Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Lapozás: OK   285 / 312
(#) Balaa16 hozzászólása Júl 14, 2016 / 1

Üdv!
A napokban készítettem el a munkaasztal konnektorához egy öntartó relés kapcsolást vészkikapcsoló gombbal. Nekem egyrészt azért nagyon hasznos, mert már jártam úgy, hogy áramszünet történt, és bekapcsolva maradt a forrasztó, a rádió és a lámpa... Áramszünet után pedig órákig ment minden, mire észrevettem.
A hozzászólás módosítva: Júl 14, 2016
(#) TAKLACO válasza Balaa16 hozzászólására (») Júl 14, 2016 /

Nehogy leégjen a muhely...! ! !
(#) Balaa16 válasza TAKLACO hozzászólására (») Júl 14, 2016 /

Most már nem fog, kár lenne érte..
(#) TAKLACO válasza Balaa16 hozzászólására (») Júl 14, 2016 /

Fára kozvetlenul ne szerelj elektromos dolgokat !
(#) Alkotó válasza Balaa16 hozzászólására (») Júl 14, 2016 / 2

Hatékonyabb lehet, ha globálisan a műhely elektromos betáplálását szakítod meg.
Ez részben tényleg kikapcsol mindent, részben lehetőséget ad egyéb finomságokra is, mint pl. életvédelmi figyelésre, fáziskimaradás figyelésre.
(#) tsanyesz hozzászólása Feb 5, 2017 / 2

Szerettem ezt a topicot, jó ötleteket lehetett meríteni belőle, de jó ideje elég halott.
Megmutatom a ma délutáni alkotás majdnem végeredményét (a polc konzolait még le kell festenem, a lapokat meg élfóliázni).
Szóval a lényeg a fali polc az asztal fölött.
(#) tsanyesz hozzászólása Feb 11, 2017 / 2

Alakul ez, lassan, de biztosan.
Konzolok lefestve, véglegesen a helyükre csavarozva.
A rávalók egy része felpakolva. Az újonnan szerzett műszerek végre a helyükön, nem pedig rekeszben.
Ui.: senki nem fejleszti a műhelyet, csak én dicsekszem?
(#) proli007 válasza tsanyesz hozzászólására (») Feb 11, 2017 /

" senki nem fejleszti a műhelyet, csak én dicsekszem?" Nekem az is elég..
(#) tsanyesz válasza proli007 hozzászólására (») Feb 11, 2017 /

Régebben érdekes volt nézegetni, ki hol ügyeskedik.
El lehetett lesni egy két ötletet (vagy azt, hogy mit, hogyan ne csináljunk).
De mostanában semmi, úgyhogy kénytelen az ember kitalálni magának a dolgokat.
(#) SALáta válasza tsanyesz hozzászólására (») Feb 11, 2017 /

Csinálom én de még nem fotogén. Muszály régi helyemen kell a hely. Az újba meg ha nincs tárolási technika akkor nem fér el semmi.
(#) elektroncso hozzászólása Feb 19, 2017 / 1

Sziasztok.
Ma egy kicsit én is ügyködtem a pincei barkácsműhelyben. Szereztünk 3x2,5mm2 illetve 5x2,5mm2-es tömör rézkábelek, ezért átalakítottam a műhelyünk elektromos rendszerét. Esztétikailag nem a legszebb de elektromos szempontból rendben van. Az eddigi čSN TN-C hálózatunkat alakítottam át TN-S-re, mert már ideje volt a modernizációnak, szabványosításnak. Ezután folyamatosan fogok jönni a felújításos, átalakításos képekkel mert végre lett időnk, anyagunk így aztán nekiálltunk.
Ma még letakarítottam az asztalunkat, lepókhálóztam és lemostam az ablakokat mert már alig jutott be a fény. Kell a hely, mert hamarosan át kell kötnünk a ház főelosztó szekrényét. Az alelosztók már át vannak alakítva.
A hozzászólás módosítva: Feb 19, 2017
(#) zenetom hozzászólása Máj 31, 2017 / 1

Nem nagyon szoktam ide írni, de most úgy gondoltam világgá kürtölöm.
Soha nem volt még normális tápegységem (nemhogy labortáp), úgyhogy elérkezett az idő, és beújítottam egyet. 2x30V/5A, illetve van egy fix 5V/3A kimenete.
(#) nagym6 válasza zenetom hozzászólására (») Máj 31, 2017 /

Ugyanilyen van nekem, sok éves gond nélkül. Csak a ventik zaja zavar, legtöbbször feleslegesen mennek. Mintha a multink is egyezne.
(#) zenetom válasza nagym6 hozzászólására (») Máj 31, 2017 /

Elvileg a ventik csak nagyobb terhelésnél kapcsolnak be, ami nálam igen ritka lesz.
A multid UT61E?
(#) wbt válasza nagym6 hozzászólására (») Máj 31, 2017 /

Ez is olyan, hogy ha az 5V GND összeér a védőföldön keresztül valamivel, akkor elindul a kisebbik ventillátor? (tipikusan PC USB porton programozó, a cucc meg megy a tápról)
Kinézetre olyan, mint a Matrix MPS-3005-3. Olyan?
(#) nagym6 válasza wbt hozzászólására (») Máj 31, 2017 /

Matrix MPS-3005L-3. Nem tudom, nem néztem mikor indul melyik venti, csak bekapcsolás után azonnal venti hang van amíg be van kapcsolva végig. 5V kimenetét sosem használtam. Ha érdekel, holnap megnézhetem.

Tiéd újabb verzió lehet, ez nagyon jó ha csak szükség esetén búg az a piszok venti. Lehet, hogy kikötöm egy kapcsolóra, nekem is csak kis terhelések vannak.
A multink egyezik. Ebből meg az auto kikapcsolást hiányolom, minden be-ki kapcsolásnál a forgókapcsolót kell kerregtetni. Árammérésnél egyik végből a másikba.
(#) zenetom válasza nagym6 hozzászólására (») Máj 31, 2017 /

Igen, a multiból az auto off-ot én is nagyon hiányolom (meg picit a háttérvilágítást). De hát ilyenek ezek a kompromisszumok...
Viszont a táp nem Matrix, hanem itt a legfelső.

Szerintem itt is egy gyártmány megy sok típusnév alatt. Előlap egyszínű, bekapcsoló kisebb, minden más egyezik külalakra. Sőt műszaki adatok is, csak venti nem szabályozott.
(#) abcdabcd válasza zenetom hozzászólására (») Máj 31, 2017 /

Esetleg a táp belsejéről, simán csak levett tetővel egy "nagytotál" képet nem raksz fel?
(#) Ge Lee válasza zenetom hozzászólására (») Jún 1, 2017 1 /

Méréseket esetleg végeztél rajta dinamikus üzemben? Ezt a tápot nem ismerem, de egy ismerősömnek volt régebben egy ilyesmi kinézetű tápja, a nevét nem tudom. Csinált rajta néhány terheléses mérést, majd az eredmények láttán fogta és eladta, mert még a 30 éves LM324-gyel épített tápja is jobb eredményeket produkált.
(#) wbt válasza nagym6 hozzászólására (») Jún 1, 2017 /

A nagyobb ventillátorod megy folyamatosan? Nálam mindkettő különben kapcsolgat a hőfokra, csak az említett kicsi akasztott ki. Igazából nem akarlak terhelni, úgy is megy majd a kukába mert a végét járja (típushiba hogy állandóan bekapcsol az áramkorlát a bal csatornán), bár amit ez kapott 8 év alatt...
(#) zenetom válasza abcdabcd hozzászólására (») Jún 1, 2017 /

Hát az az igazság, hogy nem nagyon akarom szétszedni (azt hiszem ilyet kb. most írok le először ).

Ge Lee: amint lesz valami combosabb terhelésem, rárakom, aztán méricskélek vele picit. Igazából főleg digitális áramkörök, max néhány száz mA-es terhelés lesz rárakva, de ha egyszer valami "nagyot" (power LED, stb..) kell rárakni, akkor ne vakarjam a fejem, hogy adjak neki tápot. Így meg egy műszerrel le van tudva a téma.
(#) nagym6 válasza wbt hozzászólására (») Jún 1, 2017 /

Mindkettő megy folyamatosan bekapcsolástól kikapcsolásig, ha nincs semmi terhelés bedugva akkor is.
(#) abcdabcd válasza wbt hozzászólására (») Jún 1, 2017 /

Offként jegyzem meg, hogy kuka helyett pl én szívesen újrahasznosítom ha amúgy a szemétben végezné... vagy ha úgy van van ennek témája is itt: Bővebben: Link
(#) Ge Lee válasza zenetom hozzászólására (») Jún 1, 2017 /

Nem kell combos, 0,5-1A terhelés is elég. A hangsúly azon van, hogy milyen szabályozási sebességgel és anomáliákkal válaszol a táp a változó terhelésre. Ha visszaolvasol úgy 2-3 évet a topikjában, tanulságos hozzászólásokra fogsz bukkanni.
(#) Hp41C válasza zenetom hozzászólására (») Jún 1, 2017 /

(#) abcdabcd válasza Hp41C hozzászólására (») Jún 1, 2017 /

Csak kérdés, hogy a látszólag hasonló/egyforma előlapon kívül a belső ezekben vajon mennyire egyezik meg, mert pl láttam én már ilyesmi külsőt "Tektronix" felirattal is, kérdés mennyire eredeti, a nagy nemzetközi eöbölben láttam, és most rákeresve itt is van egy kép róla: Bővebben: Link
(#) Ge Lee válasza abcdabcd hozzászólására (») Jún 1, 2017 / 1

A PS280 rajza fent van a tanyán.
(#) zenetom válasza Hp41C hozzászólására (») Jún 1, 2017 /

Bár hasonlít, de valószínűleg más, a linken lévőben nincs venti, ki van pakolva a borda hátra.
Következő: »»   285 / 312
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem