik a VideoReDo nevű program ami ugyanezt megcsinálja szinte az összes mpeg vagy mp4 alapú fájllal, beleértve a felvevők által rögzített legtöbb formátumot, és az mkv-t, vagy akár az m2ts-t is. Vagy 15 éve kerestem ilyen programot, mire véletlenül ráakadtam. Azért az elég szimpatikus amikor egy másfél órás HD filmből ki szeretnék vágni mondjuk egy 5-10 perces részt, és megcsinálja fél perc alatt, mindenféle minőségromlás nélkül, de mondhatnám ezt a set top box által rögzített anyagra is.
Értem, ezen előnyök számomra nem túl vonzóak..
Feleslegesnek érzem, így még mindig a regisztrációt. Köszi az infót..
Konkrétan nekem a hangsávot kellene eltávolítani, és egy másik videóét kivágni betenni helyette, majd hozzáigazítani a képsávhoz. Már az is jó lenne, ha csak hozzálehetne rendelni egy új kivágott hangsávot.
Sajna én sem találok erre alkalmas progit.
A VirtualDub-MPEG2 változat ismeri a VOB formátumot, az mkv-t és más egyéb formátumot az alap változat tudja kezelni, csak telepíteni kell hozzá megfelelő plugint.
Miért, milyen "elönyökre " vágyol?
Szerintem az is előny, (konkrétan pénzre váltható) hogy értesülsz minden űjdonságról, amivel hatékonyabbá teheted a munkád. Szerintem az is előny, hogy szellemi munkát végzel, mozgatod a RAM -jaidat, nem ragadsz bele a hétköznapok mókuskerekeibe. Én két társadalmi szervezet tagja is vagyok, és szerdán lesz például előadás a 410 - 430 MHz sáv felhasználási terveiről. Nyugdíjasként sok szükségem nincs rá, de mégis jó tudni dolgokról. A hozzászólás módosítva: Márc 20, 2017
Szerintetek önéletrajza célszerű beleírni az elektronikát, mint hobbit?
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |