Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   705 / 1121
(#) Al-sulaymaniyah hozzászólása Máj 4, 2017 /
 
Azt hiszem az új op rendszerek, legyen az tv vagy windows minden esetben hajnali 3-kor frissítenek. A tv-m is elkezd villogni, igaz nem kapcsol be, de pontosan 3-kor kezdi.
(#) david10 hozzászólása Máj 5, 2017 /
 
Sziasztok,
Vásároltam 2 használt számítógépet, pontosabban egy lenovo-t Intel Core2duo 3,2ghz-es processzorral 250 gigás WD merevlemezzel és egy HP pro 3400-as gépet Intel Core i3 3,30ghz-es processzorral, 250gb Seagate barracuda merevlemezzel.

A gond az, hogy a HP-ben a Windows 7 telepítő nem lássa a Seagate merevlemezt (lásd a képet), probáltam áttetenni a WD merevlemezt a HP-be és azt lássa a telepítő. (Tehát az alap üzemképes.)

Megprobáltam a Seagate merevlemezt átteni a Lenovo-ba, de azt se lássa a telepítő.
A HP biosában a merevlemez megjelenik (erről is csináltam képet).

A HP BIOSában van egy olyan lehetőség, hogy Sata emulation, ez gyárilag AHCI-n volt, probáltam IDE-re átállítani, de ugyanaz a helyzet.

Forumokon azt írják, hogy hiányozhatnak a driverek. Ha ez volna a baja, akkor honnan lehetne letölteni?
3 féle Windows 7 telepítővel probáltam (64bites magyarral, 64 bites angollal, 32 bites eredeti CD-vel), de egyik se segített.
Szerintetek mi lehet a baja?
A választ előre is köszönöm!
(#) david10 válasza david10 hozzászólására (») Máj 5, 2017 /
 
Megoldódott:
Hiren's boot USB-ről a Windows Installer Tool segítégével kiválasztottam a .wim telepítő fájlt és feltelepítette a C-re.
(#) didyman válasza dokidoki hozzászólására (») Máj 6, 2017 /
 
Linus Torvalds óta is. Bocs.
(#) didyman hozzászólása Máj 6, 2017 /
 
Amúgy, alvó állapotból fel tud ébredni a gép oprendszer által kezelt módon, de hibernálásból és kikapcsolt állapotból nem. A rendszernek ehhez mindenképpen szüksége van arra, hogy a CPU és a RAM tápellátása, regisztereinek, celláinak tartalma megmaradjon, ébren legyen. Hibernálásnál és az alatti energiaállapotoknál ez nem teljesül (a hibernálás hardverileg egyenértékű a kikapcsolással, bekapcsoláskor a rendszer boot managere dönti el, hogy hibernálásból tér vissza, vagy normál indítást csinál).
(#) tomi1990120 hozzászólása Máj 9, 2017 /
 
Sziasztok.Van egy nem mukodo satás dvd-romom meg egy mukodo ide-s dvd romom.Nos az lenne a kerdesem hogy az ide-s dvdt at es lehetne alakitani satara?
(#) BEMcorp válasza tomi1990120 hozzászólására (») Máj 9, 2017 /
 
Hali!

Keress ilyesmit.
(Nem feltétlen itt, csak ilyet...)
(#) tbarath válasza tomi1990120 hozzászólására (») Máj 9, 2017 /
 
Tuti van SATA-IDE átalakító, de nincs értelme ilyennel bohóckodni.
Kiskerben bruttó 4k körül vannak a SATA _írók_, olvasók már nicsenek is. Szerintem bemész egy bontóba aztán egy ezresért utánad dobnak egy ilyet.

De ha ráér, akkor ha legközelebb selejtezünk akkor kiszedek párat a levetett gépekvől, életükben 1-2 órát ha működtek, álltukban csak nem romlottak el. De nem tudom hogy erre mikor kerül sor, amíg leltárban vannak addig nem akarom piszkálni.
(#) tbarath válasza BEMcorp hozzászólására (») Máj 9, 2017 /
 
Ennyiért kap egy DVD írót ugyanott...
(#) BEMcorp válasza tbarath hozzászólására (») Máj 9, 2017 /
 
Igen , pontosan. ÉS pontosan ezért írtam, hogy "(Nem feltétlen itt, csak ilyet...)"
(#) tomi1990120 hozzászólása Máj 9, 2017 /
 
Koszonom a valaszokat csak arra voltam kivancsi hogy hazilag megoldhato e hogy kettobol egyet osszerakni.De ugy latszik h nem akkor majd veszek egy sata irot.
(#) Kari55 hozzászólása Máj 10, 2017 /
 
Sziasztok!
Föl telepítettem az asztali gépemre egy külön meghajtóra a Windows XP (SP2)-őt, mondván kipróbálom, hogy az AVR-DOPERt felismeri-e. De nem tudom beállítani az internet kapcsolatot, ami vezeték nélküli kapcsolat.

A win7 egyből felismerte amikor újra kellett telepíteni.

Hogyan állítsam be?
Köszönöm előre is.
(#) RoliNyh válasza Kari55 hozzászólására (») Máj 11, 2017 /
 
Üdv!

Be kéne menni a vezérlőpultba, és ott van egy "Vezeték nélküli hálózat" menü, abban kellene beállítani a dolgokat szerintem...

Windows Xp vezérlőpult...

Sajna nem találtam nagyobb képet...

Meg van itt egy leírásféle vezeték nélküli hálózat beállítására WindowsXp alatt, érdemes lehet elolvasnod ha nem boldogulsz...

Vezeték nélküli hálózat beállítása Xp alatt...
(#) Kari55 válasza RoliNyh hozzászólására (») Máj 11, 2017 /
 
Szia!

Már próbáltam majdnem minden lehetőséget, de nem talált semmi hálózatot, még a helyi kapcsolatot sem. Amikor bekötötték ezt a mikro hullámos internetet, még az XP volt rajta - úgy emlékszem - akkor még működött a net.

Jut eszembe! Lehet hogy a szerződésben benne vannak a kapcsolódási adatok! Azt még megnézem, és ha mégsem megy lesz egy format c: és újra telepítés. De ha az sem segít, hagyom a fenébe, jó lesz adat tárolásra a winyó.

Köszi.
(#) abcdabcd válasza Kari55 hozzászólására (») Máj 11, 2017 /
 
A problémának semmi köze a vinyó állapotához... Meg az újratelepítéssel is csak valószínű magadnak futsz egy kört... nézd meg, hogy a hálózati kártya látszik-e az eszközkezelőben... ha nem, akkor nézd meg, hogy van-e ott ismeretlen hardver valamilyen kategória alatt... aztán keresd elő az alaplapod telepítőlemezét, vagy töltsd le a drivert a gyártótól és telepítsd fel...

Ha meg a hálókártya látszik az eszközkezelőben, akkor meg a beállításokkal van valami... a másik témába nazt írtad, hogy valami tp-link-be csatlakozik a gép, gondolom az egy router... szóval a gépnek ahhoz, hogy mikrohullámú, vagy milyen a netelérésed, ahhoz szintén semmi köze, az csak a routerre tartozik, és úgy tűnik, hogy a routeredben a szolgáltatód felé meg teljesen jó minden, hiszen ide a fórumra pl tudsz írni, szóval internetkapcsolat van...
(#) Kari55 válasza abcdabcd hozzászólására (») Máj 11, 2017 /
 
Igen a wifi működik a másik szobában a laptopon.

A hálókártya látszik. Az alap telepítő lemezéről minden divert feltettem.

Megyek, próbálom a vezeték nélküli kapcsolatot.

Most nem leszek elérhető egy darabig.
(#) abcdabcd válasza Kari55 hozzászólására (») Máj 11, 2017 /
 
Eddig vezetéknélküli kapcsolatról szó se volt, azaz volt, aztán meg azt írtad, hogy vezetékesen megy nem vezetéknélkülin...

A wifihez xp-n ha wpa2 titkosítást használ a hálózatod, akkor viszont tényleg kell egy frissítés, anélküli is elvileg látszik a hálózat, viszont a gép nem tud rá csatlakozni...


Szóval akkor mi a probléma pontosan? A vezetékes vagy a vezetéknélküli csatlakozás nem működik a gépeden? Vagy egyik se?
A hozzászólás módosítva: Máj 11, 2017
(#) Pioneer94 hozzászólása Máj 11, 2017 /
 
Sziasztok!

Van egy Core 2 Duo-s gépem Asus P5VD2 VM/S lappal, meg egy jó régi DTK PTP3007P 300W-os táppal, ami olyan érdekes dolgot csinál, hogyha rendesen Winből állítom le, akkor kikapcsolás után halványan világít még a gépházon a power LED, de ha pl. BIOS Setupban vagyok és akkor kapcsolom ki a főkapcsoló egyszeri rövid megnyomásával, akkor nem világít.
A gépet fogyasztásmérős dugaljal szoktam próbálni, és feltűnt, hogy amikor halványan világít a LED, akkor 2x akkora a teljesítményfelvétel kikapcsolt állapotban a készenléti tápról, mint amikor nem világít, és ilyenkor az 5V-os ágon 1V-nál picivel több fesz. marad.
Az összes USB csatlakozót át jumpereltem a +5V-ra, így azok nem a készenlétit használják.
A tápon meg csináltam egy átalakítást, mert eredetileg csak 20 tűs ATX csati volt rajta, de az egész kábelt kicseréltem 24 tűsre, meg pár molex-et SATA-ra. Kondikat a +5 és +12V-os ágon cseréltem, a többi látszólag jó volt.
Mitől lehet ez, találkozott már Valaki hasonlóval?
(#) Kari55 válasza abcdabcd hozzászólására (») Máj 11, 2017 /
 
De igen azzal kezdtem.

Ugyan azon a gépen a Win7 hibátlanul működik, csak az WinXP-t nem tudom beállítani, ami külön meghajtón megy.
(#) abcdabcd válasza Kari55 hozzászólására (») Máj 12, 2017 /
 
Na igen, aztán itt: Bővebben: Link meg azt írtad, hogy
Idézet:
„Ez a gép nem Wifi-vel kapcsolódik, hanem közvetlen a TP-Link-be van bedugva. A Win 7 simán felismeri.”
...

Idézet:
„Ugyan azon a gépen a Win7 hibátlanul működik, csak az WinXP-t nem tudom beállítani, ami külön meghajtón megy.”
Ez is világos, viszont írtam, hogy miket kéne megnézni, úgy mint:
Van-e beállítva kézi kiosztású ip cím, alhálózati maszk, átjáró cím, vagy dhcp van-e beállítva?
Valamint, hogy a routeren mi a helyzet, van-e dhcp bekapcsolva, ha az kéne? Illetve ha nem dhcp kell, hanem a kézi címmegadás, akkor más eszköz esetleg nem használja e ugyanazt a címet, amit itt az XP-s gépen megadtál?
Hasonlítsd össze a win7 hálózati beállításaival az XP-jét...

Az ethernet kábel amit használnál jó?
Meg azt írtad, hogy wifit is próbálsz, azzal végülis működött?
(#) Kari55 válasza abcdabcd hozzászólására (») Máj 12, 2017 /
 
A mellékletekben szereplő beállítások vannak a Win7-ben.

Az XP-ben viszont nincs "A TCP/IP protkol 4-es verziója(TCP/IP/iPv4)"
és nem az NVIDIAnForce 10/100 Mbps Ethernet szerepel.
(#) abcdabcd válasza Kari55 hozzászólására (») Máj 12, 2017 /
 
Na meg is találtad a problémát, a protokollnál, valami "hozzáad" vagy hasonló feliratú gombnak kéne lennie, és ott az IPv4-et hozzá kell adni és be kell állítani, anélkül így tényleg nem működőképes, hacsak nem van IPv6 és a routered is támogatja és be is tudod állítani azt én se tudom, hogy hogy kell... szóval akkor telepítsd fel azt, ha jól sejtem xp lemez se kell hozzá, de az meg ha kell is gondolom megvan az amiről telepítetted a rendszert...

Az nvidianforce... meg az adott hálózati kártya miatt van így nevezve. Ezen a gépen, ha nem ilyen a hálókártya, akkor más feliratnak kell lennie... szóval ez nem probléma... csak legyen ott az a hálókártya, ami az eszközkezelőben is azt mondtad, hogy látszik, hogy jól fel van telepítve...
A hozzászólás módosítva: Máj 12, 2017
(#) abcdabcd válasza Kari55 hozzászólására (») Máj 12, 2017 /
 
XP-n megnéztem és simán "TCP/IP protokoll" az, amit az újabb win-en valószínű ".-..v4" névvel illetnek... és a "Telepítés" feliratú gombot kell megnyomni, ahogy a képernyőképeden van a win7-en is.... vagy ha ilyen protokoll van, csak a "v4"-et hiányoltad, akkor meg a "Tulajdonságok" gombot megnyomva kell mindent ugyanúgy beállítani, mint a win7-en van...
A hozzászólás módosítva: Máj 12, 2017
(#) Kari55 válasza abcdabcd hozzászólására (») Máj 12, 2017 /
 
Ezt is próbáltam már, de nem talál hozzá mást.

Ez ugye nálad is a "Helyi kapcsolatok tulajdonságai?
(#) abcdabcd válasza Kari55 hozzászólására (») Máj 12, 2017 /
 
Mármint mit próbáltál?
A protokoll fel van telepítve? "TCP/IP protokoll" ?
Rá kell kattintani erre a sorra, hogy "TCP/IP protokoll" (igen a helyi kapcsolat tulajdonságaiban) és utána meg kell nyomni a "Tulajdonságok" gombot, és ott ki lehet választani, hogy "IP cím automatikus kérése" és "DNS kiszolgáló címének automatikus kérése"... vagy ha a másik opciót választod, akkor meg ki lehet tölteni a mezőket...

Gondolom a win7-en is hasonlóan lehet, ott is megnézed, hogy melyik lehetőség van kiválasztva, és ugyanolyanra beállítod az xp-n is... a cím automatikus kérését lehet DHCP-nek is nevezik az újabb win-eken...
(#) Kari55 válasza abcdabcd hozzászólására (») Máj 12, 2017 /
 
Igen, erre gondoltam.

Most telepítettem újra, mert már mindent össze-vissza állítgattam.
Kezdem előlről.

Ha végzek, tudatni fogom.

Köszönöm a segítő szándékot.
(#) gyuszo válasza Pioneer94 hozzászólására (») Máj 13, 2017 /
 
Igen, ez természetes működés, mivel ez egy /S, tehát egy szerver alaplap.
(#) CsemanAttila hozzászólása Máj 16, 2017 /
 
Urak. Simán cserèlhetőket? Milyen hibat okozhatnak? Köszönöm
(#) KTobi válasza CsemanAttila hozzászólására (») Máj 16, 2017 /
 
Kiszámíthatatlan hibát okoznak (egyáltalán nem működik, néha működik, néha nem működik, néha rosszul működik, bármi). Cserélhető, szinte bármi jobb mint ez. Próbálj minél jobb minőségűt szerezni helyette.
Idézet:
„Simán cserèlhetőket?”
Persze, ha dolgoztál már 4+ rétegű NYÁKkal. Ha nem akkor egy hulladékon gyakorolj. Megfelelő páka, megfelelő ón, ónszippantó, rézharisnya, folyatószer, stb. és gond nélkül megoldható.
(#) nedudgi válasza CsemanAttila hozzászólására (») Máj 16, 2017 /
 
Feltétlenül cseréld ki a púpos kondenzátorokat. Vigyázz, a többrétegű nyákot ne feszegesd, mert megsértődhet.
Az okozott hibák felsorolásától, kérlek, tekints el. Röviden bizonytalanságnak foglalnám össze, de többre nem vállalkozom.
Következő: »»   705 / 1121
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem