Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Dobozolási technikák, műszerdobozok
Lapozás: OK   75 / 88
(#) Zoli_bácsi válasza szili83 hozzászólására (») Ápr 4, 2017 /
 
Szerintem se szedd le az eredeti festést. Több okból sem: Nagyon jól tapad a fém felülethez. Bármi más festék nem tapadna ilyen jól. 2., Ezt az eredeti festéket sokkal jobban, szebben lehet festeni, mint a fémtiszta felületet (kivétel a gitteléses felületet) 3., nem kell annyi időt ráfordítani az újrafestésre. A meglévő festést kell javítani gittel, - ahogy javasolták - majd ezt a felületet kell festeni.
(#) sector99 válasza szili83 hozzászólására (») Ápr 4, 2017 /
 
Ne szedd le az eredetit, mert olyan minőségű - és tartósságú - festést nem tudsz házilag csinálni. Ha csak nem az van az ajtódra kiírva, hogy porfestő műhely...
Ha nagyon muszáj akkor mattra megcsiszolni - mint valaki már javasolta - és a kívánt színre lefújni akryl lakkal. (MOTIP RALLY, Very Well, stb.) A karcokat én alapozóval tüntetnél el én nem gittel. Több réteget ráfújsz a karcos részekre, persze száradás után újra és újra szépen megcsiszolni. Türelem, kitartás és sok munka kell a szép végeredményhez...
A hozzászólás módosítva: Ápr 4, 2017
(#) sector99 válasza papus51 hozzászólására (») Ápr 4, 2017 /
 
Gratulálok, nagyon szép munka !
(#) pont válasza szili83 hozzászólására (») Ápr 4, 2017 /
 
A "gitt" Bővebben: Link azért jó, mert ha egy spaklival lehúzod (citlingeled, az élével szinte karcolod) akkor csak a résekben marad benn, alig kell csiszolni. Ellenben a szórógitt és alapozók oda is jutnak ahol már van elég vastagság, gyakorlatilag egy kicsit magasabb gödör lesz amíg szintbe nem csiszolod. Ezek a két komponensű anyagok gyorsan száradnak, amit szemmel látni lehet oda be is jut. A festék megáll rajt, erre találták ki, az autófényezők használják....
(#) sector99 válasza pont hozzászólására (») Ápr 4, 2017 /
 
Persze, Neked is igazad van. Csak lassan már mérlegre kell tenni a költségeket, hogy megéri-e a befektetés.
(#) szili83 válasza pont hozzászólására (») Ápr 5, 2017 /
 
Köszönöm, ismerem a gittet. Igazából csak kisebb karcok vannak a dobozon, ami nem túl mély, Egy két helyen, de csak a sarokban van megpattanva talán. Tehát szerintem a gittet lehet felesleges használnom.

Igaza van sector99-nek, hogy annyit azért nem kellene belefektetni.

Lehet jó, és elég megoldás lenne, ha egy alapozó réteget ami kiegyenlíti a kisebb karcolásokat, majd egy vagy 2 réteg festéket vinnék fel? Ha tudok, ma reggel még csinálok egy-két képet.
(#) szili83 válasza szili83 hozzászólására (») Ápr 5, 2017 /
 
A képeket csatoltam.
(#) pont válasza szili83 hozzászólására (») Ápr 5, 2017 /
 
Ha el akarod tüntetni a karcokat, akkor hiába fújsz rá több réteget, ott emelkedik az eredeti festék szintje is, nem csak a gödör szintje, látszani fognak a karcok a kisebbek is. Az alapozó is a szóró gitt is pénzbe kerül (ha nincs otthon maradék) Neked kell eldöntened milyen szintű helyreállítás éri meg .
(#) szili83 válasza pont hozzászólására (») Ápr 5, 2017 /
 
Most egy spray nem nagy beruházás, jó lesz máskor is.

A képeket azért csináltam, hogy milyen állapotban van a doboz, és hogy mit vegyek hozzá.

Ez a bolt van itt helyben, és ezeket találtam: Szorókitt és alapozó. Ezek közül melyik kell, vagy alkalmas a fenti doboz kijavítására? Az alapozó kisebb karcokat említ, de lehet jobb lenne a szorókitt?
(#) pont válasza szili83 hozzászólására (») Ápr 5, 2017 /
 
A szórózás után egy egyenes csiszolófával 400-1000-es vízpapírral csiszolni, aztán alapozó, hogy a felület egyöntetűen egy színű legyen így kevesebb fényező festék fogja betakarni.
(#) szili83 válasza pont hozzászólására (») Ápr 5, 2017 /
 
A porfestést milyen szemcseszámú csiszolópapírral csiszoljam meg, hogy megfelelően érdes legyen a kitt tapadásához?
(#) pont válasza szili83 hozzászólására (») Ápr 5, 2017 /
 
Attól ne félj, hogy a kitt nem tapad, nem ez a probléma még az időjárásnak kitett festéseknél sem. 150-200 as papírral ha megcsiszolod, hogy kiálló szemcsék ne legyenek, utána nitro hígítóval nedvesített ronggyal áttörlöd , és mehet a szóró.
(#) teddysnow válasza szili83 hozzászólására (») Ápr 5, 2017 /
 
Nem nagyberuházás, de nagy bosszúság, ha ronda lesz. Én 3 féle 1300-1500 forintost használtam tavaly és pocsék minőségű volt mind. Nyáron, tiszta időben, kint száradt 2 napot és ha nagyon akartam volna az újlenyomatomat benne tudtam volna hagyni. Volt olyan spry amit kifújtam és buborékok keletkeztek a felületen száradás közben.
(#) szamóca válasza teddysnow hozzászólására (») Ápr 5, 2017 /
 
Ilyennel festékspray-vel már én is összefutottam az egyik ződcséges termékei között. Száradás után le lehetett húzni, mint egy égett bőrréteget. Majd elajándékozom valami ellenségemnek.
A jó minőséget, itt is meg kell fizetni.
A hozzászólás módosítva: Ápr 5, 2017
(#) elektroby válasza papus51 hozzászólására (») Ápr 5, 2017 /
 
Szia papus51!

...és a feliratot milyen technikával készítetted? Nagyon szép!
(#) Zoli_bácsi válasza szili83 hozzászólására (») Ápr 6, 2017 / 1
 
Szia!

Mondom a tuti tippet, amit alkalmazni szoktam:

BodyFine

Ezzel és a spatulával belehúzod a karcokba, aztán csiszolás, majd kell ismét belehúzod a karcokba, majd ismét csiszolás. Aztán jöhet a festés. Nemm kell semmi extra. Nagyon szép és tartós felületet ad. A fémbe nagyon erősen beleköt. Ha túl sok edzőt adsz a tapaszhoz, nagyon gyorsan kötni fog. (Még mielőtt végeznél a spatulázással.)
(#) papus51 válasza elektroby hozzászólására (») Ápr 6, 2017 /
 
Szia!
Lézernyomtató, másolópapír, Eyess féle alkohol-aceton lötyi és vasalás.
(#) gcsabee válasza papus51 hozzászólására (») Ápr 6, 2017 /
 
Szia! És mi volt a technika?
(#) papus51 válasza gcsabee hozzászólására (») Ápr 7, 2017 /
 
Szia!
A NYÁK készítési topikban részletesen ki lett már tárgyalva.
(#) brumbrus hozzászólása Máj 9, 2017 /
 
Üdv!
Le lehet valamivel szedni műanyag dobozról a feliratokat?
(#) Szebence válasza brumbrus hozzászólására (») Máj 9, 2017 /
 
Kíváncsi leszek a válaszokra, szerintem úgy, hogy utána is ilyen szép maradjon, úgy nem. Én úgy csinálnám, hogy finom csiszolópapírral átdörzsölném azt a műanyag darabot, amin a felirat található, majd valami erős, tiszta alkohollal, acetonnal kicsit áttörölgetném a felületét. Így a csiszolásból eredő érdes felület valamivel simább lenne.
(#) bbb válasza brumbrus hozzászólására (») Máj 9, 2017 /
 
Ahogy én látom, érdes a felülete, amit gondolom szeretnél megőrizni. Nagy eséllyel ami megmarná (oldaná) a festéket, az a műanyagon is nyomot hagyna, így szerintem az érdesség megőrzése mellett nem fog sikerülni a felirat leszedése. Első körben azért megpróbálnám a helyedben a szokásos vegyszerekkel (körömlakklemosó, lakkbenzin, ...), ha szerencséd van, akkor nem bántja a műanyagot, de szedi a festéket. Ha viszont bármelyik is bántaná az anyagot, vagy csak le se tudnám szedni velük a feliratot, akkor egy laza csiszolás biztosan lehozná
Persze attól függően, hogy mi kerül bele, lehet, hogy lefújnám fehérre (vagy egyéb világos színre).
(#) brumbrus válasza bbb hozzászólására (») Máj 9, 2017 / 1
 
Körömlakklemosó simán levitte, a felület károsítása nélkül.
(#) brumbrus válasza bbb hozzászólására (») Máj 9, 2017 /
 
Még annyit kérdeznék, hogy ugyanerre a felületre hogyan mivel készítsek új feliratot?
(#) bbb válasza brumbrus hozzászólására (») Máj 9, 2017 / 1
 
A madarasteszkóban lehet kapni a Stamperia cég Transfer GEL kencéjét. Kinyomtatod a feliratot, amit szeretnél (lézernyomtatóval, tükörben), majd lekened a felületet egyenletesen a géllel (ecsettel). Még mielőtt megszáradna, elhelyezed rajta a nyomatot felirattal a gél felé, s hagyod megszáradni (megkeményedik). Ezt követően vizes szivaccsal (ujjal) a papírt le kell dörzsölni és ami marad az a felirat.
Én így készítettem a saját pickit2 klónom dobozát, évek óta stabilan rajta van.
(#) bruttolini válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Máj 22, 2017 /
 
Helló! Ez a bodyfine ugyan arra a célra van, mint ez a motipos?
(#) Moderátor hozzászólása gtk hozzászólására (») Jún 5, 2017
 
Ezt az Apróhirdetés rovatba légy szíves feltenni!
(#) szamóca válasza bbb hozzászólására (») Jún 5, 2017 /
 
Egy ideje fával foglalkozok, és én is ráakadtam erre a technikára. Mod Podge házilag.
Először vasalással próbálkoztam a fára, de az nagyon halovány lett, A Palma faipari ragasztó hígítva szerintem jó lesz erre a célra. Amilyen anyagon megtapad, végül is használható,
hiszen transzparens száradás után. Technikája.
(#) Alkotó válasza szamóca hozzászólására (») Jún 5, 2017 /
 
Még nem próbáltam ezt ki konkrétan, de már előre felötlött bennem egy kérdés. Miután megtörténik a ragasztás/kasírozás, egy vízzel történő áztatás következik a papír rostjainak "lemosásához" (az oldás ide nem lenne jó szó, mert nem oldódnak a papír rostjai, csak a köztük lévő cellulóz). Tapasztalatom szerint, ha egy száraz és mondjuk csiszolt fafelületre víz kerül, akkor annak szálai jelentős mértékben felhúzódnak, és egy kimondottan érdes felületet marad. Az egyenetlenség mértéke esetenként akár drámai is lehet, és száradás után ugyan tompul a helyzet, de nem áll vissza az eredeti simaság. Nem végeztem kísérleteket, de a hatás kemény és puha fafajokon is jelentkezik ha azoknak határozott rostszerkezete van. Sőt még a vizes bázisú felületkezelő anyagok esetében is tapasztalok hasonlót.
Ha az említett hatás létezik, akkor nem zavarja meg a képátvitelt?
(#) pjg válasza szamóca hozzászólására (») Jún 5, 2017 /
 
Elég giccses valami.
Következő: »»   75 / 88
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem