Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Szerintem nem fog ezzel a dupla számmal foglalkozni senki. Az adásvételin melyik szám szerepel? Gondolom az adattáblás, és az van jobban látható helyen. Használd azt a biztosítás kötésnél. A rendőr meg szerintem meg sem fogja nézni, maximum a biztosításod meglétét. Smkp-nál senki nem foglalkozik a blokk számával. Milyen típus?
Van jópár smkp-m, van amelyikhez adásvételim se volt, blokkokat is cserélgettem. Egyébként meg ha nagyon legális szeretnél lenni, írj (tudom nem irsz) egy új adásvételit a neked megfelelő számmal, az eredeti tulajdonosi adatokkal. Csak kérdezem, milyen legális megoldásra gondolsz, két különböző szám esetén? A blokk adott, az adattábla adott. A hozzászólás módosítva: Máj 5, 2017
Hello. Első gondolatom amit vetettek fel nekem de nem tudom helytálló e. Azt mondta egyik ismerősöm hogy ezt a problémát eredetiség vizsgával és a hibás papír felmutatásával megoldható, és így nevemre kerül a gép és így is fog szerepeéni a rendszerben. Csak nem vagyok tisztában hogy ez egy használható lehetőség e, illetve 14-25e ft költséggel kell számoljak ahogy az árakat elnéztem ha, ez reális megoldás. A típus Honda MB50, mely eredetileg német importra készült. A papírőzős megoldás azért nem opció hiába vannak meg az adatok az odáig tiszta DE, ami a fő lényeg az aláírás másolása az okirat hamisításnak minősül!!! Tisztában vagyok hogy a rendőr nem ellenőriz utána de ne adj isten bármi is történik már a másik félnél lévő példányhoz képest ez módosult darab. Ezáltal elég súlyos következménnyel járna, büntetésen felül elveszteném a munkámat mivel Személy és vagyonőr vagyok.
Szerintem túlmisztifikálod a dolgot.
Van a kismotoron egy adattábla, ami azon szerepel, a szerint kell a biztosítást megkötni. Az adásvételin meg az szerepel, hogy Te megveszed ő meg eladja neked, az adattábla szerint adatokkal. A két tanú meg igazolja, hogy az adatok amit leírtatok nem hamisak és Te kifizetted, Ő meg átadta neked a motort ennyi.
Jolvan akkor ebben az esetben nem vergődök rajta. Csak nem szeretném megügtni a bokám. Köszi a válaszokat. Ha esetleg valakinek van még hozzáfüznivalója abban az esetben remélem hozzá is szól, mert minden tanácsot/tapasztalatot meghallgatok.
Szia a motor az cserélhető fődarabnak minősül nem kell beiratni csak tipus azonos legyen. Ha nem tipus azonos akkor a kpmtöl kell össze épitési engedélyt kérni. A biztosítást az alvázszám alapján megkötik.
Érdekes. Pedig láthatólag kijött belőle a füst és mégis működik!
![]()
Üdvözlök mindenkit.
BSE motorkódú 2006-os benzines Octavia 2-m van. Érdeklődni szeretnék, hogy hol találom a szervoolaj-tartályt. Köszönöm a válaszokat!
Alakul a kapu de nem tudom hogy vágjak bele négyszög nyílást a zárt szelvénybe a kapu zár miatt. Az egyik 20x40 a másik 40x40.
Flex ? (a nyílás két vége kifúr flexileg összevág és kész)
A fal glettelést négyzetméter áron csinálják? Ha igen mennyi lehet az átlagára?
Ha jobb válasz nincs, vagy a szivattyún, ha nem, akkor a szivattyú szívócsöve a tartályhoz vezet.
Teljesítve. Már csak csavart kell szerezzek.
Tapasztalat:
A kettes falú zártszelvényt a gyártók a 10%-os tűrésmező miatt 1,8-as anyagból szokták csinálni, mert olcsóbb... ilyen falvastagságnál a bele vágott menet nagyon rövid, nem túl tartós ha sokat van használva, még egy határozottabb csavarhúzóval is meg lehetne szakítani. A rögzítő csavar furatának helyét én akkorára fúrnám, hogy oda egy normális anyát be lehessen ütni, és behegeszteni. A hozzászólás módosítva: Máj 8, 2017
Csak kérdem, ez utóbbi megoldás csak ötlet vagy próbáltad is?
Idézet: „A két tanú meg igazolja, hogy az adatok amit leírtatok nem hamisak és Te kifizetted, Ő meg átadta neked a motort ennyi.” Megakadt a szemem ezen a mondaton. Csak a pontosság kedvéért: a tanúk nem a szerződés tartalmával kapcsolatban tanúskodnak, hanem az aláírásokat hitelesítik. Magyarul, azt tanúsítják, hogy az adott okiratot az aláíró személyek (eladó, vevő, stb.) előttük írták alá. A szerződésben foglaltakat még ismerniük sem szükséges.
Igen, fémiparban dolgozom, és zártszelvényt is gyártottam.
A legjobb persze az lenne, ha a zár felfogatásához egy 4-5 mm-es laposvasat fel lehetne hegeszteni, de házilag ezt megcsinálni még bonyolultabb.
Köszönöm a felvilágosítást. Minden infóért hálás vagyok!
Nálam a kapun popszegeccsel volt felfogatva. A másikon meg simán csak önmetszős csavarral fogattam fel. Semmi problémám nincs velük.
Igen, az önmetszős egy jobb megoldás, mert ott a menetprofil feszes marad, és nem csak forgácsol, hanem képlékenyen alakítja ki a menetet. Hátránya, hogy nem egyszerű pontosan a helyére "bereccsinteni".
Csak visszakérdezek, akkor mihez is adják az aláírásukat?
Mivel ez egy szerződés, Ők is felelnek annak igaz vagy hamis tartalmáért. (előttünk mint tanúk ellőtt) Vagyis a szerződés létrejötte előttük történt. Részlet egy jogi fórumról Idézet: De persze ha más másként gondolja, joga van hozzá, Én nem tenném elolvasás nélkül. „Persze az ember csak olyat ír alá, amit elolvasott, de sokszor nem szoktuk igazán komolyan venni a tanúzást, pedig kellene: ha olyat írunk alá, amit valójában nem tudunk tanúsítani, és ezt bebizonyítják, hamis tanúzást, vagyis vétséget követünk el és akár egy év börtönre is ítélhetnek.” A hozzászólás módosítva: Máj 8, 2017
Bármely okirati tanúzás csak azt igazolja, hogy az aláírás(-ok) valódiak. A tanúnak semmi felelőssége nincs az okirat tartalmával kapcsolatban. Persze későbbi tartalmi vita esetén valamelyik fél kérheti, hogy ugyanaz a tanú igazoljon, vagy cáfoljon valamit , de ez más ügy lehet.
Régóta szeretném megváltoztatni itt a fórumon beállított e-mail címemet, de hiába próbálom, semmilyen visszajelzést nem kapok. Már bejelentettem a hibát, amire válaszul Topi leírta hogy hogyan kellene működnie, és hogy ez le van írva a beállításokban. (Igen, akinél jól működik, annak feldob ilyenkor egy üzenetet amiben le van írva, csak éppen pont az a gond, hogy nálam semmi sem történik.) Három további üzenetemre válaszul a "A techsupport csapat is megvizsgálta a problémát, de nem találtak hibát.". Tehát nekik működik, ezért nekem sem lehet problémám. Ismét válaszoltam hogy nálam ez nem működik, mi legyen. Topi megigérte hogy tovább göngyölik az ügyet, adjam meg az új címet. Megadtam, ekkor kiderült hogy ezzel a címmel már van egy kitiltott fiók. Topi megkérdezte hogy törölje ezt vagy összevonja-e a két fiókot, én válaszoltam hogy mindegy, és azóta nincs életjel, változatlanul nem működik a funkció és Topi nem válaszol az üzeneteimre.
Nyugtassatok meg: ugye él még? A hozzászólás módosítva: Máj 12, 2017
Remélem él, mert személy szerint kedvelem
![]() Nekem meg van három nem létező új olvashatatlan privát üzenetem. 4/6 villamos még ettől jár, ne pánikolj ![]()
Iszonyú nagy kő esett le a szívemről, mert eddig azt hittem, hogy a 4-es, 6-os villamos a Széll Kálmán tértől jár, de így, hogy az üzeneteidtől jár, így már minden rendben!
Idézet: „Nekem meg van három nem létező új olvashatatlan privát üzenetem.” Gondolod hogy ez meglep?
Yamaha szintetizátorhoz demo zenét keresek. Lehetséges bővíteni?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |