Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Üdv mindenkinek! Végre kész a motor, és a szelephézag is be lett állítva (dugós kulccsal meglazult a sapka), lehet csak placebó de mintha kicsivel jobban menne. Viszont az AP Racing márkájú dobfék pofa nem az igazi, a rugók furata közelebb van, így beleér a rugó a merevítő bordákba belül. Vissza is került a gyári, ami még nagyjából 80% os.
Viszont roti kapa téren.... fater kapált 10 métert majd leállt, elment a kompresszió. Sűrítésnél a karburátoron át kifelé nyomja a levegőt. Mi mehetett szét vajon benne? ![]()
Hello!
A szívószelep nyitva maradt,valószínűleg a vezérműtengely meghajtáfogaskereke tört el. Szét kell húzni a blokkot. A vezérlés sok alkatrésze műanyagból van. István
Üdv. Informatikával kapcsolatban ki tudna segíteni?
Bővebben: Link Van itt egy videó H.265 kódolásban (vagy minek hívják azt) Alapból a chrome megnyitja, de az IE nem. Ezt kellene megoldanom, hogy pl ezt a linket ha megnyitom az IEben, akkor lejátsza a videót. Próbálgattam, húzgáltam bele többféle kodeket, de a videó nem megy.
Nálam a fölsőt a Chrome se játsza le, hiába a legfrissebb verzióm van.
Akkor én valamivel még előrébb is vagyok
![]() IE nem akarja lejátszani..
Igazad volt, kitámasztott a szelep faterom visszanyomta valahogy utána ment újra.
De le is állította, mert úgy pörög megint hogy csak na...gyári regulátor, illetve kicsi rugó van benne és mégis túl pörög.
Rugón gyengíteni kell, kicsit nyújtani. Óvatosan, egyszerre csak kicsit, ha kevés, újra kicsit.
Akkor mondhatni a "gyári" napokban vett rugó mégsem gyári.
A hozzászólás módosítva: Ápr 26, 2017
Kézzel mozgatva a regulátort csak a rugó ellentartásást lehet érezni.
Sziasztok!
Frissen regisztrált felhasználónak miért nem lehet válasz levelet írni? Köszönöm
Én meg vályog kályhát építek de az ajtó rögzítésnél elakadtam. Egy csempe kályhából lett kibányászva. A terv szerint 5 sor magas az égéstér középen két sor magas átbukóval. Felette kígyó járat lesz.
Ha minden simán mozog, karburátorban a pillangószelep is, akkor a rugóerővel variálva próbálkoznék.
Hogy áll ez a kép? Odaállhatott volna valaki, hogy tudjam hol van a lent
![]()
Odaállt a vízmérték. Meg a lepotyogott agyag.
Telefonról "not allow to send message to this user" PC-ről meg csak egyszerűen ismeretlen hibát dob.
Hogy lehet itt letiltani valakit?
Meglett a hiba oka!
A szívócsövön a karburátor után nem sokkal volt egy "lyuk" és ott szívott falsot... A szívócsövet megragasztottam majd beindítottam szuperul muzsikált viszont 15 másodperc múlva újra leállt. Rögtön a szívószelepre gyanakodtam hogy megint kitámasztott, de meglepetésemre a helyén volt és mozgott is annak rendjén ki-be. Viszont a hengerfej tömítés fém részéről levállt a bevonat, így kizárásos alapon emiatt is mehetett el a kompresszió. Létezhet hogy a szívószelep ülék a túl magas fordulatszám miatt kirezonált volna, vagy a rugó nem bírt már vele, és ezáltal kitámasztva a szelepet? ( egyébként oldalirányba kb 0,4mm-t mozog ) a kipufogónál pár századot csak. A hozzászólás módosítva: Ápr 26, 2017
Max kimegy a meleg a kéményen. A vályog kemence fala 3-4cm vastag.
Próbáld a rugót összenyomó torlólemez elmozdulását negatív visszacsatolásként értelmezni!
A visszahatás gyakorlatilag a pillangószelep szöghelyzetét állítja, a rugóerő ellenében történő elmozdulás (elfordulás) viszont nem csak a légáramlat sebességétől és a rugó jellemzőitől függ, hanem az alaphelyzet is számít. Mintha a szabályozási jelleggörbét tologatnád a tengelyen. A normál üzemnek -emberi számítás szerint - a szabályozási tartomány alsó vége közelében kellene lennie, hogy üresjáratban beálljon az üzemi fordulatszám, növekvő terhelésnél pedig kicsi fordulatszám-eséssel tudja emelni a keverék mennyiségét, így emelni a leadott teljesítményt.
Most hogy már nem szív fals levegőt, sokkal elfogadhatóbb a fordulatszáma. Melegen gondolom ettől még kisebb lesz főleg ha majd kapál is, és persze kompressziót sem veszt
![]()
Valamilyen hőcserélőt rakni kéne a rendszerbe. Lassan csinálom hogy legyen idő a kidolgozásra de fűtésig kész legyen.
A hőcserélő veszteséges. Miért nem csinálsz sörkollektort?
DE gondolom samott is kell majd a belsejébe.
A hozzászólás módosítva: Ápr 27, 2017
|
Bejelentkezés
Hirdetés |