Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Műhelyünk felszerelése, szerszámai
Téma, a műhelyünkben előforduló készülékek, anyagok, szerszámok, eszközök bemutatására, kitárgyalására.
Lapozás: OK   83 / 195
(#) gernerakos válasza kowi hozzászólására (») Márc 27, 2017 /
 
Amire én használtam (rozsdás csavarok felszabadítása) arra jó volt.
(#) Alkotó válasza szamóca hozzászólására (») Márc 27, 2017 /
 
Ha használatra kell, akkor valamilyen gumilábat (tappancsot) tegyél alá. Szokatlan a szememnek a két rövidebb oldal formája, olyan mint felénk a szalonnázó deszka.
Ha nem restelleném a kinézetét, megmutatnám milyen az én szerszámos ládám, amit konkrétan középiskolás koromban csináltam, vasfűrésszel kivagdosva, és lombfűrésszel csapolva. Ma is naponta használom -konkrétan mindig-, és ma se néz ki jobban mint akkor, de brutálisan stabil és praktikus. Kicsit mások az arányai, de nálam prímán bevált. Egy gondom van vele, nem lehet kényelmesen ráülni. Ha erre lenne jó ötlet, akkor talán hozzányúlnék.
(#) Alkotó válasza elektroncso hozzászólására (») Márc 27, 2017 /
 
Én WD40 ellenes vagyok, mert egy szélsőségesen túlárazott, és túlreklámozott valami. De a maga helyén akár még jó is lehet. Lusta vagyok utána nézni, de valamilyen űrkutatási termék, aminek nem volt más célja, mint hogy az érintkező felületek közül kizárja a párát, ami ott káros korróziót okozhatna.
Az csak úgymond mellékes, hogy ezt olajhoz hasonló tulajdonságaival éri el, ezért hamar ráhúzták az "olaj" jelzőt. Ráadásul kissé savas, nem csak kizárja a párát, hanem oldja is a már kialakult rozsdát.
(#) szamóca válasza Alkotó hozzászólására (») Márc 27, 2017 / 1
 
Van alatta láb. Egyébként eredetileg nem szerszámosnak készült, hanem egy hölgyemény szeretne ajándékként (mint a képen) cserepes-virágot rakni bele, miután égetéses technológiával feldizájnozza úgymond.
Azonban a férjeura már kinézte szerszámosnak.
A hozzászólás módosítva: Márc 27, 2017

fal2.jpg
    
(#) rascal válasza kowi hozzászólására (») Márc 28, 2017 /
 
WD-40-et pucoláshoz használom, de utána le is takarítom. Arra szerintem remek. A hsz-edben mutatott zsírspayt pedig a kenéshez. Fúróra is használtam kenőanyagnak fém fúráshoz, terhelés nélkül teljes fordulaton kialakult egy csepp, ami egy hajszálvékony szálon kötődött a fúrószárhoz, és ott keringett körbe-körbe anélkül, hogy elrepült volna. Nem túlzás a flakonon a felirat, hogy jól tapad.
(#) kowi válasza rascal hozzászólására (») Márc 28, 2017 /
 
Az igaz. pucolásra és polírozásra lehet használni de hogy mindenre jó az erős túlzás kenésre meg főleg nem Igen az a zsirspray nem piskóta
(#) Frankye válasza szamóca hozzászólására (») Márc 29, 2017 /
 
Az unokámnak készítettem hasonlót tavaly karácsonyra. Azóta is imádja, abban hurcolássza otthon a játékait. (Imád szerelngetni mindent, ahogy egy "rendes" 3 éves fiútól "elvárható"...)
(#) hg6dab válasza szamóca hozzászólására (») Márc 29, 2017 /
 
Nekem is tetszik. Ilyenben én is szívesen hordozgatnám legfontosabb szerszámaim.
Képen bal oldalt
(#) granpa válasza hg6dab hozzászólására (») Márc 29, 2017 /
 
Nyakolaj, meghűlésre/aperitifnek.
(#) kowi hozzászólása Ápr 9, 2017 /
 
Sziasztok! MAKITA GA9020RF és HITACHI G23ST Közt vacilálok árban ugyanannyi... Valakinek van tapasztalata? Makita a szerszámaim többsége és nagyon jók kivéve a 125-ös sarokcsiszolót-(fogása;anyaga)
(#) Gafly hozzászólása Ápr 9, 2017 / 1
 
Két sör áráráért most akciós a smirgli csomag a Lidl-ben:
23x28cm-es, 20 darabos készlet, 6 különböző anyaghoz és szemcsemérettel.
(#) kitartás válasza kowi hozzászólására (») Ápr 9, 2017 /
 
Nálam nem tudom milyen típus számmal egy makita (2300w) megy már kb 10 éve. Összes baja, hogy a kábelt cserélni kellett rajta (no meg korongot is néha) mivel elégett a gyári (nem vékonyka volt, hanem a frissen hegesztett vas volt túl meleg).
(#) velegiistvan hozzászólása Ápr 10, 2017 /
 
Sziasztok!

Mennyire szabad megvenni régi bosch fúrót, ami bedugáskor tökéletesen felpörög, és nincs rossz hangja?
Hétvégén bolhapiacon láttam egy csb sorozatba tartozó gépet, ami 2 sebességes volt, és nagyon megtetszett az ára, kb. 8000-ért kínálták.
Mit lehet tudni a csb sorozatról? Ipari vagy otthoni felhasználásra szánt gépek?

Előre is köszönöm a válaszokat.
(#) Kovidivi válasza velegiistvan hozzászólására (») Ápr 10, 2017 /
 
Ha Nimh vagy NiCd akksis, akkor semennyire. Elég csak egy döglött cella az akksipakkban, és a helyszínen remekül működik, mikor kipróbálod, de használat során pár perc és lemerült. Esetleg 3eFt-ot adnék egy jobbfajtáért döglött akkuval.
(#) BarnaPili válasza velegiistvan hozzászólására (») Ápr 10, 2017 / 1
 
Én inkább gyűjtenék egy új gépre. Sokszor megszívtam már használt gépekkel. Se gari rá,se visszaviteli lehetőség. Ha barátodtól vennéd,az más,akkor lehet hogy ki tudod rendesen próbálni,üzemi körülmények között,terhelve... Így kell hozzá egy adag szerencse.
István
(#) velegiistvan válasza BarnaPili hozzászólására (») Ápr 11, 2017 /
 
Köszönöm a hozzászólásokat.l Valószínűleg az lesz, mert gyanús, hogy amit olcsón adnak és használt, annak vagy csapágy, vagyk ommutátor, vagy áttétel hibája van.
(#) kowi válasza kitartás hozzászólására (») Ápr 12, 2017 /
 
Köszi! Nyert a makita
(#) kitartás válasza kowi hozzászólására (») Ápr 12, 2017 /
 
Remélem szerencséd lesz vele ! Használd egészséggel plusz védőszemüveggel ! Engem elszomorít, hogy a "nagy nevű" alapvetően profi gépeket gyártő cégek is beszálltak a gagyi kategóriába. Persze sokkal drágábban mint a "noname".
(#) Bakman válasza kitartás hozzászólására (») Ápr 12, 2017 /
 
Én pedig nem értem, mire jó ez. Saját magukat akarák lejáratni?
(#) Ge Lee válasza Bakman hozzászólására (») Ápr 12, 2017 /
 
Nem, csak próbálnak lépést tartani az olcsóbb gyártókkal. Ha a többség az olcsót veszi, nekik előbb utóbb elfogy a vásárlójuk, vagy legalábbis nagy mértékben lecsökken.
(#) kitartás válasza Bakman hozzászólására (») Ápr 12, 2017 /
 
Értékesítés, haszon szerzés, piacszerzés? Igazán én sem értem. Pár évig volt szerencsém a helyi lakatos vállalkozónál húzni az igát. Megfordult a kezeim közt jó pár flex fúrógép, hegesztő gép. Ami igazán működött a profi metabó, makita (kicsiben plusz 30 000). Persze a szaki próbálta csökkenteni a szerszám költséget nem a drágákkal pótolta a kihullott technikát. Az olcsó "annak" látszó hasonló márkák kb 2 hét és vagy csapágy vagy forgórész vagy hajtómű vagy mid három. Inverterből volt egy öreg esab (még nem eus) aminek olyan gyújtó feszültsége volt, hogy a bázikus elektródával nem volt gond az ívfogás. Az új esab bár "awi" t is tudott? csak rutilos pálcával pontozgatni volt jó.
(#) nagym6 válasza kitartás hozzászólására (») Ápr 12, 2017 /
 
A Makita szállt be a gagyiba?
(#) Bakman válasza nagym6 hozzászólására (») Ápr 12, 2017 /
 
A Makita is, Maktec néven.
(#) nagym6 válasza Bakman hozzászólására (») Ápr 12, 2017 /
 
Ilyet még nem láttam, de megnyugodtam nem gagyik Makitáim.
(#) szamóca válasza nagym6 hozzászólására (») Ápr 13, 2017 / 1
 
A Mactec néven forgalmazott piros termékek (mint a "ződ" Bosch ) barkács, azaz nem kemény, folyamatos munkavégzésre készülnek. Ennek ellenére fórumokon, túlnyomóan jó tapasztalatokat olvasni róluk.
A blekendekkernél mindenesetre sokkal jobbak. ( mondjuk attól minden jobb, mert az a legalja .com )
(#) Massawa válasza szamóca hozzászólására (») Ápr 13, 2017 2 /
 
Ilyen egyöntetü kijelentések sajnos semmire sem jok ( legfeljebb hisztéria keltésre). Nekem több B&D szerszámom van, egyik másik már >20 éves. Semmi gond nem volt velük, csak már elhasználodtak. Egy drága Makita furogép tönkre ment. Sok noname akku meg még az utat a boltbol sem birta ki - valoszinü a boltos már tudott erröl, mert mindjárt 3 akkut adott a géphez - mégis kuka lett az egész.
A kis Hitachi eredeti akkukal hibátlanul megy immár vagy 8 éve ( 2 házat épitettem vele fel).
Szoval van a barkácsholmik között is jo gép és vacak a profik között. A legjobb volt amikor az iparosok elvették tölem a kis Hitachit - mert könnyebb és gyorsabb volt, mint az ö legalább 3x drágább DeWaltjuk és a Hitachival épitették össze a tetötér fa konstrukcioját. Nemrégen a barátom (iparox) a drága Worx BLDC gépét hasonlitgatta a gépeimhez. Szépen kultuváltan ment de joval hangosabb volt mint az én Hitachim vagy az uj Makita illetve Einhell furogépem.
(#) Alkotó válasza Massawa hozzászólására (») Ápr 13, 2017 /
 
A 20 éves B&D és a mai az nagyon nagy különbség.
(#) szamóca válasza Alkotó hozzászólására (») Ápr 13, 2017 /
 
Bizony bizony. De ha ezt magyarázni kell akkor...
(#) Massawa válasza Alkotó hozzászólására (») Ápr 13, 2017 /
 
Ez sajnos szinte mindenre vonatkozik, még a legdrágább profi gépeken is talál az ember csapnivaloan olcso ( és rossz) megoldásokat....mintha sokszor készakarva lenne a sz@r beépitve a drága cuccokba.
Nemrégen vettem finom fogokat ugyanabbol a márkábol amiböl 1977-ben vettem egy garniturát. Kellett a fiamnak is szerszámkészlet. A teljesen ugyanolyan fogo mint az 1977-s az elsö használat alatt eltörött ( a 77-s a mai napig hibátlan). Visszavittem, kicserélték. Akkor most rossz a márka?
A hozzászólás módosítva: Ápr 13, 2017
(#) szamóca válasza Massawa hozzászólására (») Ápr 13, 2017 /
 
Csak az a nem mindegy, hogy ezek számaránya mennyi. A nevezett cég piroskáiban pedig ez az arány igencsak magas. A múlt hónapban egy fűnyírót, egy gyepszellőztetőjüket, egy sarokcsiszolójukat, és egy akksis csavarbehajtójukat kellett javítani, ill. ebből kettőt kidobni. Az összefogató csavarok elhelyezése, keménysége, (vagy inkább lágysága) a kerti gépeknél, meghiúsítja a bontásukat, de ha ezen sikerül túljutni, a nevetséges belső felépítés, használt anyagok minősége láttán bizton elmegy a kedve ettől a márkától bármely hozzáértőnek.
Nekem is van mai napig hibátlanul működő zöldesbarna szúrófűrészem tőlük, ami jó anyagokat, és felépítést tartalmaz, igaz ezt a 80' években vettem Nickelsdorfban.
Következő: »»   83 / 195
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem