Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2730 / 3654
(#) Petyaa hozzászólása Ápr 25, 2017 /

Üdv mindenkinek! Végre kész a motor, és a szelephézag is be lett állítva (dugós kulccsal meglazult a sapka), lehet csak placebó de mintha kicsivel jobban menne. Viszont az AP Racing márkájú dobfék pofa nem az igazi, a rugók furata közelebb van, így beleér a rugó a merevítő bordákba belül. Vissza is került a gyári, ami még nagyjából 80% os.

Viszont roti kapa téren.... fater kapált 10 métert majd leállt, elment a kompresszió.
Sűrítésnél a karburátoron át kifelé nyomja a levegőt.
Mi mehetett szét vajon benne? Ha a szelep vagy bármi más törik gondolom lett volna hangja, de ez csak komótosan mintha leállítanám gyárilag úgy állt le.
(#) BarnaPili válasza Petyaa hozzászólására (») Ápr 26, 2017 /

Hello!
A szívószelep nyitva maradt,valószínűleg a vezérműtengely meghajtáfogaskereke tört el. Szét kell húzni a blokkot. A vezérlés sok alkatrésze műanyagból van.
István
(#) jdani hozzászólása Ápr 26, 2017 /

Üdv. Informatikával kapcsolatban ki tudna segíteni?
Bővebben: Link
Van itt egy videó H.265 kódolásban (vagy minek hívják azt)
Alapból a chrome megnyitja, de az IE nem.
Ezt kellene megoldanom, hogy pl ezt a linket ha megnyitom az IEben, akkor lejátsza a videót.
Próbálgattam, húzgáltam bele többféle kodeket, de a videó nem megy.
(#) Norberto válasza jdani hozzászólására (») Ápr 26, 2017 /

Nálam a fölsőt a Chrome se játsza le, hiába a legfrissebb verzióm van.
(#) szamóca válasza Norberto hozzászólására (») Ápr 26, 2017 /

Azt az Opera sem.
(#) pjg válasza szamóca hozzászólására (») Ápr 26, 2017 /

A firefox egyiket sem.
(#) jdani válasza Norberto hozzászólására (») Ápr 26, 2017 /

Akkor én valamivel még előrébb is vagyok
IE nem akarja lejátszani..
(#) szamóca válasza pjg hozzászólására (») Ápr 26, 2017 /

(#) Petyaa válasza BarnaPili hozzászólására (») Ápr 26, 2017 /

Igazad volt, kitámasztott a szelep faterom visszanyomta valahogy utána ment újra.
De le is állította, mert úgy pörög megint hogy csak na...gyári regulátor, illetve kicsi rugó van benne és mégis túl pörög.
(#) nagym6 válasza Petyaa hozzászólására (») Ápr 26, 2017 /

Rugón gyengíteni kell, kicsit nyújtani. Óvatosan, egyszerre csak kicsit, ha kevés, újra kicsit.
(#) Petyaa válasza nagym6 hozzászólására (») Ápr 26, 2017 /

Akkor mondhatni a "gyári" napokban vett rugó mégsem gyári.
A hozzászólás módosítva: Ápr 26, 2017

Nem szorul ott valami mechanizmus?
(#) Petyaa válasza nagym6 hozzászólására (») Ápr 26, 2017 /

Kézzel mozgatva a regulátort csak a rugó ellentartásást lehet érezni.
(#) hapro hozzászólása Ápr 26, 2017 /

Sziasztok!

Frissen regisztrált felhasználónak miért nem lehet válasz levelet írni?

Köszönöm
(#) zolika60 válasza hapro hozzászólására (») Ápr 26, 2017 /

Gondolom véletlenül letiltott.
(#) jani1987 hozzászólása Ápr 26, 2017 /

Én meg vályog kályhát építek de az ajtó rögzítésnél elakadtam. Egy csempe kályhából lett kibányászva. A terv szerint 5 sor magas az égéstér középen két sor magas átbukóval. Felette kígyó járat lesz.

Ha minden simán mozog, karburátorban a pillangószelep is, akkor a rugóerővel variálva próbálkoznék.
(#) Kovidivi válasza jani1987 hozzászólására (») Ápr 26, 2017 /

Hogy áll ez a kép? Odaállhatott volna valaki, hogy tudjam hol van a lent
(#) zolika60 válasza Kovidivi hozzászólására (») Ápr 26, 2017 /

Odaállt a vízmérték. Meg a lepotyogott agyag.
(#) hapro válasza zolika60 hozzászólására (») Ápr 26, 2017 /

Telefonról "not allow to send message to this user" PC-ről meg csak egyszerűen ismeretlen hibát dob.
Hogy lehet itt letiltani valakit?
(#) sany válasza jani1987 hozzászólására (») Ápr 26, 2017 /

Vályogból lehet kályhát építeni?
(#) granpa válasza sany hozzászólására (») Ápr 26, 2017 /

Ha kemencét lehet, kályhát is.
(#) Petyaa hozzászólása Ápr 26, 2017 /

Meglett a hiba oka!
A szívócsövön a karburátor után nem sokkal volt egy "lyuk" és ott szívott falsot...

A szívócsövet megragasztottam majd beindítottam szuperul muzsikált viszont 15 másodperc múlva újra leállt. Rögtön a szívószelepre gyanakodtam hogy megint kitámasztott, de meglepetésemre a helyén volt és mozgott is annak rendjén ki-be. Viszont a hengerfej tömítés fém részéről levállt a bevonat, így kizárásos alapon emiatt is mehetett el a kompresszió.

Létezhet hogy a szívószelep ülék a túl magas fordulatszám miatt kirezonált volna, vagy a rugó nem bírt már vele, és ezáltal kitámasztva a szelepet? ( egyébként oldalirányba kb 0,4mm-t mozog ) a kipufogónál pár századot csak.
A hozzászólás módosítva: Ápr 26, 2017
(#) pjg válasza sany hozzászólására (») Ápr 26, 2017 /

Max kimegy a meleg a kéményen. A vályog kemence fala 3-4cm vastag.
(#) Stewe válasza Petyaa hozzászólására (») Ápr 27, 2017 /

Próbáld a rugót összenyomó torlólemez elmozdulását negatív visszacsatolásként értelmezni!
A visszahatás gyakorlatilag a pillangószelep szöghelyzetét állítja, a rugóerő ellenében történő elmozdulás (elfordulás) viszont nem csak a légáramlat sebességétől és a rugó jellemzőitől függ, hanem az alaphelyzet is számít. Mintha a szabályozási jelleggörbét tologatnád a tengelyen. A normál üzemnek -emberi számítás szerint - a szabályozási tartomány alsó vége közelében kellene lennie, hogy üresjáratban beálljon az üzemi fordulatszám, növekvő terhelésnél pedig kicsi fordulatszám-eséssel tudja emelni a keverék mennyiségét, így emelni a leadott teljesítményt.
(#) Petyaa válasza Stewe hozzászólására (») Ápr 27, 2017 /

Most hogy már nem szív fals levegőt, sokkal elfogadhatóbb a fordulatszáma. Melegen gondolom ettől még kisebb lesz főleg ha majd kapál is, és persze kompressziót sem veszt
(#) jani1987 válasza pjg hozzászólására (») Ápr 27, 2017 /

Valamilyen hőcserélőt rakni kéne a rendszerbe. Lassan csinálom hogy legyen idő a kidolgozásra de fűtésig kész legyen.
(#) pjg válasza jani1987 hozzászólására (») Ápr 27, 2017 /

A hőcserélő veszteséges. Miért nem csinálsz sörkollektort?
(#) sany válasza granpa hozzászólására (») Ápr 27, 2017 /

DE gondolom samott is kell majd a belsejébe.
A hozzászólás módosítva: Ápr 27, 2017
(#) granpa válasza sany hozzászólására (») Ápr 27, 2017 /

A nagyanyáimnál nem volt benne samott, és nem 3-4 cm vastag fala volt, inkább 13-15 cm.! Fel lehetett ülni a tetejére.
Következő: »»   2730 / 3654
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem