Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki mit épített?
 
Témaindító: Dióda, idő: Jan 26, 2006
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma. Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Lapozás: OK   1426 / 1670
(#) don_peter válasza Hidrowick hozzászólására (») Márc 24, 2017 /
 
Nagyon ügyes és tényleg új ötlet.
Engem is a biztosíték zavar kicsit, hogy mi van, ha rövid zár történik.
Gondolom erre te is gondoltál már, és későbbiekben lesz benne védelem.
Az említett szenzoros dolog nem jó, mert ha mondjuk egy vasat fogsz meg azt is érzékelni fogja a szenzor. Itt inkább valami olyan kellene ami az akkumulátor max teljesítményét figyeli és ha ez a terhelés érkezik, akkor azonnal leold. Ekkor is lehet gond, mondjuk egy megszorult csavarnál.
Vagy olyan érintkezőt kitalálni ami, csak az adott helyen működne, tehát csak az erre felkészített ravaszon.

Ettől független nagyon örömteli volt nézni az öltetett.
Ügyes vagy és gratulálok..
Sikereket kívánok hozzá.
(#) Hidrowick hozzászólása Márc 24, 2017 /
 
Üdv Mindenkinek!
A fentebb emlegetett rövidzárlatról csináltam egy tesztet. Akit érdekel, itt elérhetőBővebben: Link
(#) Hidrowick válasza don_peter hozzászólására (») Márc 24, 2017 /
 
És még valami a szaladgáló amperekről.. az ipari Li-ion cellák is max 20-25 amper körüli pillanatnyi áramerősséget tudnak, ami ritkán van kihasználva a mechanikus áttételek, elektronikus motorvezérlés stb miatt, egy egykezes fúró, fúrócsavarozó, ütve csavarozóhoz bőven elég,lásd pl gipszkartonozás ahová kb 1 mm-es gipszkartonprofilba csavaroznak (Tesztelve több ezer csavarral) még a fele is sok. A kétkezes gépek láncfűrész, fűkasza ,sövénynyíró,roller,kerékpár stb -nél 2x akkora elektromos érintkező felülettel viszed át az áramot nem beszélve arról, hogy ezek a "nagyobb" teljesítményű gépek nem 12 Voltosak hanem 24-36-40 voltosak azaz nagyobb teljesítményűek ugyanakkora áramfelvétellel. P=UxI Pl egy 12 Voltos fogyasztó 20 amperes áramfelvétellel= 240 Watt teljesítményt ad le míg egy pl 36 Voltos fogyasztó ugyanakkora 20 Amperes áramfelvétellel= 720 watt teljesítményt ad le.
Vagy használható pl Rendvédelem ,büntetés végrehajtásban is akár úgy,hogy a csuklón van a sokkoló akkuja ,így azt ha elveszik tőled azt hirtelen nem tudják felhasználni ellened.
A tartósságról meg annyit,hogy nem is kell örökké tartania, ennél is nagyszerűen alkalmazható a fogyasztói társadalomra kitalált "programozott" öregedés erre vannak a mérnökök legalább 30 %-a
(#) kiborg válasza Hidrowick hozzászólására (») Márc 24, 2017 /
 
Az áram értékét mérted? Biztos vagy benne?
12V-os akkusfúrót alakítottam át én is hálózati üzemre.
Kezdetben egy 40V/30A-es szabályozható labortápegységet használtam, ami nem volt kicsi, ellenben nehéz volt. Amikor tényleg dolgoztam a fúróval(Egy Hitachi fúró,mechanikus váltóval) akkor bizony bele-bele szólt az áramkorlát a folyamatos működésbe.
Ekkor döntöttem el, hogy beszerzek egy kapcsolóüzemű tápot, 12V 50A. azt gondoltam, hogy jó lesz. Sokkal kisebb, egész hordozható.Viszont amikor dolgozok vele, akkor hallani a hangján, hogy ő is dolgozik keményen.
Ettől az ötleted nagyon jó és szimpatikus, megfelelő védelemmel és kivitelezéssel jó alternatívát nyújt az akkus cuccoknak, hátránya, hogy ha wc-re mész akkor is cipeled magaddal az akksit, ami feltehetőleg nagyobb, mint a gép gyári akksija, ami egy ácsnak, nem előny, napi 8 - 12 órában rohadt nehéz tud lenni a szalag mellett(vagy bárhol a terepen,ahol vannak jellemzően más szerszámok is nálad) egy többkilós akkupack.
Ettől függetlenül kívánok sok sikert hozzá.
(#) csatti2 válasza Hidrowick hozzászólására (») Márc 24, 2017 1 /
 
Ezt a programozott öregedés dolgot (bár van pár valódi példa, pl. nyomtatók, de nem ez a jellemző) légyszi hagyjad. A jelenlegi helyzetért legalább annyira az átlag ember felelős, mint akárki más azzal, hogy semmi mást nem néz, mint az árat és ezzel rákényszeríti azokat is, akik drágább és minőségibb anyagokkal és megoldásokkal dolgoznának, hogy olcsóbbítsanak, különben csődbe mennek.

Amíg nem oldod meg az életvédelmi szempontokat (ez nem részletkérdés), addig ez az egész nem más mint egy gondolatkísérlet. A szenzoros ötleteid ezer sebből véreznek (munkakesztyűbe komolyabb elektronikát építeni?). Az akkupakk túláram védelmére hagyatkozni butaság. Ha bármi okból lecsökken a bőröd ellenállása (eső, izzadtság, stb.), akkor az a 20A simán megölhet ha megérinted magad (pl. viszket). Az emberek áramra való érzékenysége egyébként is egyénfüggő, lehet te észre sem veszed, mást pedig megöl.
(#) Hidrowick hozzászólása Márc 24, 2017 /
 
Az érintésvédelem mint azt a második videónál írtam megoldott, csak nem fedném fel.. Az érdekes az hogy fordított használatra is alkalmas,pl elektromos fűthető motoros ruha,kesztyű áramellátására a 2 kormánymarkolaton keresztül,
(#) kaqkk válasza csatti2 hozzászólására (») Márc 25, 2017 /
 
A 20 A tényleg halálos , de szerinted a lecsökkent 1Mohm bőrellenáláson 40v on mekkora áram tud áthaladni a szíven ? Főleg hogy mindkét pólus az egyik kézen van ? Ez teljesen veszélytelen ,de egy biztosítékot még tényleg elbírna .Az érintésvédelem megoldódott: gondolom húzott alá egy vékony gumikesztyűt ...
A hozzászólás módosítva: Márc 25, 2017
(#) BarnaPili válasza Hidrowick hozzászólására (») Márc 25, 2017 /
 
Nagy áramfelvételnél a csatlakozó felületek nem melegszenek? Főleg a ravasznál? A kesztyű nem nyomja a kezed a csatlakozók környékén?
(#) mrkatona válasza Hidrowick hozzászólására (») Márc 25, 2017 / 1
 
Az akkupack az rajtad van?
Ha igen, akkor az nagyon veszélyes.
Gondolom kigyulladó akkumulátorokat láttál már, nagyon súlyos égési sérüléseket tud okozni, ha belső zárlatos lesz valamiért.
A kesztyűn lévő nyitott érintkező felületeket sem hiszem,hogy bárki is engedélyezné, ahol amperek folynak hiába törpefeszültség.
ESD-s környezetben lehetne használni?
(#) Hidrowick válasza mrkatona hozzászólására (») Márc 25, 2017 /
 
A kigyulladó aksik ellen pl megfelelő tokozat kell. Ők is megoldották valahogy Bővebben: Link
A nyitott érintkezők sem probléma ha csak akkor van rajta fesz, ha a gépet fogod
(#) ic20 hozzászólása Márc 26, 2017 / 24
 
Sziasztok!

Több hét fejlesztés után elkészült egyik nagy álmom IV-11-es csövekre épülő órám. Az óra panelja univerzális ki alakítást kapott, hogy bármilyen típusú vfd kijelző csövet tudjon fogadni pl. iv-6-ost( vagy esetleg led kijelzőt) . A nyákok egymásnak tükörképek, hogy normál tüskesorral egymásra lehessen illeszteni és hogy minél kisebb legyen .
A hozzászólás módosítva: Márc 26, 2017
(#) vargham válasza ic20 hozzászólására (») Márc 26, 2017 / 1
 
Nagyon jól néz ki.
Arra a perverzióra nem gondoltál, hogy korabeli meghajtó elektronikát készíts?
(#) SALáta válasza Hidrowick hozzászólására (») Márc 26, 2017 /
 
De jó hogy a muszáj volt a legnagyobb gond. Szerintem hallva született ötlet így ahogy van, komolyan megbüntetném aki ilyet árul. De "vezeték mentes" átvitelllel az érzékelést is megoldod, persze teljesítmény átvitel kérdéses. Mondjuk én ha ilyenbe fognék felhasználnám a szuperkapacitásokat, a regenerálódó biztosítékot. Nagyobb gyártók gépeihez árulnék szettet. Már csak a tűzvédelmet kell megoldani.
(#) sooty válasza ic20 hozzászólására (») Márc 27, 2017 / 1
 
Jól néz ki! 6 dekóder 6 udn? Van benne anyag rendesen ! Mit tud? Gps, Dcf, Rtc stb? (S1, d szegmenst mi lelte? Vagy csak a fotó csalóka?)
A hozzászólás módosítva: Márc 27, 2017
(#) jocko hozzászólása Márc 27, 2017 1 / 5
 
Sziasztok!
Ha szabad ide ilyen videót tenni: Bővebben: Link
Szóval a kis "boombox" hangsugárzón amit korábban bemutattam ,lehet játszani,és egészen kellemes a hangja,bár nem adja át a kamera mikrofonja.Szerintem más amit én hallok,és más amit a külső szemlélő.Az "inspirációt" nekem az egyediség adja,és az ,hogy hangológépem még mindig nincsen.A megoldás a torzított csatorna nagyobb hangerőn történő "beütéseire" az lett,hogy a képen látható sárga kábellel összekötöttem a borda egyébként fémesen nem érintkező felületét a föld-del.(ezt a powerstate hangszerforgalmazó cég konstruktőre ajánlotta lehetséges megoldásként) És az IC lábait összekötő vezetékeket szét hajtogattam.Ennyi.Most lesz elvileg dobozolva,találtam egy megfelelőnek tűnő házat.Amiért még el kéne menni.

Telepítsd!
A hozzászólás módosítva: Márc 27, 2017
(#) jocko hozzászólása Márc 28, 2017 / 4
 
Sziasztok!Beag mag 102 -re épülő hangrendszeremet szeretném bemutatni,a többi általam elgondolt egységgel.A mag102-ből ki lett iktatva az előfok,és új potmétereket is kellett tenni,mert a gyáriak nagyon silányak.100voltos-ról 4-8 ohmra alakítva , a 4 bemenetből lett 1, és RCA,ha már hozzányúltam.500wattos toroid, mj11015-11016 végek.JVC sp d452 felsőkategóriás -hangú- HIFI hangsugárzó lett "szétbombázva",és maradt így zárt a doboz, a képen látható egyszerű hangváltóval.A bemenetválasztóra lett téve egy poti,akkor még nem tudtam ,hogy lesz előfok is hozzá.
A hozzászólás módosítva: Márc 28, 2017
(#) ic20 válasza sooty hozzászólására (») Márc 30, 2017 /
 
Köszönöm . Igen igen, 6db shift regiszter és utána 6db udn szintillesztő van. Rengeteget olvasgattam itt a HE-n fórumokon és innen vett sok jó ötlet alapján született meg az óra vezérlése. Még egy kicsit fapados a programja mert egy rtc-je van és gomb nyomásos az óra be állítása, de úgy terveztem a panelt, hogy későbbiekben a dcf vevőt tudja majd fogadni és kezelni. Az utolsó képen lehet pont váltás közben sikerült lefotóznom az órát és amiatt tűnik úgy, hogy mint ha nem működne az utolsó cső alsó szegmenense. .
A hozzászólás módosítva: Márc 30, 2017
(#) lajos1969 hozzászólása Ápr 1, 2017 1 / 19
 
Már csak dobozolni kell!!! Bővebben: Link
(#) Melphi válasza lajos1969 hozzászólására (») Ápr 1, 2017 /
 
Ez de jóó, szép munka!
Milyen pákával használod Solomon, vagy valami komolyabb?
(#) scooby_ válasza lajos1969 hozzászólására (») Ápr 1, 2017 /
 
Gyönyörű munka, profi kivitel. Esetleg cikket nem szándékozol írni belőle?
(#) lajos1969 válasza Melphi hozzászólására (») Ápr 2, 2017 /
 
Köszi! Solomon pákám van azzal!!
(#) lajos1969 hozzászólása Ápr 2, 2017 / 6
 
Köszönöm a tanácsokat hozzászólásokat!! A jókat is meg a nem jókat is mindenkinek!!
Vannak hibák, de hát aki csinál valamit csak az tud hibázni! Szerintem.
Még azt hozzátenném, hogy reggel fogtam hozzá a szerkezet építésének/paneltervezés, maratás beültetés.../ Estére ilyen állapotba sikerült elkészíteni, nem csoda ha van benne egy-két kis hibácska!!
De azért itt a terv!
(#) zosza18 hozzászólása Ápr 2, 2017 1 / 4
 
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
(#) nandika76 válasza lajos1969 hozzászólására (») Ápr 3, 2017 /
 
Szia! Én is köszönöm.
(#) nandika76 válasza zosza18 hozzászólására (») Ápr 3, 2017 / 2
 
Ezt kellene szem előtt tartani szerintem is!
(#) Hp41C válasza lajos1969 hozzászólására (») Ápr 4, 2017 / 1
 
Kevesebb átkötéssel...
(#) Justo hozzászólása Ápr 4, 2017 / 2
 
Sziasztok! Elkészült az új erősítőm: ST151
(#) nik hozzászólása Ápr 14, 2017 / 17
 
Sziasztok!

Egy numitron órát építettem, nox72 cikke jóvoltából. Átdobozoltam steampunk stílusban. Bővebben itt.
(#) solti_imre hozzászólása Ápr 15, 2017 / 2
 
Recseg, inog - de működik!

Rubik
(#) zenetom válasza nik hozzászólására (») Ápr 15, 2017 /
 
Távol áll tőlem a steampunk, de ez brutál jó lett!
Következő: »»   1426 / 1670
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem